Čemu takav fatalistički komentar? To što si napisao uopće ne stoji. Gdje si kad čuo da je nekome nestao bicikl vezan U-lockom? Da, nekad se i to događa, pogotovo jer su neki U-lockovi imali defektne brave pa su kradljivci jednostavno obili bravu, ali općenito gledano kradljivci ni ne pokušavaju srediti bicikle vezane U-lockom, jer iz je jako teško prerezati (mora rezati šipku na dva mjesta) i još k tome napravljeni su tako da bicikl tijesno snisnu uz ono za što si ga vezao pa bi piljenje bilo jako nespretno.
Osnovna pravila su da bicikl nigdje ne ostavljaš bez nadzora, a ako baš moraš, veži ga U-lockom. U dućan radije otpješači ili kupi bicikl za parsto kuna za kojeg ti neće biti žao ako ti ga ukradu. BTW bicikl koji su meni ukrali iz hodnika, a koji je s opremom vrijedio oko 3.000 kuna, bio je na hodniku s još jednim takoreći bezvrijednim biciklom. Naravno, samo moj je ukraden. Također je bio vezan sajlom.
Čuo puno puta dok sam vozio bicikle po 10,000 kn, u-lok pada dovoljno brzo da bajk nestane.
Isto kao i MULTI lok na automobilu, trga se jednom potezom za 4,5 sec.
https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=o-LWGJzglho

pa di si to čul fučkaj ga potrga se za 5 sekundi ko ti je to rekel zapravo neki šaljivac pod alkoholom jel. Oni koji su u Zagrebu znaju za onaj servis u Španskom, di se to ugrađuje i kolko ja znam iz druge ruke jer jedan poznanik tam radi niti jedan auto nije ukraden kojem su oni to ugradili. Vodi se evidencija kaj budemo sad onda, jel a tokom godina su ih ugradili pitaj boga kolko u razne aute jel mi uopče pričamo o istom proizvodu.

Lopovi jednostavno izbjegavaju bicikle vezane U-lockom, jer ih je najteže ukrasti. To, naravno, ne znači da kojiput ne ukradu i takav bicikl.