Bicikli postali "vruća roba"

poruka: 167
|
čitano: 52.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Bicikli postali "vruća roba"
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...
Uzalud vam sve te zaštite, kad ga lopov namjera čopit napravit će to.

Čemu takav fatalistički komentar? To što si napisao uopće ne stoji. Gdje si kad čuo da je nekome nestao bicikl vezan U-lockom? Da, nekad se i to događa, pogotovo jer su neki U-lockovi imali defektne brave pa su kradljivci jednostavno obili bravu, ali općenito gledano kradljivci ni ne pokušavaju srediti bicikle vezane U-lockom, jer iz je jako teško prerezati (mora rezati šipku na dva mjesta) i još k tome napravljeni su tako da bicikl tijesno snisnu uz ono za što si ga vezao pa bi piljenje bilo jako nespretno.

Osnovna pravila su da bicikl nigdje ne ostavljaš bez nadzora, a ako baš moraš, veži ga U-lockom. U dućan radije otpješači ili kupi bicikl za parsto kuna za kojeg ti neće biti žao ako ti ga ukradu. BTW bicikl koji su meni ukrali iz hodnika, a koji je s opremom vrijedio oko 3.000 kuna, bio je na hodniku s još jednim takoreći bezvrijednim biciklom. Naravno, samo moj je ukraden. Također je bio vezan sajlom.

Čuo puno puta dok sam vozio bicikle po 10,000 kn, u-lok pada dovoljno brzo da bajk nestane.

Isto kao i MULTI lok na automobilu, trga se jednom potezom za 4,5 sec.

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=o-LWGJzglho

15 godina
neaktivan

Evo jedan U-lock ali sa  alarmom.Ekipa i ja  ga planiramo narućiti.Dobije se popust na kolićinu. http://www.kabrus.co.uk/xl202.html

Pa u kombinaciji sa još nečim ,vjerujem da će lopov odustati.

Vjerujem da bi ovo malo barem odvratilo lopova od svoje namjere,a vama pomoglo.Ipak malo ljudi ima takvu kombinaciju.

@ Diplomat, ovo je snimka iz 2009.,a kod novijih modela to ne pali.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 13:21 (Zuti_Zg).
14 godina
protjeran
Zuti_Zg kaže...

Evo jedan U-lock ali sa  alarmom.Ekipa i ja  ga planiramo narućiti.Dobije se popust na kolićinu. http://www.kabrus.co.uk/xl202.html

Vjerujem da bi ovo malo barem odvratilo lopova od svoje namjere,a vama pomoglo.Ipak malo ljudi ima takvu kombinaciju.

znaci idem se vozit po maksimiru,di da ja to drzim? btw meni su maznuli mog giganta :( 2500 kn i ni prstom nisu mrdnuli seljacine usrane,sad iam novi soma kuna skuplji i pazim ga kao oko :S

17 godina
Diplomat kaže...

Čuo puno puta dok sam vozio bicikle po 10,000 kn, u-lok pada dovoljno brzo da bajk nestane.

Isto kao i MULTI lok na automobilu, trga se jednom potezom za 4,5 sec.

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=o-LWGJzglho

To ti je zato kaj neki U-Lock, imaju takvu lošu bravu kod Trelock ili Abus švabo zna to nije slučaj mnogi prodaju kramu itekak u tom je poanta.{#}

http://abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=60308474313402811032012891641583&select=0104b01&artikel=4003318229756

A ovo za MUL-T Lock za auto,{#} pa di si to čul fučkaj ga potrga se za 5 sekundi ko ti je to rekel zapravo neki šaljivac pod alkoholom jel. Oni koji su u Zagrebu znaju za onaj servis u Španskom, di se to ugrađuje i kolko ja znam iz druge ruke jer jedan poznanik tam radi niti jedan auto nije ukraden kojem su oni to ugradili. Vodi se evidencija kaj budemo sad onda, jel a tokom godina su ih ugradili pitaj boga kolko u razne aute jel mi uopče pričamo o istom proizvodu.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
odjavljen
Rambox potruditi cu se naci video multi locka dok stignem doma.
15 godina
17 godina
moderator
Diplomat kaže...

Ja nisam čuo. I pratio sam godinama grupu hr.rec.bicikli - kad su se javljali ljudi kojima su ukradeni bicikli ili ih uopće nisu vezali ili su ih vezali sajlom. Ne sjećam se ijednog jedino slučaja s te grupe krađe bicikla s U-lockom. {#} Lopovi jednostavno izbjegavaju bicikle vezane U-lockom, jer ih je najteže ukrasti. To, naravno, ne znači da kojiput ne ukradu i takav bicikl.

Može detalji? To su bile priče iz prve ruke ili prijatelj je imao prijatelja koji je imao prijatelja kojem je ukraden bicikl ili je pak to vidio na YouTubeu?

Zato kupiš U-lock na ključ, a ne na tu glupost. Uopće ne kužim kako je proizvođačima palo na pamet proizvoditi takve brave. Kad bolje razmislim i sajla kojom sam vezao bicikl koji su mi ukrali imala je takvu bravu, pa možda nisu ni cvikali sajlu (na hodniku nije bilo ničeg - ni bicikla ni lokota).

Zuti_Zg kaže...

Znači, može se s carinom kupiti za 250-300 kuna, ako ih je više. Čak sam si na trenutak i razmišljao da vam se pridružim, ovo bi mi dobro došlo, jer ću moguće bicikl ostavljati u jednom ograđenom dvorištu gdje ga baš i nemam za što vezati. Jedino me iritira što su ti koji prodaju to lažovi - fejkali su video, utišali su zvuk i onda kad se čuje alarm, onda su ga pojačali preko svake mjere - čuješ na trenutke kad ženska govori uz alarm, da je njezin glas daleko glasniji nego kad govori bez alarma. Bilo bi dobro kad bi taj U-lock imao i daljinsko upozoravanje, odnosno da ako si recimo u krugu od pedesetak metara, da imaš neki bežični uređajčić koji će zazvoniti kad netko petlja po bravi. Ako se netko već namjerio na takav lokot, mogao bi nešto nalijati ili staviti u zvučnik kako bi ga značajno utišao.

NoDiggity kaže...

znaci idem se vozit po maksimiru,di da ja to drzim?

Ako se ideš voziti po Maksimiru, onda ti ne treba lokot. {#} Ako ideš na pivo u Maksimiru, to je već druga priča. {#} Onda U-lock staviš u ruskak. To ti je ono što staviš na leđa, što si nosio u školi. Mnogi U-lockovi inače imaju i nosače kojima se stave na bicikl - obično ih možeš staviti u prednji "trokut" - ako ne divljaš s biciklom, odnosno ako nisu neki jako veliki/teški U-lockovi, onda ti to može biti OK. U svakom slučaju, ruskak ti uvijek ostaje kao opcija, tim više što u njega možeš svašta natrpati: novčanik, mobitel, slušalice, bocu vode, energetske "čokoladice", rezervnu zračnicu, pumpu ako je nemaš zakačenu za sam bicikl, ključeve za bicikl, rukavice, kapu ako je hladno, rezervnu majicu, ručnik, papirnate maramice, vlažne maramice, deodorant, labelo, kapi za oči, sunčane naočale, zvakače, sprej za osvježavanje daha, Aqua Maris, češalj, svjetiljku, švicarski nožić... Nikad ne znaššto će te snaći na putu. {#}

15 godina
neaktivan

@ mbaksa,čuj 110 dB nije malo,jedino je pitanje baterije koliko traju prilikom aktivacije.A probat ću to nabaviti preko šefa koji je stranac tak da carina.... :).U svakoma slućaju ću javiti dojmove ekipe i mene kada nam to stigne.

Ovo bi mi bila alternativa inače pa ako nekom može pomoć...www.zutimacak.hr/2413....u kombinaciji sa /www.zutimacak.hr/1479.Smatram da  je dvostruka zašita ipak odbojnija za zafrkanciju,treba više alata,više vremena , a mana je, nosi se više tereta tak da ...znam da ovakvo rješenje neće htjeti većina.

17 godina
moderator
Zuti_Zg kaže...

@ mbaksa,čuj 110 dB nije malo,jedino je pitanje baterije koliko traju prilikom aktivacije.A probat ću to nabaviti preko šefa koji je stranac tak da carina.... :).U svakoma slućaju ću javiti dojmove ekipe i mene kada nam to stigne.

Gledam sad po Amazonu - Kako se čini, Kabrusovi alarmi žderu baterije (nagurali su u njih one male litij-ionske baterije - što bi falilo AA ili AAA baterijama koje se daju puniti?), a taj lokot za bicikle je jednostavno premalen, odnosno s njim ne možeš bicikl skoro za ništa svezati. Tako da, ako se išta kupuje, bilo bi smislenije kupiti klasični U-lock i onda kupiti samo Kabrusov lokot pa ga staviti na U-lock ili bicikl. Ne preporučam vam da grupno naručujete taj lokot prije nego ste ga isprobali. {#} Tim više što ga na Amazonu možeš kupiti za 26 funti (plus poštarina) - jedan komad.

Zuti_Zg kaže...
Ovo bi mi bila alternativa inače pa ako nekom može pomoć...www.zutimacak.hr/2413....u kombinaciji sa /www.zutimacak.hr/1479.Smatram da  je dvostruka zašita ipak odbojnija za zafrkanciju,treba više alata,više vremena , a mana je, nosi se više tereta tak da ...znam da ovakvo rješenje neće htjeti većina.

Zahvaljujem na ovome, sad kad gledam prije ću kupiti ovaj prvi lokot za koji si dao link jer cijena je takoreći ista, a napaja se dvjema AAA baterijama - savršeno. A U-lock imam (šipka debljine nekih 13-14 mm) pa ako mi treba i takva zaštita, mogu koristiti oba lokota. Ali rekoh, alarm mi je zapravo bitniji za to gdje mislim ostavljati bicikl.

15 godina
neaktivan
....mbaksa

Zahvaljujem na ovome, sad kad gledam prije ću kupiti ovaj prvi lokot za koji si dao link jer cijena je takoreći ista, a napaja se dvjema AAA baterijama - savršeno. A U-lock imam (šipka debljine nekih 13-14 mm) pa ako mi treba i takva zaštita, mogu koristiti oba lokota. Ali rekoh, alarm mi je zapravo bitniji za to gdje mislim ostavljati bicikl.

I ja sam na vazi da li da to naručujem ali izašlo bi nas 22 funte po komadu,inače(daju popust na 5 komada od 45 %).

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 18:04 (Zuti_Zg).
14 godina

Na žalost i ja se mogu "pohvaliti" u ovoj temi, prošle godine u 5mj. u zgradi imamo prostor za bicikle i pogodite što?

Jedno jutro idem na posao i imam što vidjeti brava na vratima potrgana i naravno nema bica.

Bio je zavezan sajlom za curin bic, naravno sajlu sam našao na podu i njezin bic.

Nakon kupovine novoga držim ih u stanu na okecu.

Na policiji su samo sljegali ramenima i uzimali podatke i to je to što se njih tiče.

17 godina
moderator
Zuti_Zg kaže...
....mbaksa

I ja sam na vazi da li da to naručujem ali izašlo bi nas 22 funte po komadu,inače(daju popust na 5 komada od 45 %).

Znači, 3,6 funte manje nego da kupujete preko Amazona. Zar vam se ne isplati dati 3,6 funte (+ možda koju funtu više za poštarinu) da vidite jesu li lokoti OK? Znači, za četrdesetak-pedesetak kuna ćete riskirati da kupite pet mačaka u vreći, umjesto jednog? Samo naprijed. {#} Samo prvo provjeri što kupci pišu o tim i drugim Kabrusovim lokotima na Amazonu (mada sam ti već bitne stvari napisao) - da ne bi kasnije bilo "nismo znali". Mene su kratkotrajne baterije i premalene dimenzije odbile od kupnje (pazi - unutarnji razmak između šipke je 43 - slovima - četrdesettri - milimetra! to mi je uže od gume! za što možeš svezati takav U-lock? samo za žičanu ogradu ili tako nešto). Edit: OK, vidim da oni taj U-lock gledaju samo kao alarmni sustav i za zaštitu zadnjeg kotača (iako bi oni sa širim gumama mogli imati probelma). Opet ti ostaje pitanje baterija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 18:19 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Gledajte to sa vedrije strane, cijena bicikala na jakuševcu je sigurno pala {#}

Ak se ne varam na Jakuševcu postoji univerzalna tarifa od 400 kn za bic. :)

---

Što se teme tiče, bicikli su vruća roba već godinama. Nije ova ni po čemu posebna. Najbolja zaštita za bicikl je ne ostavljati ga nigdje, ali to nije uvijek moguće. Druga najbolja stvar koju možete napraviti je ostaviti svoj bicikl pored nekog koji je slabije zaštićen a slične vrijednosti i naravno da je na lako vidljivom mjestu.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Što se teme tiče, bicikli su vruća roba već godinama. Nije ova ni po čemu posebna. Najbolja zaštita za bicikl je ne ostavljati ga nigdje, ali to nije uvijek moguće. Druga najbolja stvar koju možete napraviti je ostaviti svoj bicikl pored nekog koji je slabije zaštićen a slične vrijednosti i naravno da je na lako vidljivom mjestu.

To ti ideš principom zaštite od hrđe, a? {#}

15 godina
neaktivan

Evo još jedne  informacije "nažalost" 

Kod nas takav Trelock košta oko 400 kn (ovisno o modelu).

@ Danny_HR,istina da tema nije ni po čemu  posebna ali razmjena informacija i iskustvo može mnogima pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 21:21 (Zuti_Zg).
17 godina
moderator
Zuti_Zg kaže...

Nevjerojatno! Koja budala se je sjetila napraviti takav "lokot"? Tu dijelovi samog lokota služe kao poluga! Te "šipke" ne služe ničemu, mogu biti debele i 5 centimetara, kad su zglobovi jadni.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...

Ako se ideš voziti po Maksimiru, onda ti ne treba lokot. {#} Ako ideš na pivo u Maksimiru, to je već druga priča. {#} Onda U-lock staviš u ruskak. To ti je ono što staviš na leđa, što si nosio u školi. Mnogi U-lockovi inače imaju i nosače kojima se stave na bicikl - obično ih možeš staviti u prednji "trokut" - ako ne divljaš s biciklom, odnosno ako nisu neki jako veliki/teški U-lockovi, onda ti to može biti OK. U svakom slučaju, ruskak ti uvijek ostaje kao opcija, tim više što u njega možeš svašta natrpati: novčanik, mobitel, slušalice, bocu vode, energetske "čokoladice", rezervnu zračnicu, pumpu ako je nemaš zakačenu za sam bicikl, ključeve za bicikl, rukavice, kapu ako je hladno, rezervnu majicu, ručnik, papirnate maramice, vlažne maramice, deodorant, labelo, kapi za oči, sunčane naočale, zvakače, sprej za osvježavanje daha, Aqua Maris, češalj, svjetiljku, švicarski nožić... Nikad ne znaššto će te snaći na putu. {#}

kondome si zaboravio...{#}

ccc...

Psssssst Zecovi spavaju
13 godina
neaktivan
Medikus kaže...
Ljudi moji morat ćete se počet rolat, nema vam druge.

hehehehehehhe hahahahaehah

17 godina
moderator
angel of fire kaže...
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...

ccc...

Kondom komada 1 je sastavni dio svakog muškog novčanika, zar ne? {#}

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
angel of fire kaže...
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...

{#}

ccc...

meni je u ruksaku 

osim ak idem van, onda je u novčaniku{#}

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 21:35 (angel of fire).
14 godina
mbaksa kaže...

Malo smo ostarili  {#}

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...
mbaksa kaže...

Malo smo ostarili  {#}

{#}

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
Zuti_Zg kaže...

@ Danny_HR,istina da tema nije ni po čemu  posebna ali razmjena informacija i iskustvo može mnogima pomoći.

