Ebay - pitanje (Carina) zaključana tema

poruka: 406
|
čitano: 241.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Evo update na situaciju:

Čuo sam se sa carinom i uređaj će mi biti dostavljen danas.

Poslao sam faksom njihov poziv, kopiju računa i u bazi HKOMA sam našao uređaj koji ima iste specifikacije kao i moj uređaj (zasnovan na istom chipu) 

te im poslao kopiju te stranice.

Carina je uvažila argument i dopustila uvoz. 

S obzirom na cijenu uređaja i činjenicu kada bi bili u EU uređaj bi bio dopušten za uvoz, mislim da nije bilo važnih razloga da ga blokiraju.

Nadam se da vam ovo pomaže.

15 godina
Re: Ebay - pitanje (Carina)
Zahavljujem. Ja sam narucio onu alficu pa sta bude. Uglavnom cu javiti kako je proslo .
15 godina
Stigla alfa bez problema (carine) :-)
17 godina
iceman89iceman kaže...
Stigla alfa bez problema (carine) :-)

Samo nemoj pretjerivati sa izlaznom snagom, radije upikni neku bolju antenu, vise ces imati efekta.

Za primjer: izlazna snaga 200 mW... 21dB antena na oba kraja - link na udaljenosti od 10 km na 2.4GHz.

Dalje, izlazna snaga 400 mW, 29dB dish antena, 35km, 5GHz link, jacina signala -50dB (pretvoreno u "crtice" - 5 crtica :))

Mentalist je moj idol... I torrente isto
15 godina
To se trazi :-)
17 godina
iceman89iceman kaže...
To se trazi :-)

Ali to neces dobit sa alfom sa 5dB omnicom :)

14 godina
neaktivan

Danas sam narucila naocale sa monique.com, naocale me dodu 570 kn i zanima me postupak carine! Pa ako netko zna neka mi pomogne.

14 godina
neaktivan
naocalka21 kaže...

Danas sam narucila naocale sa monique.com, naocale me dodu 570 kn i zanima me postupak carine! Pa ako netko zna neka mi pomogne.

Nista posebno, doše ti doma papir i moras platiti 570 + 33 % + troškovi.

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan

A koliko iznose ti troskovi????? 33 % od 570 ili??

17 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Da, ali postoji mogućnost da ti ne carine pa možda prođeš jeftinije.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
15 godina
Pa znam da to necu dobiti s 5dB, nisam se ni nadao necemu ni slicnom s tom antenicom :-P
14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Prijatelj mi radi na carini i kaže mi da se carina ne plaća na proizvode ispod 1000 kn! (do sada je bija u pravu znam iz iskustva)

14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)
Hah ne placa se do 1000 kn ako osobno prelazis carinu a ako ide postom do 160 kn.
Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan

Imate li mozda nekakav savjet? Dali da zamolim da mi cjenu na napisu nigdje na vidljivo mjesto, dali da predem granicu pa da to uzmem...neznam, mlada sam, neiskusna a nemam koga pitati pa stvarno molim da mi pomogne nekako ako znate!

17 godina
naocalka21 kaže...

Imate li mozda nekakav savjet? Dali da zamolim da mi cjenu na napisu nigdje na vidljivo mjesto, dali da predem granicu pa da to uzmem...neznam, mlada sam, neiskusna a nemam koga pitati pa stvarno molim da mi pomogne nekako ako znate!

Ako si mlada i neiskusna mogu ti ja pomoc >:)
14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Nema nikakvog savjeta, cekaj paket ili poziv.

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan

I plati 500 kn carinu jos {#}

14 godina
neaktivan
naocalka21 kaže...

I plati 500 kn carinu jos {#}

Ne, cijena + 23 poreza + troškovi 50-ak kuna.

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan

Pa to dode oko nekih 200tinjak kuna sta nije puno!! Nego sve sta citam tu na internetu, svima carine ne izade ispod 400,500 kn...jer natovare sve moguce troskove, i to sta ti drze i samo procjene robu itd itd!

17 godina
naocalka21 kaže...

Pa to dode oko nekih 200tinjak kuna sta nije puno!! Nego sve sta citam tu na internetu, svima carine ne izade ispod 400,500 kn...jer natovare sve moguce troskove, i to sta ti drze i samo procjene robu itd itd!

To samo ako narucujes nekom expresnom postom (fedex/ups...), tamo idu razni spediterski troskovi da boli glava...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
14 godina
neaktivan

Ja nisam narucila nikakvu expres postu...ali oni mi sami guraju taj fedex. Dal da ih pitam da mi normalno salju?

17 godina
naocalka21 kaže...

Ja nisam narucila nikakvu expres postu...ali oni mi sami guraju taj fedex. Dal da ih pitam da mi normalno salju?

Obicnu postu USPS (United States Postal Services) ti najcesce i ne pregledavaju, vec ove "skuplje". Valjda racunaju ako je poslano obicnom postom da i ne vrijedi nesto previse...

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
naocalka21 kaže...

Obicnu postu USPS (United States Postal Services) ti najcesce i ne pregledavaju, vec ove "skuplje". Valjda racunaju ako je poslano obicnom postom da i ne vrijedi nesto previse...

Istina, naručito ako je iz Zagreba di je gužva.

Čist račun duga ljubav!
17 godina
Monopol kaže...
tnakir kaže...
naocalka21 kaže...

Istina, naručito ako je iz Zagreba di je gužva.

A i sada su im godisnji preko ljeta pa imaju manjak ljudi em im se neda radit radi vrucine a i ljubomorni su na kolege koji su na godisnjem pa za dispet ne rade tako da propustaju veci broj paketa. Iskoristite dok mozete :)

14 godina
neaktivan

Evo ovo sam nasla, mozda pomogne nes:

"Please keep in mind that most packages will be shipped 10-17 days after we received your order. They will then be delivered by FedEx or USPS in 3-5 business days to most continental US destinations (a few days longer for HI, AK, military and territorial addresses).

Why delay shipments by 10-17 days? As mentioned in our item description, we order your items directly from designers after the sale event ends. This greatly reduces costs and we extend these savings directly to you.

Canadian orders will be delivered by Canada Post or FedEx. Canada Post usually delivers in 3 to 7 business days.

Orders to other countries will be delivered by your local post office or FedEx. Delivery times vary depending on destination country. FedEx International Economy delivers within 7 business days. Fedex International Mail Service might take up to 3 weeks."

14 godina
neaktivan

I ovo mi odgovorise nakon poslanog maila dali mogu slati drugacije -

Orders shipped via FedEx International Mail Service (FIMS) are picked up from our location and shipped to
the FedEx sorting Facility in Newark, NJ. In New Jersey, packages are sorted by country and delivered to you
by your local Post Office.
FIMS orders are traceable only till FedEx sorting Facility in Newark, NJ. The user end of the tracking interface
does not update after Newark due to the fact it is no longer being delivered by FedEx by this point.
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Uzeo sam na eBay-u grafičku karticu pa mislim da mi je lik poslao preko USPS Express Mail International. Hoće li paket kod nas preuzeti obična pošta ili ide preko FedEx-a/DHL-a jer u tom slučaju sam nahebo. Iskustva?

16 godina
odjavljen
ChillyBoy kaže...

Uzeo sam na eBay-u grafičku karticu pa mislim da mi je lik poslao preko USPS Express Mail International. Hoće li paket kod nas preuzeti obična pošta ili ide preko FedEx-a/DHL-a jer u tom slučaju sam nahebo. Iskustva?

Trebala bi obična pošta, a ako ti preuzme fedex... Jadan ti {#}

14 godina
protjeran
Ebay - pitanje (Carina)

Razmisljam se da narucim Ipod touch 2 ili 3. generaciju(znaci malo stariji)
pa me zanima da li bi mi naplatilo carinu na to..ima netko kakvo iskustvo..inace islo bi preko splitske carine :D 

15 godina
neaktivan

Razmišljam si ugradit vodeno hlađenje, a pošto to naši prodavaći ne drže nema mi druge neg narućit iz vana. Dal neko zna koji je postupak oko toga i jel ja moram ić po to na carinu il mi to fino dođe doma?

kolka je carina na to?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice