Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.509.524
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Uputstva za podešavanje Gnome 3 Shella: blog post i PDF oblik za offline pregledavanje.

Svima kojima je bitna potrošnja energije pri korištenju računala (prvenstveno korisnicima notebooka koji ih koriste "na terenu"), zanimljivi će biti slijedeći članci:

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
1domagoj1 kaže...

Mene znate.

Isto tako i mene. (samo mrvicu duza kosa)

#include <cstdio> int main () { printf ("1F Y0U C4N R34D TH15 Y0U 5H0
14 godina
protjeran

Eto upgrade-ao djevojci ubuntu na 11.04 i naravno da unity ne radi. Iznervirali su me totalno sa tim smećem.

Najbolje je za nvidia driver: Driver installed but not in use.

Smeće smeće smeće.

Arch here I come.

$this->db->where->('I don't have a clue');

2 0 hvala 0
15 godina
Izgleda da ljudi nisu bas zadovoljni sa 11.04. Ocito Unity bas nije "legao" ljudima, a iskreno na prvu bas i mene nije odusevio.
Ako mi ne bude ok, lako se prebacim odmah na dobri, stari Gnome koji je odlican!
Ma 10.04 je bio zakon...
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
Bypass kaže...

Eto upgrade-ao djevojci ubuntu na 11.04 i naravno da unity ne radi. Iznervirali su me totalno sa tim smećem.

Najbolje je za nvidia driver: Driver installed but not in use.

Smeće smeće smeće.

Arch here I come.

oh hvala 

(nisam znao dal da probam ili ne)

skida se fedora 15 :D

http://protocol4.animehr.com/
14 godina
neaktivan
win32 kaže...
Izgleda da ljudi nisu bas zadovoljni sa 11.04. Ocito Unity bas nije "legao" ljudima, a iskreno na prvu bas i mene nije odusevio.
Ako mi ne bude ok, lako se prebacim odmah na dobri, stari Gnome koji je odlican!
Ma 10.04 je bio zakon...
slazem se, desetka je zarazno dobra....
zelim spavati.....
16 godina
Dajte neku distru sa Gnome3 i podrskom za hd6xxx bez updateanja drivera???
2.411 Posts! And counting...
15 godina
protjeran
beno101 kaže...
1domagoj1 kaže...

Imam ti ja Ubuntu naljepnica, ak te to veseli {#}. Imam i ak se ne varam četiri komada onih gumenih skupljih. Penkale sam podjelil, sry. XD

Hehe!
Jel mogu rezervirat jednu?

(ozbiljno mislim)

Nego, moramo se prepoznat tam mi bugovci.... Any ideas?

majica s pingvinom :D

16 godina
protjeran

probao sam samo live Fedoru 15 beta 

neznam zasto,ali mi je pustala na zvucnike zvuk koji je dolazio od mikrofona 

i to dosta neobican pistajuci zvuk 

uglavnom cekat cu punu verziju

http://protocol4.animehr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Stvarno mislite da tam na Install Festu LINUX-a, kojem je maskota Tux tj. pingvin nebu niko osim nas s majcom pingvina? Hm... Da probamo nešto poznato npr. Kukca?

Pinky je zakon I ♥ π ⇓ tu klikni :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 7:18 (bobica257).
17 godina
neaktivan
Nadam se da ima lijek za moj problem, nisam pocetnik, par mj. Sam koristio razlicite distre, no kako dugo nisam bio formatirao disk, cijelog sam pobrisao i instalirao samo 7icu, cekajci 11.04 ubuntu, i tako skinem ja, sprzim na cd, klikn da mi pokrene Live CD , on odradi svoje ucitavanje i odjednom slika crna, ne pomaze ni ctrl+alt+del vec bas moram ugasiti na dugme laptop, probao sam i na stick staviti , ali ista stvar, pa mi vrag nije dao mira, skinuo s Fedoru beta verzija, i ista stvar, odradi ucitavanje, ali prije sto se treba pojaviti boot screen zacrni se ekran, i tak stoji. Provjerio sam memoriju sa razlicitim testovima i sve je u redu, tako i sa HDDom, sa grafickom kartocom takodjer je sve u redu, jer podnosisve napore u windowsima bez greške(igre)
Pa nisam ja Harry Potter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
Dajte neku distru sa Gnome3 i podrskom za hd6xxx bez updateanja drivera???

Brz odgovor: nema...

Duži odgovor; za kvalitetniji rad tvoje kartice trebaju ti Catalyst driveri , jer OSS driveri/kernel još nemaju baš neku podršku za Radeon 6xxx kartice , a Catalyst radi katastrofalno za Gnome-shellom... 11.4 još gore od 11.3.

Ak imaš vremena i volje , probaj Ubuntu 11.04 + Gnome 3 PPA + xorg edgers ppa (git mesa + git radeon driveri) + git .39 kernel za ubuntu

EDIT:

Ak si ekperimentalno raspoložen , moreš probat Fedora Rawhide

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 9:58 (sumski).
15 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Stvarno mislite da tam na Install Festu LINUX-a, kojem je maskota Tux tj. pingvin nebu niko osim nas s majcom pingvina? Hm... Da probamo nešto poznato npr. Kukca?

Halo?

Pa ti i ja se znamo, 1domagoj1 je dal tam svoju sliku, tak da nebi trebalo bit problema, a i uostalom svi smo kajkavci, skužit ćemo jedni druge.

17 godina
neaktivan

Evo, danas pital Cetka, InstallFestovi su koordinirani sa izlaskom novih verzija Ubuntua, tak da, vidimo se za 6 mj. XD

Btw, u ponedjeljak se šišam :P, moral bum updateat profil XD

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Evo, danas pital Cetka, InstallFestovi su koordinirani sa izlaskom novih verzija Ubuntua, tak da, vidimo se za 6 mj. XD

Btw, u ponedjeljak se šišam :P, moral bum updateat profil XD

Znači samo Ubuntua?

Ah, šteta, škola mi je tada...

Ništa, morat ćemo organizirat jedan preko ljeta.. {#}

15 godina
protjeran
bobica257 kaže...

a što misliš zašto sam rekao majica s pingvinom? :)

16 godina
odjavljen

Više sam lud na ovaj Mint -.-

Imam jedan file (Minecraft.jar) koji je bio u folderu .minecraft . Mint ne vidi fajlove koji počinju sa . pa sam onda promijenio u samo minecraft. To sam izveo sa mv .minecraft minecraft . Sada imam novi problem. Owner fajla Minecraft.jar je root (odjednom, dosad sam bio ja) i file se ne da pokrenuti iako ima +x flag. Kako napraviti da sam opet ja owner ili kako natjerati ovo čudo da se pokrene?

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $  ls -l Minecraft.jar
-rwxrwxrwx 2 root root 341622 2011-04-26 17:43 Minecraft.jar

Kao što vidite, svi imaju -rwx ali fajl se i dalje ne može pokrenuti.... U čem je problem?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Više sam lud na ovaj Mint -.-

Imam jedan file (Minecraft.jar) koji je bio u folderu .minecraft . Mint ne vidi fajlove koji počinju sa . pa sam onda promijenio u samo minecraft. To sam izveo sa mv .minecraft minecraft . Sada imam novi problem. Owner fajla Minecraft.jar je root (odjednom, dosad sam bio ja) i file se ne da pokrenuti iako ima +x flag. Kako napraviti da sam opet ja owner ili kako natjerati ovo čudo da se pokrene?

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $  ls -l Minecraft.jar

Kao što vidite, svi imaju -rwx ali fajl se i dalje ne može pokrenuti.... U čem je problem?

man chown

15 godina
neaktivan

chmod 777 ime_fajla

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Već pokušao, nula bodova.

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ sudo chown -v matko Minecraft.jar
[sudo] password for matko:
changed ownership of `Minecraft.jar' to matko
matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ ls -l Minecraft.jar

I dalje se ne može pokrenuti i opet nisam ja owner -.-

EDIT: shody, chmod 777 ne pali. Nema promjene.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 17:50 (Sum_of_all_fears).
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Već pokušao, nula bodova.

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ sudo chown -v matko Minecraft.jar
matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ ls -l Minecraft.jar

I dalje se ne može pokrenuti i opet nisam ja owner -.-

EDIT: shody, chmod 777 ne pali. Nema promjene.

probaj sa

sudo chmod 777 ./ime/fajla

16 godina
odjavljen

Kuac i dalje.

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ sudo chmod 777 ./Minecraft.jar
matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $

File se i dalje ne može izvršiti.

15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Kuac i dalje.

matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $ sudo chmod 777 ./Minecraft.jar
matko@matko-eMachines-E727 /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/minecraft $

File se i dalje ne može izvršiti.

Pa pokreni ga ko root

sudo ./Minecraft.jar

17 godina
neaktivan

Nije da Mint ne vidi fajlove koji počinju točkom, nego su oni skriveni. Da bi ih vidio, u terminalu upišešls -a (-a flag), a u Nautilusu ih vidiš ako stisneš Ctrl + H ako se ne varam.

Postani root, onda probaj promijeniti dozvole i vlasnika.

sudo su pa onda dalje chmodaj i chownaj.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

bobica257 kaže...

Pa pokreni ga ko root

sudo ./Minecraft.jar

sudo ./Minecraft.jar
sudo: unable to execute ./Minecraft.jar: Permission denied
{#}

1domagoj1 kaže...

Nije da Mint ne vidi fajlove koji počinju točkom, nego su oni skriveni. Da bi ih vidio, u terminalu upišešls -a (-a flag), a u Nautilusu ih vidiš ako stisneš Ctrl + H ako se ne varam.

Postani root, onda probaj promijeniti dozvole i vlasnika.

sudo su pa onda dalje chmodaj i chownaj.

Pogledaj prvi citat. Krivo sam se izrazio, fajlovi su skriveni ali nakon otkrivanja nikako da pokrene file. Neam blage što se događa -.-

14 godina
neaktivan

sudo chown -hR matko /media/sda5/Torrent/Minecraft 1.3_01/

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pa ako su skriveni, onda su valjda s razlogom. No, nema veze. Jesi probal kao root mijenjati dozvole i vlasnika? Ne kao sudoer, baš kao root?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 18:22 (sumski).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Haha, dobro razmišljanje, svi daju svoje prijedloge, nitko se nije sjetio (osim tebe naravno :P) da je možda u pitanju NTFS particija XD.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel tko koristi Ubuntu One? Svatko ima pravo na 1 account od 2 GB besplatno, a možete i kupiti dodatan prostor vrlo povoljno. Slično kao dropbox, dakle vaš osobni oblak. Sinkroniziranim podacima možete pristupiti gdje god da se nalazite, a rade i na aplikaciji za Windowse.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice