zanima me dali se može kupiti neki mala kutijica (server) koja se spoji na internet i da radi non-stop i kolko bi to koštalo?
(namjeravam otvorit sa:mp server s vlastitim hostom :D )
zanima me dali se može kupiti neki mala kutijica (server) koja se spoji na internet i da radi non-stop i kolko bi to koštalo?
Kakva kutijica, server ti je nista drugo neko obican komp, stavi neki stari komp.
hmm al nemam mjesta za jos 1 bum vidio šta ču
Pokrenuo bi server, a neznas ni sta je to.
da neznam nebi ni pokreto
Najprije pretraži BUG forum, zatim odustani od tog.
Koliko bi te koštala statička IP adresa mjesečno, više nego ti tata daje džeparac.
Ima, tebe u biti zanima mini ITX format...
Mozes probati naci gotovo racunalo, ili sam sloziti: mini ITX ploca + odgovarajuce kuciste + procesor (mislim da je intelov atom sasvim pristojan izbor)...
Koliko bi te koštala statička IP adresa mjesečno, više nego ti tata daje džeparac.
Zato sluzi master server kod kojeg lagano moze registrirati svoj server. Pitanje je samo bi li takvo racunalo bilo dostatno jer nisam bas shvatio koju to tocno igru kani pokretati na tome. A brzina mreze... pa nek se opece pa vidi, a opet racunalo mu ostaje koje moze koristiti za puno pametnih stvari + steceno iskustvno.