Windows 8 u 128 bita?

poruka: 179
|
čitano: 43.125
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 u 128 bita?".
17 godina
RE: Windows 8 u 128 bita?
Zale kaže...

Ako se sjećate microsoftove najave za win7 "...Operativni sustav će biti dostupan isključivo u 64bitnoj verziji....". Evo koliko ja znam dostupne su i 32bitne verzije! isto to je bilo i

Windows 7? Napravili su novi skin i napravili multi rename kompletnog source koda: Find Vista and Replace to 7 :))) I uspjeli svima napričati kako je to ultimativno novi sistem, ultra dobar, brži od svega na svijetu. Fenomenalan marketing, a ne novi proozvod. E da, i par registry hackova kako bi zadovoljili neke klasicne vista propuste.

Na kraju su to sve zapakirali u SP2 za Vistu. Uglavnom, Nema w7 vec vista sp2, ima stotine stranica o tome. U biti, furaju se na Apple, dobra sminka cuda radi, ili bolje receno od naivaca radi budale.

17 godina
virtualAThome kaže...
tnakir kaže...
Pa cak i tete u konzumu na kasi imaju PC :) A ne maca.... PC pun prasine, star ko ja a vidi vraga radi :D Heh...

Zato sto je preskup, a administratori su preglupi da napisu program za Linux.

Konzum trosi linux i to masovno samo da se zna ;) Nije Todoric glup ko nasa vlada da trosi na M$.

16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?
virtualAThome kaže...

Razlog zasto nema PC kasa je jer MS lukavo navlaci programere na svoj mlin, a kupcima programa ne preostaje drugo nego da kupuju sto je na trzistu. Doduse, situacija na webu je malo drugacija, pa ima jako puno rjesenja na php-u.

Fanatici su bili pod navodnicima. Naravno da nisam fanatik ako se koristim i jednim i drugim i trecim, time samo pokazujem da nisam sklon misljenju masa vec da volim stvoriti svoje misljenje. A moje misljenje je da je Linux definitivno najbolji izbor za poslovno okruzenje, Mac za kucu, a Windowsi za igranje.

opet kreću teorije zavjere.....

a ovo kaj se linuxa i poslovnog okruženja tiče, ne lupetaj, čisto za primjer 100-500 klijenata (a pričamo o tipičnim juzerima koji imaju preko 40 godina i ne znaju da su paste/zaljepi/ctrl+v idntične stvari), glavna + 2-3 remote lokacije, mail, file, print + neka app......ne kažem da se ne može složit, može se al nisi računao na ljudski faktor tj kako juzere prebacit na tako nešto....

Hrvoje.B kaže...

1. Hmm.. Cisco AnyConnect VPN client radi na 

smješni su mi tipovi kao ti. Googlaš Read me za Cisco PN, kaže "64-bit support"i misliš da si riješio problem

Da teoretski radi ali u praksi niti jedna hrvatska korporacija ga ne koristi i nije voljna zbog 5 korisnika raditi rekonfiguriranje cijele sigurnosne infrastrukture zbog 5 korisnika

isto tako niti jedan admin neće dopustit da mu juzer ima x64 ako mu nema namjeru dati full support

jer ako malo proučiš detalje vidio bi da AnyConnect nije kompatibilan sa svim Ciscovim hardverima, da se profili moraju ručno prebaciti u novi format (ako netko ima coverter neka pomogne) itd itd itd...

ajme čuda, isto tako ni Crysis (ili koja je već igra trenutno aktualna) ne radi na mojem 5 godina starom stroju.....

pričamo o raspostranjenosti 64 bita. tko je ikada dovodio u pitanje informaciju da nekim alatima ne treba niti više od megabajta memorije a kamoli 64-bitni adresni prostor.

Daj se fokusiraj na temu - a tema je 64-bitni OS i koliko ih ima instaliraih (na desktopu) u odnosu na 32-bita

ovo je postano sa win7x64 preko IE8x64 :D

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...
virtualAThome kaže...
tnakir kaže...
Pa cak i tete u konzumu na kasi imaju PC :) A ne maca.... PC pun prasine, star ko ja a vidi vraga radi :D Heh...

Zato sto je preskup, a administratori su preglupi da napisu program za Linux.

Konzum trosi linux i to masovno samo da se zna ;) Nije Todoric glup ko nasa vlada da trosi na M$.

Istina, vidio sam par puta shell (valjda im se aplikacija skrsila) i zbunjene tete okolo koje neznaju sta bi s tim... Smijeh

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...
Zale kaže...

Ako se sjećate microsoftove najave za win7 "...Operativni sustav će biti dostupan isključivo u 64bitnoj verziji....". Evo koliko ja znam dostupne su i 32bitne verzije! isto to je bilo i

Windows 7? Napravili su novi skin i napravili multi rename kompletnog source koda: Find Vista and Replace to 7 :))) I uspjeli svima napričati kako je to ultimativno novi sistem, ultra dobar, brži od svega na svijetu. Fenomenalan marketing, a ne novi proozvod. E da, i par registry hackova kako bi zadovoljili neke klasicne vista propuste.

Na kraju su to sve zapakirali u SP2 za Vistu. Uglavnom, Nema w7 vec vista sp2, ima stotine stranica o tome. U biti, furaju se na Apple, dobra sminka cuda radi, ili bolje receno od naivaca radi budale.

Tvrdnja ne stoji. I ja mogu napisati stotine stranica zašto to nije isti proizvod. Alati za masovni deployment i offline servisiranje image-a su drugačiji za Vistu i 7, sedmicu možeš instalirati na fizički disk u .vhd file, Vistu ne, 7 će intenzivno iskorištavati IPV6 kroz DirectAccess VPN, Vista ne, 7 ima BranchCache, Vista ne. 7 ima integrirani Powershell i možeš ga u potpunosti kroz cmdline kontrolirati, Vista ne.  Usotalom odi na start - run - gpedit.msc pa usporedi količinu i vrstu dostupnih sistemskih postavki. Tu je previše promjena i funkcionalnosti za SP. Istina je da Vista i 7 dijele neku core poečtnu platformu i imaju dio funkcionalsnosti koje su slične ali tonisu isti operativni sustavi. Ako misliš da jesu, onda su i svi Linuxi unazad štajaznam isti operativni sustav jer dijele kernel 2.x.x, a samo se Gnome ili KDE mijenjao. Nije bit sustava GUI nego ono ispod GUI-a. 

17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Nisam znao. Ako je tocno onda im svaka cast.

cekpi kaže...
virtualAThome kaže...

Razlog zasto nema PC kasa je jer MS lukavo navlaci programere na svoj mlin, a kupcima programa ne preostaje drugo nego da kupuju sto je na trzistu. Doduse, situacija na webu je malo drugacija, pa ima jako puno rjesenja na php-u.

opet kreću teorije zavjere.....

a ovo kaj se linuxa i poslovnog okruženja tiče, ne lupetaj, čisto za primjer 100-500 klijenata (a pričamo o tipičnim juzerima koji imaju preko 40 godina i ne znaju da su paste/zaljepi/ctrl+v idntične stvari), glavna + 2-3 remote lokacije, mail, file, print + neka app......ne kažem da se ne može složit, može se al nisi računao na ljudski faktor tj kako juzere prebacit na tako nešto....

Nije teorija zavjere nego lukava poslovna strategija. Zadovoljis jednu grupu (programere), das im sve besplatno, a onda oni prisile ostale (kupce) da se prilagodjavaju njima.

Prema tvojoj recenici o Linuxu, vidim da si se zadnji puta susreo s Linuxom prije nekoliko godina (ako i onda). Evo ti screenshot, pa pogledaj kako izgleda Linux.

screenshot Linux Mint screenshot Linux Mint
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Slažem se da ipak prebrzo guraju nove OS-ove zadnjih godinu-dvije, no Win7 je u biti samo nabrijana Vista tako da se to skoro pa ni ne računa Belji se

Inače dobra je stvar da softver (pa tako i OS kao osnova rada na računalu) evoluira i da prati brzi razvoj hardvera.

Boljka programiranja je (trenutačno) pisanje 'višenitnih' aplikacija koje mogu u potpunosti iskorištavati moderne višejezgrene procesore.

Nadajmo se da će i nadolazeći OS-i uspješno adresirati taj problem, te pružiti idealnu okolinu za razvojne alate budućnosti - a hoće li biti u 128 ili 256 bita..  who cares Namigiva

ma linux je zakon, ali nazalost mislim da je najveci problem sta se igre pisu za dx i to onda pokrece lancanu reakciju radi koje na kraju nema ps, autocad itd za njega

16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Nije teorija zavjere nego lukava poslovna strategija. Zadovoljis jednu grupu (programere), das im sve besplatno, a onda oni prisile ostale (kupce) da se prilagodjavaju njima.Prema tvojoj recenici o Linuxu, vidim da si se zadnji puta susreo s Linuxom prije nekoliko godina (ako i onda). Evo ti screenshot, pa pogledaj kako izgleda Linux.

a ko tjera tebe/mene (iako obojica nismo programeri tj. moj domet je skriptiranje al to je dovoljeno da pokrije moje potrebe) da koristim c(u nekoj verziji)/vb/php/asp/štajaznamveć... svako koristi ono što zna/što mu treba/što mu odrede (i rijetko kad tim redosljedom)

ovaj screenshot mi nista ne znači jer ja ne želim da mi korisnik dođe i ikakog control panela.......a s druge strane ako ti juzer zadnjih 10 i više godina zna da mu dvoklik na plavo W znači pisanje a klik na slovo B mu je boldanje teksta onda što mu god drugo da mu daš to jednostavno mora imat plavo W na desktopu.....a s druge strane kad Regica iz mjesne zajednice Bistra pošalje *.doc  M'Tongu iz Konga on će to moć otvorit..... s .odf-om je (nažalost) malo drugačija situacija

(još jednom: ne kažem da se ne može ali tu ima više fatora osim OS-a....)

17 godina
grimyHR kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Slažem se da ipak prebrzo guraju nove OS-ove zadnjih godinu-dvije, no Win7 je u biti samo nabrijana Vista tako da se to skoro pa ni ne računa Belji se

Inače dobra je stvar da softver (pa tako i OS kao osnova rada na računalu) evoluira i da prati brzi razvoj hardvera.

Boljka programiranja je (trenutačno) pisanje 'višenitnih' aplikacija koje mogu u potpunosti iskorištavati moderne višejezgrene procesore.

Nadajmo se da će i nadolazeći OS-i uspješno adresirati taj problem, te pružiti idealnu okolinu za razvojne alate budućnosti - a hoće li biti u 128 ili 256 bita..  who cares Namigiva

ma linux je zakon, ali nazalost mislim da je najveci problem sta se igre pisu za dx i to onda pokrece lancanu reakciju radi koje na kraju nema ps, autocad itd za njega

Problem je u ljudima koji se daju navuc filozofijom trebaju vam windows xyz da bi pokrenuli DX11. Ako OpenGL 3.0 moze raditi na Linuxu, WinXP ne vidim razloga zasto ne bi radio i DX11 na XP i zasto ga ne bi portali u Linux... ali, cilj je prodati novi software pod izlikom da ne moze raditi na starom.

Kad vidim da je 3D (FPS) napravljen samo i samo za DX izbjegavam to u velikom luku jer sam od vremena Unreal-a pa do danas nailazio samo na lose i zahtjevne igre koje ne nude nista revolucionarno u tom DX-u sto OpenGl ne bi mogao sazvakati.

Zato se treba drzati Blizzard smradova koji uvijek rade OpenGL podrsku ili ID softwarea koji je radio samo i samo OpenGL. No vrijeme polako pokazuje da svi idu na DX, to znaci samo jedno... zamisli kad izade DX12, a DX12PRO koji ce nuditi ostale efekte ces morati kupiti... vidjet cemo se tko ce se kome smijati. Nije MS glup.

17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...
Problem je u ljudima koji se daju navuc filozofijom trebaju vam windows xyz da bi pokrenuli DX11. Ako OpenGL 3.0 moze raditi na Linuxu, WinXP ne vidim razloga zasto ne bi radio i DX11 na XP i zasto ga ne bi portali u Linux... ali, cilj je prodati novi software pod izlikom da ne moze raditi na starom.

Kad vidim da je 3D (FPS) napravljen samo i samo za DX izbjegavam to u velikom luku jer sam od vremena Unreal-a pa do danas nailazio samo na lose i zahtjevne igre koje ne nude nista revolucionarno u tom DX-u sto OpenGl ne bi mogao sazvakati.

Zato se treba drzati Blizzard smradova koji uvijek rade OpenGL podrsku ili ID softwarea koji je radio samo i samo OpenGL. No vrijeme polako pokazuje da svi idu na DX, to znaci samo jedno... zamisli kad izade DX12, a DX12PRO koji ce nuditi ostale efekte ces morati kupiti... vidjet cemo se tko ce se kome smijati. Nije MS glup.

Uzrok tvoje sljepoće je tvoje neznanje, koje je u tako kritičnoj točki da teži u -∞.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 10:21 (naxeem).
16 godina
protjeran
zbuzanic kaže...
grimyHR kaže...
Dado_ZG78 kaže...

mozda zato jer dx pripada microsoftu i nije open source...

a diablo i diablo II koriste dx, nemaju opengl podrsku...

17 godina
neaktivan

spremaju ražanj a zec još u šumi.

prvo da vidimo 7icu na djelu.... i da ju isprobamo kako će raditi u periodu od godinu dvije.... pa onda idemo pričat o osmici.

a ne vidim neki veliki napredak 64 na 128.... dobro kaže tom.... zašto ne odmah na 256 ili preko 1000

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

a ko tjera tebe/mene (iako obojica nismo programeri tj. moj domet je skriptiranje al to je dovoljeno da pokrije moje potrebe) da koristim c(u nekoj verziji)/vb/php/asp/štajaznamveć... svako koristi ono što zna/što mu treba/što mu odrede (i rijetko kad tim redosljedom)

Nitko me ne tjera. Slazem se da su Microsoftovi alati bolji od ostalih i da je pisanje u .Netu brze nego u php-u ili u C++ for Linux. Ja i kazem da je Microsoft lukavo to napravio da je podjelio besplatno vrlo dobre alate programerima koji su ih naravno preuzeli jer na taj nacin stede svoje vrijeme. Medjutim, kad se aplikacija zavrsi, krajnjeg korisnika to kosta daleko vise nego sama aplikacija. Uzmi bilo koju Windows aplikaciju u nekoj firmi (osim SAP-a) i usporedi cijenu same aplikacije i licenci koje se placaju Microsoftu da bi ista radila. Lova je na strani Microsofta. Prosjecna cijena po zaposleniku je oko 3000-4000 kn (sto SQL Server, sto Windows Server i na kraju Windows XP ili 7).

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

kako onda rade na OS9 i OSXu ?

A.

16 godina
protjeran
artfull kaže...
grimyHR kaže...

kako onda rade na OS9 i OSXu ?

A.

bez dx efekata, dx koristi samo za vise bljestavila, inace radi pod software renderer

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
cekpi kaže...

Nitko me ne tjera. Slazem se da su Microsoftovi alati bolji od ostalih i da je pisanje u .Netu brze nego u php-u ili u C++ for Linux. Ja i kazem da je Microsoft lukavo to napravio da je podjelio besplatno vrlo dobre alate programerima koji su ih naravno preuzeli jer na taj nacin stede svoje vrijeme. Medjutim, kad se aplikacija zavrsi, krajnjeg korisnika to kosta daleko vise nego sama aplikacija. Uzmi bilo koju Windows aplikaciju u nekoj firmi (osim SAP-a) i usporedi cijenu same aplikacije i licenci koje se placaju Microsoftu da bi ista radila. Lova je na strani Microsofta. Prosjecna cijena po zaposleniku je oko 3000-4000 kn (sto SQL Server, sto Windows Server i na kraju Windows XP ili 7).

SQL Server se ne plaća po zaposleniku, kao ni Windows Server, a bome ni XP ili 7. Licence su daleko jeftinije nego što pričaš.

Npr. u firmi AAA paket od $3500 godišnje pokriva apsolutno sve potrebno firmi za rad, a firma ima 20-tak zaposlenih programera, 50-tak računala na sve strane itd.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

A za deployanje ti ne treba nish... najcesce covjek treba imati samo odgovarajuci net. framework i to je to... U ostalom, tko ti brani koristiti .net i mySQL bazu?

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže..

što je točno win aplikacija, nešto u pozadini ima .net ili nešto što u pozadini treba imat AD+SQL+Exchange+SharePoint Portal (da ne nabrajam više).......hoću reći sve ovisi o potrebama firme, o zaposlenicima i najviše o tehničkom znanju nekog decision makera

16 godina
neaktivan

Tom69 

Ja samo ne razumijem zašto odmah ne bi skočili na 256 bita ili 1024 bita? Znači nešto radikalnije gdje bi se skok u tehnologiji i performansama bolje vidio, a ne ovo trenutno mic po mic.

smjesno ti ovo, idesh korak po korak , zbog takvih razmisljanja ljudi i jesu u ovakvom kaosu sa hrpetinom svega i svacega ali malo toga vishe ima smisla i koristi.

Illusion for your eyes
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 20:20 (_Xaad_).
16 godina
Windows 8 u 128 bita?

Preskočit ću i 8-cu :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Envy kaže...

Preskočit ću i 8-cu :)))

Ti si sigurno jos na XPu?

- Psiho246
16 godina

Zapravo ja koristim Windows Server 2003 ali imam i XP SP3 što je u zavisnosti od potreba ista stvar i trenutno ti o ovakvom XP-u mogu samo hvalospjeve pisati, jedina sitnica koju bi volio vidjeti na XP-u su ovi novi grafički API-i tipa DIrectX 11 i sl, mada iskreno ne smeta mi.

Ah da, umalo zaboravih, prozori na XP-u nisu oni orginalni zaobljeni obojeni vodenim bojicama nego oni iz Windowsa 2000.. valjda me rad sa Serverom očeličio. :)))

16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

vec vidim kompe za  10 godina.... 256 bit OS.... procesori sa min 7 jezgri.... rama po 50-60 giga.... (24 GB po pločici :D)

grafičke za 4 hladnjaka GDDR 11tvrdi diskovi po standardnih 1-2 TB-a

KAKO CE MO LUDOVAT TADA.....

i smijat ovim danima kad smo imali ove jadne kompe hahahahahaahaha

FALA BOGU NA NAPRETKU

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Envy kaže...

Zapravo ja koristim Windows Server 2003 ali imam i XP SP3 što je u zavisnosti od potreba ista stvar i trenutno ti o ovakvom XP-u mogu samo hvalospjeve pisati, jedina sitnica koju bi volio vidjeti na XP-u su ovi novi grafički API-i tipa DIrectX 11 i sl, mada iskreno ne smeta mi.

Ah da, umalo zaboravih, prozori na XP-u nisu oni orginalni zaobljeni obojeni vodenim bojicama nego oni iz Windowsa 2000.. valjda me rad sa Serverom očeličio. :)))

Pa server i mora bit jednostavan bez gluposti i posebnog GUIa.

Al sta fali serveru 2008? :)

- Psiho246
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Iskomplicirali su ga do zla boga :) Al dobro, dobar je os... Cak i na njemu mozes natjerat aero i cuda... Skup sport za kucnog korisnika (ako kupujes). Neke stvari nistu ko za workstation pc (antivirusi, bekap alati) radi razlike u licenci za servere (malo teze nabavljivo).

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Envy kaže...

Priča se da je 2008 bolji od 2003.

Cold harsh first light. Face the trial failed in life.
16 godina
Abomb kaže...

KAKO CE MO LUDOVAT TADA.....

i smijat ovim danima kad smo imali ove jadne kompe hahahahahaahaha

Kako ćemo se smijati ?!?! Pa čovječe ja sam još uvijek nostalgičan za 486-com na 66Mhz, zlatno doba PC-a. Igre na 2MB bile su i bolje i zanimljivije od današnjih mrcina na DVD-ovima čija 2MB nije ni animacija za spisak ljudi koji su istu igru pravila..

Ljudi podržite me, ko se sjeća Alladina, prvog NFS-a, Vikinga, Lion Kinga.. eh eh.. tada je i Paint bio magačin :))

Psiho246 kaže...

Mislim da ti je korisnik tnakir sa postom poslije tvog dobro odgovorio.. Ja bi dodao samo da nema studensku licencu (koliko sam ja upućen) ;)

tnakir kaže...

Iskomplicirali su ga do zla boga :) Al dobro, dobar je os... Cak i na njemu mozes natjerat aero i cuda... Skup sport za kucnog korisnika (ako kupujes). Neke stvari nistu ko za workstation pc (antivirusi, bekap alati) radi razlike u licenci za servere (malo teze nabavljivo).

Uh to za kompliciranje pravo se slažem.. ono oznojio sam se pravo (a i bilo dobro toplo u kući ).. za običnu PPPoP konekciju poprilično sam se napatio.. ali kada sam sve skužio.. imao sam osjećaj da mi je kontrola svega dosta bolja, ali da je OS beton - jeste. 15 dana sam ga ostavio uključenim da radi dok sam bio na moru (skidao 10GB MAME romove što na mojoj vezi od 256/128k, i treba toliko (NE PITAJTE NIŠTA :)) sa svim pratećim belajima koje je brat mogao koristiti, od igranja GRID-a preko kodiranja DivX-a pa do običnog Fejsanja, i kada sam se vratio ne možeš vjerovati.. ko švicarski sat, ni da drobi.

D4RKL1NG kaže...
Psiho246 kaže...
Envy kaže...

Priča se da je 2008 bolji od 2003.

Eh sad gle.. za najbolji OS ikada iz Microsofta kaže se da je to Windows 2000, ali to je samo uzrečica. Znalci bi ipak rekli da je najbolje izdanje MS-a ikada upravo Server 2003, ali tehnički i tehnološki u odnosu na Server 2008 zastario, ali da si vjerojatno u pravu - vrijeme će pokazati. ;))

Pozdrav svima ;)

17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Mi ga u firmi imamo na jednoj mrcini od servera (2008)... nakon sto si naviko na 2003 ovdje ti treba vremena dok se ne snadjes (isto ko sto se jos ne snalazim u control panelu od sedmice :)))) Ma u svakom slucaju fin OS... a core mode... da sam to htio uzeo bi linux :) Neka meni prozora :)

I'm going woo woo

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mi ga u firmi imamo na jednoj mrcini od servera (2008)... nakon sto si naviko na 2003 ovdje ti treba vremena dok se ne snadjes (isto ko sto se jos ne snalazim u control panelu od sedmice :)))) Ma u svakom slucaju fin OS... a core mode... da sam to htio uzeo bi linux :) Neka meni prozora :)

core mode ima svoju usko specifičnu namjenu ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice