Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.552.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema

Pricamo o 8600k koji je bog i batina za bilo kojeg ryzena, a bf1 nije nkakva iznimka, kakvi mrtvi mikrotrzaji...

13 godina
toxic kaže...
war3_tft kaže...

jedan vikend odraditi sesiju kako treba..

Ovo mi jutros izgleda "kinky". 

Sori brate po ryzenu.

coffe,coffe,coffe.....
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Pricamo o 8600k koji je bog i batina za bilo kojeg ryzena, a bf1 nije nkakva iznimka, kakvi mrtvi mikrotrzaji...

Ti to znas ? ili si samo teoreticar?

kada proc dode do 100% pitanje je vremena kada ce pocet kasljucat... pa bio to ryzen, i5 ili i7

17 godina
CPU chat tema

100% u gamingu, jesus   tnx, but no tnx

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Moguce, al nekako sumnjam da ostali moderatori od miljon bitnijih tema ovdje prate situaciju gdje se dnevno pise po 10 strana...

Uglavnom, ne brisite postove

Moderatori, nas 6 + administratori, mogu brisati što god im se čini da treba. Ako si "prozivao ili prokazivao" Stjepanja, to je preveliko trolanje čak i za ovu temu. Ako ti se ne sviđa moderiranje, uvijek možeš pronaći neku drugu temu ili čak forum.

Prepirke su ok. Vrijeđanje i provokacije nisu, kao ni ona ljigavost o tome tko koliko ima novca.

Nope.
14 godina
protjeran

Moje isprike, naletio sam na ovaj video 

.

Covjek je testirao bf1 sa gtx 1080ti sa 8600k n a 5.2 Ghz, sa 6700k na 4.6Ghz i ryzenom 1700 na 3.9Ghz. Kaze da 8600k daje najveci fps i najbolje minimume, ali se javljaju ti mikro stutteri bas zbog toga sto je stalno na 95-100%, ryzen 1700 ima najlosiji fps i nasumicne dropove u fps-u iako je on daleko od 100% iskoristen, a sad ide onaj najcudniji dio, covjek kaze da mu je najfluidniji gameplay na 6700k iako znamo da i on radi na max 100% u toj igri... Ako cetverojezgreni procesor radi bolje od sesterojezgrenog i osmjerojezgrenog procesora onda je to ocito stvar optimizacije i niceg drugog.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ha ha, nije vrijeme za kompromise...morate odriješiti kesu i uzeti minimum i7 8700k 

18 godina
CPU chat tema

Čekajte, i5 8400 priprema puno više frejmova grafi i zbog toga igra radi na većem framerateu ali se procesor opterećuje preko 95% pa je zato Ryzen 5 bolji iako ima niži framerate ali se i manje optereti? Nonsense

Twitter: @191x7
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Moje isprike, naletio sam na ovaj video 

.

Covjek je testirao bf1 sa gtx 1080ti sa 8600k n a 5.2 Ghz, sa 6700k na 4.6Ghz i ryzenom 1700 na 3.9Ghz. Kaze da 8600k daje najveci fps i najbolje minimume, ali se javljaju ti mikro stutteri bas zbog toga sto je stalno na 95-100%, ryzen 1700 ima najlosiji fps i nasumicne dropove u fps-u iako je on daleko od 100% iskoristen, a sad ide onaj najcudniji dio, covjek kaze da mu je najfluidniji gameplay na 6700k iako znamo da i on radi na max 100% u toj igri... Ako cetverojezgreni procesor radi bolje od sesterojezgrenog i osmjerojezgrenog procesora onda je to ocito stvar optimizacije i niceg drugog.

Ja ću dokazati svoje i pokazati bilo kome tko mi se udostoji javiti da bez obzira na sve Ryzen ima bolji game experience od bilo kojeg i5 8400 ili starije inacice procesora (i5)

Ne samo u BF1 nego u mnogo drugih naslova.

Vi svi tu patite na tih 5% više fpsa što intel daje a nitko ne kuži ništ..

Sam nek mi se netko javi..

Ja imam doma dva 4k ekrana i može se simultano puštati u isto vrijeme sve.

Bitno je da čovjek koji mi se javi ima gtx 1080..

I nabijem sve recenzente na racku jer ja s Ryzenom dobivam drugačije rezultate..

18 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Čekajte, i5 8400 priprema puno više frejmova grafi i zbog toga igra radi na većem framerateu ali se procesor opterećuje preko 95% pa je zato Ryzen 5 bolji iako ima niži framerate ali se i manje optereti? Nonsense

Nije poanta više FPS-a negu fluidnosti gameplaya

To ti je isti racku kada imas 144hz monitora bez gsynca/freesynca pa kada idu padovi pa vidis tearing po cijelom ekranu..

Dakle što će ti 120 fpsa kada imas dojam da ti igra ne radi kak treba.

Uvijek radije biram opciju gdje nama tih stucanja.

ida na žalost na kraju se dolazi do zaključka da su i7 najbolji procesori i za gaming..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 9:19 (toxic).
17 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Moguce, al nekako sumnjam da ostali moderatori od miljon bitnijih tema ovdje prate situaciju gdje se dnevno pise po 10 strana...

Uglavnom, ne brisite postove

Moderatori, nas 6 + administratori, mogu brisati što god im se čini da treba. Ako si "prozivao ili prokazivao" Stjepanja, to je preveliko trolanje čak i za ovu temu. Ako ti se ne sviđa moderiranje, uvijek možeš pronaći neku drugu temu ili čak forum.

Prepirke su ok. Vrijeđanje i provokacije nisu, kao ni ona ljigavost o tome tko koliko ima novca.

I što sad, kad nam je novi godisnji odmor za Lucija zbog ruganja ALS bolesnicima? Malo da se smanji agresivnost u temi

14 godina
protjeran
Godisnji trend povecanja gpu perfomansi za cca 50% ni 10ghz cpu nemre pratiti jer samo dizanjem takta su dobitci mizerni ako se zeli rijesiti problem bn, rijesenju tome je jedino novi dx ili drastican porast vise rezolucije.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Godisnji trend povecanja gpu perfomansi za cca 50% ni 10ghz cpu nemre pratiti jer samo dizanjem takta su dobitci mizerni ako se zeli rijesiti problem bn, rijesenju tome je jedino novi dx ili drastican porast vise rezolucije.lp

ovo ono što će se def. dogoditi.

danšanje grafe su sposobne vrtiti 4k.

ali iduće serije će biti sve močnije i 4k će biti standard.

Današnji i7, Ryzen će biti više nego sposobni odrađivati taj dio bez nekih problema.

Sjetite se prelaska na FHD koliko je bilo patnji i mučenja, isto će se dogoditi i s 4k

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Onda smo se konačno dogovorili. Možemo zaključati temu na barem godinu dana. Postoji samo jedan izbor kao minimalni ali optimalni. i7 8700k kloknut na 5.0 i to je to. Inače imao mikro i makro trzaje. mikro/makro.

18 godina
neaktivan
XXX kaže...

Onda smo se konačno dogovorili. Možemo zaključati temu na barem godinu dana. Postoji samo jedan izbor kao minimalni ali optimalni. i7 8700k kloknut na 5.0 i to je to. Inače imao mikro i makro trzaje. mikro/makro.

Ah ne..

Nego je i7 8700 jedini od navedenih sposoban vrtit 144hz i više bez nekih problema

Ostali kada to pokušaju dolaze do zida i jezgre se zakucavaju kod Intela a Ryzen nije dovoljno brz..

14 godina
protjeran

Izlaskom novih kartica 1440p 144hz ce postati pristupacnije ljudima, imas i vise nego dovoljnu ostrinu i fluidnost ciji ugodaj meni osobno nista ne moze zamijeniti. Za to sve skupa morat ces imat dobar cpu sto znaci da se igre moraju optimizirati za 12 threadova ako imas ryzen ili ryzen2 mora drasticno povecati klokove.

toxic Ma da ajmo sad rec da 8600k nije sposoban za 144hz radi bf1 koji je tako optimiziran da cetverojezgreni cpu radi bolje od osmerojezgrenog... Pa do nedavno je 7700k nosio titulu mainstream procesora za 144hz, a di nece 8600k koji je bolji od njega.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 9:45 (war3_tft).
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Izlaskom novih kartica 1440p 144hz ce postati pristupacnije ljudima, imas i vise nego dovoljnu ostrinu i fluidnost ciji ugodaj meni osobno nista ne moze zamijeniti. Za to sve skupa morat ces imat dobar cpu sto znaci da se igre moraju optimizirati za 12 threadova ako imas ryzen ili ryzen2 mora drasticno povecati klokove.

ovakve monitore si zaisa rijetki mogu priustiti, 

dakle gtx 1080ti danas oko 6 tisuća kn, monitor isto toliko pa ti vidi..

1440p@144hz je inaće zahtjevnije nego 4k@60hz

jedina fora je što ti na 144hz monitrom ne moraš igrati na 144 fpsa pa eto.. ali u slucaju da zelis to je puno teze nego 4k@60

4k@60 su pristupacniji monitori, moze se naci od 2500+ kn

9 godina
protjeran

ajmo svi kod toxica na testiranje, donesem ja svoj, downklokamo 8600k na 3.8 i gledamo što se zbiva.....

17 godina
lav1000 kaže...

ajmo svi kod toxica na testiranje, donesem ja svoj, downklokamo 8600k na 3.8 i gledamo što se zbiva.....

Da sam u ZG ja bi odmah dosao :)

18 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

Ah ne..

Nego je i7 8700 jedini od navedenih sposoban vrtit 144hz i više bez nekih problema

Ostali kada to pokušaju dolaze do zida i jezgre se zakucavaju kod Intela a Ryzen nije dovoljno brz..

Pa jedino ie je 144 hz gaming, dobar gaming. 60 hz je bolno za oči.

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

toxic Ma da ajmo sad rec da 8600k nije sposoban za 144hz radi bf1 koji je tako optimiziran da cetverojezgreni cpu radi bolje od osmerojezgrenog... Pa do nedavno je 7700k nosio titulu mainstream procesora za 144hz, a di nece 8600k koji je bolji od njega.

Ma ne, hah ja uopce ne spominjem taj i5 8600k, to je vrh procesor ali eto i on ponegdje ima tih glupih problema.... i7 7700k/i7 6700k svi su to procesori koji mogu zadovoljiti 144hz gaming..

ali ovi ispod jako teško ili nikako.

ali ako zelis biti 100% siguran i7 8700k :) nekome je baš BF cool haha

18 godina
neaktivan
XXX kaže...

dakle 20 godina si se tukao po ocima dok eto sada odjednom na 144hz te iste oci pazis i mazis :) komedija.

4k@60 je bolje meni osobno nego 1440p@144hz ili 1080@144

18 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Da sam u ZG ja bi odmah dosao :)

ja želim testirati isključivo i5 8400 rame uz rame s r5 1600

18 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

dakle 20 godina si se tukao po ocima dok eto sada odjednom na 144hz te iste oci pazis i mazis :) komedija.

To ti je tak, znači da si ostario i nisi više entuzijasta. Vrijeme gazi sve.

9 godina
protjeran

Ako netko ima 8400 posudim ja 1080 ako treba.

Sve u svrhu znanosti 

18 godina
neaktivan
CPU chat tema

Eh da ekipa radi ovako dobro optimizirane igre di bi nam bio kraj zar ne ?

po meni jedna od boljih :

Dakle lik ima 144hz monitor ima gtx 1080 i ima i5 8400

Gledajte kako se super ponaša taj setup u ovoj igri..

144hz locka gpu usage pada, cpu usage na nekih 60%.

FPS pada gpu usage instant raste na max tj tih 99%, proc opet oko 60-70%

Perfekcija od primjera kako bi to trebalo šljakati

14 godina
protjeran
To bi bilo dobro testirati, samo sta nitko na forumu jos nije kupio "socijalni" 8400 :D
13 godina
odjavljen
toxic kaže...
XXX kaže...

Toxic jesi igrao kad na 1440p 144hz gsync ips monitoru? 

a xxx trolašu, pa tebi je i 30 dosta. šta ti znaš šta je 144fpsa. Toliko imaš valjda samo u solitare-u. joj da sam u zgu, da vas pozovem na jedan sešn. da vidite kolika je razlika između 144 i 60... 60 mi je bljuv, i svatko koga sam stavio za pc da mi kaže razliku bez da mu govorim išta, zaključio je isto. žena mi je rekla da joj je 60hz istrzano nakon 144, bez da ima pojma o hertzu općenito.

ps toxic, 1440p na 100+ fpsa i nije toliki problem sa 1080ti. baš sam jučer gledao nakon što sam ustimao kavu i overklok... 90% vremena na bf1 1440p imam 144 lock... budem snimio lad stignem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
war3_tft kaže...
To bi bilo dobro testirati, samo sta nitko na forumu jos nije kupio "socijalni" 8400 :D

Sad je postao i socijalni 

18 godina
neaktivan
toxic kaže...

Eh da ekipa radi ovako dobro optimizirane igre di bi nam bio kraj zar ne ?

po meni jedna od boljih :

Dakle lik ima 144hz monitor ima gtx 1080 i ima i5 8400

Gledajte kako se super ponaša taj setup u ovoj igri..

144hz locka gpu usage pada, cpu usage na nekih 60%.

FPS pada gpu usage instant raste na max tj tih 99%, proc opet oko 60-70%

Perfekcija od primjera kako bi to trebalo šljakati

same sebe citiram.

na zalost na netu nema titanfall 2 ryzen 5 s gtx 1080 ali ima s vegom 64

zaista predivna igra u kojemu je rezultat vise nego vidljiv, dakle ryzen s poprilicno istom karticom radi isto kao i i5 8400..

to kada si devovi daju truda

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice