Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.060.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Ali čemu kupovanje te skupe memorije kad može uzet bilo koju istih specifikacija koja će jednako raditi?

Bacaš preporuke bezveze.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Znači, ti bi, na preporuku prijatelja da kupiš auto u auto-salonu, skrpio mu sve! Neznalica te uputio tamo gdje ima stotinu auta a tebi, gle čuda, treba samo jedan auto!

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Uspio sam naci... ovo je moja memorija. samsung m471b5273ch0-ch9 4gb... 

Sad sam naso na njuskalu jednu memoriju isto samsungovu

http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-oprema/samsung-ram-4gb-ddr3-1600mhz-macbook-pro-oglas-10256211

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/4-gb-ddr3-samsung-ram-memorija-laptope-2x2gb-oglas-8019499

Jel bi isla uz moju? 

Ne mogu naci nigdje u niti jednoj trgovini...

EDIT: Koliko vidim imam 4 slota, jedan je zauzet sa jednom karticom od 4gb navedenom gore... Jos jedna od 4 ili dvije po 2gb bi mi odlicno dosle.

Hvala na pomoci ekipa !

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Nebi išla.

Loše vidiš, imaš  2 slota!

Dakle samo još jednu pločicu možeš ugraditi od max 4GB.

Specifikacije memorije koju trebaš tražiti:

4GB, DDR3, 1333MHz, PC3-10600, 1.5v, SODIMM

Sve drugo je manje bitno.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 22:07 (XXX-Man).
13 godina
XXX-Man kaže...

Nebi išla.

Loše vidiš, imaš  2 slota!

Dakle samo još jednu pločicu možeš ugraditi od max 4GB.

Specifikacije memorije koju trebaš tražiti:

4GB, DDR3, 1333MHz, PC3-10600, 1.5v, SODIMM

Sve drugo je manje bitno.

A ne znam, pise mi tamo da imam cetiri slota, vrag zna sta sam ja vidio.

Ne mogu naci nista slicnih specifikacija kod nas... 

http://www.ekupi.hr/Corsair-2GB-SO-DIMM-DDR3-1333-memorija-273067.aspx

http://www.ekupi.hr/Memorija-za-prijenosna-racunala-Kingston-DDR3-4GB-1333MHz-386551.aspx

Na 12 rata piknem ovu kingston i miran sam :D

Jel valja ovo ? :D 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 1:14 (SimeKZ).
16 godina
moderator

Neznam kako si tražio, ali ima ih koliko hoćeš....

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4GB+DDR3+1333+SODIMM

Može i ta kingston sa ekupi.

15 godina

Ljudi pozz.

Koliko se zapravo osjeti razlika u radu ak je mem ddr3 cl9 a brzina 1333 1600 ili 1833 MHz? Kolko je to u postocima? Zanima da li se isplati kupovati ova sa vrlo velikim mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ne osjeti se, barem se kod tebe nebi osjetilo.

Razlika je vidljiva jedino kod novih procesora sa ugrađenom grafikom kod kojih je osjetna razlika u performansama grafike. U svemu ostalome je gotovo isto.

13 godina

Hvala ti XXX man narucio sam ovu kingmaxovu... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

Ljudi pozz.

Koliko se zapravo osjeti razlika u radu ak je mem ddr3 cl9 a brzina 1333 1600 ili 1833 MHz? Kolko je to u postocima? Zanima da li se isplati kupovati ova sa vrlo velikim mhz.

Razlika je uistinu minimalna. Najviše bi osjetio ubrzanje tako što bi povećao kapacitet. Kada bih kupovao novi RAM (i kada bi bio dostupan) kupio bih 1600 C8 (ili čak C7). Latencije su bitnije od same radne frekvencije RAM-a. Vezano za tvoje pitanje, najviše ralike u postocima (u odnosu sve tri koje si pomenuo) ima između 1333 i 1600 ali da ponovim, praktično nećeš osjetiti to ubrzanje.

12 godina
neaktivan

Može preporuka koju da kupim od ove tri

Transcend DDR3 4gb 1600MHz - link

Corsair DDR3 4gb 1600MHz - link

Apacer DDR3 4gb 1600MHz - link

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Apacer - jedini ima C9. Provjeri samo da li je kompatibilan sa matičnom pločom u koju ćeš ga ugraditi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Posjedujem to što se vidi na slici ...zanima me kako se slažu Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 i Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 4-4-4-12 koji mislim uzet jer nemogu nać svoju latenciju. I zanima me jel moja radi na 1.8v a ova druga na 2.2v pa me zanima jel i to problem? (nebi trebao bit al bolje pitat)

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 18:39 (9090).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Latencije bi se mogle podesiti ali čisto sumnjam da bi stabilno radile radi napona. Nemoj rizikovati. Možeš kupiti i neku drugu memoriju a tu koju već imaš prodaj.

16 godina
moderator
9090 kaže...

Posjedujem to što se vidi na slici ...zanima me kako se slažu Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 i Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 4-4-4-12 koji mislim uzet jer nemogu nać svoju latenciju. I zanima me jel moja radi na 1.8v a ova druga na 2.2v pa me zanima jel i to problem? (nebi trebao bit al bolje pitat)

Uzmi slobodno.

Potrebno je ručno u biosu podesiti latencije na 5-5-5-18 (trebala bi matična sama, ali često se to ne dogodi) i napon na 1.8V. Kad to napraviš memorija će raditi bez problema.

Sve DDR2 memoriju rade na 1.8V, a navedeni viši naponi su bitni samo kod overclockinga, tj. proizvođač navodi na kojem je naponu memorija testirana da radi bez problema.

phoenix2003 kaže...

Latencije bi se mogle podesiti ali čisto sumnjam da bi stabilno radile radi napona. Nemoj rizikovati. Možeš kupiti i neku drugu memoriju a tu koju već imaš prodaj.

Daješ neprovjerene i netočne informacije!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 20:08 (XXX-Man).
11 godina
neaktivan

imam asrock970 extreme 3 matičnu, koji rami bi bili dobri za nju, imam budzet do 900kn za to 

0 0 hvala 0
12 godina

Trenutno su ove best buy klik

12 godina
neaktivan

i još me nešto zanima... ako netko ima ono što trebam, a kupac je predočio i sliku memorije, no kad pitam na kojim latencijama radi neznaju o čemu pričam, dobijem upitnike i tome slično (imam dojam da je jedan prodavač prekupac samo i u zrelim je godinama, a drugi je premlad). ...uglavnom obojici sam rekao što je to i objasnio što-kako-di sa primjerima...mladi je odgovorio da će vidit pa javit, a stari upitnike - uglavnom još nemam odgovora pa me zanima kako ja sam mogu (postoji li uopće način) saznati na kojim latencijama radi (a na fotografiji nema pakiranja ili naljepnice na kojoj uz kodove piše i latencija memorije (u ovom slučaju nije) ali slika je čista i slikana je sa obe strane i vidljivi su neki kodovi (nekad ih ima par a nekad nijedan, kolko sam primjetio gledajući razne memorije (znam prepoznati ako je stavljeno na naljepnicu RAM-a znak kolika je garancija). Moram još navesti da se pitanje odnosi na RAM-e sa heatsink-om. Slobodno mi možete (ako se može) primjer pokazati i na mojim slikama RAM-a.

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

NAravno da neznaju, pa nitko to ni ne gleda (osim znalaca).

Vrlo jednostavno saznaš. Sve što ti je potrebno je točan model memorije sa naljepnice koju upišeš u google i pronađeš informacije.

Evo za onu sa tvoje slike: http://www.google.hr/search?q=crucial+bl12864AA804

Ako ne piše na samoj naljepnici onda je to jedini način da saznaš bez umetanja rama u pc i čitanja latencija nekim programom (što opet ne mora biti točno).

13 godina

Pozdrav, koju mem.ddr2.2gb 800 Mhz, kupim u centro hr,

imam ploču, Asrock G31 MS.a prok je E 1400.

007
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 12:35 (SIFKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Najjeftiniju DDR2 800MHz.

Misliš koristiti samo tu pločicu koju kupiš ili već imaš jednu?

Ako ćeš koristiti samo novu onda uzmi ovu

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.a265e7d79e384866a897dba59aa65dfa.memorija-transcend-ddr2-2gb-800mhz-jm800qlu-2g.aspx

13 godina

Imam, S ,TALENT 02,PC2-6400-400MHc-2gb,

007
16 godina
moderator

Uzmi svejedno tu koju sam ti rekao :)

16 godina

ljudi trenutno imam Kingston HyperX 2x2GB

stavio bih 8GB RAMa, jel mi savjetujete da uzmem jos jedne takve, ili da uzmem nove 2x4 RAMe?

posto sam ispao iz stosa sa RAMom i nisam pratio nista zadnje 2,3 god , dao bih max 400-500kn za taj upgrade...

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Ako ne planiraš kasnije ići na 16GB onda sasvim svejedno.

Ako planiraš onda naravno 2x4GB

16 godina

ok, thx na infu... i mislio sam tako nesto jednom... 

MuWu
11 godina
neaktivan
Imam plocu asus crosshair i amd 8350,corsair vegance 16 gb ddr 3 1866 mhz koji rade na 1333 tako pise mhz a trebali bi vise pa me zanima Zanima me di se ukljuci xmp...Jednostavno ga nemogu nac i memorija mi radi smanjeno od 1866 mhz radi mi na 600 i nesto..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
diodium kaže...
Imam plocu asus crosshair i amd 8350,corsair vegance 16 gb ddr 3 1866 mhz koji rade na 1333 tako pise mhz a trebali bi vise pa me zanima Zanima me di se ukljuci xmp...Jednostavno ga nemogu nac i memorija mi radi smanjeno od 1866 mhz radi mi na 600 i nesto..

Strelicama na slici je označeno mjesto u UEFI-ju na kojem biraš Automatske postavke, ručno podešavanje i XMP profil. Neka me neko ispravi ako griješim, XMP radi samo na Intelovim čipsetima/procesorima tako da ćeš morati izabrati "Manual", baš kao što stoji na slici. U okviru stoji opcija "Memory frequency" i tu odaberi željenu frekvenciju RAM-a. Ako bude problema ručno podesi i latencije ali mislim da to nećeš trebati raditi.

17 godina
neaktivan

Pozdrav, koja je razlika između timeinga 9-9-9-24 i timeinga 9-9-9-27, pitam iz razloga jer imam plocicu od 4gb kingston hyper x blue 1600mhz i plocicu od 4 gb corsair xms3 1600mhz, koliko sam shvatio to je jedina razlika izmedju te dvije memorije ?

Dali ce one radit u dual channelu ?

tnx

PC/PS3/Android gamer

0 0 hvala 0
13 godina

Patriot VIPER Black Mamba 1866Mhz ili Kingstone HyperXBlue 1600mhz?
Ili jel neko koristio Patriot Viper RED?
Ista mi je cijena, planiram uzeti jos 2x4GB 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 13:27 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice