https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-15-pro-xiaomi-15
Tu treba obratiti pažnju da je to kineska verzija, ne global što se prodaje kod nas.
Tu treba obratiti pažnju da je to kineska verzija, ne global što se prodaje kod nas.
Bilo je na akciji par dana, vjerojatno BF popust. Kad sam napisao tu objavu, već je idući dan od ponoći bila puna cijena. Ali i ovako mislim da nije loše, više od 30 € jeftinije nego kod nas.
Ja sam prvo htio uzeti kod nas za 100+ €. Sva sreća pa sam išao gledati video recenzije i tu sam saznao preko jednog linka da je na Amazonu znatno jeftinije te odmah i kupio. Nakon kupnje sam napravio i objavu na Bug forumu.
Ovdje imaš realnu video recenziju bez sponzoriranja:
.Prednost je što, uz bluetooth, USB i sl. imaš i HDMI ARC priključak, pa na televizorima proizvedenim od 2018. iza imaš ARC HDMI ulaz za povezivanje za takve sisteme.
Treba napomenuti da se ne dobije ni HDMI ni optički kabel. Nedostatak je i što je subwoofer spojen žično pa ga moraš držati do 2 metra od soundbara. Ali za tu cijenu je i više nego ok.
Znat ću više kad mi stigne.
Sve je to meni jasno. Na papiru je V2 je bolji sam što brdo ljudi ima problema šnjim. Ne radi CEC, ne radi ARC općenito. Neki imaju problema i na V1. Da nema toga već bi odavno kupio. Znam kakvi su mi roditelji i znam da će im biti teško paliti soundbar drugim daljinskim, a da ne pričam ako budu morali i glasnoću podešavati preko drugog daljinskog. Našao sam nekoliko ljudi koji imaju obje verzije i tvrde da je V2 gora pa ću vjerojatno V1 naručiti. V2 ima i neke softverske probleme sa gubitkom zvuka.
Kupio prije par godina tu verziju sa Aliexpressa. Kapacitet je stvaran (moj je 64 GB), brzina slična. Nešto sitno sam platio.
Kad si naručio usb? Ja naručio 2 komada, jednu mi narudzbu stornirali (oni sami) i sad tog jednog cekam od 29.11. Narucio sam i kuciste 26.11. i još nije stiglo u poslovnicu (Kc). To ste uzimali preko Linksa?
Kad si naručio usb? Ja naručio 2 komada, jednu mi narudzbu stornirali (oni sami) i sad tog jednog cekam od 29.11. Narucio sam i kuciste 26.11. i još nije stiglo u poslovnicu (Kc). To ste uzimali preko Linksa?
28.11. u ponedjeljak 2.12. sam dobio obavijest da je spremno za preuzeti.
Pazi ovo.. Idem u narudžbe i vidim da nije i dalje poslano, a ono usb na stanju u poslovnici (po punoj cijeni naravno).. Ja čekam ko majmun već 9 dana, a oni mene je..
Sutra idem u Austriju, ali ima da u ponedjeljak
Pazi ovo.. Idem u narudžbe i vidim da nije i dalje poslano, a ono usb na stanju u poslovnici (po punoj cijeni naravno).. Ja čekam ko majmun već 9 dana, a oni mene je..
Sutra idem u Austriju, ali ima da u ponedjeljak
Moj je došao prekjučer iz poslovnice Pula, a ja u Slavoniji.
Dakle, vjerovatno ih je malo bilo na stanju a narudžbi puno, pa se sad šalje otkud god imaju.
Sat vremena nakon objave sam na ovoj temi komentirao. Na navedenoj stranici je benchmark velikog broja usb stickova, pa se prije kupovine bez problema provjeri o čemu se radi.
Sebi sam na aliju za 14 eura (dvije exodie) kupio Lexar JumpDrive M900 128GB, za te pare nekakav best buy. Nije mi jasna ekipa koja je bacila novce na te exodie (i još bi da može), a kao na nekom smo tehničkom forumu.
Čekaj, sad će ti se javit neki specijalci koji će reći da je brzina nebitna, a kao kapacitet je bitan.
Kvaka 22 je u tome što ne možeš popunit kapacitet nečemu što se ne da puniti, pa imaš proizvod koji ne ispunjava svrhu.
Eno na prošloj strani onaj lupeta kako je to dobar stick za pdf, word fajlove i sl. :facepalm:
Pa za takve gluposti ti je i stick od 4GB previše (koji kosta par eura), a ne 256.
Čim nešto ima 256GB onda računaš da ćeš tu trpati ogromne fajlove od par gb, ali to neće ići.
Ali nebitno, nek ljudi kupuju sranja, njihove su pare :D
Dobro je mudri malo si nervozan.
Dosadan si više sa ponavljanjem kao papagaj šta nekome treba i zašto je nešto bačena para.
Pa eto da i odeš sada kupiti taj najjeftiniji stik od 4GB to te ispadne pola cijene ovoga od 256GB a imaš iste brzine i 64x manji kapacitet
Eto meni baš treba velik kapacitet sa nebitnom brzinom, imama ADATA USB 128GB koji sam uzeo prije dvije godine s istim razmisljanjem da mi ne treba toliki kapacitet jer će služiti samo za nabacivanje dokumenata i manjih datoteka i evo dvije godine nakon kupnje mi je kapacitet na blizu 90% zauzeća a nisam do sada prebacio niti jednu datoteku pojdinačno veću od 40-50mb.
Eto ima nas koji bas zelimo spori usb da bi tebe zivcirali, da sad stave na akciju kupio bi još 5 samo da tebe nanerviram
Evo i meni stigli ti 256 GB Kinstoni za 7 €, iako je bilo dozvoljeno samo jedan po narudžbi, ja sam uzeo 2. u novoj...
dakle dva, testirao sam na USB 3.1 i 3.2 na svojoj ROG_STRIX_B550-f_GAMING_WiFi
ima razlike između stickova, ali je unutar pola postotka, ai još manja između portova, ovo je najbrže (na USB 3.2):
Žao mi je da nisam uspio uhvatiti to čudo od 7€. Evo nije ni 15 dana prošlo, već mi je zatrebao. Naručio sam novi pc i sad bih trebao nekih 500gb podataka prebaciti sa starih diskova na novi. Zanima me koja je dobra alternativa, a da se ne isprazni dzep previse? Jel netko mozda uzimao one prijenosne SSDove sa ALIExpressa? Zna li se ijedan model da radi kako treba? Da ne naručim 1tb pa dobijem 64gb i slične igrarije!?
Također, novi pc mi dolazi sa samo jednim SSDom (1tb kingston). Mislim se staviti neki glavni sa barem 256gb, na kojem će biti samo windowsi, a ovog od terabajta koristiti za sve ostalo. Ima li netko preporuku ili zna da je negdje na akciji dobar disk od 256? Hvala.
Stavi stari disk u novi komp i copy pasteaj podatke?
Ma o tome se radi. Stari PC proslijeđujem ocu. Otvorit ću ga samo za ispuhat prašinu. Vađenje, spajanje, pa vađenje spajanje... Baš nemam volje. A svakako mi treba neki prijenosni disk jer je najviše što trenutno imam neki usb od 15gb.. Sad mi je prilika da opravdam kupnju! :)
Inače, jučer otkrio da postoje "sata to usb/usb c" stvarčice.. Uzima se i ta jedna sa ALI-a obavezno. Pa evo ako je još netko zainteresiran i želi brzo doći do sadržaja na starim SATA diskovima koje još niste bacili, a trebali ste:
Ma o tome se radi. Stari PC proslijeđujem ocu. Otvorit ću ga samo za ispuhat prašinu. Vađenje, spajanje, pa vađenje spajanje... Baš nemam volje. A svakako mi treba neki prijenosni disk jer je najviše što trenutno imam neki usb od 15gb.. Sad mi je prilika da opravdam kupnju! :)
Inače, jučer otkrio da postoje "sata to usb/usb c" stvarčice.. Uzima se i ta jedna sa ALI-a obavezno. Pa evo ako je još netko zainteresiran i želi brzo doći do sadržaja na starim SATA diskovima koje još niste bacili, a trebali ste:
Možeš ih povezati LAN kabelom, idealno za prebacivanje puno podataka.
takav kabel moze pogoniti samo male 2.5" laptop hddove, za regular hdd 3.5" je potrebno uzeti isti kabel sa punjacem
2. opcija odnosno product b
ovo imam već neko vrijeme, odlična stvar - jedan mi je uštekan u disk kojeg šaltam s kompa na TV... planiram uzeti još koji svakako - iako, preporuka za 3,5" diskove je da se uzme onaj sa dodatnim napajanjem (ovaj plain je dobar samo za 2,5" diskove - ssd/hdd)
edit: vidim da se kolega već obrecnuo na ovo s napajanjem
Žao mi je da nisam uspio uhvatiti to čudo od 7€. Evo nije ni 15 dana prošlo, već mi je zatrebao. Naručio sam novi pc i sad bih trebao nekih 500gb podataka prebaciti sa starih diskova na novi. Zanima me koja je dobra alternativa, a da se ne isprazni dzep previse? Jel netko mozda uzimao one prijenosne SSDove sa ALIExpressa? Zna li se ijedan model da radi kako treba? Da ne naručim 1tb pa dobijem 64gb i slične igrarije!?
Također, novi pc mi dolazi sa samo jednim SSDom (1tb kingston). Mislim se staviti neki glavni sa barem 256gb, na kojem će biti samo windowsi, a ovog od terabajta koristiti za sve ostalo. Ima li netko preporuku ili zna da je negdje na akciji dobar disk od 256? Hvala.
pa inače sva memorija koja ide na usb adapter je dobra alternativa. tako sam prije par godina za black friday isto u Linksu uzeo microSD karticu od 256GB koju sam jedno vrijeme koristio kao usb stick, čak sam dobio adapter. pogledaj imaš li prostora na google driveu i drugim cloudovima ako koristiš. mobitel isto može poslužiti.
također, ako nije žurba pričekaj božićne popuste, opet će nešto naletjeti i ekipa će objaviti ovdje.
što se tiče držanja windowsa na malom SSD-u, ne vidim neku svrhu s današnjom tehnologijom. ako želiš odvojiti od ostatka za potrebe formatiranja, onda možeš i particionirati disk. ako te brine zdravlje diska zbog čestog pisanja/brisanja u određenim folderima (downloads, documents, desktop npr.) onda možeš njih staviti na drugi disk i naznačiti da windowsi čitaju od tamo. osobno za tu potrebu uvijek koristim hard disk jer mnogo bolje podnose često pisanje i brisanje. istina izgubi se dosta na brzini, ali za moje potrebe radi kako očekujem.
ima hrpa jeftinih usb adaptera za kupiti na ali-ju, valjda imam 10ak različitih za svakakvu upotrebu. osim tog sata zgodan je i sata slim kojeg laptopi koriste za spajanje DVD pogona ili pak dodatne ladice za SSD - sve to iz starih laptopa se može iskoristiti kao eksterni uređaj.
u zadnje vrijeme sam kupio i nekoliko usb-c adaptera da mogu neke stvari spojiti i na mobitel. sve radi odlično i takve sitnice definitivno preporučujem.
takav kabel moze pogoniti samo male 2.5" laptop hddove, za regular hdd 3.5" je potrebno uzeti isti kabel sa punjacem
istina, trebaš napajanje za 3.5" ali ono može biti izvedeno i preko još jednog USB priključka, definitivno ne treba punjač.
Hvala svima na odgovorima.. Naručit će se dotična stvarčica sa punjačem. Ili ako kolega spoonman039 želi objasniti kako postići ovo bez punjača jer mislim da nisam 100% razumio?
Našao sam 3 stara diska.. 20, 40 i 80 gb. Ovaj od 20gb je WD iz 2002. Čisto me zanima što će na njemu osvanuti. Mislim da su svi još uvijek puni i nikad se nijedan više nije upotrijebio nakon vađenja iz računala. Iskreno se veselim otkrivanju.
Što se tiče SSD-a za windowse..Iskreno, radije bih kupio sada ovaj "glavni" od 256 i stavio na njega samo windowse, nego ovaj od 1tb dijelio na particije.
A vidim i po našim dućanima da su stvarno došli jeftini. Ima ih za 20ak € m2. Čisto sam pitao što preporučate?
EDIT: pa ovaj od 20gb nije SATA uopće -.-
EDIT 2: svi su IDE (PATA)!
Da, to je izgleda bila kratkotrajna ponuda, vjerojatno akcija 2-3 dana za BF. Šteta što sam prekasno vidio. Sad je 72,99 €.
Inače sam već gotovo naručio sa Nabave za 100+ €, ali kad sam gledao youtube recenzije, bio je link za Amazon, pa me ugodno iznenadila razlika u cijeni.
ugrabio sam na vrijeme, 62 eura se fakat čini bagatela za ovako nešto. za veću cijenu bi već razmotrio creative stage V2, ima ih po amazonu za nekih 100 eura.
inače, već 15 godina za pc koristim neke Trust zvučnike sa subwooferom koje duugo planiram zamijeniti. ovo će sigurno poslužiti, ili za pc, ili za tv ili čak portabilno (bez subwoofera), a vrlo moguće za sve troje.
Interesantno jer meni u price trackeru nigdje ne piše ta cijena od 62e. Mislio sam da si krivo napisao. V1 je 73e, a V2 80e. Mislio sam uzeti V2, ali vidim da se ljudi dosta žale na V2 i kažu da je bolje uzeti V1.
Ne znam ni sam. Mislio sam uzezi starcima za tv. Trenutno imaju zvučnike od kučnog kina spojene na malo eksterno pojačalo. Separacija kanala je bolja i veći su zvučnici no nema subwoofer. Bojim se da ne ispadne gori zvuk.
Imam i sub za ovo kućno kino koje je trenutno spojeno samo nemam način da spojim bez da ručno moraju paliti i gasiti.
bio je 62, toliko sam platio. ne koristim price tracker, ne znam kako funkcionira, ali očito nešto propušta. i dalje mislim da je 70ak eura korektna cijena.
eh sad, navodno V2 ima bolje (čišće) srednje i više frekvencije, a ne vjerujem da su zeznuli niže..
na tvom mjestu bi spojio taj sub i ne zamarao se s gašenjem. ne mogu reći kako ovaj radi dok ga ne isprobam, ali iskreno - pokretanje preko daljinskog mi je zadnja briga.
stigao danas, pa pišem dojmove. - ako treba prebaciti u neku temu za recenzije, molim admine :)
CREATIVE STAGE 2.1 (V1)
očekivao sam lakšu plastiku, definitivno je masivna i kvalitetno odrađena izrada.
ajmo krenuti od kvalitete zvuka: bez subwoofera rekao bi da je kvaliteta negdje u rangu većine (midrange?) tv-ova, ali naravno plići je zvuk. sa sub-om to je definitivno prava stvar. ne mogu reći da me oborilo s nogu, ali zvuk je fakat čist, čak i kad pojačam do kraja, a upravo to sam tražio. prvo sam ga stavio direktno na stol za pc, ali onda sam ga malo podignuo (2 kutije od cd-a sa svake strane) i definitivno je bolje. svejedno planiram tako držati jer je točno ispod monitora, pa mi podnožje stalka smeta. ono što me ugodno iznenadilo je raspored zvuka u prostoriji - ako imate bilo kakav prostor oblika L to će se lijepo odbiti od zidove i čuti gotovo svugdje, ostaje isti spektar frekvencija svugdje. zvuk može biti malo tiši na rijetkim mjestima, ali to je neznatno. s bilo kakvim tv-om ili zvučnicima za pc to je mnogo teže izvesti. što se tiče subwoofera iznenadila me visina kutije - jednaka mom mid-tower kućištu, ali je ipak dosta uži i kraći, pa mi osobno ne smeta. ne znam koliko je taj priključak univerzalan, možda možete spojiti nešto portabilnije. s prijeda je ona standardna rupa kakvu imate na subwooferima, a sa strane je veća rupa preko koje je napeta tkanina - taj dio su mogli malo čvršće odraditi.
što se tiče priključaka: nemam HDMI ARC na tv-u, pa nisam testirao. ne dobije se HDMI kabel. za svaki slučaj probao sam spojiti HDMI na grafičku, naravno nije radilo.
optički kabel sam dobio, ali nisam testirao.
USB port sa strane služi samo za mass storage, ako planirate slušate mp3ce :D
na PC-u sam osuđen na aux. tu je bilo problema jer kad pojačam zvuk malo više odmah dobijem aux interferenciju. srećom imam usb externu zvučnu (onaj mali adapter, ništa ozbiljno) koji je riješio problem. nisam testirao na drugim uređajima, možda je do moje matične, ali nisam taj problem imao s prošlim zvučnicima, pa ne znam baš...
bluetooth na mobitelu - paa čini mi se da je malo lošiji od aux-a ali neznatno. ako planirate soundbar nositi na nekakve fešte bit će dobar. potencijalno čak i bez sub-a u kombinaciji s nekim bass heavy bluetooth zvučnikom.
display je ok, nakon 5-6 sekundi se smanji na 70% jačine. bilo bi bolje da se ugasi, ili da postoji ta opcija.
daljinski je kompaktan, preko njega namještate EQ i imate nekoliko bluetooth kontrola - play/pause, stop, next, prev
ostale postavke - on/off, source i volume imate i na soundbaru, ali su ovdje malo detaljnije izvedene.
neki zaključak: jako dobro u cjenovnom rangu od 70-80 eura (mene došao 62) naravno ako zadovoljava vaše potrebe.
Hvala svima na odgovorima.. Naručit će se dotična stvarčica sa punjačem. Ili ako kolega spoonman039 želi objasniti kako postići ovo bez punjača jer mislim da nisam 100% razumio?
Našao sam 3 stara diska.. 20, 40 i 80 gb. Ovaj od 20gb je WD iz 2002. Čisto me zanima što će na njemu osvanuti. Mislim da su svi još uvijek puni i nikad se nijedan više nije upotrijebio nakon vađenja iz računala. Iskreno se veselim otkrivanju.
Što se tiče SSD-a za windowse..Iskreno, radije bih kupio sada ovaj "glavni" od 256 i stavio na njega samo windowse, nego ovaj od 1tb dijelio na particije.
A vidim i po našim dućanima da su stvarno došli jeftini. Ima ih za 20ak € m2. Čisto sam pitao što preporučate?
EDIT 2: svi su IDE!
evo moj kabel, slika u privitku. deblji kabel je usb 3.0, tanji je usb 2.0. evo tražim po ali-ju i moram priznati da ih ne nalazim više. ima sličnih varijanti, ali ovo ne.
sijećam se tamo negdje 2000 imali smo disk od 10gb, valjda PATA priključak. tad se nije pričalo o protoku zraka u kućištima :D
često sam diskove (ssd, hdd, i externe) naručivao sa western digital stranice i bilo je sve ok, a često jeftinije nego slični diskovi bilo kojih proizvođača u našim dućanima, pa je to moja preporuka. propustio si black friday, pa najbolje čekati božićne popuste. iako 256GB je jeftino, pa će i ta razlika u cijeni biti zanemariva.
EDIT 2: svi su IDE!
imaš na Aliji ata\ide sata usb3 adaptere slične ovome (traži verziju koja dolazi sa adapterom za dodatno napajanje)
Usb stick.. read write ispod 150/50... Smeće.
Što će ti 256gb... Sa sporim pisanjem.. ni da je badave.. ne bih fala.
Veči kapacitet .. tu je USB SSD ... Za poslovno i casual..
Ogromne količine SSD interni.. na dock....ili kablove..
Usb stick.. read write ispod 150/50... Smeće.
Što će ti 256gb... Sa sporim pisanjem.. ni da je badave.. ne bih fala.
Veči kapacitet .. tu je USB SSD ... Za poslovno i casual..
Ogromne količine SSD interni.. na dock....ili kablove..
https://www.protis.hr/products/details/kingston-ssd-1tb-xs1000-red-external-usb-32-gen-2-portable-solid-state-drive-sxs1000r1000g/256877?
80€ za SSD mi stvarno ne igra trenutno. Ovaj od 1tb sto mi dolazi s računalom je kingstonov od 53€.
Sad mi treba još jedan od 20ak € na koji će ići windowsi (256gb).
Te neki prijenosni još jeftiniji s ALI-a (koji će mi poslužiti samo da prebacim podatke iz starog pca u novi, te ostati sa strane za takve stvari u budućnosti. Brzina mi je apsolutno nebitna, a što se ultra kvalitete tiče također me nije briga, jer nikad ništa bitno neće biti/ostati na njemu. Moze biti obicni usb sto se mene tice, samo pitam u slucaju da je netko narucivao s ALI-a te jeftinjake od 100-200 gb, a da zapravo rade!?
Jako smo se razbahatili u zadnje vrijeme što se love tiče (i ja sam, ništa osobno), razbacujemo se tim eurima kao da je ništa.. 80€ zvuči malo, al kad preračunate... to je 600injak kuna.
Pa ne treba mi prijenosni usb/ssd od 600kn, dragi kolege.. Taj prijenos podataka ću napraviti sada i tko zna kad ću sljedeći put zatrebat taj ssd za išta, realno.
S time u vidu su ti kolege i preporučili da samo prebaciš stari disk u novi komp, prebaciš podatke, vratiš ga natrag u stari komp, formatiraš disk i instaliraš ocu Windowse. Financijski smislenije od toga ne ide.
S time u vidu su ti kolege i preporučili da samo prebaciš stari disk u novi komp, prebaciš podatke, vratiš ga natrag u stari komp, formatiraš disk i instaliraš ocu Windowse. Financijski smislenije od toga ne ide.
Doslovno u poruci poviše tvoje sam napisao da bih to uzeo i ostavio za buduća prebacivanja.
Neću scrollati, ali mislim da sam par puta rekao da mi se ne da ništa vaditi/spajati/vaditi/spajati i da mi s ALI-a treba nešto veće od 100-200 gb, a da obavlja posao. Pitao sam kolege samo da jave ako znaju za neki od provjerenih jeftinjaka. A sad već debelo spamamo, tako da ću se ispričati ostatku foruma i udaljiti.
taj kingston je smeće, kod iole većeg prebacivanja podaka brzina pada na razinu hdd-a čim potroši minijaturni keš, pa se na sekundu digne, pa opet padne
u prosjeku, uključujući i keš, 180mbps
uzmeš samsungov t7 shield i brzina ne pada ispod 800mbps makar ga punio odjednom do punog kapaciteta
Pozz svima,
razgledavao sam kroz forum i nadam se da je ovo točno mjesto za pitati,koje stranice preporučujete za kupovanje računala?
Zanima me koje su najbolje stranice za nabaviti djelove da složim kompjuter najjeftinije.
Hvala puno!