T com brzina

poruka: 10
|
čitano: 2.141
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
T com brzina

Pozdrav.

Zivim oko 2.5km od centrale, tako da vdsl nije opcija, pa imam obican ads. E sad, posto je nesto otislo u krasni k sa kablovima, a tehnicari ne mogu otkriti sto, adsl-u mi je brzina samo 2.5 mbit. U razgovoru s tehnicarom koji je dosao donijeti modem i ispitati sve (ne znam sto tocno, nisam strucnjak u tom), saznao sam da t-com ima nekakav homebox tip interneta. Bezicni kucni internet. Kazao mi je da je brzina do nekih 8-10 mbit (sto mi pase), ali da pada nakon potrosenih 120gb (ne pase bas previse al ajde, bilo bi ok). 

Imam dva pitanja. Koji software bi mi preporucili da pratim mjesecnu potrosnju da vidim da li mi uopce dosta tih 120gb (pc, laptop, xbox, par mobitela, tablet), te da li itko ima taj bezicni internet (zaboravio sam kako je rekao da se zove)?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: T com brzina

Netreba ti nikakav software za pračenje potrošnje. HB sam izračuna koliko si potrošio u "nekom vremenu" plus se registriraš na stranicu t- com i vidiš i pratiš i uspoređuješ potrošnju. Imao sam HB  6 godina  i svaki dan pisao na papir i uspoređivao sa stranice i uvjek je bilo ok - čak i račun koji je stigao na kraju mjeseca je bio, malo manja potrošnja. Brzina mi je bila i više od 10/mbs. preporučujem da staviš na stranu originalnu antenu i kupiš ili napraviš antenu sa dobrim pojačanjem i tek onda ćeš biti zadovonjan netom- bez dobre vanjske antene ne očekuj dobre brzine neta. pa zašto se ja zovem 3 d corner fan !!??. PS : imao sam HB huawei 260a ,4 godine i b683 ,2 godine.

14 godina
odjavljen
3 d corner fan kaže...

Netreba ti nikakav software za pračenje potrošnje. HB sam izračuna koliko si potrošio u "nekom vremenu" plus se registriraš na stranicu t- com i vidiš i pratiš i uspoređuješ potrošnju. Imao sam HB  6 godina  i svaki dan pisao na papir i uspoređivao sa stranice i uvjek je bilo ok - čak i račun koji je stigao na kraju mjeseca je bio, malo manja potrošnja. Brzina mi je bila i više od 10/mbs. preporučujem da staviš na stranu originalnu antenu i kupiš ili napraviš antenu sa dobrim pojačanjem i tek onda ćeš biti zadovonjan netom- bez dobre vanjske antene ne očekuj dobre brzine neta. pa zašto se ja zovem 3 d corner fan !!??. PS : imao sam HB huawei 260a ,4 godine i b683 ,2 godine.

Koju antenu bi preporucio? Ovaj tehnicar je spomenuo da ima neka antena koja se dobije od njih, za poboljsanje signala.

Na kraju krajeva, pretpostavljam da je najbolje da uzmem to na probni rok i tjt. Jedino me brine potrosnja, tih 120gb jer zvuci jako malo

11 godina

Originalna antena što se dobije od njih je APSOLUTNI SHIT - "govno" od 2-3 dbi !!!!!. Najbolje je uzeti neku grid ili  panel sa što većim gainom- pojačanjem. Ja nisam kupovao nego napravio samogradnju ove 3 d corner i ostao ODUŠEVLJEN njezinim radom i pojačanjem. Bez optičke vidljivosti i udaljenost 7-8 km radila je bez greške i po najgorim uvjetima. Ima pojačanje 17.4 dbi. za izradu me koštala oko 150 kn  ( alu lim 2mm, kabel rg 213,  konektora 3 kom. ) Nebi ju mjenjao ni za jednu tvorničku , pa makar imala i 25 dbi pojačanje. za samogradnju googlaj 3 d corner antena. Što se tiće 120 gb , sa tim češ se morati pomiriti - meni osobno bi to bilo dovoljno. Kad sam sa HB imao 7gb , a sada sa adsl trošim cca 25 gb  mjesečno. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 11:40 (3 d corner fan).
9 godina
Imas i na vipu na 24mj vip homebox turbo, ide ti preko kartice, 3g i 4g, 100gb mjesecno po brzini max koju lovis do 120mbit ak se ne varam, nakon tih 100gb ti se smanji na 1mbit brzina i od 0h do 8h je neograniceno i max brzina

0 0 hvala 0
11 godina

Nažalost blackeagle !! VIP ima problem sa noćnom tarifim i prebacivanjem dnevno- noćno , jer treba gasiti HB i ostala sra... u određeno vrijeme i ako to neradiš ode potrošnja u nebesaaaaa. Pošto pratim i vip forum , jedan forumaš zbog problema sa dnevno- noćnom tarifom je potrošio 100 gb za 6 dana tj. do 3 kralja. i sad nezna što će od mukeee, a Vip bi to trebao prebacivati automatski, da nerade to korisnici , ali etoo nećeee !! treba uzeti HB od t-com ili Vip bez noćne tarife. 

9 godina
To nisam znal, meni na homebox turbo radi nocno bez problema, u ruteru mi ne broji taj promet..
Inace su mi u vipu rekli da se automatski to prebaci

0 0 hvala 0
11 godina

Onda imaš sreće !!! jedan si od rjetkih kojem to radi. :)

9 godina
Ah a kolko vidim, problem je kaj sustav nekima ne odvaja potrosnju za noc pa se zato ruter resetira jer onda statistika ostane pocetak i kraj koristenja na noc, a ovak kad ga mjesec dana ne resetiras ne mogu valjda tak lako odredit
14 godina
odjavljen
T com brzina

Hvala corner fanu :)

Inače, pred par tjedana smo raskinuli adsl s vipom, tako da njih vise ne diram ni usranim stapom dok sam obucen u powerarmor iz fallouta :)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice