Evo sve uredu sad,upalio pa ugasio mob sve je na svom mjestu :)
ZTE Blade III
- poruka: 1.642
- |
- čitano: 723.536
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Za sada mogu reći da sam jako zadovoljan s mobitelom, dobio sam manje više sve što sam očekivao.
Samo jedno pitanje u vezi memorije:
Kod mene piše System Total Memory 391.71M i od toga mi je stalno neka sića slobodna pa mi zna zaštekavat (od "mojih" aplikacija su samo facebook i viber upaljene), zanima me što najviše guta memorija odnosno koji su najbolji načini za oslobodit malo više memorije (npr. da li se isplate oni advance task killeri i slične stvari)?
Ja sebi preko Upravitelja zadataka sve brisem.Imao sam TAsk killer i nista mi nije pomogao.Zatvorim s njim sve ap koje su mi otvorene bile i nakn minute pogledam i opet mi je hrpa njih otvorena a nista nisam dirao.
Zato jer se neki appovi automatski opet sami pokrenu. Ja sam svog rootao, pogasio google maps, google+, google music, navigaciju od googla i sve ostalo što mi ne treba i sve je ok.
Ma i ja sam razmisljo svog rootat ali bojim se da nesto ne sj....Neznam sta je vazno a sta nevazno pa me to brine
Ja sam disableao slijedeće aplikacije: animirane pozadine, e-pošta, exchange service, fm radio, glasovno pretraživanje, glazba za google play, google+, google pretraživanje, HTML preglednik, Mi Easy Access aplikaciju, Prikaz ulice, razgovor, snimanje zvuka, talk back, you tube, vijesti i vrijeme.
Niš od toga mi ne treba, a lako uključim ako će baš zatrebati. Velik dio tih se pokrenu ponovno čim ih ugasiš i zauzimaju RAM.
Registrirao sam se samo zbog teme o ovom mobitelu,moj je brendirani vipov
Živciraju me bezvezne vip aplikacije ali nikad nisan rootao mobitel pa me strah sada uopce to i dirati sve,
samo da bih mogao sve one gluposti od aplikacija pobrisati,
Zato sam otisao i onemogucio dosta aplikacija,gmail,youtube,google music player,vip tv,navigacija,google pretrazivanje,vip tv program itd...
ali to mi bas pretjerano nije oslobodilo ram memoriju....
nego bih to cisto htio sve pobrisat zato da nemam pretpran mobitel i da mi baterija dulje traje...
dali oni batery saveri uopce ista pomazu kod baterije,ja ne primjecujem neku razliku?
p.s dali se mozda zna dali ce zte dobiti nadogradnju na jelly bean?.hvala
Živciraju me bezvezne vip aplikacije ali nikad nisan rootao mobitel pa me strah sada uopce to i dirati sve,
Zato sam otisao i onemogucio dosta aplikacija,gmail,youtube,google music player,vip tv,navigacija,google pretrazivanje,vip tv program itd...
nego bih to cisto htio sve pobrisat zato da nemam pretpran mobitel i da mi baterija dulje traje...
dali oni batery saveri uopce ista pomazu kod baterije,ja ne primjecujem neku razliku?
Ako ti mobitel nije rootan, ne možeš ih disableati. Možeš ih ugasiti, ali se ponovno same pokrenu. Tj. ove od googla barem, možda ove vipove ne. Rootanje nije niš tak strašno da budem iskren. Naravno da se uvijek može dogoditi nešto loše, ali postoji i šansa da te pogazi auto pa opet ideš preko ceste.
Nisam primijetio da ti battery saveri puno koriste. Ako stalno koristiš mob, nikakvi saveri ti ne pomažu. Napuniš ga svaku večer i to je to. Zadnje kad sam gledao nije bilo nikakvih informacija kad bi i hoće li uopće JB doći na ovaj model.
Dali se može uopće rootati ovaj Vip racer III pošto čujem da ima nekih vipovih aplikacija očito nije čisti ICS kao Blade iii u Tele2??
sry za nobovsko pitanje ali to će mi biti 1. smartphone xD
Dali se može uopće rootati ovaj Vip racer III pošto čujem da ima nekih vipovih aplikacija očito nije čisti ICS kao Blade iii u Tele2??
sry za nobovsko pitanje ali to će mi biti 1. smartphone xD
Ne vidim zašto bi bilo problema jer su samo dodali neke svoje nepotrebne aplikacije. Sve ostalo je isto. Ali nisam nikakav stručnjak, dosad sam rootao samo 2 mobitela .
BTW, ja sam ga rootao prema uputama u prvom postu ove teme, tj. link je u postu. Samo se sjetite da maknete kvačicu kod USB postavki da ga više ne vidi kao multimedijalni uređaj nego kao instalacijski. Naravno ako ste već prije to mijenjali.
Ako ti mobitel nije rootan, ne možeš ih disableati. Možeš ih ugasiti, ali se ponovno same pokrenu. Tj. ove od googla barem, možda ove vipove ne. Rootanje nije niš tak strašno da budem iskren. Naravno da se uvijek može dogoditi nešto loše, ali postoji i šansa da te pogazi auto pa opet ideš preko ceste.
Nisam primijetio da ti battery saveri puno koriste. Ako stalno koristiš mob, nikakvi saveri ti ne pomažu. Napuniš ga svaku večer i to je to. Zadnje kad sam gledao nije bilo nikakvih informacija kad bi i hoće li uopće JB doći na ovaj model.
ja sam sve aplikacije te onemogucio.,ove vipove sam sve uspio i ne pokrecu mi se ponovo osim ako ih opet ne omogucim,svaka pokrenuta aplikacija trosi bateriju,pa pokusavam bilo kako da ju ustedim...
Ajmo sad kad se sve zbroji kako ste zadovoljni mobitelom?
19 | Jako sam zadovoljan |
---|---|
5 | Zadovoljan sam |
0 | Nezadovoljan sam |
0 | U potpunosti sam nezadovoljan |
gdje disableati aplikacije dok se roota mobitel da se ne pokreću više?
edit: našel, ali se mogu samo neke aplikacije
Jel zna netko kolko bi otprilike koštalo unlockanje moba i gdje bi mogao proći najeftinije u zagrebu?
Jel zna netko kolko bi otprilike koštalo unlockanje moba i gdje bi mogao proći najeftinije u zagrebu?
Jesi ga kupio u vipu ili tele2?.Ja mislim da mozes skoro svugdje gdje popravljaju mobitele
Vip, i šta je na kraju sa prednjom kamerom, testirao sam sa skypom i očito ne postoji, na gsmareni kaže da postoji pa me zanima jel to samo na našem tržištu nema ili na gsmareni krivo piše?
Vip, i šta je na kraju sa prednjom kamerom, testirao sam sa skypom i očito ne postoji, na gsmareni kaže da postoji pa me zanima jel to samo na našem tržištu nema ili na gsmareni krivo piše?
Aha ako ti je vip onda ga trebas ic otkljucat,nama u tele2 je skoro svima dosao otkljucan.Na gsm pise krivo.Nas nema prednju kameru,a za vipovog neznam.Neki kazu da ima neki da nema,ako nisi nasao onda vjerojatno nema.
evo neki dan sam tipkao na sony xperia miro mogu rec da je katastrofa u odnosu na zte, zaslon izgleda nebi da je u 65k boja a ne u 16m ma 100% se ne zafrkajem
evo neki dan sam tipkao na sony xperia miro mogu rec da je katastrofa u odnosu na zte, zaslon izgleda nebi da je u 65k boja a ne u 16m ma 100% se ne zafrkajem
A kamera ? Jesi uspoređivao fotke sa mira i Blade-a 3.
Koliko sam vidio po netu fotke napravljene s Mirom su dosta dobre, a s Blade-om lošije nego na mom I-mati
http://www.gsmarena.com/i_mate_sp5-1267.php koji ima 1.3 MP kameru.
Skoro sam kupio Blade-a, ali mislim da ću zbog te kamere ipak ići na Mira iako me u Tele 2 Miro dođe 670 kn na produženje pretplate, a Blade 460 kn
Ima li neka ozbiljna recenzija s malo više fotki napravljenih s Blade 3 ?
Malo vjerojatno jer nitko nije tolika picajzla da za 900 kuna bez pretplate očekuje 4" ekran, fluidno sučelje i vrhunsku kameru.
Što je malo vjerojatno ? Da je netko ispucao malo više fotki i stavio ih u recenziju ?! Ako bi to napravio bio bi picajzla ? Situacija je očito takva da je nakon 2 fotke sve jasno.
Ne traži se ovde vrhunska nego koliko toliko zadovoljavajuća kamera, a ova na blade 3 je koliko sam do sada uspio vidjeti ajme i kuku.
Na poslu i doma imam kompjutere i tu zadovoljavam potrebe za surfanjem i svim za što bi mi trebao fluidan i velik ekran. Razlika između Mira i blade 3 u ekranu nije toliko velika koliko je razlika u kvaliteti napravljenih fotki.
Volio bi da netko u recenziji postavi koliko toliko zadovoljavajuće fotke pa da se odlučim za Blade-a, ali očito to nije moguće.
Ima li neka ozbiljna recenzija s malo više fotki napravljenih s Blade 3 ?
Imaš ovdje, nešto je fotki i u komentarima. Ima i primjer videa s kamere.
Dobra recenzija. Osobno nisam napravio još ni jednu sliku s mobom. Ne mogu opisati koliko je meni osobno taj segment nevažan.
Došla mi je danas zaštitna maska s ebaya, ima link na drugoj stranici. Sviđa mi se, hrapava je pa mob bolje leži u ruci sad. I još free screen protector, kam bolje.
Ljudi su bas cudni.Svi bi za malo novaca nesto perfektno dobili.Ako ti je bitan ekran kamera,fluidnost,memorija daj onda 2,3 tisuce kuna i kupi mobitel koji ima sve navedeno.Kamera je jednostavna,po danu dobra po noci(bez ikakvog osvijetljenja) losa i to je to.Sumnjam da si profesionalni fotograf pa da sad zelis slikat neke perfektne slike i to sa mobitelom.Ako mislis onda daj nekoliko tisuca kuna vise i kupi mobitel koji ima sve sto zelis,a ne od mobitela kojem je cijena 1000kn, ocekivat nesto super(a moramo priznat da si za te pare dobio nesto super).Sve u svemu za tebe pare neces naci bolje.Ne mozes dobit i ovce i novce.Al ajde necemo se sada tu prepirat.
taj zte mi djeluje ok al u dilemi izmedu njega i xperie mini sam uzeo mini, bolja je apsolutno u svemu osim u velicini ekrana.
al za te pare i dalje pristojan mob
taj zte mi djeluje ok al u dilemi izmedu njega i xperie mini sam uzeo mini, bolja je apsolutno u svemu osim u velicini ekrana.
U čemu točno je bolja?
U čemu točno je bolja?
u čemu nije?
u čemu nije?
Kakav ti je to glupi odgovor? Lijepo te pitam što točno ti je bolje na miniju? Jer po meni je mini smeće. Jadni 3" ekran na kojem ništa ne vidiš i katastrofalno sučelje od Sonya.
Da se nadovezem.
Kod minija je bolje(3 stvari):LED-backlit LCD,16M boja,,LED flash na cameri.
Kod Blade III je bolje(4 stvari):4.0 incha ekran,veca gustoca pixela(233 ppi vs 192ppi ),puno vise memorije,jaca baterija(1600 mAh battery vs 1200 mAh battery)
Da se nadovezem.
Kod minija je bolje(3 stvari):LED-backlit LCD,16M boja,,LED flash na cameri.
Kod Blade III je bolje(4 stvari):4.0 incha ekran,veca gustoca pixela(233 ppi vs 192ppi ),puno vise memorije,jaca baterija(1600 mAh battery vs 1200 mAh battery)
Samo što su ove prve dvije stavke kod minija apsolutno nebitne jer je na tom mobu umjetnost uopće napisati poruku, a kamoli pregledavati web. Tu foru sa 16m boja su ionak izmislili za glupe ljude koji misle da veći broj uvijek označava bolje.
EDIT: I ovaj ppi je isto takva glupost ko i broj boja.