zašto će murjak za jadnu platu izaći na megdan tipu koji krade biciklo,pa makar bilo to po danu u centru grada
zašto će murjak za jadnu platu izaći na megdan tipu koji krade biciklo,pa makar bilo to po danu u centru grada
Zato što mu je to posao!
Budemo li svi tako razmišljali onda nitko ne bi trebao raditi svoj posao ako ima jadnu plaću (većina u našoj Hrvatskoj), pa hajmo onda svi na posao i prekrižit ruke.
To s krađama je bicikla i reakcijama naših policajaca je žalosno, meni su iz dvorišta pokupili dva komada (te noći ih je iz kvarta nestalo 30-ak i hrpa drugih stvari iz dvorišta) vrijednosti oko 3000kn i kad sam to prijavio u postaju lik je samo preko volje popunio formular da sam prijavio i lagano me otkantao.
miki,i meni su ukrali bic,pred mnoštvom ljudi,ništa osim maltretiranja u stanici nisam dobio,stvar je kao iz viceva-kad ih trebaš nema ih(ili ne rade posao),po iskustvu ljudi oni neće da se bakću sa tim "trivijalnim" kriminalnim djelima
miki,i meni su ukrali bic,pred mnoštvom ljudi,ništa osim maltretiranja u stanici nisam dobio,stvar je kao iz viceva-kad ih trebaš nema ih(ili ne rade posao),po iskustvu ljudi oni neće da se bakću sa tim "trivijalnim" kriminalnim djelima
Ne bih ulazio u to kakva je situacija sada, no prije dvadesetak godina za policiju i traženje kradljivaca bicikala imao bih samo riječi hvale. Maznuli su mi bicikl pred osnovnom školom u manjem mjestu (desetak tisuća građana?), policajci su mi rekli da sumnjaju na jednog u susjednom selu, došli čak jednom prilikom pred školu i izgleda da se lopov prestrašio istrage - nakon par dana bicikl je bio na školskom biciklističkom parkiralištu. Svaka čast policajcu (bio je relativno mlad, u dvadesetima ako se dobro sjećam) koji se bavio time - bio je ljubazan, susretljiv, ono sve pet. Ali eto, danas valjda imaju "pametnijeg" posla... Bicikl ne vrijedi koliko je nekad vrijedio, iako možda košta nekoliko puta više. 
Murija je prije tukla,sada gledaju da njih ne tuku.Ipak kad tip krade pred svima što je sve češći slučaj,prašinari vide da ima muda pa neće da sa bave svojim poslom,čast izuzetcima. Moramo se pozdraviti sa špajzevima,haustorima,banderama gdje smo ostavljali bicikla,od sada kad siđem sa bicikla ide direkt u stan.
Prije tri dana su i mom klincu ukrali bicikl.
pozvali smo policiju dosli i zapisali podatke i broj rame i to je to.
Normalno da ce ga policija nači.... nikad...Jeli ikog od vas ikad zaustavila policija i rekla da okrenete bicikl da pogledaju broj rame.?
Ili kako bi ga inače našli..pa svaki model je rađen valjda u milion primjerka znači nemože po izgledu...
i normalno da ce lopov izmjeniti neke detalje ako su specificni.
I to se nikad nece iskorijeniti..moglo bi se jedino tako da svakog kog policija vidi na biciklu zaustavi i trazi racun i papire gdje bi trebalo pisati broj rame.
znaci ako nemas papire odma kazna i ode bicikl na licitaciju...ali to sumnjam da ce ikad biti.
normalno da sam ljut jer nije stvar samo u novcu...ukrast ce ga opet drugi put netko..pa zar moram imam bicikl u stanu ili djete ga dijete nece imat.
evo slozio sam zato jednu stranicu gdje se mogu ostaviti podaci o ukradenim biciklima i slike..znaci kao neko javno oglasavanje
bilo bi dobro da svaki potencijalni kupac bicikla iz oglasa ode provjeriti na tu stranicu dali se takav bicikl trazi s tim brojem..
http://www.wix.com/ukradenbicikl/zagreb
pogledajte i stavite sliku svog bivseg bicikla..uvjek se treba nadat.
Ne interesiraju me emisije s agendom (pronaći nešto iz čega se može napraviti skandal i onda napraviti sve moguće da se iz toga i napravi skandal). U emisiji Provjereno malo toga je zaista provjereno. 
LOL To su oni koji su pokušali prodati priču da ćeš od igranja igrica dobiti padavicu?
Zbilja nemam volje gledati tu emisiju. Ako imaš što za reći, reci.
Gledao ja sad jednim okom, upravo je tako, pretenciozno i pokradene fore iz ove teme
gdje je isto čovjek na sred ceste (možda isti kao ovdje nisam obraćao pažnju) sa brusilicom
i velikom pilom odvaljivao lanac sa svog bicikla.
"Provjereno" emisija je površno neznaličko, neoriginalno senzacionalističko smeće
koje nije ni u toku sa zbivanjima.
Jedan uštogljeni i neupućeni "potrošački kod" je čak svjetlosnu godinu ispred njih.
nego, kad smo kod bicikla, zagrebčana radi, evo u gradskoj skupštini je bernardić
ustanovio da možda ipak nije vrijeme sada prepopločavati cvjetni trg novim granitnim pločama,
raditi nove fontane i pothodnike, nego da možda malo probamo poraditi na biciklističkoj infrastrukturi. čak je kopenhagen kao primjer spomenuo, lud čovjek:)
http://www.jutarnji.hr/bernardic-porucio-bandic--gradnja-fonatana-i-poplocavanje-cvjetnog-trga-neumjesni-su-u-ovako-teskom-trenutku-/1023905/
Gledah baš radi ovoga sa bajkovima, i eto, to je doista tako. Prije koji tjedan je jednoj osobi iz kluba bicikla ukradena u sri bila dana na Rivi u Splitu, a nešto prije toga su ovi iz kluba rezali sajlu jer je ženi bloka onaj brojčanik i nije mogla odvezat sajlu. Ljude boli nika stvar i eto lopovi su skuzili i samo kazu da su izgubili kljuc ili nesto slicno. Uzet ULock i nadat se da lopov nije opskrbljen opremom za rezanje tako necega, ili da će ga to obeshrabrit pored svih bicikli vezanih smisnom sajlicnom od 2 mm.
Gledao ja sad jednim okom, upravo je tako, pretenciozno i pokradene fore iz ove teme
gdje je isto čovjek na sred ceste (možda isti kao ovdje nisam obraćao pažnju) sa brusilicom
"Provjereno" emisija je površno neznaličko, neoriginalno senzacionalističko smeće
Ček malo a kaj je tu pokradeno jel,
pa tak se to radi u svim zemljama u svakoj sličnoj emisiji da se skrivenom kamerom ide gledat kak ljudi reagiraju na krađu bicikla. Ne kužim čem se ti uopče čudiš Provjereno je dobra emisija da si gledal, ono bitno a toga je bilo puno onda bi ti bilo sve jasno kao recimo kad je bila tema Ovjera Potpisa kod javnog bilježnika. Joj kolko je tak ljudi popušilo kod nas, nažalost jer bilježnike boli đon i uopče ne provjeravaju kak treba u dosta situacija pa to je poznati i vrlo velik problem u banana hrvatskoj.
Nazad na temu u ovoj današnjoj emisiji, Provjereno znači kak rulja reagira na krađu bicikla u dva primjera jel. Tip pili sajlu na biciklu i dođe zaštitar iz banke, i pita ga kaj to radi on kaže izgubio kljuć pa pili lanac ok nema frke zaštitar ode potpuno mu vjerujuči.Druga situacija negdje u gradu opet tip pili lanac, ali gle vraga dojde jedan balvan i još ga pita treba li pomoč ovo je za Monty Python primjer no kaj sad ništ.

Ček malo a kaj je tu pokradeno jel,
pa tak se to radi u svim zemljama
Nazad na temu u ovoj današnjoj emisiji, Provjereno znači kak rulja reagira na krađu bicikla u dva primjera jel. Tip pili sajlu na biciklu i dođe zaštitar iz banke, i pita ga kaj to radi on kaže izgubio kljuć pa pili lanac ok nema frke zaštitar ode potpuno mu vjerujuči.Druga situacija negdje u gradu opet tip pili lanac, ali gle vraga dojde jedan balvan i još ga pita treba li pomoč ovo je za Monty Python primjer no kaj sad ništ.

mdaj, balmevrak ako to nije direktno fora odavde. Neko im je čitao našu temu i pokupio link od žutog :)
http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/bicikli-postali-vruca-roba/2780126.aspx
Meni su nedavno ukrali bicikl pred očima. Zva sam policiju da prijavim krađu, KAD MI policajka preko telefona govori da se javim Hrvoju iz kriminalističke u ponedjeljak!! (bila je subota). Kad sam napokon doćeka pon. i sasta se s tim Hrvojem popunijo je izvještaj i još neke podatke priko kur** nakraju mi on s osmjehon govori "mali kupi si role sad"(da napomenem imam 25god. zarađujem vlastiti novac i platio sam biciklo 14000kn) kad sam to čuo uze sam mobitel, bacio mu ga drito u facu. Zbog moje gluposti i njegove drskosti prove sam 3 dana u zatvoru i zaradio prekršajnu prijavu napada na policajca, koja će me pratit cili život. I NIJE MI ŽAo. Tako da ta moja strast prema biciklima je nestala jer živim u "Hrvatskoj"
Meni su nedavno ukrali bicikl pred očima. Zva sam policiju da prijavim krađu, KAD MI policajka preko telefona govori da se javim Hrvoju iz kriminalističke u ponedjeljak!! (bila je subota). Kad sam napokon doćeka pon. i sasta se s tim Hrvojem popunijo je izvještaj i još neke podatke priko kur** nakraju mi on s osmjehon govori "mali kupi si role sad"(da napomenem imam 25god. zarađujem vlastiti novac i platio sam biciklo 14000kn) kad sam to čuo uze sam mobitel, bacio mu ga drito u facu. Zbog moje gluposti i njegove drskosti prove sam 3 dana u zatvoru i zaradio prekršajnu prijavu napada na policajca, koja će me pratit cili život. I NIJE MI ŽAo. Tako da ta moja strast prema biciklima je nestala jer živim u "Hrvatskoj"
Ok sad kaj je bilo bilo je ali daj reci,
s čim si imal bicikl zaključan jer takav bajs mora imat barem dva-tri vrhunska U-LOCK-a na sebi minimalno pa ko to ukrade na brzinu i bez brusilice taj je Supermen sigurno.

s čim si imal bicikl zaključan jer takav bajs mora imat barem dva-tri vrhunska U-LOCK-a na sebi minimalno pa ko to ukrade na brzinu i bez brusilice taj je Supermen sigurno.

Naslonio biciklo na trafiku, krenio kupit cigare. Dok ja od prodavaćice uzimam ostatak lik mi sjeo na biciklo i odveza se. Trća sam za njim ko lud, al naravno on je bio na biciklu.
EDIT: ovo mi je drugi put u ovoj godini da su mi maznuli biciklo. Ćak sam tražio pomoć oko pronalaska priko BUG foruma. Izgleda da meni nije suđeno imat biciklo.

Jednom mom frendu se desilo da su ga sačekali da ovaj otključa bicikl pa mu ovi ukrali tek onda bicikl, jbg. samo se nadam da to ne postane standard....

Naslonio biciklo na trafiku, krenio kupit cigare. Dok ja od prodavaćice uzimam ostatak lik mi sjeo na biciklo i odveza se. Trća sam za njim ko lud, al naravno on je bio na biciklu.
Hm a takva je bila situacija to se ne viđa često,
to sigurno a ovaj koji je to izvel je vjerojatno neki narkoman ili divljak jer mogel je gadno proč ali ga niko nije zaustavil izgleda nažalost.

EDIT: ovo mi je drugi put u ovoj godini da su mi maznuli biciklo. Ćak sam tražio pomoć oko pronalaska priko BUG foruma. Izgleda da meni nije suđeno imat biciklo.
Čovječ... stvarno mi je žao. Ja sam inače isto prošao glede prijave u policiji.
Nisam doduše nosio mobitel, pa sam samo "bio bezobrazan".
Kupi preko oglasnika krampinu, samo da popuni prazninu, lakše je.
Jebga, život ide dalje, dabogda se ubio debil tom drogom koju je dobio za bicikl.
Jbt koja situacija. Strašno. Koliko puta ostavim otključan auto samo da potrčim u kuču po sitnicu koju sam zaboravio ili bicikl ovako kao ti.
Čitam po razno raznim forumima ljudi masovno ostaju bez bicikala. Na praktički svakom forumu otvoren ovakav topic. Čini se da će sve više biti ovoga kakva nam je situacija. Treba samo više paziti na vlastite stvari.
Zaista se nadam, da će zapravo ovo biti tema koja se neće popunjavati..osim savjetima.

E brale ova nada ti je epski propala...

Naslonio biciklo na trafiku, krenio kupit cigare. Dok ja od prodavaćice uzimam ostatak lik mi sjeo na biciklo i odveza se.
Sad vidiš koliko te skupo koštala ovisnost o cigaretama. 
A eto, nisi vezao U-lockom.
(ovo je bilo za Diplamata
)
Nego, našao sam se više puta u sličnoj situaciji (doduše, ja nisam kupovao cigarete u trafici, nego neko bezalkoholno piće na kiosku - jesu li trafika i kiosk jedno te isto? ma nebitno...) i bicikl nisam ispuštao iz ruke, nego sam se s njim gurao do prodavačice i kupio sok bez da sam gubio kontakt s biciklom. Ako sam ga koji puta i morao ispustiti iz ruke, polegnuo sam ga na zemlju (a ne naslonio na kiosk), a prije polijeganja prebacio sam ručicu mjenjača, što znači da kad bi netko i skočio na njega i pokušao se odvesti, lako je moguće da bi mu pao lanac ili bi zaklačio u prazno, za što sam se nadao da bi mi dalo taman toliko vremena da ga stignem odalamiti. Također, makar sam bicikl polegao takoreći pored sebe, svako malo sam ga pogledavao. Čovjek bi si mislio paranoja, ali u životu sam ostao bez dva bicikla, a tvoj primjer pokazuje da je takva paranoja sasvim opravdana. Za svaku, pa i najmanju takvu sitnicu, treba vezati bicikl - tu bi bila dosta i najjeftinija, najtanja sajla zavezana kroz kotač, jer bi onemogućila kradljivca da se odveze na bicklu - dakle, bilo bi uvijek pametno sa sobom imati takvu sajlu.

Znači, nije bilo krađe bicikla vezanog U-lockom? OK, mislio sam da Diplomat zbog toga zaziva moje ime.
Jbt koja situacija. Strašno. Koliko puta ostavim otključan auto samo da potrčim u kuču po sitnicu koju sam zaboravio ili bicikl ovako kao ti.
Ti živiš u nekim prošlim vremenima... Nekad si si to možda i mogao dopustiti, danas više ne (osim eventualno ako ne živiš na selu, s malim brojem stanovnika).
a kako bi bilo možda da se stavi neki mali gps lokator u bicikl pa onda ako uz sve mjere opreza bicikl nestane, onda da se bar može naći
jel itko probao to?
Ovo je najpametnija ideja i najkorisniji savjet koji sam vidio u ovom threadu dosad. Ako uređaj dobro radi i ako je dobro sakriven lopov ne može nikako spriječiti da ga pronađeš i uzmeš biciklu nazad, a za slučaj nasilnog lopova povedeš muriju sa sobom, a inače lijeni murjaci bi morali pomoći ako znaš gdje se bicikla nalazi, inače otvoreno krše posao za koji su plaćeni a oni ne mogu dopustiti da ti nešto tako ispričaš medijima...
Jel ima takvih uređaja dostupnih na tržištu i koliko koštaju? Ja bih rado imao upravo to, ali nisam vidio to nigdje. Također, malo je ot teže sakriti/zaštititi u biciklu nego u automobilu, da ga se ne bi onesposobilo.
Nije uopće teško ako je uređaj malen, bilo gdje u šupljem kosturu, npr. samo izvučeš šipku od sica i staviš ispod. Zalipiš za stijenke ako je potrebno, da ne leti okolo dok voziš...
Baš ću potražit to po netu sutra (sad je kasno)...
a kako bi bilo možda da se stavi neki mali gps lokator u bicikl pa onda ako uz sve mjere opreza bicikl nestane, onda da se bar može naći
jel itko probao to?
Ovo je najpametnija ideja i najkorisniji savjet koji sam vidio u ovom threadu dosad. Ako uređaj dobro radi i ako je dobro sakriven lopov ne može nikako spriječiti da ga pronađeš i uzmeš biciklu nazad, a za slučaj nasilnog lopova povedeš muriju sa sobom, a inače lijeni murjaci bi morali pomoći ako znaš gdje se bicikla nalazi, inače otvoreno krše posao za koji su plaćeni a oni ne mogu dopustiti da ti nešto tako ispričaš medijima...
Jel ima takvih uređaja dostupnih na tržištu i koliko koštaju? Ja bih rado imao upravo to, ali nisam vidio to nigdje. Također, malo je ot teže sakriti/zaštititi u biciklu nego u automobilu, da ga se ne bi onesposobilo.
Nije uopće teško ako je uređaj malen, bilo gdje u šupljem kosturu, npr. samo izvučeš šipku od sica i staviš ispod. Zalipiš za stijenke ako je potrebno, da ne leti okolo dok voziš...
Baš ću potražit to po netu sutra (sad je kasno)...
niste baš dobro čitali , ja nametao i videa i linkova
niste baš dobro čitali , ja nametao i videa i linkova
Da, malo sam previdio neke postove. Evo ova cura / žena još bolji primjer ima :
Naletila sam danas na ovaj proizvod: http://www.integratedtrackers.com/GPSTrack/
Čini se zgodno, gurneš nutra SIM karticu i sve je diskretno skriveno unutar rame. Baterija se sporo troši jer tracker ručno aktiviraš samo kad napustiš bicikl, i ne pali se GPS dok se ne zdrma.
Kad ti netko dođe mrdat po biciklu, on ti pošalje SMS poruku i u uključi GPRS prijenos i GPS tracker, i počne uploadati podatke o lokaciji na server kojeg besplatno ustupa proizvođač trackera. Ako nema signala za GPS, onda koristi GSM lociranje.
Ima na siteu slike i video demonstracije, izgleda super lako za staviti i izvaditi pa ne bi trebalo biti problem napuniti baterije dvaput godišnje, a aktivacija i deaktivacija je također super brza i laka, čak i cool izgleda.
Koliko kužim radi jedino kad aktiviraš tj. kad ostaviš biciklu, dakle vrlo rijetko, a GPS tracker i GPRS prijenos jedino ako ti neko ukrade, tako da bi trebale dugo trajati baterije. Jedino što se valjda svakih 6 sati automatski probudi da ga moš aktivira SMS-om za slučaj da su ti ga ukrali a ti nisi unaprijed aktivira.
Izgleda čvrsto, solidno, kvalitetno itd.
Jedini problem s ovim koliko vidim je cijena - dođe 750 kn uređaj plus moraš ubaciti i održavati SIM karticu, a s obzirom na rok bonova to je najmanje 15 kn misečno AFAIK, dakle kroz životni vijek bicikle od recimo 10 godina to je 1800 kn, dakle sve ukupno ovaj GPS lokator dođe 2500 kn, a za to se može kupiti solidna bicikla, tako da čini mi se da ovo ima smisla samo za najskuplje bicikle. Ispravite me ako griješim, možda ima neki način za besplatni SIM ?
Anyhow definitivno ću razmotriti ovaj način zaštite za novu kvalitetnu biciklu koju planiram kupit nekad u dogledno vrijeme...

Znači, nije bilo krađe bicikla vezanog U-lockom? OK, mislio sam da Diplomat zbog toga zaziva moje ime.
Ne niti jedan U-Lock nije bio korišten, no oni niti nisu ozbiljno pokušali ukrast bajseve več su samo probali kak če ljudi reagirat na sam tok krađe tj piljenje neke zaštite na očigled okoline.Tu se testirala reakcija ljudi na sam čin ili pokušaj krađe, a ne kaj se može provali a kaj ne može to im nije bila namjera u ovom slučaju.
Ali opet niti U-LOCK ti ne znači puno, ako je loše kvalitete jer svi nisu isti od istog materijala osim ak ne staviš pet jeftinih U-LOCK-ova na bajs.MIslim da bi u takvoj situaciji, i profi lopov pao na rit od tolkih Ulockova i odustal kaj je previše je previše fučkaj ga.
Kad smo kod zaštite evo nekaj zanimljivog, i prilično novo zove se TiGr Titanium Lock i napravljen je od titana ili Titanium. S obzirom na konstrukciju ovo izgleda totlano drukčije od ostale zaštite za zaključavanje bicikla.
Zanimljiva naprava nema kaj i prilično skupa fučkaj ga,
ipak se radi o Titaniumu kao materijalu a kak sam več rekel nikako nije jeftino. Pod uvjetom da si bajs zaključal za nekaj metalno, ovo je kaj se tiče sigurnosti ok rješenje za neki bajs cijene ispod 5000kn.
http://tigrlock.bigcartel.com/
Kapa dolje. Isto bi postupio da sam se našao na tvom mjestu.
Imam bicikl koji sam kupio prošle godine (2700kn). Što vi preporučate da koristik kao zaštitu? Ulock ?
Trenutno koristim sajlu koju omotam oko cijelog bajsa.
Kapa dolje. Isto bi postupio da sam se našao na tvom mjestu.
Imam bicikl koji sam kupio prošle godine (2700kn). Što vi preporučate da koristik kao zaštitu? Ulock ?
Trenutno koristim sajlu koju omotam oko cijelog bajsa.
U-LOCK da kaj drugo jedan pošteni ili dva slabija u kombinaciji,
kad treba zaključat bajs dakle ako biraš samo jedan onda nekaj s prvog i drugog linka. Ako su dva kao zaštita u pitanju onda treči link, pa s jednim zakačiš prednji kotač i ramu a s drugim zakačiš ramu ili stražnji kotač za neki objekt.

http://www.dsg.hr/proizvod.asp?sifra=5973&cate=3
http://keindl-sport.hr/product.php?id_product=1578
http://www.dsg.hr/proizvod.asp?sifra=5977&cate=3
Evo baš gledam, samo ovaj tjedan su 3 bicikle prijavljene ukradene na hr.rec.bicikli, a ko zna koliko još ima ljudi kojima su ukrali a koji ne posjećuju taj newsgroup... Pitam se koliko je ukupni broj krađi godišnje u Hrvatskoj...