Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.288.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: CPU chat tema
itomic009 kaže...

Dobar quad core je sve što treba prosječnom korisniku bilo za gaming, bilo općenito i amen. Sve jače od toga je super ako se može i ne može škoditi ali da je baš potrebno, pa i nije za 90% normalnih korisnika. Sebe ne ubrajam u normalnog korisnika kao ni dobar dio nas ovdje s foruma. Svog recimo brata, sestru i šogora da, i njima da stavim i9 7900X u komp oni ne bi imali pojma niti bi ih bilo briga za ovo što oni koriste komp. To su "normalni" korisnici kojih je daleko više nego ovih koji gledaju jel ima u BF1 148fps ili 137fps i kakav je CPU na 720p rezoluciji.

Možda, ali 4 core su standard već ohohoho...

Zašto ne bi išli na 8 Core mainstream konačno !? Nije da je tehnologija nedostupna ili da nije povoljna u odnosu na navedene što vidimo u slučaju Ryzena.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Bah, meni bi bilo opipljivije kombinaciju iz videa spojiti na neki 21:9 34" zakrivljeni ips panel pri 1440p rezoluciji, ili čak 4k nego nego na tu grafu staviti neku zviejr od pocesora na 80 stupnjeva, i 16:9 TN full hd na 144 hz kao što mnogi radie. Kao što se kaže, svaka budala ima svoje veselje 

Tu puno igra ulogu kakve igre covjek igra (mb, sp) i sve je cista stvar preferencije, neki vole fluidnost neki vecu rezoluciju, ali slazem se da je uparivanje 1080ti i 1080p monitora bedastoca.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Kako zasto?! Pa razlika u fps-u je opipljiva i pozeljna a kolika je temperatura gpu-a u kucistu mi stvarno nema utjecaja na igru...

Koja razlika u FPS-u je opipljiva i poželjna? Govori se o temperaturi CPU-a. Uvijek je bolje da je hladniji, a veći FPS ti znači samo ako ga možeš iskoristiti. Onaj tko može (vlasnici brzih monitora) ionako ima love za 7700K.

Nope.
17 godina
neaktivan
CPU chat tema

cpu od 80$ i gpu od 800$ haha nema se pa se štedi :)) 

AMD zamolio der8auera da makne svoj video 'odklopljavanja' Threadrippera

Neki špekuliraju da je ovo inženjerski primjerak

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 15:02 (hrvooje).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Kako zasto?! Pa razlika u fps-u je opipljiva i pozeljna a kolika je temperatura gpu-a u kucistu mi stvarno nema utjecaja na igru...

Koja razlika u FPS-u je opipljiva i poželjna? Govori se o temperaturi CPU-a. Uvijek je bolje da je hladniji, a veći FPS ti znači samo ako ga možeš iskoristiti. Onaj tko može (vlasnici brzih monitora) ionako ima love za 7700K.

Tonci dok te naucin izgubit cu te 

Razlika velika u fps-ima jerbo je jadan na 100% i 1080 ti lagano ladi jaja. U tom videu su dropovi i sitno ispod 60fps sta je smijesno za 1080 ti na 1080p... 

Sta htjedoh rec, brzi cpu tu jos i osjetis, a kolka je temperatura cpu-a nemas pojma (osim ako si stavis u osd :))

17 godina
CPU chat tema

Eto i službene Intel NDA Skylake-X CPU čitabe, moš si mislit kak če izgledat defoltno CPU testiranje i kak če to ispast.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/intel-najavio-nove-modele-core-x-procesora/250690.aspx?page=1&jumpto=5395635&sort=asc&view=flat

ThreadRipper 16/32 R9 1950X/3.4ghz 1000dolara vs Intel 1.700dolara 16/32 2.8ghz ili pogotovo Intel 2000dolara 18/32 2.6ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 19:50 (rambox).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

Tonci dok te naucin izgubit cu te 

Razlika velika u fps-ima jerbo je jadan na 100% i 1080 ti lagano ladi jaja. U tom videu su dropovi i sitno ispod 60fps sta je smijesno za 1080 ti na 1080p... 

Sta htjedoh rec, brzi cpu tu jos i osjetis, a kolka je temperatura cpu-a nemas pojma (osim ako si stavis u osd :))

Što da me naučiš? Pa on govori o CPU-u, a ne GPU-u, dakle, temperaturi CPU-a, ti mu komentiraš GPU. Onda govoriš o opipljivoj razlici FPS-a, što je irelevantno jer ionako imaš 60Hz monitor. Ako CPU ima 60 FPS, to je to, ne trebaš više. 100% CPU ne znači da je CPU posve iskorišten, također.

Nope.
13 godina
rambox kaže...

Eto i službene Intel NDA Skylake-X CPU čitabe, moš si mislit kak če izgledat defoltno CPU testiranje i kak če to ispast.

ThreadRipper 16/32 R9 1950X/3.4ghz 1000dolara vs Intel 1.700dolara 16/32 2.8ghz ili pogotovo Intel 2000dolara 18/32 2.6ghz.

To Bog otac nece moci ohladiti, a da mi je vidjeti koji genijalac ce delid tako skup CPU 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ovo što AMD sada radi je skroz bestidno. Dok je Intel imao napredniju arhitekturu dobro ju je i naplatio tak da AMD nije skroz propao. AMD sad napredniji i još jeftiniji, bogati pa tko će spasiti Intel od umiranja, da li će netko uspjeti priključiti na aparate na virijeme?! Trebali su nazvati proizvod anusripper.

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Što da me naučiš? Pa on govori o CPU-u, a ne GPU-u, dakle, temperaturi CPU-a, ti mu komentiraš GPU. Onda govoriš o opipljivoj razlici FPS-a, što je irelevantno jer ionako imaš 60Hz monitor. Ako CPU ima 60 FPS, to je to, ne trebaš više. 100% CPU ne znači da je CPU posve iskorišten, također.

Citat s razumijevanjem dragi...

16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Dakle 10core se ne može hladiti na brutalnom vodenom zbog majoneze (kako bi naš rambox rekao), a kako će tek onda ovaj navodni 18core?

Ovaj trenutni intelov flagship 18core xeon 2.2ghz ili koliko već (koji košta 8.8k$) je zalemljen pretpostavljam?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen

Već znamo da se EPYC hladi odlično, Threadripper sigurno bolje. 18-jezgreni neće raditi na visokom taktu, ne može. 12-jezgreni i9 radi navodno na 2.5GHz, što je jako nisko. Sumnjam da je Xeon zalemljen. Threadripper jest i to vrlo kvalitetno.

Nope.
16 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Dakle 10core se ne može hladiti na brutalnom vodenom zbog majoneze (kako bi naš rambox rekao), a kako će tek onda ovaj navodni 18core?

Ovaj trenutni intelov flagship 18core xeon 2.2ghz ili koliko već (koji košta 8.8k$) je zalemljen pretpostavljam?

Daleko je 18-core od flagshipa, postoji i 28/56 xeon... A 24/48 xeon ima 3.3ghz all core turbo...

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Istina stvar se mjenja kad se ovaj R3 1200 klokne što fakat nije nikakav problem...ali ovak stock vs stock privjesak 

17 godina
neaktivan
CPU chat tema

Entry level - 8c/16t Threadripper 1900X za 549$. Ima i stazica, 64. internet gori :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 7:39 (hrvooje).
14 godina
CPU chat tema

Samo da se pojavi i dobra (čitaj: jeftinija) x399 ploča i adio Intel za mene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 9:57 (DarthMarkus).
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Entry level - 8c/16t Threadripper 1900X za 549$. Ima i stazica, 64. internet gori :))

Performanse Ryzena od 300$ za puno vise para + puno skuplja ploca.. ne hvala..

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
hrvooje kaže...

Ako se pitaš to pitanje, onda ta platforma niti nije za tebe. Onom kojem trebaju stazice i dobar 'upgrade path' za bududuće Threadrippere sa 16 ili više jezgri to je to. Meni isto to ne treba

13 godina
protjeran
hrvooje kaže...
ansha kaže...
hrvooje kaže...

Ako se pitaš to pitanje, onda ta platforma niti nije za tebe. Onom kojem trebaju stazice i dobar 'upgrade path' za bududuće Threadrippere sa 16 ili više jezgri to je to. Meni isto to ne treba

Ansha kupuje najeftinija smeca od ploca pa zato i takav komentar, nije mu za zamjeriti, bitno da intel high-end socket naplacuje ko suho zlato sad pak amd-ove su mu skupe.

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
hrvooje kaže...
ansha kaže...

Ansha kupuje najeftinija smeca od ploca pa zato i takav komentar, nije mu za zamjeriti, bitno da intel high-end socket naplacuje ko suho zlato sad pak amd-ove su mu skupe.

Da ne glumim odvjetnika, skupe su u slučaju da ideš na entry lvl TR-a i ako zanemarimo dosadašnju situaciju x99 platforme.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Threadripper 16, Vega Liquid, 64 gb rama i ploča, nvme ssd x2 - jako fino - ispod 3000 eura prilično moćna mašina.

Nope.
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ajde vrati se na njuskalo 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo crno na bijelo 

10 godina
odjavljen
CPU chat tema

Prije nego staviš neki link barem pogledaj video, ili ako si pogledao video ona je jasno da nemaš pojma o tome što se iz tog videa može isčitati...

Jasna je samo jedna stvar, a to je da oba procesora žestko bootlneckaju mizernu gtx 1060ku, što je i logično obzirom da niti jedan od njih nije namjenjen za gaming.

Što reći na ovo:

Tim CPU-ima bi odgovarala jedna 1050ka koja je low end, dakle za gledanje filmova, igranje dote i sl, za ozbiljnije stvari ih ne treba uzimati u obzir, što ovaj video i pokazuje.

The Show Must Go On
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 22:40 (Glavas_ZG).
17 godina
odjavljen

pa je u pravu si samo ne kužim zakaj ti misliš da ja ne kužim . Mene ti zaboli ak je grafa na 50% jer sam ju dobil besplatno a i još ak mi igra radi uredno nemere bolje  Komp bez rada i muke jer i tak je to sam za igranje  

Kod mene ti GTA na privjesku radi ovak

Inače i sa pet puta skupljim procesorom jadna GTX 1060 u GTA pada na 80%, što znači da je jako loše iskorištana a to je već žalosno koliko taj procesor košta 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 22:46 (XXX).
14 godina

Možeš li ti jedan dan na forumu bez da spominješ svoj procesor ??

13 godina
itomic009 kaže...

Može li riba bez vode jedan dan? 

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Opet ti?? Stavim video koji je trenutno aktualan, nakon toga odgovaram na pitanje. Dosadno ti čitati? Iritira te? Staviš me na ignor i prestaneš postvljati retorička pitanja. Ne nemogu, spominjat ću ga svaki dan 😁

13 godina
protjeran
CPU chat tema

radi se o tome da si se uhvatio tog svog videa ko pijan plota, ono vidite imam prek 60fps-a s tim g4560 i gtx 1060,

samo cu ti reci da ja s gpu-em klasu nize i cpu-em s manjim ipc-om 3 generacije iza tog kaby-a imam 58% veci framerate(80 vs 125)...ali nije pentiumi jos mi je upaljen sweetfx...

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

A i vi ste se uhvatili GTA V ko pijani plota. Nisu sve igre tak CPU ovisne, velika večina je GPU bound ali vi naravno pro gameri ko picajzle drvenite po tom naslovu i battlefieldu po cijeli dan . Kenjatori niš drugo . U svakom slučaju budem bio i dalje aktualan sa novim testovima 

Ti Stjepko mi još uvijek nisi dao link na GTX 1060 koja vuče 250 wata, brijem da tražiš neku koja je oborila svjetski rekord kloku 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice