AP u client modu

poruka: 3
|
čitano: 2.473
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AP u client modu

Ima već par ovakvih tema ali ovo je malo specifičan slučaj pa...

Dakle, imam Siemensa SX736 na vrlo nedostupnom mjestu - mogu se samo sa WiFijem spajati na njega (LAN nula bodova jer bi morao bušiti zidove a to ne smijem). Treba mi neki AP/router koji se može spojiti kao client na tu mrežu i shareati net dalje na svoje LAN portove. E sad, kako sam ja đabaleroš, bodul i generalna škrtica, htio bi odraditi ovo za što manje kunića.

Na raspolaganju imam Zyxel P-660H (2 komada) i mogu nabaviti još koji Siemens SX736. E sada, da li mogu ove Zyxele iskoristiti ili mi treba ipak Siemens sa recimo DD-WRT (ili OpenWRT) na njemu? Da li netko možda ima preporuku kakvog APa koji to može a da košta do 250kn? Ili možda netko prodaje nešto slično?

Ukratko: Siemens SX763 ---- (wlan) ----- neki AP koji radi kao client ----- LAN ----- ostala oprema (PC, RPi...). Koji AP uzeti?

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AP u client modu

Kupi ew-7228apn,oko 220kn..radi stabilno,4 lan izlaza.

Ili jedan SX 763 dd-wrt ili openwrt,s  tim da je malo kompliciranije za podesit a ponekad zna zablesavit..a opet nije lose rijesenje.

0 0 hvala 1
17 godina
AP u client modu

ja ti imam istu situaciju, ruter je bil sx763 do nedavno a sad je neki zte neznam koji tocno model (on bjeli od t-coma). uglavnom vec 2 godine koristim Dlink DWL-2100AP u client modu. je da me kostal novi prek 600kn ali vrijedi svake lipe. linija je stabilna, signala ima dosta s drugom jacom anteneom. spaja se na ruter u roku 5 sec i opcenito nakon tolko godina upotrebe sam izrazito zadovoljan.

jedini minus je taj kaj sad imam vdsl i brzine od 30 megabita ali dlink ima samo propusnost od 20 client modu. 

imam jos edimax ew-7206APG on more radit kao universal repeater ali brzina ide na pola. u client modu mi se zna nekad zblesirat i moram ga upalit pa ugasit, to se desavalo mozda jedanputa do dva puta u tjedan dana. kostao me oko 300kn ak se dobro sjecam.

ak ti je bitna stabilnost uzmi dlinka. mozda vec sad ima nekih boljih i jeftinijih rjesenja. ali nisam upucen tolko jer mi ovo trenutno zadovoljava potrebe.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice