U Berlinu smo isprobali novi BYD plug-in model Dol

poruka: 19
|
čitano: 6.416
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U Berlinu smo isprobali novi BYD plug-in model Dol".
18 godina

Niste naveli najbitniju informaciju a to da je auto na akciji u Njemackoj snizen za dest tisuca eura!

Drzava daje poticaje od 4500€ i BYD daje E-Bonus od 5500€. Znaci full spimpani model je 23990€!!! Auto ima domet od 100+ km full electric sa 200+ konja, izmedu ostalog ima HUD, stakleni panoramski krov, napred grijane ziceve, grijan volan te je vozacev zic elektricno podesiv + 360 kameru.

https://www.byd.com/de/konfiguration/dolphin-g-dm-i

Mi se u prosjeku vozimo 60 kilometara na dan i taj auto bi mogli voziti prakticki stalno full electric.

EU je nabila carine na EV modele ali su zaboravili da Kinezi imaju hibride i sad budu preplavili EU trziste sa hibridima.

EDIT:

Sad sam konfigurirao ID. Polo (Polo je 10 cm manji auto) na VW Webu i osnovni model sa nekim felgama koje nisu zeljezne, da osnovni model nema alu fegle lol i sa grijanim zicem te volanom je

Gesamtpreis
36.800,59 €

Ok to je full EV ali osnovni model kosta 36800€ vs 34490€ a ima samo 150k km garancije koju extra naplacuju vs 250k km garancije kaj BYD daje po defoltu. Interijer u Polu je na razini gospodarskog vozila i auto je groblje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2026 8:00 (NEW_MAN).

2 1 hvala 0
8 godina
27.3.2026 kupio novo polovno prdekalo...dacia sandero stepway(2022)...10300E...66000km
potrošnja
na autocesti pri brzini od oko 130km
7 litara plin
5 litara benzin
kad idem lokalnim cestama potrošnja za 1 litru u minus...po trenutnoj cijeni plina....100 km za 5,5E oliti 40 kunića
a prethodni auto...twingo...s njim napravio 170000km...od 2013-2026...godište(2001)...platio ga 3000E...kvarova NULA
neka sandero vozim do 2033...znači u 20 godina 13000E za aute
2033 kupujem munjovoza...naravno polovnog
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
Re: U Berlinu smo isprobali novi BYD plug-in model
NEW_MAN kaže...

EU je nabila carine na EV modele ali su zaboravili da Kinezi imaju hibride i sad budu preplavili EU trziste sa hibridima.

Svojevremeno je Kina imala 200% carina na europske automobile, ali vi partijski propagandisti to nećete spomenuti.

Nadam se da će EU nabiti carine na sve automobile iz Kine i to 200%. Nek ih prodaju u Africi.

Nadglednik dina
14 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Svojevremeno je Kina imala 200% carina na europske automobile, ali vi partijski propagandisti to nećete spomenuti.

Nadam se da će EU nabiti carine na sve automobile iz Kine i to 200%. Nek ih prodaju u Africi.

Tako je. A mi nek vozimo POLO za 45k eura. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
18 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Jos uvijek imaju 25% ili vise ovisno o kubikazi. Carine za uvoz u Kinu su od 25% do 100% i EU moze nabiti 200% ako oce ali onda budu Kinezi digli sa svoje strane kod nekih drugih prozvoda.

Korporacije sa zapada su godinama u Kini zaradivale milijarde i milijarde a Kinezi su marljivo krali i kopirali sve dok nisu vidjeli sansu da se osamostale te izdominiraju zapad.

Sad smo tu gdi jesmo i onaj tren kad BYD otvori tvornice u EU bude game over. BYD je notorni pricedump brand kojemu cak i partija u Kini zamjera da pretjeruju sa niskim cijenama.

17 godina
NEW_MAN kaže...
Sad smo tu gdi jesmo i onaj tren kad BYD otvori tvornice u EU bude game over. BYD je notorni pricedump brand kojemu cak i partija u Kini zamjera da pretjeruju sa niskim cijenama.

BYD otvara tvornicu krajem godine u Mađarskoj, Szeged

5 godina

30k za to govance je i dalje sumanuta cifra kakvih sve auto covjek moze kupiti za tu lovu bio on ev/ice ili balon na napuhavanje

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
NEW_MAN kaže...

sumnjam da ce ljudi skocit na PHEV samo tako, najgore od oba svijeta

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
15 godina

Ovaj auto košta 10k previše.

2 0 hvala 0
14 godina

Lepo mi je šta u kini košta 8, a EU nek crkne od carina

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
nixass kaže...
NEW_MAN kaže...

sumnjam da ce ljudi skocit na PHEV samo tako, najgore od oba svijeta

To nije PHEV koji rade Japanci i EU nego totalno druga shema. Ovaj auto je EV koji ima motor kao generator struje koji se uvijek vrti u optimalnom rezimu rada i ima jedne od najboljih baterija na trzistu.

Cinjenica da Toyota prelazi na BYD plugin DM tehnologiju ti govori sve kaj moras znati.

https://www.autocango.com/blog-detail/toyota-byd-dm-i-hybrid-future

https://www.byd.com/eu/technology/byd-super-dm-plug-in-hybrid-technology

250 000 km je garancija.

18 godina

europljani cekaju u redu da budu early adopteri nedokazane made by china tehnologije (iako made by china sve manje ima los prizvuk).

naravno da toyota ide u partnerstva.. isao je i porsche sa rimcem.

diverzifikacija i drzanje jaja u vise kosara je jedini ispravni nacin danas, ne znaci da je toyota prepoznala neku uber tehnologiju u svemu ovome

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2026 13:23 (nixass).
14 godina
nixass kaže...

europljani cekaju u redu da budu early adopteri nedokazane made by china tehnologije (iako made by china sve manje ima los prizvuk).

diverzifikacija i drzanje jaja u vise kosara je jedini ispravni nacin danas, ne znaci da je toyota prepoznala neku uber tehnologiju u svemu ovome

To je daleko od nedokazane tehnologije.

Pogledaj kineske ulice u velikim gradovima. Cujes samo gume kako idu po asfaltu. Nema brundanja i ispusnih plinova. Kina je tehnoloski miljama ispred svega nama poznatog. Dok smo mi fokusirali nas napredak na dizel motoru, kinezi su radili. Sad je taj rad dosao na naplatu.

Toyota je prepoznala da je to najbolje od oba svijeta. Imas range ICEa a performanse struje.

Nije Kina bajna, ali je vec debelo prejebala pola planete.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
18 godina
nixass kaže...

Ta tehnologija postoji od 2020. i od 2024. je peta generacija vani na koju prelaze svi koji se razumiju u tehniku ukljucujuci i Toyotu.

Toyota je prepoznala da su njihove tehnologije zastarjele i da ih budu Kinezi pokopali ako se ne prebace na bolju shemu, to nema veze s nikakvim drzanjem jaja u jednoj kosari nego s time da nisu u stanju konkurirat superiornoj tehnologiji.

14 godina
Nehaj007 kaže...

Lepo mi je šta u kini košta 8, a EU nek crkne od carina

liberalizam, demorkacija, kapitalizam, slobodno trziste.... sve receno, ne? ;)

14 godina
NEW_MAN kaže...
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Jos uvijek imaju 25% ili vise ovisno o kubikazi. Carine za uvoz u Kinu su od 25% do 100% i EU moze nabiti 200% ako oce ali onda budu Kinezi digli sa svoje strane kod nekih drugih prozvoda.

Korporacije sa zapada su godinama u Kini zaradivale milijarde i milijarde a Kinezi su marljivo krali i kopirali sve dok nisu vidjeli sansu da se osamostale te izdominiraju zapad.

nije Kinez nista ukrao.... Kinez je naucio, marljivo radio i naucio... ponovimo gradivo i naucimo i mi ;)

14 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

volim liberale, vi znate sto je najbolje za napaceni Rvacki narod! ;)

20 mjeseci
HCMAA kaže...
27.3.2026 kupio novo polovno prdekalo...dacia sandero stepway(2022)...10300E...66000km
potrošnja
7 litara plin
5 litara benzin
kad idem lokalnim cestama potrošnja za 1 litru u minus...po trenutnoj cijeni plina....100 km za 5,5E oliti 40 kunića
a prethodni auto...twingo...s njim napravio 170000km...od 2013-2026...godište(2001)...platio ga 3000E...kvarova NULA

Eee, zavidan sam brate pa da mi marka i status nisu bitni bi ja ko i ti, ali ne da EGO. 

8 godina
Novice kaže...
HCMAA kaže...
potrošnja
7 litara plin
5 litara benzin

Eee, zavidan sam brate pa da mi marka i status nisu bitni bi ja ko i ti, ali ne da EGO. 

a ča možeš...razumin te...protiv samog sebe igrati utakmicu je teško...eto meni moj mozak ne dopušta kupnju prdekala iznad 10000E...a ča viška ostane me prisiljava na kupnju trezoraca

a ustraj...a ča da ti kažen...evo ti jedan poticajni videjo

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice