Stisneš manim kliještima ili prstima to s donje strane, tako da ti oba vrha uđu u rupu i iskoče gore.
te plasticne vrhove stisni prstima tako da budu uzi od samih rupica u koje su stavljeni kao drzaci i onda gurni u suprotnom smjeru i moc ces skinut...
Pozdrav svima!
E ovako, na koji nacin je moguce promijeniti termalnu pastu na mcpu/chipsetu, jer vidim da su temperature previsoke.. Sada me zanima kako i je li moguce skinuti ovaj mali dio koji hladi chipset, zatim promijeniti termalnu pastu:
Samom promjenom termalne paste nećeš ništa dobiti. Kupi i montiraj nešto ovako.
Pozdrav svima!
E ovako, na koji nacin je moguce promijeniti termalnu pastu na mcpu/chipsetu, jer vidim da su temperature previsoke.. Sada me zanima kako i je li moguce skinuti ovaj mali dio koji hladi chipset, zatim promijeniti termalnu pastu:
Samom promjenom termalne paste nećeš ništa dobiti. Kupi i montiraj nešto ovako.
ako nisi znao moze se i na pasivce stavit vent..nema potrebe za kupovinom ako imas vent velicine pasivca...
Visoka temperatura chipseta a ne mogu doci do drugog plasticnog dijela, jer je ispod lima, pa ne znam, izgleda da cu morati skidat sijelu maticnu, a ne znam da li mi se to radit :/
Visoka temperatura chipseta a ne mogu doci do drugog plasticnog dijela, jer je ispod lima, pa ne znam, izgleda da cu morati skidat sijelu maticnu, a ne znam da li mi se to radit :/
izmjeri pasivca i kupi toliki cooler i imas aktivno hladen chipset i rijesen problem...
Kolika ti je ta "previsoka" temperatura čipseta? Čime si ju mjerio?
ima u everestu pise kolika je temp MCP-a i krece se oko 60°c u idle
ima u everestu pise kolika je temp MCP-a i krece se oko 60°c u idle
To jest malo toplo. No prema slikama vidim da ti je pasivac čist.
Kakve su ti temperature ostalih komponenti? Možda nemaš dobar propuh u kućištu...
Što kaže Aida64 kad ju instaliraš? Everest je odavno zastario, zamijenila ga je Aida64.
Meni je isto visoke temp na chipsetu 70 stupnjeva
Zamijena termalne paste na čipsetu poništava ti jamstvo, stoga ti to ne savjetujem.
Probaj neki ventilator postaviti tako da piri po hladnjaku čipseta ili negdje blizu, past će temperature.
Postoji i vjerojatnost da ti Everest krivo očitava. Instaliraj najnoviju verziju (Aida64) i svakako provjeri i u ostalim programima.
Zamijena termalne paste na čipsetu poništava ti jamstvo, stoga ti to ne savjetujem.
Probaj neki ventilator postaviti tako da piri po hladnjaku čipseta ili negdje blizu, past će temperature.
Postoji i vjerojatnost da ti Everest krivo očitava. Instaliraj najnoviju verziju (Aida64) i svakako provjeri i u ostalim programima.
Pa zašto bi se garancija poništavala
Pa zašto bi se garancija poništavala
Ista stvar kao i s grafičkim karticama. Korisnik ne smije sam prčkati po komponentama. Korisnik koji prčka može potrgati. Reklamacije (popravci ili davanje novih ploča) koštaju i servise i dobavljače a time i proizvođače, nije im u interesu odobravati puno popravaka/"darivanja" pogotovo ako za kvar mogu lagano okriviti korisnika (koji je prčkao) i u tom slučaju ne moraju imati nikakve troškove. Lako se vidi da je hladnjak skidan, a ako ne, lako se vidi da nije tvornička pasta ili da je mijenjano.
Meni je isto visoke temp na chipsetu 70 stupnjeva
i u tebe ista maticna kao u mene :D, a u tebe jos vece temperature
Samo da pitam, jel na ploči novi bios?
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68C-GS%20UCC&o=BIOS
Samo da pitam, jel na ploči novi bios?
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68C-GS%20UCC&o=BIOS
Ne imam 1.40
Za svaki slučaj preporučam staviti 1.50.
Kolike temperature pokazuje AsRock OC tuner?
Išćitavam iz Adia64
Išćitavam iz Adia64
Misliš da program treće strane ima bolja/realnije/točnija očitanja nego program proizvođača matične?
Nisam uzalud pitao za očitanja AsRockovog programa. Everest/Aida može krivo očitati ili očitati glupost.
Zašto? Zato što nikad ne može imati pravilno unesene vrijednosti senzora i ostalo za doslovno sve postojeće ploče.
Za razliku od toga, proizvođačev alat je baš za tu i tu ploču.
Evo stavio sam bios 1.50 ali je temp ista
u mene aida64 ocitava 100% tacno jer kada je temp oko 65°C ne mogu uopce drzati ruku na onom malom pasivnom hladnjaku, jer je prevruce, moze se ispeci nesto na njemu
i da napomenem, ima li kakve veze jer je u mene bios verzija P1.20 - tako pise u aida64
pise da je preporucena nadogradnja i kako se moze nadograditi? je li se moraju windowsi ponovo instalirati?
Skineš novi bios s stranice downloada biosa za tu matičnu od AsRocka i to verziju za update iz Windowsa.
Samo pokreneš .exe fajl i bios ti se flasha. Treba možda minut sveukupno.
Bitno je da ti se komp ne ugasi (recimo nestanak struje i slično) ili zablokira dok to radiš jer u tom slučaju bude nezgodan problem.
Skineš novi bios s stranice downloada biosa za tu matičnu od AsRocka i to verziju za update iz Windowsa.
Samo pokreneš .exe fajl i bios ti se flasha. Treba možda minut sveukupno.
Bitno je da ti se komp ne ugasi (recimo nestanak struje i slično) ili zablokira dok to radiš jer u tom slučaju bude nezgodan problem.
kako mislis zablokira? i kako mogu biti siguran da ce sve proci oK?
Edit: znaci samo da downloadujem ovaj treci fajl, tj. update bios under windows?
Bolje ti je to napravit iz biosa, skineš 1.50 instant flash i piše ti "how to update"
kako mislis zablokira? i kako mogu biti siguran da ce sve proci oK?
Edit: znaci samo da downloadujem ovaj treci fajl, tj. update bios under windows?
Pa nesmije se update/flash biosa nikako prisilno prekinuti, na to mislim. Ako se prisilno prekine ili zaustavi, onda bude gadnih problema.
Da, downloadaš taj treći fajl za pod Windowsima...
evo sad sam nadogradio bios na 1.50... :D i jesam li dobio ista ovom nadogradnjom?