Ali čemu kupovanje te skupe memorije kad može uzet bilo koju istih specifikacija koja će jednako raditi?
Bacaš preporuke bezveze.
Ali čemu kupovanje te skupe memorije kad može uzet bilo koju istih specifikacija koja će jednako raditi?
Bacaš preporuke bezveze.
Znači, ti bi, na preporuku prijatelja da kupiš auto u auto-salonu, skrpio mu sve! Neznalica te uputio tamo gdje ima stotinu auta a tebi, gle čuda, treba samo jedan auto!
Uspio sam naci... ovo je moja memorija. samsung m471b5273ch0-ch9 4gb...
Sad sam naso na njuskalu jednu memoriju isto samsungovu
http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-oprema/samsung-ram-4gb-ddr3-1600mhz-macbook-pro-oglas-10256211
http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/4-gb-ddr3-samsung-ram-memorija-laptope-2x2gb-oglas-8019499
Jel bi isla uz moju?
Ne mogu naci nigdje u niti jednoj trgovini...
EDIT: Koliko vidim imam 4 slota, jedan je zauzet sa jednom karticom od 4gb navedenom gore... Jos jedna od 4 ili dvije po 2gb bi mi odlicno dosle.
Hvala na pomoci ekipa !
Nebi išla.
Loše vidiš, imaš 2 slota!
Dakle samo još jednu pločicu možeš ugraditi od max 4GB.
Specifikacije memorije koju trebaš tražiti:
4GB, DDR3, 1333MHz, PC3-10600, 1.5v, SODIMM
Sve drugo je manje bitno.
Nebi išla.
Loše vidiš, imaš 2 slota!
Dakle samo još jednu pločicu možeš ugraditi od max 4GB.
Specifikacije memorije koju trebaš tražiti:
4GB, DDR3, 1333MHz, PC3-10600, 1.5v, SODIMM
Sve drugo je manje bitno.
A ne znam, pise mi tamo da imam cetiri slota, vrag zna sta sam ja vidio.
Ne mogu naci nista slicnih specifikacija kod nas...
http://www.ekupi.hr/Corsair-2GB-SO-DIMM-DDR3-1333-memorija-273067.aspx
http://www.ekupi.hr/Memorija-za-prijenosna-racunala-Kingston-DDR3-4GB-1333MHz-386551.aspx
Na 12 rata piknem ovu kingston i miran sam :D
Jel valja ovo ? :D
Neznam kako si tražio, ali ima ih koliko hoćeš....
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4GB+DDR3+1333+SODIMM
Može i ta kingston sa ekupi.
Ljudi pozz.
Koliko se zapravo osjeti razlika u radu ak je mem ddr3 cl9 a brzina 1333 1600 ili 1833 MHz? Kolko je to u postocima? Zanima da li se isplati kupovati ova sa vrlo velikim mhz.
Ne osjeti se, barem se kod tebe nebi osjetilo.
Razlika je vidljiva jedino kod novih procesora sa ugrađenom grafikom kod kojih je osjetna razlika u performansama grafike. U svemu ostalome je gotovo isto.
Hvala ti XXX man narucio sam ovu kingmaxovu...
Ljudi pozz.
Koliko se zapravo osjeti razlika u radu ak je mem ddr3 cl9 a brzina 1333 1600 ili 1833 MHz? Kolko je to u postocima? Zanima da li se isplati kupovati ova sa vrlo velikim mhz.
Razlika je uistinu minimalna. Najviše bi osjetio ubrzanje tako što bi povećao kapacitet. Kada bih kupovao novi RAM (i kada bi bio dostupan) kupio bih 1600 C8 (ili čak C7). Latencije su bitnije od same radne frekvencije RAM-a. Vezano za tvoje pitanje, najviše ralike u postocima (u odnosu sve tri koje si pomenuo) ima između 1333 i 1600 ali da ponovim, praktično nećeš osjetiti to ubrzanje.
Apacer - jedini ima C9. Provjeri samo da li je kompatibilan sa matičnom pločom u koju ćeš ga ugraditi.
Posjedujem to što se vidi na slici ...zanima me kako se slažu Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 i Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 4-4-4-12 koji mislim uzet jer nemogu nać svoju latenciju. I zanima me jel moja radi na 1.8v a ova druga na 2.2v pa me zanima jel i to problem? (nebi trebao bit al bolje pitat)
Latencije bi se mogle podesiti ali čisto sumnjam da bi stabilno radile radi napona. Nemoj rizikovati. Možeš kupiti i neku drugu memoriju a tu koju već imaš prodaj.
Posjedujem to što se vidi na slici ...zanima me kako se slažu Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 i Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 4-4-4-12 koji mislim uzet jer nemogu nać svoju latenciju. I zanima me jel moja radi na 1.8v a ova druga na 2.2v pa me zanima jel i to problem? (nebi trebao bit al bolje pitat)
Uzmi slobodno.
Potrebno je ručno u biosu podesiti latencije na 5-5-5-18 (trebala bi matična sama, ali često se to ne dogodi) i napon na 1.8V. Kad to napraviš memorija će raditi bez problema.
Sve DDR2 memoriju rade na 1.8V, a navedeni viši naponi su bitni samo kod overclockinga, tj. proizvođač navodi na kojem je naponu memorija testirana da radi bez problema.
Latencije bi se mogle podesiti ali čisto sumnjam da bi stabilno radile radi napona. Nemoj rizikovati. Možeš kupiti i neku drugu memoriju a tu koju već imaš prodaj.
Daješ neprovjerene i netočne informacije!
imam asrock970 extreme 3 matičnu, koji rami bi bili dobri za nju, imam budzet do 900kn za to
i još me nešto zanima... ako netko ima ono što trebam, a kupac je predočio i sliku memorije, no kad pitam na kojim latencijama radi neznaju o čemu pričam, dobijem upitnike i tome slično (imam dojam da je jedan prodavač prekupac samo i u zrelim je godinama, a drugi je premlad). ...uglavnom obojici sam rekao što je to i objasnio što-kako-di sa primjerima...mladi je odgovorio da će vidit pa javit, a stari upitnike - uglavnom još nemam odgovora pa me zanima kako ja sam mogu (postoji li uopće način) saznati na kojim latencijama radi (a na fotografiji nema pakiranja ili naljepnice na kojoj uz kodove piše i latencija memorije (u ovom slučaju nije) ali slika je čista i slikana je sa obe strane i vidljivi su neki kodovi (nekad ih ima par a nekad nijedan, kolko sam primjetio gledajući razne memorije (znam prepoznati ako je stavljeno na naljepnicu RAM-a znak kolika je garancija). Moram još navesti da se pitanje odnosi na RAM-e sa heatsink-om. Slobodno mi možete (ako se može) primjer pokazati i na mojim slikama RAM-a.
NAravno da neznaju, pa nitko to ni ne gleda (osim znalaca).
Vrlo jednostavno saznaš. Sve što ti je potrebno je točan model memorije sa naljepnice koju upišeš u google i pronađeš informacije.
Evo za onu sa tvoje slike: http://www.google.hr/search?q=crucial+bl12864AA804
Ako ne piše na samoj naljepnici onda je to jedini način da saznaš bez umetanja rama u pc i čitanja latencija nekim programom (što opet ne mora biti točno).
Pozdrav, koju mem.ddr2.2gb 800 Mhz, kupim u centro hr,
imam ploču, Asrock G31 MS.a prok je E 1400.
Najjeftiniju DDR2 800MHz.
Misliš koristiti samo tu pločicu koju kupiš ili već imaš jednu?
Ako ćeš koristiti samo novu onda uzmi ovu
Imam, S ,TALENT 02,PC2-6400-400MHc-2gb,
Uzmi svejedno tu koju sam ti rekao :)
ljudi trenutno imam Kingston HyperX 2x2GB
stavio bih 8GB RAMa, jel mi savjetujete da uzmem jos jedne takve, ili da uzmem nove 2x4 RAMe?
posto sam ispao iz stosa sa RAMom i nisam pratio nista zadnje 2,3 god , dao bih max 400-500kn za taj upgrade...
Ako ne planiraš kasnije ići na 16GB onda sasvim svejedno.
Ako planiraš onda naravno 2x4GB
ok, thx na infu... i mislio sam tako nesto jednom...
Strelicama na slici je označeno mjesto u UEFI-ju na kojem biraš Automatske postavke, ručno podešavanje i XMP profil. Neka me neko ispravi ako griješim, XMP radi samo na Intelovim čipsetima/procesorima tako da ćeš morati izabrati "Manual", baš kao što stoji na slici. U okviru stoji opcija "Memory frequency" i tu odaberi željenu frekvenciju RAM-a. Ako bude problema ručno podesi i latencije ali mislim da to nećeš trebati raditi.
Pozdrav, koja je razlika između timeinga 9-9-9-24 i timeinga 9-9-9-27, pitam iz razloga jer imam plocicu od 4gb kingston hyper x blue 1600mhz i plocicu od 4 gb corsair xms3 1600mhz, koliko sam shvatio to je jedina razlika izmedju te dvije memorije ?
Dali ce one radit u dual channelu ?
tnx
Patriot VIPER Black Mamba 1866Mhz ili Kingstone HyperXBlue 1600mhz?
Ili jel neko koristio Patriot Viper RED?
Ista mi je cijena, planiram uzeti jos 2x4GB