Ma taj model je bezveze s takvom bravom,{#}i konstrukcijom fučkaš ti to več sam na prošloj strani okačil linkove za model od 600kn ili onaj jeftiniji U-LOCK i nema frke.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/bicikli-postali-vruca-roba/142660.aspx?page=0&jumpto=2740573&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...

Ja nisam čuo. I pratio sam godinama grupu hr.rec.bicikli - kad su se javljali ljudi kojima su ukradeni bicikli ili ih uopće nisu vezali ili su ih vezali sajlom. Ne sjećam se ijednog jedino slučaja s te grupe krađe bicikla s U-lockom. {#} Lopovi jednostavno izbjegavaju bicikle vezane U-lockom, jer ih je najteže ukrasti. To, naravno, ne znači da kojiput ne ukradu i takav bicikl.

Može detalji? To su bile priče iz prve ruke ili prijatelj je imao prijatelja koji je imao prijatelja kojem je ukraden bicikl ili je pak to vidio na YouTubeu?

Ulok vrlo brzo pada...

Tako je nestao frendov bajk iz stubišta...

17 godina
moderator
Diplomat kaže...
Ulok vrlo brzo pada...

1. Ne može baš svatko do termita, zar ne?

2. Rezanje brusilicom na bateriju (je li ona uopće jednako jaka ko ova na izmjeničnu struju?) u javnosti baš i nije neprimjetna stvar. Također, U-lock nije svezam u škripcu na biciklu.

3. Lokotić. Može se time razbiti dobar U-lock? Koliko mora biti velik čekić kojeg će netko nositi po ulici?

U stvarnosti nisu stvari baš tako čiste kakvima ih pokušavaš prikazati. Naravno, ako se netko zaista namjerio na neki bicikl i ako uspije doći do ovih pomagala (gdje će nabaviti termit?), ništa ga neće spriječiti. No, koliko je takvih?

14 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Diplomat kaže...
Ulok vrlo brzo pada...

1. Ne može baš svatko do termita, zar ne?

2. Rezanje brusilicom na bateriju (je li ona uopće jednako jaka ko ova na izmjeničnu struju?) u javnosti baš i nije neprimjetna stvar. Također, U-lock nije svezam u škripcu na biciklu.

3. Lokotić. Može se time razbiti dobar U-lock? Koliko mora biti velik čekić kojeg će netko nositi po ulici?

U stvarnosti nisu stvari baš tako čiste kakvima ih pokušavaš prikazati. Naravno, ako se netko zaista namjerio na neki bicikl i ako uspije doći do ovih pomagala (gdje će nabaviti termit?), ništa ga neće spriječiti. No, koliko je takvih?

Poštedime te rasprave okolo naokolo...

Ostavi bajk i javi di je pa češ dobiti odgovore.

17 godina
moderator
Diplomat kaže...
Poštedime te rasprave okolo naokolo...

Ostavi bajk i javi di je pa češ dobiti odgovore.

Rekoh, zaviri u hr.rec.bicikli. I ne kužim što ti sad tu impliciraš - da ja tvrdim da se U-lock ne može razbiti? Ne, ja to ne tvrdim, nego tvrdim da je U-lock osjetno bolja zaštita od sajle ili lanca i da mnogi lopovi ni neće pokušati ukrasti bicikl ako vide da je vezan U-lockom.

14 godina
odjavljen
Ok, ulok je najbolji i to je to.
16 godina
neaktivan

a kako bi bilo možda da se stavi neki mali gps lokator u bicikl pa onda ako uz sve mjere opreza bicikl nestane, onda da se bar može naći

jel itko probao to?

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 23:59 (spaws).
17 godina
moderator
spaws kaže...

a kako bi bilo možda da se stavi neki malo gps lokator u bicikl pa onda ako uz sve mjere opreza bicikl nestane, onda da se bar može naći

jel itko probao to?

Jel ima takvih uređaja dostupnih na tržištu i koliko koštaju? Ja bih rado imao upravo to, ali nisam vidio to nigdje. Također, malo je ot teže sakriti/zaštititi u biciklu nego u automobilu, da ga se ne bi onesposobilo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice