Sleep ili turn off

poruka: 8
|
čitano: 1.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sleep ili turn off

ćao.. nisam naisao na owu temu wec ovdje, a zanima me sta je bolje kompjuter preko noci ostaviti u sleep modu ili ga iskljuciti totalno i da li ako se kompjuter konstantno ostawlja u sleep modu to skracuje wijek trajanja kompjutera? da li ga mozda treba samo jednom mjesecno totalno ugasiti, a ostalo moze u sleep modu? thx swima na odgoworima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sleep ili turn off

Ja svoj pc prek noči gasim osim ako ne skidam neku igricu ili film,,a zakaj bi puštao da mi kompijutor radi kad nisam na njemu prek noči? bolje ga je ugasit

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sleep ili turn off

Kompjuter u Sleepu/Hibernaciji trosi jaaaako malo...

Prednosti su sta ti se ukljuci u roku od odmah... I sve ti ostane kako je bilo (dakle otvoreni programi jada jada).

Za hibernaciju moras imati prostora na disku koliko imas radne memorije (ja mislim) jer ti se sadrzaj iz radne zapisuje na disk.

To je ajmo rec mana... Isto tako neki ljudi imaju problema sa hibernacijom (nece da im se probudi komp) sta je najcesce uzrokovano driverima... Ja ovisi kako kada... Nekad na hibernaciju nekada na shutdown... ne razmisljam previse o tome...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleep ili turn off

ma samo sleep... stvarno neznam kad sam ga zadnji put ugasio i cekao da se sustav digne...

ovako se u 2 sekunde digne i vozi...

a sto se tice vijeka trajanja u sleepu to su price za malu djecu... buuu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sleep ili turn off

Sleep mu nece nista dodatno stetiti. Potrosnja struje je zanemariva osim ako nisi pristasa "zelenih" pa ti svaki nepotrebni W predstavlja problem. Smijeh Meni paljenje od 2-3 sekunde (hibernate je puno sporiji) znaci puno, tako da ga nikad ne gasim skroz, vec ga uvijek ostavljam u sleepu preko noci ili preko dana kad se ne koristi. Ovdje mislim na S3 sleep, gdje ventilatori i diskovi ne rade, tako da racunalo djeluje kao da je potpuno ugaseno.

Think locally, act globally...
17 godina
Sleep ili turn off

Da, nekoc je bila prica da nije dobro gasiti i paliti komp non stop... Radi nekakvog strujog udara ili nesto. Stvar je u tome sta se napon koji dolazi toliko popegla da ga jedino grom moze srediti... (kao sta je meni jer mi komp nije uzemljen :()

A stetnost sleepa na komponente... da je to tako nitko od proizvodjaca nebi podrzao sleep...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sleep ili turn off

ok ty swima mislim da ce mi od sada ici samo na sleep komp jer mi se swidja kak je odma dostupan a i izgleda koda je ugasen nista ne radi na njemu tak da zakon

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2008 10:51 (kupusar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleep ili turn off

Ma samo ti njegaj sleepaj i nema frke. Ako je duže u sleepu i kada ga upališ monitor će biti kratko zatamljen da se nebiš uplašio odmah.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice