Pozdrav ljudovi,imam OVU antenu i ovaj ADAPTER . OVAKO iznutra izgleda.I imam OVAJ ruter koji mi sada pruza internet preko telefonske zice.Ovu antenu sam našao nedavno,za šta ona služi i mogu li nekako sa njom pojačati signal wifi-a tj da služi kao jači odašiljač wifi-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To ti je panel antena i u ovom slučaju je nemaš gdje spojiti jer ti router nema priključak za vanjsku antenu.
A ovaj adapter ti služi ako imaš opremu koja koristit napajanje preko ethernet kabela,pa stoga ima dva konektora,jedan za dolazni link s podacima,a na drugi je direktno prespojen taj dolazni link + dodano je napajanje za ethernet.
Edit: možeš ju iskoristiti za prijem signala na računalu ako ima SMA konektor na WLAN kartici.
Ni ovaj TP-link nema taj konektor.
To ti je standardni SMA i kao što sam nadodao u poruci iznad,iskoristi ju na kompjuteru na WLAN kartici ako ima konektor i ako usmjeriš direktno prema routeru imat češ odličan prijem na puno većoj udaljenosti.
Nemam nažalost a neda mi se tražiti nove kartice,džekove,kabla itd i onako imam previše tih zafrkancija koje cu staviti na prodaju.Uglavnom hvala tebi na pomoći
Na slici "OVAKO " se odozdo prema gore vidi : vitroplast pločica na kojoj je naštampana antena od više elemenata, iznad nje je vjerovatno komad od aluminija koji služi kao reflektor pa ide bijeli plastični nosač iznad kojeg je WiFi adapter koji ima RJ45 priključak a koji preko napajanja PoE ide na tvoj ruter ili PC ovisno o njegovim mogućnostima ( postavkama).
ps: Gledajući sadašnju sliku "OVAKO" antena je usmjerena prema dolje.
probaj pronać oznaku da bi po njoj došao do drivera ili spoji taj wifi adapter jednim lan kablom na strujni PoE adapter a sa "LAN" priključka drugi lan-kabal na PC . Možda win system sam pronađe koji je tip čipseta u pitanju... ili bar vidi "hardwe ID: ........"
Imaš pravo,dobro da si primjetio,nisam ni gledao drugu sliku.
Valjda bude kolega ovo pročitao.
A onda je to zasebni wlan hotspot ili je wlan kartica s antenom s LAN izlazom?
Ili oboje?
...kad se spoji lan-kablom preko PoE adaptera na taj adapter nekom adresom npr. 192.168.1.1 ili sličnom trebao bi dobiti postavke za podesiti....bar se nadam, jer tko će ga znati ovi što sastavljaju antenu+plastičnu kutiju i elektroniku vjerovatno kinesku kupljeno na "kile" što ima od mogućnosti....
ps: dobar je to posao, nađe se negdje za naručiti jeftino ako kupuješ 100 - 1000 komada puno jeftinije pa samo sastavljaš i dilaš po oglasnicima...