Pomoć oko izbora zvučne

poruka: 19
|
čitano: 2.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Pomoć oko izbora zvučne

Znači ne mogu se odlučiti između tri zvučne kartice pa bih molio vašu pomoć. U ponudi su Asus Xonar DG, DS i DX, cijene su im oko 250, 350 i 550 kn. Zanima me koji bi bio najbolji izbor od njih tri, odnosno ima li osjetne razlike između najjeftinijeg DG i najskupljeg DX modela s obzirom da je razlika u cijeni oko 300 kn.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć oko izbora zvučne

Mislim da nećeš osjetiti pretjeranu razliku ako nemaš neke kvalitetnije zvučnike. Btw, koje uopće imaš?

Ali da ćeš osjetiti razliku između bilo koje navedene i integrirane, to je sigurno.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
protjeran
Pomoć oko izbora zvučne

Pretežno koristim slušalice Medusa NX, a za zvučnike spajam na liniju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
  • Za slušalice, ako su impedancije ispod 64 oma, DG ili D1/DX (u biti ista kartica, D1 se ubacuje u PCI utor, a DX u PCI Express utor); ako su slušalice impedancije preko 64 oma, uzmi DG - navedene kartice su tu zbog pojačala za slušalice kojeg ima DG, a obje zbog podrške za Dolby Headphone
  • Za stereo zvučnike, ako karticu spajaš analognim putem, bilo koja - izdvojiti se može DS, koja ima zamjenjivo pojačalo na front stereo izlazu, pa može zvučati odlično ako se ugradi bolje pojačalo od isporučenog.
  • Za 5.1 zvučnike, analogna veza - DS ili D1/DX zbog upmixera; digitalna S/PDIF veza - DS ako ti linija podržava DTS, D1/DX ako podržava Dolby.

Što se tiče tehnologija - DG podržava samo Dolby Headphone (virtualni 5.1 zvuk sa stereo slušalicama), DS podržava DTS Connect (koji se sastoji od DTS Interactivea (real time 5.1 enkoder) i DTS Neo:PC-ja (upmixer sa sterea na 7.1 zvuk)), a D1/DX Dolby Headphone, Dolby Digital Live (real time 5.1 enkoder) i Dolby Pro Logic IIx (upmixer sa sterea na 7.1 zvuk).

Ako uzmeš sve u obzir, DG je prvenstveno namijenjen za korisnike slušalica, DS za one koji žele kvalitetni stereo zvuk na zvučnicima (zamjenjivo pojačalo!) ili imaju 5.1 sustav koji se spaja direktno na karticu ili koriste 5.1 sustav s DTS receiverom (DTS Connect), a D1/DX je namijenjena za stereo/5.1 sustav s Dolby receiverom (DD Live i Pro Logic IIx), uz moguće korištenje slušalica (Dolby Headphone).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
Pomoć oko izbora zvučne

Moj glas ide Xonaru DG, te skuplje nemaju ništa bolji zvuk.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hrx kaže...
  • Za slušalice, ako su impedancije ispod 64 oma, DG ili D1/DX (u biti ista kartica, D1 se ubacuje u PCI utor, a DX u PCI Express utor); ako su slušalice impedancije preko 64 oma, uzmi DG - navedene kartice su tu zbog pojačala za slušalice kojeg ima DG, a obje zbog podrške za Dolby Headphone
  • Za stereo zvučnike, ako karticu spajaš analognim putem, bilo koja - izdvojiti se može DS, koja ima zamjenjivo pojačalo na front stereo izlazu, pa može zvučati odlično ako se ugradi bolje pojačalo od isporučenog.
  • Za 5.1 zvučnike, analogna veza - DS ili D1/DX zbog upmixera; digitalna S/PDIF veza - DS ako ti linija podržava DTS, D1/DX ako podržava Dolby.

Što se tiče tehnologija - DG podržava samo Dolby Headphone (virtualni 5.1 zvuk sa stereo slušalicama), DS podržava DTS Connect (koji se sastoji od DTS Interactivea (real time 5.1 enkoder) i DTS Neo:PC-ja (upmixer sa sterea na 7.1 zvuk)), a D1/DX Dolby Headphone, Dolby Digital Live (real time 5.1 enkoder) i Dolby Pro Logic IIx (upmixer sa sterea na 7.1 zvuk).

Ako uzmeš sve u obzir, DG je prvenstveno namijenjen za korisnike slušalica, DS za one koji žele kvalitetni stereo zvuk na zvučnicima (zamjenjivo pojačalo!) ili imaju 5.1 sustav koji se spaja direktno na karticu ili koriste 5.1 sustav s DTS receiverom (DTS Connect), a D1/DX je namijenjena za stereo/5.1 sustav s Dolby receiverom (DD Live i Pro Logic IIx), uz moguće korištenje slušalica (Dolby Headphone).

Hvala ti puno što si se potrudio i sve mi opisao. Ali da ti iskreno priznam ja i dalje sam neznam što da izaberem, za većinu tih tehnologija nemam pojma čemu uopće služe. Znam samo da volim uživati u dobrom zvuku i dobroj glazbi i mogu izdvojiti do 700 kn. Ne bavim se nekakvom obradom zvuka ili nešto slično. Ponajviše bih uzeo zvučnu radi glazbe (većinom 320kbps) koju slušam na slušalicama Speedlink Medusa NX ili na liniji koju spajam s onim kablom što ima s jedne strane 3,5 mm jack, a s druge 2 chincha, 720p filmova koje spojim na 5.1 kućno kino i ponekad bacim koju partiju na battlefield 3 ili modern warfare...

Samo da nisam na ovoj integruši...

17 godina
Pomoć oko izbora zvučne

X-FI Titanium se kod mene pokazala boljom od DS.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=052.320.005

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prema svemu što si naveo, najbolji bi izbor bio Xonar D1 ili Xonar DX (vidi prijašnji post koja je razlika između njih), ako spajaš 5.1 sustav putem digitalnog izlaza na kartici. Ako ga spajaš analogno, putem tri kabela, Xonar DG će ti biti sasvim dovoljan.

X-Fi Titanium jest dobra kartica, ako ju možeš naći za 550 kuna - to je cijena za bulk pakiranje, a na web stranicama piše da uglavnom nije dostupno (izgleda da imaju primjerak u Rijeci) - u retail pakiranju košta oko 750 kuna. Xonar DG košta oko 260 kuna, DS oko 400 kuna, D1 oko 500 kuna, a DX oko 590 kuna.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 21:14 (hrx).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Apsurdno je reći da nemaju ništa bolji zvuk, kad već modeli od kakvih 100-150e imaju komponente kakve nalazimo u 1000+ eura receiverima, pritom mislim na E-MU 0404 PCIe primjerice, HT Omega zvučne, ESi Juli@, Auzentech modele, Xonar Phoebus primjerice kao nekakav univerzalac zbog gaminga itd., Titanium HD je tu isto.

Sad baš da su jednake DG modelu, već i DS je po meni dosta naprednija zvučna a kamoli ove ostale koje sam nabrojao, kako je hrx rekao, nije sve ni u buffanju SNR-a i Dolby tehnologijama, pa ni pojačalu za slušalice.

Čak i ispod 100e ima fenomenalnih kartica poput Xonara DX ili X-Fi Titaniuma, tu je i neizostavni M-Audio sa Audiophile 2496 ili Revolution 5.1/7.1 modelima. Znaju biti po 500kn na akciji u provoxu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 18:41 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
191x7 kaže...

Apsurdno je reći da nemaju ništa bolji zvuk, kad već modeli od kakvih 100-150e imaju komponente kakve nalazimo u 1000+ eura receiverima, ...

Zašto misliš da sam odgovarao na tvoj post? Odgovorio sam na prvi post autora teme.

Xonar DS i DX nemaju nešto značajno kvalitetniji zvuk nego Xonar DG.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan
Pomoć oko izbora zvučne

Razlika u cijeni DG i DS nije tolika da se ne isplati ići na skuplju, tim više što DS ima isto procesor kao i DX, koja je pak preko 500kn. Pojačalo za slušalice je zgodna stvar, pitanje koliko često ih koristi.

Po meni se čak najviše isplati uzeti za 250kn polovnu moju X-Fi Music i za 100-150kn komponenata sa ebaya od nje napraviti monstruma. Fenomenalan mod, pročitao sam cijeli thread, šta je je, da imam nekoga tko se u to razumije dao bi mu i 200kn da mi složi takvu karticu spram osnovne.

Osobno koristim Audio Creation Mode za glazbu, Master Sample Rate na 96khz, Bit-Matched Playback (do sada sam uvijek smatrao ovo isključivo nekakvom uvjetnom prednosti digitalnog spajanja, ubij me ali ima razlike sa ovim čudom na on vs. off čak i na analogiji, upravo slušam, cilj je navodno što vjernija reprodukcija formatu, bez EQ-a,Crystalizera,SVM-a i ostalih sr*nja), Foobar2000 ili moddani WinAMP (kvaliteta zvuka je rekao bih najmanje 50% u kvaliteti formata kojeg reproduciraš pa i metode koju koristiš na playeru) i moddane PaX drivere za karticu. Za 250-300kn mislim da ne može bolje, koliko ih se cijeni danas polovne.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 19:24 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
thedream kaže...
191x7 kaže...

Apsurdno je reći da nemaju ništa bolji zvuk, kad već modeli od kakvih 100-150e imaju komponente kakve nalazimo u 1000+ eura receiverima, ...

Zašto misliš da sam odgovarao na tvoj post? Odgovorio sam na prvi post autora teme.

Xonar DS i DX nemaju nešto značajno kvalitetniji zvuk nego Xonar DG.

Pa gdje ti vidiš da on odgovara na tvoj post , samo te citira i ispravlja.

Sad kad ti imaš xonar dg misliš da si kupio Marantz pojačalo od 2000 eura , daj pusti malo da dišemo.

Razlika je primjetna između dg i Audigy 2ZS , a kamoli neće između xonara i Creative-a iznad 1000 kn.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
thedream kaže...

Razlika u cijeni DG i DS nije tolika da se ne isplati ići na skuplju, tim više što DS ima isto procesor kao i DX, koja je pak preko 500kn. Pojačalo za slušalice je zgodna stvar, pitanje koliko često ih koristi.

Po meni se čak najviše isplati uzeti za 250kn polovnu moju X-Fi Music i za 100-150kn komponenata sa ebaya od nje napraviti monstruma. Fenomenalan mod, pročitao sam cijeli thread, šta je je, da imam nekoga tko se u to razumije dao bi mu i 200kn da mi složi takvu karticu spram osnovne.

Osobno koristim Audio Creation Mode za glazbu, Master Sample Rate na 96khz, Bit-Matched Playback (do sada sam uvijek smatrao ovo isključivo nekakvom uvjetnom prednosti digitalnog spajanja, ubij me ali ima razlike sa ovim čudom na on vs. off čak i na analogiji, upravo slušam, cilj je navodno što vjernija reprodukcija formatu, bez EQ-a,Crystalizera,SVM-a i ostalih sr*nja), Foobar2000 ili moddani WinAMP (kvaliteta zvuka je rekao bih najmanje 50% u kvaliteti formata kojeg reproduciraš pa i metode koju koristiš na playeru) i moddane PaX drivere za karticu. Za 250-300kn mislim da ne može bolje, koliko ih se cijeni danas polovne.

Xonare isto možeš modati, u biti bilo koju karticu i dobiti bolje rezultate. Za xonar DS ni ne trebaš lemiti nego samo utakneš drugi opamp.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
15 godina
neaktivan
Pomoć oko izbora zvučne

Vidim da ste sve jako dobro sumirali, pa mi sada recite što da odaberem!

Korstim zvučnike Logitech Z-523, ali isto tako povremeno i slušalice koje su spojene na prednji konektor na kućištu!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
godo kaže...

Vidim da ste sve jako dobro sumirali, pa mi sada recite što da odaberem!

Korstim zvučnike Logitech Z-523, ali isto tako povremeno i slušalice koje su spojene na prednji konektor na kućištu!

Asus Xonar DG. Taman. Zvučnici ti nisu neki posebno kvalitetni audiofilski, pretpostavljam da ni slušalice nisu neki ekstrem.

Razliku skuplje zvučne i Xonar DG teško da ćeš (ako i uopće) osjetiti. Vjerujem da nemaš u planu uzimati neke ekstra skupe zvučnike/slušalice u dogledno vrijeme.

14 godina
protjeran
Pomoć oko izbora zvučne

Evo ja naručio Xonar D1, nadam se da nisam pogriješio i da ću biti zadovoljan. Hvala svima na pomoći

2 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko izbora zvučne

imao sam xonar ds, sada imam d1 - d1 ima čišći zvuk, ako ništa neka utjeha bude da si uzeo onu s kvalitetnijim komponentama (npr. regulacija napona 1 vrm vs 2 vrm-a) i širokom podrškom za dolby digital

slušao sam gotovo svakodnevno glazbu 7 mjeseci s xonar ds karticom i kada sam ugradio drugu čujem drukčiji zvuk

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 20:39 (igy).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko izbora zvučne
Ma da , naravno da se primjeti razlika , nije bezveze skuplja. Al 191x7 tvrdi da nema razlike.To što ti ne čuješ prijatelju je tvoj problem , nemoj onda govoriti neistine.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa ovisi i o zvučnicima koje imaš.

Ako imaš neke low/mid-level sigurno nećeš čuti "drugačiji" zvuk.

Ako već imaš neke kvalitetne komponente, vjerojatnost da će zvuk biti bolji/čišći je veća. A opet je tu i subjektivan dojam, ne čuje svatko isto...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice