CD/DVD data recovery

poruka: 9
|
čitano: 6.574
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
CD/DVD data recovery
pitanje

Koje programe preporucujete za spasavanje podataka sa izgrebanih/ostecenih CDova i DVDova? Imama neke DivX classic filmove koje ne zelim izgubiti a neke CDove nece da cita...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CD/DVD data recovery

Probaj IsoBuster.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CD/DVD data recovery
autorov komentar
Korda kaže...

Probaj IsoBuster.

probao sam ali nije mi bas pomogao. cini mi se da IsoBuster pomaze kod podataka koji su nestali i nevidljivi na disku a ne za one koje su osteceni....
17 godina
neaktivan
CD/DVD data recovery

Ako su ti mediji fizički oštećeni onda ti nikakav softver ne može pomoći. Pokušaj očistiti medije (nabavi neki cleaning kit, nisu preko 50 kn) ili ih pokreni u nekom drugom CD/DVD čitaču.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CD/DVD data recovery

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
bytecollektr kaže...
 da, njega sam koristio i pomogao mi je nekoliko puta, ali uzasno sporo. iako to vjerojatno ovisi od stupnja ostecenja...
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Možda

Roadkil's Unstoppable Copier

Gru
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 20:37 (gru).
17 godina
CD/DVD data recovery

Evo ovako, jos dok sam aktivno radio na svojoj stranici sa xp trikovima, negdje sam bio pronasao ovaj savjet za povecanje postotka oporavka ostecenih (fizicki), cd/dvd-a, ali nikada nisam probao pa ako ti se hoce isprobaj pa nam javi da li radi, evo savjet:

Jedan od način za popravak izgrebanih ili oštečenih CD/DVD medija je obična zubna pasta ili sredstvo za pranje posuđa (čarli,likvi,pur i sl.). Za najbolji učinak se preporučuje pasta koja služi za izbjeljivanje zuba. Najbolje bi bilo da koristite mekanu krpu ili još bolje vatu za ovaj proces. Pastu treba utrljati od centra CD/DVD-a ka kraju tj. od rupe u centru ka krajnjim rubovima CD-a i to utrljavati u smjeru suprotnom od smjera okretanja CD-a.

Ukoliko se na CD-u nalaze jako velike i duboke ogrebotine, možete probati nabaviti sredstvo za poliranje stakala koje koriste optičari pri poliranju naočala.

Iako uspjeh nije zagarantiran,ali eto probaj, a programe si mozes i sam pronaci ali u vecini slucajeva ce potrajati satima, danima, tjednima..

Napomena: Nitko tu nista ne garantira.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 21:12 (croart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje
croart kaže... 

Jedan od način za popravak izgrebanih ili oštečenih CD/DVD medija je obična zubna pasta ili sredstvo za pranje posuđa (čarli,likvi,pur i sl.). Za najbolji učinak se preporučuje pasta koja služi za izbjeljivanje zuba. Najbolje bi bilo da koristite mekanu krpu ili još bolje vatu za ovaj proces. Pastu treba utrljati od centra CD/DVD-a ka kraju tj. od rupe u centru ka krajnjim rubovima CD-a i to utrljavati u smjeru suprotnom od smjera okretanja CD-a.

probao sam ovo jos davno, i istina je pomaze al naravno ni ta metoda nije svemoguca. ova metoda mi se posebno pokazala ucinkovita kod audio CDova koji su preskakali u playerima, linijama, discmanima....

nasao sam neke programe, al izgleda da je BadCopy Pro najbolje rjesenje. vrtit ce bjesomucno CD dok ga ne ocita. istina da dugo traje al... jbg.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice