HTC One ili S4 - dilema oko baterije

poruka: 8
|
čitano: 7.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo sutra idem kupit i želim HTC One ali me brine samo pitanje baterije pa ako mi može pomoć netko sa iskustvom.

Naime već godinama produžujem ugovor u Tele2 i kupujem novi uređaj sa produživanjem ugovora.

Ovaj put želim uzet flagship smarfon jer na iduće produženje ugovora nebi želio novi smarfon već ću radije uložit u kupnju nekog tableta/ultrabooka ili neke uber grafe u kombinaciji sa monitorom ili periferije skupe itd.

Zato me brine baterija u HTC One što nije izmjenjiva.

Znači taj uređaj namjeravam koristit naredne 4 godine.

Može li baterija HTC-a One izdržati toliko uz pravilno pražnjenje pa punjenje, pod izdržati naravno mislim na to da može cijeli 1 dan bez spajanja na punjač, ili ipak po tom pogledu bi trebalo ići na S4?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: HTC One ili S4 - dilema oko baterije
KIKI3ooo kaže...

Evo sutra idem kupit i želim HTC One ali me brine samo pitanje baterije pa ako mi može pomoć netko sa iskustvom.

Naime već godinama produžujem ugovor u Tele2 i kupujem novi uređaj sa produživanjem ugovora.

Ovaj put želim uzet flagship smarfon jer na iduće produženje ugovora nebi želio novi smarfon već ću radije uložit u kupnju nekog tableta/ultrabooka ili neke uber grafe u kombinaciji sa monitorom ili periferije skupe itd.

Zato me brine baterija u HTC One što nije izmjenjiva.

Znači taj uređaj namjeravam koristit naredne 4 godine.

Može li baterija HTC-a One izdržati toliko uz pravilno pražnjenje pa punjenje, pod izdržati naravno mislim na to da može cijeli 1 dan bez spajanja na punjač, ili ipak po tom pogledu bi trebalo ići na S4?

Nitko ti ne može odgovoriti na to pitanje, ovisi kako ti koristiš svoj mobitel. 

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
17 godina

Šta se tiče baterije kod HTC One može se ona zamijeniti ali pitanje je tko bi to radio i koliko bi te to došlo. Evo rastavljanja HTC One

http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494/1

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ufff 4 godine, ne znam.

Sve su danasnje komponente dizajnirane za radni vijek uredaja 2-3 godine, a to se smanjuje svake godine, posto stancaju nove nevidenom brzinom.

HTC One je novim updateom dobio puno bolje trajanje baterije dakle duze traje, skoro ko S4, i dakle manje ces ju morati punit.

No ipak, ako ces bas nesto 4 godine koristit, preporucujem da uzmes S4, u njemu zamjenis bateriju za 10s ako treba, a i ostali poravci eventualni ce biti puno bezbrižniji, u to nema sumnje.

No opet, i One bi trebao dugo držat, iako ce vec za 2 generacije bit, pa recimo to tako, smece od mobitela, isto sto je i HTC Sensation naspram danasnjih flagshipova koji su 2.g noviji, to tako ide i nije nista cudno.

Uzmi S4, ipak si mirniji, a uredaji su toliko slicni da ne mozes fulat. Ali zbog tvojih preferenci, S4.

Moj PC  
4 1 hvala 1
17 godina
Za dugoročno korištenje je SGS4.

Flagshipovi su inače za one koji obnavljaju ugovore svake ili svake druge pa uvijek uzimaju top-model, time proizvođači ne uračunavaju ovakvo korištenje.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina

Thx.

Idem na S4.

Evo btw, osim izmjenjive baterije, druge karakteristike koje su prevagnule na S4 su gorila glass 3, veća dijagonala ekrana (iako nije neka razlika), bolja kamera što mi je jako bitno kao ocu 2 djece (ima više šuma ali kad se slike smanju na npr. 4 megapiksela, šum praktički nestaje) i iako HTC One stvarno izgleda j...čki ionako bi ga nagrdio sa nekim boljim bumperom tako da...

I mislim da mi se u naredne 4 god neće pojavit potreba za nećim drugim. Primjera radi,  da sad imam galaxy II radije bi trošio kune na nešto drugo nego na ovo.

Jedino mi još nije jasno kod S4, piše u Bugu da dolazi u 2 verzije čipseta, Exynos 5 Octa 2x4 jezgre i Snapdragon 600 sa 4 Krait jezgre - koja verzija se može kupiti u nas, kako ću razlikovat prilikom kupnje? Već to pitao prodavaća u Tele2 koji naravno pojma nema o čemu govorim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 19:53 (KIKI3ooo).

1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
KIKI3ooo kaže...

Thx.

Idem na S4.

Evo btw, osim izmjenjive baterije, druge karakteristike koje su prevagnule na S4 su gorila glass 3, veća dijagonala ekrana (iako nije neka razlika), bolja kamera što mi je jako bitno kao ocu 2 djece (ima više šuma ali kad se slike smanju na npr. 4 megapiksela, šum praktički nestaje) i iako HTC One stvarno izgleda j...čki ionako bi ga nagrdio sa nekim boljim bumperom tako da...

I mislim da mi se u naredne 4 god neće pojavit potreba za nećim drugim. Primjera radi,  da sad imam galaxy II radije bi trošio kune na nešto drugo nego na ovo.

Jedino mi još nije jasno kod S4, piše u Bugu da dolazi u 2 verzije čipseta, Exynos 5 Octa 2x4 jezgre i Snapdragon 600 sa 4 Krait jezgre - koja verzija se može kupiti u nas, kako ću razlikovat prilikom kupnje? Već to pitao prodavaća u Tele2 koji naravno pojma nema o čemu govorim.

Pa na kutiji od moba mora biti lista specifikacija, a i ako će imati octa, vjerujem da će to Samsung naglasiti preko pola kutije :)

A za ovog lika šta ne zna o čemu pričaš nemam komentara. 

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 20:23 (Kordy).
14 godina
neaktivan

Ma ne sekiraj se koju god da dobijes. Tebi kao krajnjem korisniku su tako slicne pa taman da ih stavis jednu do druge, nebi znao koja je koja :)

Inace i9505 bi trebala biti cesca kod nas, to je ova sa S600 socom...

Octa je i9500..

Jedini savjet za s4, ako ikako mos, uzmi 32 GB.. mozda ti 16 sad nije malo, al kroz 4 godine ce itekako biti ;)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice