Windows 8 RTM

poruka: 322
|
čitano: 67.614
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 RTM".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 RTM
17 godina
Re: Windows 8 RTM
Envy kaže...
Exploder kaže...

Izgleda da ću zaobići 8-icu u širokom luku tj. dok god ću moći ili dok ne izbace to smeće smeće.

Dobro uštimani korisnici Windows 98 SE nisu se usudili preći na XP dok ovaj potoniji nije dobio prvi SP1.. sada isti ti korisnici sa XP+SP3 kunu se u deceniju star OS. Promijenit ćeš i ti mišljenje, ne sikirijas se ;))

Jesam ja rekao da branim XP? On je svoje odavno dao i odradio.

Na 7-ici sam od 2009 i ne mislim preć na 8-icu dok je god moguće.

Drugi put pročitaj šta pišem.

I da prvi XP bez SP1 je bio loš, rušio se uglavnom zbog loših drivera i nepodržanog hardware-a.

Hot Rodney
17 godina
PlayMaker10 kaže...
Exploder kaže...

Kad kažeš metro odmah si mislim "SMEĆE"

Izgleda da ću zaobići 8-icu u širokom luku tj. dok god ću moći ili dok ne izbace to smeće smeće.

Mrzim tiles.

Onda prestani koristit komp jer za 5-10 godina ce ti metro samo i bit. Ovo je sad samo prijelaz a kasnije kad sve aplikacije budu imale metro obicni desktop ce vjerovatnno do kraja ukinut sad im je jos prerano za to.

A kaj ti znaš šta će bit za 10 godina.

Ako neće bit ništa drugo morat ću koristit ali do tad će već svi imat touch monitore ili još bolje tako da neće bit problem.

Danas nije takva situacija mislim da je prerano za metro da bude po defaultu i da ga se ne može ugasit.

Hot Rodney
13 godina
neaktivan
Windows 8 RTM

Evo malo screen shotova, već je RTM verzija procurila i može se naći na Internetu.

8 0 hvala 5
17 godina
Windows 8 RTM

Izgleda da je retro in u svim podrucjima:

Novi windowsi tako podsjecaju na...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

13 0 hvala 0
17 godina

Ej royalhero jesi ti zbilja ovako star kao na fotki ili je to fore  radi?

Ako jesi respekt

Hot Rodney
16 godina
Preogavno izgleda bez aera.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
tnakir kaže...

Novi windowsi tako podsjecaju na...

A i ti windowsi su bili sareni, ovo vise izgleda ko neke stare verzije X-a...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Izgleda da je retro in u svim podrucjima:

Novi windowsi tako podsjecaju na WIN 98...

To sam i ja rekao kad sam prvi puta vidio tu osmicu! {#}

Naspram sedmice, ovo mi se čini preloše...

13 godina
odjavljen
Windows 8 RTM

mogu rec da mi se izgled sviđa 

http://revohd.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Exploder kaže...

I da prvi XP bez SP1 je bio loš, rušio se uglavnom zbog loših drivera i nepodržanog hardware-a.

Ako se rušio zbog loših drivera ne znači da je OS bio loš, nego driveri.

16 godina
Pored sedmice, ovo je kineski port.
16 godina
Windows 8 RTM

Sistem je dobar i stabilan ali je dizajn odron nad odronima. {#} Pa ovo je užas šta napraviše od Windowsa...

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Ej royalhero jesi ti zbilja ovako star kao na fotki ili je to fore  radi?

Ako jesi respekt

Naravno sinko. Sala, ovo je James Randi, imate ga i kod mbakse na avataru, samo u malo drugačijem svjetlu. Mađioničar, skeptik, pobornik kritičkog mišljenja... Like me. {#}

16 godina
Ovaj indigo screen u setupu me podsjeca na crkli monitor, ubitacno.

Win7 je mozda najljepsi OS stock vs stock, a Win8 ko da su uzeli s onih malih laptopa za 200 kn iz Turbo limaca
17 godina
Windows 8 RTM

Ja hocu brzinu osmice na sedmici i miran sam do daljnjeg.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

4 0 hvala 0
16 godina
Ako ce Win8 bit brzi od Win7 SP1, onda ocu Win7 SP2 koji ce bit brz ili brzi od Win8.

Mozemo tako do sutra :)
15 godina
neaktivan
Windows 8 RTM

U odnosu na 1. verziju koja je bila dostupna učinjene su 2 stvari što se vizualnog dijela tiče:

- izbačen start

- uklonjen Aero

Nijedna od te dvije mi se ne sviđa, ali opet nije sve ni u izgledu (čisti primjer linux). Još uvijek ne mislim da mi se isplati prelaziti ako je manje više sve isto, tj. ako ja kao obični kućni korisnik ne primjetim neku drastičnu razliku. Ionako se sve više prebacujem "u oblak" tako da mi je OS s kojeg to radim manje bitan (osim u vidu sigurnosti). 

Više me zanima koliko će znalcima trebati da izdaju odgovarajuće crackove i hoće li se korisnici ipak odlučiti na kupnju originalnih Windowsa sada kada je MS snizio cijene? Ali opet kako kupiti nadogradnju ako ni prethodni OS nije original? 

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Windows 8 RTM

pa kaj se tice izgleda gnome3 je daleko ljepsi od area i ovih novih windowsa 

Linux bez problema izgleda puno bolje od windowsa + jos je funcionalniji

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pa i Ubuntu One je meni lijep, ali dok Ubuntu ne postane user-friendly kao Windowsi ne zanima me.
15 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

pa kaj se tice izgleda gnome3 je daleko ljepsi od area i ovih novih windowsa 

Linux bez problema izgleda puno bolje od windowsa + jos je funcionalniji

Linux se u zadnjih nekoliko izdanja poznatijih distri nešto više fokusirao na user friendly sučelje. Nekada je glavni adut svim nekorisnicima Linuxa bilo upravo sučelje dok se davalo manje pozornosti samim mogućnostima. I govorim o "običnim" kućnim korisnicima (iako većina njih u to vrijeme nije ni čula za Linux). Danas je priča nešto drugačija, nešto više ljudi se upušta u isprobavanje Linuxa, neki u potpunosti prelaze, neki ga drže u dual boot-u, ali mislim da je upravo taj fokus na sučelje donio rast u korištenju Linuxa među laicima.

16 godina
odjavljen

Da bi Linux počeo preuzimati više tržišta, mora ono što mu dugo već ne ide za rukom:

- podržavati znatno više uobičajenih korisničkih uređaja: (printeri, projektori, kamere, pametni telefoni i sl. multimedijalna periferija)

- drastično unaprijediti kvalitetu i širinu podržanih internih komponenti s trenutno slabom podrškom, a to su najčešće grafičke kartice, zvučne kartice

Sučelje je na relativno dobroj razini, ali Linuxi često "upadaju" u situacije, kada je potrebna intervencija "ozbiljnijeg tipa". Obični korisnici NE vole terminal, plaši ih, a kamoli da ga pokušaju koristiti.

15 godina
neaktivan
Windows 8 RTM

Dali je netko instalirao RTM ili planira u skoroj budućnosti? Ima li kakvih dojmova ili je još prerano?

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xanzzu kaže...

Dali je netko instalirao RTM ili planira u skoroj budućnosti? Ima li kakvih dojmova ili je još prerano?

Isprobao na brzinu, radi kao i RP, samo je novo sučelje bezveze (nema aera), ali nije to ni loše pošto mi sada temp. laptopa ne prelaze 45*C, wallpaperi mi se sviđaju, office 2013 radi kao sat, brže ga otvara nego što je 7 otvarao 2010, autocad 2013 radi sada bez problema, na RP ga nisam ni uspio instalirat, sve u svemu OK, komu se svidi novo sučelje koristit će ga, a kome se ne sviđa neće.

Valentin
17 godina
Tonči kaže...

Da bi Linux počeo preuzimati više tržišta, mora ono što mu dugo već ne ide za rukom:

- podržavati znatno više uobičajenih korisničkih uređaja: (printeri, projektori, kamere, pametni telefoni i sl. multimedijalna periferija)

- drastično unaprijediti kvalitetu i širinu podržanih internih komponenti s trenutno slabom podrškom, a to su najčešće grafičke kartice, zvučne kartice

Sučelje je na relativno dobroj razini, ali Linuxi često "upadaju" u situacije, kada je potrebna intervencija "ozbiljnijeg tipa". Obični korisnici NE vole terminal, plaši ih, a kamoli da ga pokušaju koristiti.

Ovo kaj si ti označio je podrška proizvođača hardvera koje u većini slučajeva nema ili je jako slaba (svaka čast izuzecima), a i neće je biti zbog Microsofta koji ne preže od prijetnji proizvođačima.

Masovniji Linux na dekstopu će nažalost zauvjek ostati nedosanjani san.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

I niti za jedno od toga dvoje on(linux developeri) nema previse utjecaja 

Plasi ih terminal dok ga malo ne prokuze ,a oni koji ga odbijalu koristit radi neke glupe blokade u mozgu  neka placaju windows 

16 godina
Arnold Layne kaže...

Plasi ih terminal dok ga malo ne prokuze ,a oni koji ga odbijalu koristit radi neke glupe blokade u mozgu  neka placaju windows 

Nije stvar u strahu i prokužavanju, nego što nema smisla.

Inači bi Star Trek bio prepun crnih ekrana sa cursorom, ali eto nije ;-)

17 godina
Bitanga kaže...

Al opet, tko zna, s obzirom da se dizajnom vracamo u 80te, mozda ce i konzola opet biti u modi...

A od sve te price kako metro windows 8 style sucks, linux ovo ono, mislim da ce najvise profitirati Apple i ugrabiti jos koji postotak sa Macom... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
13 godina
odjavljen
Bitanga kaže...
Arnold Layne kaže...

Tebi nema smisla ,ali vidis nekome ima 

nekome ograniceni gui jednostavno nije dovoljan 

16 godina
Arnold Layne kaže...
Bitanga kaže...
Arnold Layne kaže...

Tebi nema smisla ,ali vidis nekome ima 

nekome ograniceni gui jednostavno nije dovoljan 

Šta je ograničeno? 

Konzolna app sa hrpom switcheva nije sloboda!

Tekstualni conf file sa hrpom bedastoća i 50 stranica manuala nije sloboda!

Osim toga, ima to i na windowsima ;-)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 RTM
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice