Android aplikacije, igre i problemi izdvojena tema

poruka: 3.283
|
čitano: 1.451.874
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Android aplikacije, igre i problemi
Cordas kaže...

Android ispod 1500 kn teško da ćeš pronaći, a da radi kako treba. Motorola Moto G je tako reći zadnja granica uređaja koji radi stabilno, a nova košta oko 1500 kn. 

WP je za tvoje potrebe koliko mi se čini savršen. Imaš sve što ti treba zapakirano u lijepo i jednostavno, a pritom fluidno sučelje. Vjerujem da za kakvih 500 kn ima WP mobitela.

na pretplati sam i to pri kraju ugovora, pa neki mob niže klase mogu uzeti besplatno ili za 100 kuna, a za one "tisuće kuna" sam govorio za razliku koju moram nadoplatiti - nekih 300 kuna bi još i nadoplatio, ali to je maksimum

no, ako se može uzeti neki jeftini wp mobač, na kojem pozivi i internet rade ok, onda se bacam na pretragu 

u svakom slučaju, hvala svima na odgovorima

EDIT: po savjetima kolega maxy0 i Marko :D sam onemogućio hrpu dreka, pa se nadam da će situacija sada biti bolje (sve što se moglo već sam i prije prebacio s memorije telefona (738mb ukunih) na internu memoriju (2,01 ukupno) ili čak i na sd karticu (7,4 gb ukupno)) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 12:58 (picajzla0707).
14 godina
neaktivan
Android aplikacije, igre i problemi

Može preporuka kakvih igara za mobitel?

Nešto laganini, a da nisu Angry Birds i slične igre.
Imam Z1C i KitKat.  

Hvala!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Može preporuka kakvih igara za mobitel?

Nešto laganini, a da nisu Angry Birds i slične igre.
Imam Z1C i KitKat.  

Hvala!

Geometry Dash je vrlo zabavan, ali u isto vrijeme i brutalno težak.

14 godina
neaktivan

Zabavna igra :)

Sad će ljudi oko mene naučiti koju novu psovku {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

jeli ko pokretao modern combat 3 fallen nation na 512 mb ra ma?? ili neku bolju igru

0 1 hvala 0
16 godina
iodfjgldfsg kaže...

jeli ko pokretao modern combat 3 fallen nation na 512 mb ra ma?? ili neku bolju igru

Možeš slobodno zaboraviti na to.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
neaktivan

Da li postoji neka kvalitetna aplikacija za razbijenje wi-fi enkripcije za android? nesto kao aircrack-ng?

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

sto fifa 14 mi ide bez problema!

15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano za e-mail aplikacije na mobu kao klijent. Recimo, ja skinem yahoo mail za android ili google mail za android, i uredim da su mi te aplikacije povezane sa računom. I sada, kad kliknem "sync now", on se naravno synca. No mene zanima dali on synca tako da baš povuče mailove i atachmente na mob, ili synca tako da ja vidim samo naslove, pa tek kad kliknem na mail, on actually skine mail da ga ja mogu cijelog otvoriti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
iodfjgldfsg kaže...

sto fifa 14 mi ide bez problema!

100 fifa ti ide? {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
11 godina
neaktivan

pozz ljudi treba mi pomoc! Naime kada na mobitelu zelim pogledati neki video na youtube kaze mi nije moguce reproducirati taj videozapis. video ima 2m pregleda a moj mob je marke gigabyte. Ugl neke videe mogu gledati dok neke ne neznam zasto(sve je up to date) takoder javljaju se i drugi kojima se to desava ali im nitko ne pomaze msm da se razumije te videe mogu gledat na kompu samo ne na mobu. odaberem video(neki rade neki ne) i nakon 10-30s pise nije moguce reproducirati :( molim vas za pomoc!

Kikač

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
probaj ponovo ucitati tako se mni zna pojaviti na kompjuteru kada pustam prvi videom
11 godina
neaktivan
iodfjgldfsg kaže...
probaj ponovo ucitati tako se mni zna pojaviti na kompjuteru kada pustam prvi videom

osvjezio sam par puta, ali opet isto. Nadam se da nije do miba kupio sam ga prije 2-3 mjeseca :(

Zar je novac tako važan?
14 godina
neaktivan

Tako je i meni bilo pa se sa vremenom popravilo.

Probaj slijedeće:

- U postavkama aplikacija očisti podatke aplikacije YouTube

- Restartaj modem

- Promijeni vrstu Wi-Fi zaštite

Ako i dalje ne radi, u browser upiši adresu youtube.com te probaj tako gledati videe.

Zatim, uđi u aplikaciju YouTube i učitaj video koji ti ne radi. Kada ti se pojavi pogreška, klikni na jedan od dolje ponuđenih videa te dok se onaj kružić vrti klikni tipku za nazad. Kada se vratiš na prethodni video stisni na play i video bi trebao ići.

Može biti da je do tvog interneta. Kako radi YouTube preko mobilnog interneta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 17:57 (Marko :D).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
iodfjgldfsg kaže...

Hajde neka neko preporuci mi neku igricu za android telefon ali da moze multiplayer nije bitno online ili bluetooth?

Igram FIFU 14 ali mi se cini da nemoze multiplayer!

Hvala!

clash of clans

10 godina
neaktivan
treba mi nesto bolje,,kao neka auta, kosarka, fuvbal i tako to!
17 godina

Kupio sam jucer androida a nikad prije nisam koristio smartphone pa imam par noob pitanja. Zanimaju me par stvari, prvo kako se ispravno puni baterija? imali neki nacin ili je svejedno? po onome sto sam procitao ima dosta oprecnih iskustva.

Drugo, kako zastiti privatnost na mobu? imali neka aplikacija preko koje mogu kontrolirati cookie kao na kompu ili neki peerblock ili nesto slicno?

Trece, stavio sam poruke na sim karticu, no nikako ne mogu do njih, npr. kontakti koji su mi na kartici mobitel je uredno ocitao ali poruke ne.

Android je verzije 4.2.2.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alfredo nr.2 kaže...

Kupio sam jucer androida a nikad prije nisam koristio smartphone pa imam par noob pitanja. Zanimaju me par stvari, prvo kako se ispravno puni baterija? imali neki nacin ili je svejedno? po onome sto sam procitao ima dosta oprecnih iskustva.

Drugo, kako zastiti privatnost na mobu? imali neka aplikacija preko koje mogu kontrolirati cookie kao na kompu ili neki peerblock ili nesto slicno?

Trece, stavio sam poruke na sim karticu, no nikako ne mogu do njih, npr. kontakti koji su mi na kartici mobitel je uredno ocitao ali poruke ne.

1. Moj savjet ti je da ga koristiš sve dok se baterija do kraja ne isprazni odnosno dok se mobitel ne ugasi i tek ga onda stavi puniti. Mobitel nemoj koristiti za vrijeme punjenja jer mu to skraćuje vijek trajanja baterije te isto tako nemoj prekidati punjenje čim na mobitelu piše da je baterija 100% puna već ga ostavi još nekih 20 min. da se puni (duže će ti trajati baterija). Također, preporučujem ti da si skineš neku aplikaciju za uštedu baterije tipa Battery Doctor koja će ti dati neke savjete kako dodatno uštediti i pravilno puniti bateriju.

2. Ima nekakvih aplikacija poput PrivacyFix for Social Networks ili DoNotTrackMe ali ne znam hoće li ti to pomoći.

3. Nisam siguran zašto nemaš te poruke na novom mobitelu ako su na SIM-u. Imaš li ih kada vratiš karticu u stari mobitel?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 13:34 (Marko :D).
17 godina
danas sam punio bateriju prvi put. pustio sam da se mob iskljuci i onda stavio da se puni, bio je ukljucen ali nisam ga koristio, no kad se napunio do 100 odmah sam ga skinuo. ocito pogreska. to sa porukama mi je ful cudno. na starom mobu se odmah poruke vide. mozda na neki drugi nacin prebaciti. Cudno mi je kako neka postavke da udem u sim karticu i potom prebacim poruke na mob. na starom dummy telefonu je bilo te postavke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alfredo nr.2 kaže...
danas sam punio bateriju prvi put. pustio sam da se mob iskljuci i onda stavio da se puni, bio je ukljucen ali nisam ga koristio, no kad se napunio do 100 odmah sam ga skinuo. ocito pogreska. to sa porukama mi je ful cudno. na starom mobu se odmah poruke vide. mozda na neki drugi nacin prebaciti. Cudno mi je kako neka postavke da udem u sim karticu i potom prebacim poruke na mob. na starom dummy telefonu je bilo te postavke.

Nije da će ti baterija krepati zbog toga nego da si ga ostavio da se još malo puni baterija bi ti sigurno trajala duže. U vezi SMS-ova, o kojem se mobitelu radi? Ja na LGju kada uđem u poruke i stisnem tipku za meni izbaci SIM pretinac pa pogledaj imaš li i ti nešto slično.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 14:13 (Marko :D).
17 godina

h18 noa h42. nasao sam poruke. usao sam u postavke i nasao, ali mi se ne prikazuju u glavnom izborniku. ono sto mi je cudno da nema opcije da kopiram ili premjestim poruke na mob, vec ima samo opcija izbrisi. Cudno, vjerovatno trebam instalirati neki bolji program za poruke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam jesi li probao ovo ali ako nisi probaj, http://androidforums.com/6048507-post2.html.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 14:18 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina

Probao sam, no samo imam opciju izbrisati poruke i prikaz kapaciteta. Tako je kako je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alfredo nr.2 kaže...

Probao sam, no samo imam opciju izbrisati poruke i prikaz kapaciteta. Tako je kako je.

Onda stvarno ne znam. {#}

12 godina
neaktivan
Alfredo nr.2 kaže...

Skoro 4 godine sam korisnik android uređaja (S2, Note 2 i sada S5). Pratim dosta portala koji pišu o mobilnim telefonima, te sam registriran po raznim forumima te iz toga ti mogu dati ove savjete:

- Zaboravi za pravila "kada kupiš uređaj" jer ne vrijede. Izvadiš za iz kutije, koristiš do 10-20%, uštekaš ga puniti, napuniš do 100% i to je to.

- Jednostavno nemoj ispražnjivati bateriju do kraja nikada ako ne moraš, uvijek je bolje pri 10-20% uštekati (ja sam oko 20% uvijek na punjaču, nekada i više).

- Ja ga uvijek punim preko noći kada ga ne koristim i uvijek do 100%, ali to se ne mora tako. Možeš ga koristiti dok je na punjacu, mozes ga ranije ištekati, nema veze. Jedino ti se može zagrijati ako koristiš neke zahtjevne aplikacije pri punjenju.

Za privatnost, što ti točno treba?

Ja koristim samo kada se spojim na wifi u kafiću ili tako negdje Hotspot shield, te koristim Atlas browser koji ima adblock i ostale content filtere. Instaliravam aplikacije sa Play Store-a, ne piratiziram i nikada nisam imao nikakvih problema. 

Vjerojatno ne možeš jer na novom uređaju nemaš "Spremljene poruke" ili "Skice" kao prije nego imaš "Thread view" gdje ti prikazuje balončiće u razgovorima. Možda postoji način da ih vidiš i spremiš negdje drugdje, ali nećeš ih moći spremiti nigdje u poruke.

Marko :D kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

1. Moj savjet ti je da ga koristiš sve dok se baterija do kraja ne isprazni odnosno dok se mobitel ne ugasi i tek ga onda stavi puniti. Mobitel nemoj koristiti za vrijeme punjenja jer mu to skraćuje vijek trajanja baterije te isto tako nemoj prekidati punjenje čim na mobitelu piše da je baterija 100% puna već ga ostavi još nekih 20 min. da se puni (duže će ti trajati baterija). Također, preporučujem ti da si skineš neku aplikaciju za uštedu baterije tipa Battery Doctor koja će ti dati neke savjete kako dodatno uštediti i pravilno puniti bateriju.

2. Ima nekakvih aplikacija poput PrivacyFix for Social Networks ili DoNotTrackMe ali ne znam hoće li ti to pomoći.

3. Nisam siguran zašto nemaš te poruke na novom mobitelu ako su na SIM-u. Imaš li ih kada vratiš karticu u stari mobitel?

Od kada prvo pravilo vrijedi za Li-ion baterije?

14 godina
neaktivan
kpavl kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Skoro 4 godine sam korisnik android uređaja (S2, Note 2 i sada S5). Pratim dosta portala koji pišu o mobilnim telefonima, te sam registriran po raznim forumima te iz toga ti mogu dati ove savjete:

- Zaboravi za pravila "kada kupiš uređaj" jer ne vrijede. Izvadiš za iz kutije, koristiš do 10-20%, uštekaš ga puniti, napuniš do 100% i to je to.

- Jednostavno nemoj ispražnjivati bateriju do kraja nikada ako ne moraš, uvijek je bolje pri 10-20% uštekati (ja sam oko 20% uvijek na punjaču, nekada i više).

- Ja ga uvijek punim preko noći kada ga ne koristim i uvijek do 100%, ali to se ne mora tako. Možeš ga koristiti dok je na punjacu, mozes ga ranije ištekati, nema veze. Jedino ti se može zagrijati ako koristiš neke zahtjevne aplikacije pri punjenju.

Za privatnost, što ti točno treba?

Ja koristim samo kada se spojim na wifi u kafiću ili tako negdje Hotspot shield, te koristim Atlas browser koji ima adblock i ostale content filtere. Instaliravam aplikacije sa Play Store-a, ne piratiziram i nikada nisam imao nikakvih problema. 

Vjerojatno ne možeš jer na novom uređaju nemaš "Spremljene poruke" ili "Skice" kao prije nego imaš "Thread view" gdje ti prikazuje balončiće u razgovorima. Možda postoji način da ih vidiš i spremiš negdje drugdje, ali nećeš ih moći spremiti nigdje u poruke.

Alfredo nr.2 kaže...

Od kada prvo pravilo vrijedi za Li-ion baterije?

Ja sam rekao da je to moj savjet. Meni kada mobitel skinem sa punjenja čim napiše 100%, baterija traje kraće odnosno naglo se troši.

Ni ja ne prazim bateriju uvijek do kraja također je nekada stavim na 10%-20%. Pražnjenje baterije u cijelosti je dobro napraviti barem jednom mjesečno, tako sam ja čuo.

12 godina
neaktivan

To je kod nekih telefona tako, to se primjeti da puno dulje stoji na 100%, ali se to na kraju nadoknadi. Moje iskustvo je da je isto ištekao ti kad ti napiše "Napunjeno" i kad ostaviš još par sati na punjaču, pod uvjetom da je baterija ispravna.

Konkretno sam mislio na ovo što si savjetovao za prvo punjenje, što je nekada davno bilo istinito, a danas sigurno nije. Također i ovo da se ne koristi pri punjenju. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 14:40 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja svoj inače stavljam puniti svaku večer i puni se sve do ujutro, a ako ga punim preko dana onda ga ostavim još jedno 10 minuta nakon što se napunio da se puni i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 14:43 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina

Baterija se dosta brzo prazni, sad je 64% a napunio sam mob oko podne. Bio je ukljucen 3g pa je i to igralo. Vidjet cemo kako ce biti dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

1. Moj savjet ti je da ga koristiš sve dok se baterija do kraja ne isprazni odnosno dok se mobitel ne ugasi i tek ga onda stavi puniti. Mobitel nemoj koristiti za vrijeme punjenja jer mu to skraćuje vijek trajanja baterije

Potpuno pogrešan i štetan savjet. A ova druga rečenica je isto glupost.

Prouči malo li-ion baterije. Pražnjenje ispod 20% je najštetnija stvar koju im korisnik može napraviti.

Isto tako sporije punjenje (npr. kod korištenja uređaja) je zapravo zdravije za bateriju, manja struja punjenja = dulji vijek li-ion baterije. Tu jedino nastaje problem zagrijavanja uređaja (samo kod nekih uređaja) što opet negativno utječe na bateriju.

Dakle, ne prazniti ispod 20% ako je moguće i držati bateriju što hladnijom je recept za dugotrajnost.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice