"kad se male ruke slože, sve se može, sve se može ..."
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Iskreno, mislim da ce ovaj projekat pas u vodu...
Pa ideja i nije toliko revolucionarna.
1869 je Alfred Beach izgradio testni pneumatski vlak.
Doduse njegova verzija je koristila pritisak umjesto vakuuma.
Ljudi koji dobiju dionice nisu volonteri. Zanima me kako će prugu zaštiti od terorista.
Ljudi koji dobiju dionice nisu volonteri. Zanima me kako će prugu zaštiti od terorista.
Izbacit će ih van....
A kak je zaštićena trenutačna pruga za sve vlakove u svijetu?
Trenutačnim prugama se vlakovi ne kreću velikom brzinom kroz vakuum. U slučaju proboja vlak se trenutno pretvara u buktinju koja se ne može brzo zaustaviti radi evakuacije.
indijanci na ratnoj stazi odavno ne napadaju željeznog konja. haug.
Izbacit će ih van....
A što će radi kondukteri onima uhvaćenim bez karata? :)

U cijevima bi trebao da se nalazi zrak niskog pritiska ne vakuum
Zanima me kako će prugu zaštiti od terorista.
Previše gledaš holivudske filmove. Čak nit ono što ameri svaljuju da su uništili nekakvi "teroristi" na kraju ispadne da su uništavali njihovi CIA specijalci
Trenutačnim prugama se vlakovi ne kreću velikom brzinom kroz vakuum. U slučaju proboja vlak se trenutno pretvara u buktinju koja se ne može brzo zaustaviti radi evakuacije.
Ha? Netko je pao fiziku u srednjoj?
Ali stvarno mi nije jasan taj tvoj koncept uništenja, daj ga malo objasni.
jozef od kad vatra gori u vakuumu
čitaj bez dotoka kisika.
ps ovo je drago trebao obraditi u komentaru dana rado bih čitao više o ovoj tehnologiji,pogotovo ako je maglev
volim vlakove skoro ko sheldon

ps ovo je drago trebao obraditi u komentaru dana rado bih čitao više o ovoj tehnologiji,pogotovo ako je maglev
Pisao je Drago na ovom linku kojeg su stavili u tekstu: http://www.bug.hr/bug/tekst/hyperloop/96580.aspx
Pisao je Drago na ovom linku kojeg su stavili u tekstu: http://www.bug.hr/bug/tekst/hyperloop/96580.aspx
isprike na mobitelu sam nisam vidio
hvala.

Ha? Netko je pao fiziku u srednjoj?
Ali stvarno mi nije jasan taj tvoj koncept uništenja, daj ga malo objasni.
Što je nejasno? Uslučaju proboja vakumiranog tunela imaš dotok kisika kao i ogroman porast trenja za koje vlak nije predviđen. Velika kinetička energija se jako brzo pretvara u toplinsku što rezultira temperaturama od par tisuća °C. Koliko putnika preživi tako nešto?
Elon Musk je prodavač magle par excellence.
Što je nejasno? Uslučaju proboja vakumiranog tunela imaš dotok kisika kao i ogroman porast trenja za koje vlak nije predviđen. Velika kinetička energija se jako brzo pretvara u toplinsku što rezultira temperaturama od par tisuća °C. Koliko putnika preživi tako nešto?
Ubiti kad bolje razmislim ima smisla. Samo što neće doči do nekolio tisuća stupnjeva nego do -200 zbog hlađenja brzim zrakom. Svi će se putnici smrznuti.
Dakle PayPal, Tesla Motors i SpaceX (i Solarcity donekle) su što? Prodavanje magle?
Ne znam kako ljudima mozak funkcionira da dođu do takvog zaključka.
Ne znam kako ljudima mozak funkcionira da dođu do takvog zaključka.
Tako što ne funkcionira. Dotični je najobičnija trolčina.
Ubiti kad bolje razmislim ima smisla. Samo što neće doči do nekolio tisuća stupnjeva nego do -200 zbog hlađenja brzim zrakom. Svi će se putnici smrznuti.
ima tu neke istine za takve maglev brzine vodici ce biti supravodljivi sto znaci da ce trebati biti ohlađeni na 0kelvina sto je otprilike manje od -200

ima tu neke istine za takve maglev brzine vodici ce biti supravodljivi sto znaci da ce trebati biti ohlađeni na 0kelvina sto je otprilike manje od -200
Nema nikakvih vodiča ni supravodljivosti jer to nije maglev. Evo tu je lijepo opisano:
http://www.bug.hr/bug/tekst/hyperloop/96580.aspx