Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.294.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: CPU chat tema
Friday kaže...

Kakav je ovaj ryzen (3) u usporedbi sa onim "famoznim" pentiumom sto se tice gaminga?

Ako stavis nesto jace tipa 480/1060 sa R3 ces dobiti cca 20% vise bio je video ovdje prije desetak dana, sim test R5 1500 i ugasen SMT a to je u sustini isti proc

p.s. gle ovog kralja 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 16:05 (chaselol).
14 godina
dabar_solta_V2 kaže...
mislim da bi se moga napravit isto slićan video za amd ,možda ne potplaćivanja jer sigurno nemaju za to ali sigurno su i oni radili neke gluposti. to šta je amd manja firma ne znaći da više voli svoje kupce od intela, sve je to isto maslo.

sjecam se kako su me tu na forumu uvjeravali da pricam gluposti za onaj genuineintel compiler, da to ne moze bit istina. a po ovome ispada da su platili kaznu za to. ako nije istina zašto su platili :)?

Ono što ja već tupim od početka. Stereotip (na ovom forumu) je da je AMD za kupca, altrusitičan, jadajadaja, a zapravo razlika između njih i i Nvidije ne bi postojala da su u egalu finacijski. 

Možda je offtopic (čitaj : je), ali evo najnovije blamaže su sa Vegom... Sjetite se marketinga i trolova na ovom forumu sa "poor Volta" spikama. Dakle kartica koja nije ni na pomolu je već pokopana sa karticom koja će izgelda biti u rangu OC-ane 1070-tke sa duplo većom potrošnjom. 

Jebena ironija.

Inače, možda malo aljkavo su startali sa Ryzenom, ali su izgleda napravili jebački posao i pravo mi je gušt vidjeti kako Intel izbacuje 256432 nova modela proca iz 2014.

Intel mi baca na frenda koji spava do pol dva, a onda kad ga stara nazove, probudi i pita jel spava, on se nakašlje i veli da uči.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 16:15 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Možda je offtopic (čitaj : je), ali evo najnovije blamaže su sa Vegom... Sjetite se marketinga i trolova na ovom forumu sa "poor Volta" spikama. Dakle kartica koja nije ni na pomolu je već pokopana sa karticom koja će izgelda biti u rangu OC-ane 1070-tke sa duplo većom potrošnjom. 

Za to smo zaključili da je nemoguće ako nešto gadno ne zeznu kod drivera.

Nope.
17 godina
neaktivan
CPU chat tema

Overclockani 1300 cak parira i5-7500, sa stock coolerom se kloka, 35% jeftiniji :) Ryzen 3 zovu RIP i3. Ovo je the 'uredski CPU'!

Mala napomena, taj Pentium ne podržava brzi ddr od 2400 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
protjeran
Friday kaže...

Kakav je ovaj ryzen (3) u usporedbi sa onim "famoznim" pentiumom sto se tice gaminga?

Solidan, nije puno sporiji..

17 godina
neaktivan
CPU chat tema

i3-7350K je u siječnju bio 185$. Danas je 150$ :) Što se tiče performansi G4560 većinom je ispod R3 ili između stock i overclocked R3. Koji btw danas košta 80$, ako je dobavljiv.

Znači, danas kupiš djeci za Minecraft, a sutra na istom chipsetu i s istom brzom (3200) memorijom koju G4560 ne podržava, dodaš recimo R5 1600 i bolju grafiku. Za dvije godine za 150$ pretvoriš 'entry level' u radnu zvijer sa 50% više jezgri :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ali mora se priznati da se privjesak odlično nosi sa procom koji ima duplo više jezgri, fakat odlično i tko ga je kupio za 450 kn napravio je posao  Praktički si za cijenu r3 1200 uzeo CPU+MBO i dobio igpu. Puna šaka brade i ove usporedbe su samo šlag na tortu.

14 godina
protjeran
I sam sam bio spominjao upgrade path koji Ryzen nudi, ali kad malo bolje promislim dobar path se mogao napraviti i sa g4560. Uzmes asusicu z170p za 800kn (Stjepko je na njoj gurao skoro sve svoje i5 i i7 na 5GHz cisto informativno), nisi vezan za neki brzi ram, a kasnije samo zakacis 6(7)700k i imas po pitanju gaminga jos par godina top cpu.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Može Pentium G biti brži u single-coreu, ali ima samo dvije jezgre, što je u odnosu na Ryzen 3 jednostavno bezveze. Međutim, današnje igre još uvijek samo povremenno koriste više (~35% igara). 

Recimo, ovdje R3 radi bolje nego i5-7600K, što mi je čak i neobično: 

A ovdje je svejedno što imaš:

Mnoge igre još uvijek ne mare za CPU. Većina i na najgovnastijem Pentiumu radi odlično ili u najgorem slučaju zadovoljavajuće. Kome treba računalo za igranje, danas, Pentium je i dalje optimalna opcija za 80€. Tko misli da mu potraje dulje, R3 je bolji nego druge opcije prije i5.

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ili jednostavno uzmeš presjek svih igara, 450 kn cpu 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

A ako odeš na 4K, onda te boli tuki za CPU pa opet uzmeš privjesak 

13 godina
XXX kaže...

600+ sad 

Ti ces na kraju prodati taj pentium i bukvalno 1v1 za R3 :D
Isto kao sto je bilo i sa RX 470 

17 godina
odjavljen

Pa mogao bi, ali nekak mi se neda. Kupim za godinu ili duže neki polovni i5/i7, a možda ni to.

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Treba gledat 720p tabelu..

13 godina

Ma sta ce ti, radi ti sve sto ti treba rokaj tako, najlakse je potrositi pare a jel se isplati radi par frejmova u nekim naslovima, ista dirati, po meni ne.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Naravno da ne treba. To nitko nikad ne koristi niti će koristiti kao rezoluciju. 

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Želio je naglasti da se na toj rezoluciji bolje vidi snaga procesora, jer grafa nije zagušena. I u pravu je, ali u pravu si i ti jer se nitko ne igra na tak maloj rezoluciji a sve dok na jačoj grafi i željnoj rezoluciji imam dobar framerate mene zaboli kaj nije 100% iskorištena u svakom naslovu. Iz principa ne želim instalirati onu psiho msi on screen statistiku i gledti postotke iskoristivosti grafe  bitno je uživam li u igri ili ne, ak je dosadna ne uživam 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 10:27 (XXX).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

Naravno da ne treba. To nitko nikad ne koristi niti će koristiti kao rezoluciju. 

Naravno da treba, to ti pokazuje kakav je cpu za igre kad nema gpu bottlenecka ili kad koristis pascal xp za 1080p igranje...

Plus sta ljudi cesce upgradeaju graficku nego cpu/monitor pa ti je orijentir za buducnost...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 10:32 (ansha).
14 godina

Dobar quad core je sve što treba prosječnom korisniku bilo za gaming, bilo općenito i amen. Sve jače od toga je super ako se može i ne može škoditi ali da je baš potrebno, pa i nije za 90% normalnih korisnika. Sebe ne ubrajam u normalnog korisnika kao ni dobar dio nas ovdje s foruma. Svog recimo brata, sestru i šogora da, i njima da stavim i9 7900X u komp oni ne bi imali pojma niti bi ih bilo briga za ovo što oni koriste komp. To su "normalni" korisnici kojih je daleko više nego ovih koji gledaju jel ima u BF1 148fps ili 137fps i kakav je CPU na 720p rezoluciji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 10:56 (itomic009).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

"Prosječni" korisnik je danas na tabletu i laptopu a igra se na konzoli. PC polako prelazi u elitizam kada je "kućni" korisnik u pitanju. Kante danas slažu večinom entuzijasti, poslovne potrebe ne moram valjda spominjati...Televizori imaju svoj vlastiti PC sustav pa je prosječni korisnik izgubio potrebu i za HTPCom. Upravo ovakvi G4560 i R3 procevi možda ponovno populariziraju PC kao igraču platformu ako izuzmemo MMO i esports naslove kojima ni ne treba popularizacija. Žalosno je da danas ideš ulagati velike novce u dobar gamerski stroj a neznaš da li će npr. ovo pustiti na PC

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Po ovom testu koji si ti linkao jedan 7600k (uzeo sam njega za usporedbu jer je testiran u badva testa koje cu linkati) je nekih 15% bolji od g4560 na 1080p, ako pogledamo ovaj test od 16 igara 

razlika je 50%, na ovom testu od par igara (bez AOTS-a)
 razlika je opet 50%. Isto tako nije mi jasno kako su ovi sa testa koji si linkao 134 average FPS sa g4560, a recimo ova dva testa koja sam stavio i cijeli internet pokazuje drasticno manje rezultate, evo jedan lijepi primjer gameplaya gdje je covjek testirao g4560+1080ti na bf1 
 koji se opet poklapa sa ona dva testa koja sam stavio. Nije mi se dalo provjeravatti za druge procesore, al cudan mi je taj prosjek skroz, mozda zato sto je ubaceno vise igara koje zakolju cak i jednu gtx 1080 i manjim dijelom to sto procesori nisu klokani.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Neke igre dižu prosjek poput vulkana u doomu, DX 12 u zadnjem snajperu i sl. Nemem pojma na kraju krajeva ali TechPowerUp je oduvjek bila priznata hardverska stranica.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Techpowerup, za razliku od 98% drugih, iznova testira kako vrijeme prolazi, updejta rezultate nakon izlaska novih drivera. Većina to ne radi.

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ali daj vidi CPU 

, stalno na 100% a temperatura ne prelazi 43 stupnja...pa tko to može platiti 

13 godina
odjavljen

Vjerojatno svatko jer je cpu sada ~500kn....

...................................... funny facts
16 godina
protjeran
XXX kaže...

Ali daj vidi CPU 

Ja bi radje da je on na 50% a temperatura 80C

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa ak imaš slabu cirkulaciju u nogama nije loša opcija za zagrijat hladne tabane 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Ali daj vidi CPU 

Zašto?

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

Ali daj vidi CPU 

Zašto?

Kako zasto?! Pa razlika u fps-u je opipljiva i pozeljna a kolika je temperatura gpu-a u kucistu mi stvarno nema utjecaja na igru...

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Bah, meni bi bilo opipljivije kombinaciju iz videa spojiti na neki 21:9 34" zakrivljeni ips panel pri 1440p rezoluciji, ili čak 4k nego nego na tu grafu staviti neku zviejr od pocesora na 80 stupnjeva, i 16:9 TN full hd na 144 hz kao što mnogi radie. Kao što se kaže, svaka budala ima svoje veselje 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice