Problem s nokia kabelom na win 7

poruka: 6
|
čitano: 1.107
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Znači imam nokiu 6234 sa serijskim utorom na njemu i kabelom koji ide u usb na kompjuter (znači serial to usb kabel). Imam windows 7 i neće mi prepoznati mobitel kad ga prištekam. Na XP-u sam isto imao problema s tim ali sam nekako uspio to rješiti, samo se ne sjećam kako. sjećam se samo da mi je bio na serial cable options opcija za serial to usb, tamo među onim COM-ovima.

Molim pomoć

edit: kabel je CA-53

takav kabel imam takav kabel imam
tu mi je bila opcija usb to serial (tako nešto) tu mi je bila opcija usb to serial (tako nešto)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 19:07 (trackmanijak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Problem s nokia kabelom na win 7

Haha! rješio sam. nema problema više. Izgleda da je pc suite konfiguriran da na windowsu 7 (il je win 7 tak složen) da mora skinut drivere za kabel s interneta (onaj driver software instalation), a ja sam to prethodno bio isključio. Ništa, samo sam ga ručno pokrenuo.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Ovo na slici ti je serial port :)

Ja imam N73 (isti šteker kao tvoj) i neka davna beta Sedmice mi je sama skidala drivere

i Nokia Studio (ili kako već...) aplikaciju i sve je radilo savršeno! Probaj sa updatea povući

drivere. Jesi li probao sve com portove? Pogledaj u device manageru koji je aktivan kada

spojiš mobitel.

EDIT: Zakasnio, 10 minuta mi otvoreno pisanje nove poruke :)

Serial Serial
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 19:37 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
da, to na slici je pc serial port, a ono na mobu je mobilni serial i ide inače u taj koji si ti pokazao, zato i treba serial to usb.
16 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...

Haha! rješio sam. nema problema više. Izgleda da je pc suite konfiguriran da na windowsu 7 (il je win 7 tak složen) da mora skinut drivere za kabel s interneta (onaj driver software instalation), a ja sam to prethodno bio isključio. Ništa, samo sam ga ručno pokrenuo.

I opet ćeš imati problema sljedeći put kad prikopčaš bilo kakav novi hardver ,ili da samo ukopčaš isti hardver na drugi usb slot - ponovno će pokrenuti instalaciju i automatski tražiti na internetu. Najbolje ,ostavi uključeno i bez problema ,neće ti nikakav MS agent Smith ući na PC!! Cool

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 19:58 (kizo2703).
15 godina
protjeran
i to kaj neće...
mrzim kad si komp uzme previše slobode...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice