EU kratko i jednostavno !? zaključana tema

poruka: 427
|
čitano: 42.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: EU kratko i jednostavno !?
Mustafa kaže...
doxy kaže...

@mustafa

O čem ti pričaš?

Baš neki dan su izglasali zakon po kojem ti mogu ulazit u kuću i cijelu je ozvučit.

Prije je bilo više privatnosti i slobode nego sad.

Ako sad voliš domovinu, fašista si, ako nekaj kažeš postoji novčana kazna.

Razumiješ se u politiku i ekonomiju, ko ja u astrofiziku.

Pošten čovjek se ne mora bojati "dobre ozvuke".

"Malo" je ipak ekstremnije kad ti po noći dođu bez veze po djeda i "zabunom" ga odvedu na Goli Otok na dvije godine. Nakon dvije godine ga puste jer je bio zabunom priveden.

A suđenje u privatnom aranžmanu, bez prava posjete zatvorenika itd...ma kome ja pričam.

Stotine tisuća Hrvata je otišlo iz te divne zemlje na "privremeni rad" u Njemačku, Australiju, Ameriku koji je na koncu postao svima njima "perma job"

Tako se je Pljugoslavija spretno riješila "nezaposlenih".

HAHAHAHAHAHA!

Debelo se zna tko je išao na Goli otok...da i danas postoji nebi bilo ovakvih problema.

Znaš zakaj ag više nema?

Jer 80% ljudi iz vladajuće garniture je bilo tamo...i aj probaj pogoditi zašto.

A ovi "privatnici" po izlasku, i raspadu "Juge" kao da su dobili na lotu. Nastavili raditi ono kaj su počeli prije bukse.

Kako nisi shvatio?

Da si možda pročitao cijeli post osim te jedne rečenice, možda i bi.

Znaš, postoji nekaj kaj se zove izvlačenje iz konteksta...upravo to si napravio.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:59 (doxy).
17 godina
izith kaže...
doxy kaže...

Kad sve zbrojiš i oduzmeš. Bit ćemo veća sirotinja nego kaj smo sad.

Ma ok, ne očekujem med i mlijeko, ali slobodu u poslovanju zasigurno. Čak bi nam bila dovoljna i carinska unija, te slobodno kretanje rada i kapitala. Ostalo je politika i po definiciji je fuj.

Sve bi to bilo fino i krasno "kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva djeca na svijetu"...jel...ali kaži mi, ako ste ti i neki talijan

konkurencija u tome čime se baviš, i  oba dođete tražiti kredit u Zabu jednom kad uđemo u EU, misliš da će dati novce tebi ili njemu

(hint: Unicredito)?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
EU kratko i jednostavno !?

Evo meni bi puno značilo ukidanje kontrole granice pošto živim par kilometara od slovenske granice. Izbjegle bi se nepotrebne gužve je tu su uvijek problemi neki, mi i turisti čekamo u velikim kolonama a carinici nisu baš ljubazni. Svaki tjedan se nešto ide preko u shopping, s oldtimerima, a tamo je i rodbina. Problem je neinformiranost, samo se možemo ugledati na Slovence, tamo je sustav puno bolji negu kod nas. I bio bi viši standard, mjere sigurnosti. Zarada za državu isto, turisti, ulaganja... Tu nešto govorite za prirodu, vidi se kako ju svi čuvaju i uvijek će netko treći biti kriv. 

PUC GA MEDO
17 godina
segregator kaže...
Sve bi to bilo fino i krasno "kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva djeca na svijetu"...jel...ali kaži mi, ako ste ti i neki talijan konkurencija u tome čime se baviš, i  oba dođete tražiti kredit u Zabu jednom kad uđemo u EU, misliš da će dati novce tebi ili njemu

(hint: Unicredito)?

Misliš da toga nema i sada? I da ću prije dobiti kredit od jednog Todorića, Rajića ili Štroka?

A i nekako se nadam da će ta banka imati '2 kredita' na raspolaganju pa da ćemo ga, pod istim uvjetima, dobiti obojica.

17 godina
doxy kaže...

HAHAHAHAHAHA!

Debelo se zna tko je išao na Goli otok...da i danas postoji nebi bilo ovakvih problema.

Znaš zakaj ag više nema?

Jer 80% ljudi iz vladajuće garniture je bilo tamo...i aj probaj pogoditi zašto.

A ovi "privatnici" po izlasku, i raspadu "Juge" kao da su dobili na lotu. Nastavili raditi ono kaj su počeli prije bukse.

Kako nisi shvatio?

Da si možda pročitao cijeli post osim te jedne rečenice, možda i bi.

Znaš, postoji nekaj kaj se zove izvlačenje iz konteksta...upravo to si napravio.

Sorry, morao sam, lol

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
protjeran
doxy kaže...

HAHAHAHAHAHA!

Zaista mi nije jasno kako ljudi s takvim shvaćanjem mogu uopće egzistirati u EU.

Ako tako razmišljaš Sjeverna Koreja je ulaskom Hrvatske u EU tvoj jedini izbor za odlazak na "privremeni rad".

ne bi

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !
16 godina

Neke zemlje su se opekle jer su ušle u eu,oni koji neče da pristupe pametni su jer uče na primjeru takvih.Ako je Njemcima standard opao dvostruko kad su prešli na euro,šta će se nama dogodit.Ajme i kuku.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
dery kaže...

Neke zemlje su se opekle jer su ušle u eu,oni koji neče da pristupe pametni su jer uče na primjeru takvih.Ako je Njemcima standard opao dvostruko kad su prešli na euro,šta će se nama dogodit.Ajme i kuku.

Ulaz u EU i prijelaz na euro nisu ista stvar. Ne miješaj babe i žabe (ili kako bi rekli u EU - don't mix frogs and grandmothers{#}).

16 godina
izith kaže...
dery kaže...

Ulaz u EU i prijelaz na euro nisu ista stvar. Ne miješaj babe i žabe (ili kako bi rekli u EU - don't mix frogs and grandmothers{#}).

pa jel ti znaš da europska unija govori da su nama plaće previsoke

onda zamisli scenario našeg standarda ulaskom u eu

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 18:20 (dery).
17 godina
dery kaže...
pa jel ti znaš da europska unija govori da su nama plaće previsoke

Da ih pametnije ulažemo, a ne u aute i krpice na kredit, ne bi EU imala ništa protiv. Puno je činjenica koje govore protiv EU, a i puno je onih za. Ne gledajmo ih izvan konteksta, i onda možemo dobiti objektivnu sliku i formirati svoj stav.

14 godina
protjeran
dery kaže...

Nama se može samo bolje dogoditi a o Njemačkoj i uvođenju Eura nemoj napamet pisati.

Danas jedan euro kada ga se usporedi sa njegovom vrijednošću 1999. godine i kupovnom moći građana vrijedi u prosjeku oko 78 centi u zemljama eurozone. U Njemačkoj koja ima najjaču europsku ekonomu taj pad bio je najmanji i danas jedan euro iz 1999. Vrijedi 82 centa dok je u Španjolskoj, gledajući kupovnu moć, 81 euro cent, a u Italiji 76 centi.
Usprkos tome što je zajednička valuta zbog dužničke krize u više zemalja došla na udar kritike, stručnjaci Allianza smatraju da je euro doprinio stabilnosti cijena i niskoj inflaciji pa tako u njemačkoj od kada je uveden euro rast cijena bio je u prosjeku 1,5% godišnje dok je u vrijeme korištenja njemačke marke taj rast bio 2,6% godišnje
Iako je izgubio na vrijednosti euro je ipak „dobro prošao“ kada ga se uspoređuje sa dolarom. Naime, u istom razdoblju od 1999. Do danas američki dolar izgubio je čak četvrtinu svoje vrijednosti. S druge pak strane švicarski franak izgubi je samo 11% svoje vrijednosti što ga i dalje čini jednom od najstabilnijih svjetskih valuta.

http://www.eupress.net/u-12-godina-euro-izgubio-22-vrijednosti/

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 18:29 (Mustafa).
15 godina

EU kratko i jednostavno!?

NE!

{#}

...odu banke, ode ekonomija, u EU će nam krojit zakone..

..čista centralizacija moći!

mutikaša i probisvijet
17 godina
neaktivan
prle_zg kaže...

EU kratko i jednostavno!?

NE!

{#}

...odu banke, ode ekonomija, u EU će nam krojit zakone..

..čista centralizacija moći!

Aha, a da pojasniš to s bankama, ekonomijom, a i centralizacijom moći, što god to tebi značilo? Inače, nije mi baš jasno ni to sa zakonima.

16 godina

Ne zanimaju me statistike jer znamo svi da i danas njemac žali za markom a nije to zaništa jer oni najbolje znaju koliko su izgubili.Mnogi misle ako si član eu samo može bit bolje a ne znamo u stvari šta nam donosi.

17 godina
neaktivan
dery kaže...

Ne zanimaju me statistike jer znamo svi da i danas njemac žali za markom a nije to zaništa jer oni najbolje znaju koliko su izgubili.Mnogi misle ako si član eu samo može bit bolje a ne znamo u stvari šta nam donosi.

Odgovor je kratak i jednostavan: Njemačkoj je EU samo trošak jer hrane parazite poput nekih istočnih naroda koji šibaju nerealan standard i ne rade ništa po prirodi. Nismo mi daleko, ali od Grčke, ne od Njemačke.

16 godina
naxeem kaže...

Odgovor je kratak i jednostavan: Njemačkoj je EU samo trošak jer hrane parazite poput nekih istočnih naroda koji šibaju nerealan standard i ne rade ništa po prirodi. Nismo mi daleko, ali od Grčke, ne od Njemačke.

Ulazak može ubrzat da potonemo u stvarno stanje za koje nismo svjesni kakvo je.To je dobro jer ovo sada je samo razvlačenje propadanja.Mislim da je to jedino dobro šta eu donosi.Dobit nečemo ništa,jedino nam mogu uzet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 19:45 (dery).
17 godina
neaktivan

A što će nam uzet? Tlo ne mogu odnijeti sobom (OK mogu praktički, ali neće sad svugdje kamenolome otvorit), a ništa drugo nemamo. Sunce nije naše, more nije naše, ribe u moru više nema osim na krajnjem sjeveru Jadrana (kažu ribari). Nemamo ništa i bit ćemo paraziti na kreditima, mete za sanacije i pljuvačnica za Njemačku koja će morati i nas hraniti svojim radom. Na kraju će Njemačka, Francuska i VB napustiti EU i osnovati nešto svoje ili ići za sebe.

14 godina
naxeem kaže...
dery kaže...

radili bi ljudi kad bi bilo posteno placeno...lako je dignit kredit i pljeskat sam sebi a jos lakse ukrast...a to se nama dogodilo...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
naxeem kaže...
dery kaže...

radili bi ljudi kad bi bilo posteno placeno...lako je dignit kredit i pljeskat sam sebi a jos lakse ukrast...a to se nama dogodilo...

Nije nam se dogodilo. Naša situacija me podsjeća na jedan vic: Muji prekipjelo pa izbo Fatu 30 puta, a na sudu se brani: "a čujte, pala je na nož, pa je pala, pa je pala, pa ...". Tako smo i mi. Glasali za HDZ, pa glasali za HDZ...

17 godina
naxeem kaže...

A što će nam uzet? Tlo ne mogu odnijeti sobom (OK mogu praktički, ali neće sad svugdje kamenolome otvorit), a ništa drugo nemamo. Sunce nije naše, more nije naše, ribe u moru više nema osim na krajnjem sjeveru Jadrana (kažu ribari). Nemamo ništa i bit ćemo paraziti na kreditima, mete za sanacije i pljuvačnica za Njemačku koja će morati i nas hraniti svojim radom. Na kraju će Njemačka, Francuska i VB napustiti EU i osnovati nešto svoje ili ići za sebe.

Totalno kriva percepcija

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
naxeem kaže...

Totalno kriva percepcija

Zato si ti tu da ukažeš na onu bolju?

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

zasto se ne pokrenes,pa ucinis nesto za Hrvatske.

svi mogu govorit,biti strucni ali kad treba povuci svi sjede.sebe stavljam u isto kos,iako imam 18

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 20:29 (Toni93).
17 godina
naxeem kaže...
segregator kaže...
naxeem kaže...

Totalno kriva percepcija

Jesam...napisao sam već prije u threadu, pa evo da ponovim...neće oni ništa sanirat, nego će kao i Grcima reći "pa imate vi tu nekih otoka, eto ne morate vraćat glavnicu

nego recimo na ime kamata dajte par kvadratnih kilometara otoka i obale godišnje...jeftini i atraktivni lebensraum

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 20:28 (segregator).
15 godina
protjeran

1. Kao komunist/marksist/socijalist sam apsolutno protiv ulaska u jednu takvu kapitalističku organizaciju.

2. ja sam prvo da sredimo sr*nja u našoj državi, a onda ajmo osvajat svijet

3. mislim da su oni koji su za za ulazak u EU ni neznaju o kakvoj je organizaciji riječ

Eto, dio mojih stavova.

Windows is easier than Linux, in the same way that crapping your pants is easier than going to the bathroom
14 godina

normalno da smo glasali kad smo nepismeni i neznamo sagledat situaciju...neznam za tebe ja nisan svjesno glasa za lopova...da znam da je neko lopov nebi glasa za njega...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
protjeran
naxeem kaže...

Nije sve tako crno niti crno treba gledati. Najbitnije u svemu je zdravlje.  Živjeli su ljudi (naši preci)  s desetoro djece pa su svi preživjeli.

Sveukupno, pojedinci šire defetizam da to više nije normalno.

btw;

Što se tiče ribara, baš me briga. To više nisu ribari koji su prehranjivali obitelji stoljećima ribarenjem već iznajmljivači apartmana i soba na crno kojima je ulov ribe koju nisu hranili dodatna fina zarada.

Ništa to meni s "ribarima" nije jasno. Odeš koćaricom na pučinu, baciš mrižu, otvoriš bocu crnog i u jutro na pjacu preprodavačima prodaješ ribu koju si BESPLATNO izlovio.

I još im je država kriva jer ne mogu voziti na "ložu" pa; ovo je moja riba, ovo je tvoja !?

Kao da imaju ribnjak u kjojega su uložili mil eura pa se brinu oko svog dobra.

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

zasto se ne pokrenes,pa ucinis nesto za Hrvatske.

svi mogu govorit,biti strucni ali kad treba povuci svi sjede.sebe stavljam u isto kos,iako imam 18

Zato što me ne interesira politika. U struci mi je dobro i sviđa mi se valjda jer 90% poslujem sa strancima. Samo što je IT jedina struka koja koliko-toliko valja.

OK, interesira me politika, ali da bi u Hrvatskoj došao u priliku da nešto promijeniš, moraš se probiti na vrh, a to ne možeš samostalno, nego moraš ići kroz neku od jakih stranki, dakle moraš prihvatiti uguživanje, muljanje, laganje i pokvarenost da bi se probio na vrh. Kad tamo dođeš već si vjerojatno pokvaren do srži i gotovo je s idealima.

segregator kaže...
naxeem kaže...
segregator kaže...
naxeem kaže...

Totalno kriva percepcija

Jesam...napisao sam već prije u threadu, pa evo da ponovim...neće oni ništa sanirat, nego će kao i Grcima reći "pa imate vi tu nekih otoka, eto ne morate vraćat glavnicu

nego recimo na ime kamata dajte par kvadratnih kilometara otoka i obale godišnje...jeftini i atraktivni lebensraum

A čuj, Grci bi radili do 35-te, imali beneficirani staž i plaće od 5000 eura minimum. Lako je tako.

14 godina
protjeran
naxeem kaže...

A čuj, Grci bi radili do 35-te, imali beneficirani staž i plaće od 5000 eura minimum. Lako je tako.

Eto, mi ipak nismo tako bahati.

17 godina

Nije pitanje da li cemo u EU ili ne... (naravno da hocemo, uz svu tu propagandu koju svakodnevno slusamo po TV, obje vodece stranke koje se zalazu za ulazak, tesko je uopce zamisliti alternativu)

Nije niti pitanje kada cemo...

Pravo pitanje je: Kada i kako cemo izaci iz EU?

2 Mirnim raspadom EU za 3 g.
2 Mirnim raspadom EU za 10 g.
0 Ratom za 3 g.
11 Ratom za 10 g.
0 Ratom za 25 g.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
Mustafa kaže...
naxeem kaže...

Eto, mi ipak nismo tako bahati.

Jesmo. I mi bi tako. I nijemci isto. razlika je u tome da oni imaju sposobnu političku klasu koja zna da tako ne ide

i koja je u stanju razmišljati dugoročno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice