Papa osudio gubljenje vremena na Internetu

poruka: 237
|
čitano: 29.790
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Papa osudio gubljenje vremena na Internetu".
17 godina
neaktivan
Re: Papa osudio gubljenje vremena na Internetu
Zajeb kaže...
BlackDog22 kaže...
besla kaže...

Pa krscanstvo postoji od pocetka svijeta kao sto sam i objasnio gore.Katolicka Crkva,kao sto je vec napisano,ne osuduje homoseksualce vec homoseksualni cin koji se smatra grijehom.Vjeruj mi dovoljno sam educiran i nemas me ti sta obrazovat o mojoj vlastitoj vjeri.Cekaj,znaci smatranje covjeka ludjakom samo zato sto vjeruje nije vrijedanje??Mora da se definicija vrijedanja promijenila.

Ustvari kršćanstvo postoji nešto manje od 2000. godina. Prije Isusa nositelj religije na koju se kršćanstvo nadovezalo je bio judaizam.

Krscanstvo je ustvari drugi dio trilogije. Prvi dio židovi, drugi krscani i treci muslimani. Iako je Gospodar prstenova kao trilogija bolje napisana i cak realnija.

Islam se u principu nadovezuje na židovstvo priznajući postojanje Isusa, no samo kao proroka (i to minornog) negirajući bit kršćanstva (Isus=Bog), tako da islam ima više sličnosti sa židovstvom nego s kršćanstvom. Tako da Islam ne bi bio nastavk već nekakav spin-off.

16 godina
neaktivan
besla kaže...

I evo ga opet generaliziranje Crkve kao pedofilske institucije zbog par slucajeva.Shvati da su svecenici takodjer ljudi,koji su gresni,nemaju pravo na takve stvari naravno i ja ih ne opravdavam,ali zbog par slucajeva generalizirat cijelu Crkvu i njezine svecenike je greska.

Par slučajeva?

{#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
besla kaže...

To nisu glupi citati to je istina.Pogledaj samo kako je izopacen ovaj svijet i u kojem smjeru ide.Pa cak i pedofilija postaje normalna,uvazavaju se usvajanja djece gay parova ne mareci kako ce se to dijete osjecati.To sve upucuje na to da je covjek zastranio u grijehu i opacinama.

Jesi ti troll ili debil ? Nekako mi vuce na ovo drugo.

Ti shvacas da homoseksualnost i pedofilija nemaju veze jedno s drugim. Vise su povezani crkva i pedofilija.

Pa dajem ti druge primjere odnosno primjer nevezan uz homoseksualnost kako svijet ide u losem smjeru a sto ti to ne razumijes to je tvoja stvar.I evo ga opet generaliziranje Crkve kao pedofilske institucije zbog par slucajeva.Shvati da su svecenici takodjer ljudi,koji su gresni,nemaju pravo na takve stvari naravno i ja ih ne opravdavam,ali zbog par slucajeva generalizirat cijelu Crkvu i njezine svecenike je greska.Nisi ni svjestan koliko svetih svecenika ima,malo prosiri svoje vidike,nemoj prihvacat misljenja koja ti namece danasnje drustvo.

Da bi svecenik postao "svet" mora napravit barem 2 priznata ( naravno od vatikana ) čuda. Po tome bili David Copperfield, Blaine, Dynamo i ostali trebali postat sveci ?

A sto je rec za uskoro svetu "Majku" ( prije mucitelja) Terezu. Koje je sve ona strahote radila bolesnima, kolike je novce crkvi oprala. Koja je ona cuda radila ? Kidala ljudima enstremitete, operirala bez anestezije. I sve to jer ce ih bol pribliziti bogu. Daj molinte upucaj se i ajde svome bogu. Sacuvaj nam barem malo zraka.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
14 godina
kizo2703 kaže...
besla kaže...

I evo ga opet generaliziranje Crkve kao pedofilske institucije zbog par slucajeva.Shvati da su svecenici takodjer ljudi,koji su gresni,nemaju pravo na takve stvari naravno i ja ih ne opravdavam,ali zbog par slucajeva generalizirat cijelu Crkvu i njezine svecenike je greska.

Par slučajeva?

{#}

A koliko ih je neotkriveno ? Miljuni.

16 godina
forumaš kaže...

Mene samo zanim jedno, ukudanje porez crkvi. Želim da se financira od vjernika a nikako haračom. Po zakonima smo i dalje u srednjem vijeku. Tko vjeruje ili ne vjeruje ili u što vjeruje njegova stvar. Novac koji zarađujem bi morao biti moja stvar.

Tako bi bilo najvise fer, a istu sudbinu zelim i udrugama, ako se ne varam, imamo ih negdje preko 45000 (ne mogu se sada sjetiti tocne brojke, neka me netko ispravi ako grijesim)..... pola tih "sra**" ne zelim placati jer ih vise od pola "lade jaja" ili nemaju nikakve veze sa mnom.

BTW vidim da neke previse osobno pogadaju tuda uvjerenja (vrijedi za jednu i drugu skupinu). Zanimljivo, a stvar je poprilicno jednostavno, vjerovanje = suprotno od 100% dokazane cinjenice tako da me bas briga vjeruje li netko u nesto/nekoga ili ne (sve dok je sloboda drugog covjeka netaknuta, nemam zamjerke). Ugl sve je dobro dok nema ekstemista (npr. mracnjak.com = autenticne snimke ugl muslimanskih ekstremista koji ubijaju sve zivo i nezivo odnosno krscane, ateiste itd).

EDIT: fak, preko 45000 registriranih udruga je {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 1:56 (lovac82).
14 godina
besla kaže...

Pa krscanstvo postoji od pocetka svijeta kao sto sam i objasnio gore.Katolicka Crkva,kao sto je vec napisano,ne osuduje homoseksualce vec homoseksualni cin koji se smatra grijehom.Vjeruj mi dovoljno sam educiran i nemas me ti sta obrazovat o mojoj vlastitoj vjeri.Cekaj,znaci smatranje covjeka ludjakom samo zato sto vjeruje nije vrijedanje??Mora da se definicija vrijedanja promijenila.

Kakve su to klupe bile kad su na njima dinosauri sjedili.

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Divim se Vatikanu iz jednog jedinog razloga...

Nikad nisu proglaseni zlocincima zbog svih ratova u kojima su sudjelovali.

Svaka drzava im placa ogromne novce za nepostojeci posao.

Kad god se desi da padne podrska krscanstvu oni naprave spin, ovaj zadnji im je fantastican i nevjerojatan...

Papa pere noge, papa se javlja na telefon, papa placa hotel, papa sece, papa ovo papa ono ...

meeee

meeee

Divim se ljudima koji sve to puše i zbog kojih su danas to što jesu.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
14 godina
neaktivan
besla kaže...

(npr: blaženi Alojzije Stepinac,odnedavno sv. Papa Ivan Pavao II,fra Jozo Zovko,pokojni fra Zvjezdan Linić,don Damir Stojić,i još puno puno primjera),

Čovjek koji je sudjelovao u fašističkom režimu i opravdavao strašne zločine po jasenovcu i drugim logorima je uzoran katolik?

Dakle, vađenje očiju rukama, odsjecanje uha, jezika, pa potom ubijanje sjekirom je nešto uzorno vama katolicima? Opravdavanje svega toga je OK?

Ili Don Damir Stojić koji veli kako žena u silovanju ne može zatrudniti? (Pa mi pada ona sa news bara "A što je sa ženama koje su silovane u ratu i ostale trudne? Pa očito da su uživale s četnicima" :D).

12 godina

Meni je isus rekao da je gey okey. Znaci crkva ide suprotno od boga i to je sve sotona.

Ranko Kukumar kaže...

Čovjek koji je sudjelovao u fašističkom režimu i opravdavao strašne zločine po jasenovcu i drugim logorima je uzoran katolik?

Dakle, vađenje očiju rukama, odsjecanje uha, jezika, pa potom ubijanje sjekirom je nešto uzorno vama katolicima? Opravdavanje svega toga je OK?

Njima je takoder isus rekao da to rade, znaci sve je to opravdano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 10:35 (steelman).

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
besla kaže...

Par slučajeva?

{#}

In A Perspective on Clergy Sexual Abuse by Thomas Plante, the Augustin Cardinal Bea, S.J. University Professor of Psychology on the faculty of the Jesuit Santa Clara University, who specializes in abuse counseling and considered an expert on clerical abuse, he states "approximately 4% of priests during the past half century (and mostly in the 1960s and 1970s) have had a sexual experience with a minor."Eto ti jedan primjer,znaci u tom razdoblje 4% svecenika su imali odnose sa maloljetnicima i taj primjer potvrđuje ono što sam govorio,odnosno da su takvi slučajevi minimalni u odnosu na ukupan broj katoličkih svećenika u svijetu.Oni su sramota Crkve,da,ali takva nije cijela Crkva!

16 godina
neaktivan

Da bi svecenik postao "svet" mora napravit barem 2 priznata ( naravno od vatikana ) čuda. Po tome bili David Copperfield, Blaine, Dynamo i ostali trebali postat sveci ?

A sto je rec za uskoro svetu "Majku" ( prije mucitelja) Terezu. Koje je sve ona strahote radila bolesnima, kolike je novce crkvi oprala. Koja je ona cuda radila ? Kidala ljudima enstremitete, operirala bez anestezije. I sve to jer ce ih bol pribliziti bogu. Daj molinte upucaj se i ajde svome bogu. Sacuvaj nam barem malo zraka.

Svaki čovjek može svojim životom živjeti svetost,taj pojam nije tako ograničen,pa i sveci su ljudi kao i mi samo što su oni uspjeli svojim životom i djelima postati sveci proglašeni od Katoličke Crkve.To mora da si pročitao na internetu o Majki Tereziji,žena je činila samo dobro za svoga života i još je ljudi kao ti npr smatraju takvom što je žalosno.Služila je siromasima,onima koji su odbačeni i koji su na marginama društva,širila je ljubav,osnovala je red Misionarke ljubavi,dobila je Nobelovu nagradu za mir,šta je tu loše objasni mi?

17 godina
neaktivan
besla kaže...

Svaki čovjek može svojim životom živjeti svetost,taj pojam nije tako ograničen,pa i sveci su ljudi kao i mi samo što su oni uspjeli svojim životom i djelima postati sveci proglašeni od Katoličke Crkve.To mora da si pročitao na internetu o Majki Tereziji,žena je činila samo dobro za svoga života i još je ljudi kao ti npr smatraju takvom što je žalosno.Služila je siromasima,onima koji su odbačeni i koji su na marginama društva,širila je ljubav,osnovala je red Misionarke ljubavi,dobila je Nobelovu nagradu za mir,šta je tu loše objasni mi?

Pročitaj, puno informacija, linkova i videa: http://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/19m7rc/eli5_whats_going_on_with_this_mother_teresa_being/

Ili upiši u Google "mother teresa torture" - stotine tisuća rezultata.

15 godina
neaktivan

Svim vjernicima na ovoj temi ja upučujem sljedeća pitanja.

Ako biblija kaže da je bog stvorio sve ljude, znači da je stvorio i homoseksualce, kako onda možete tvrditi da je nešto što vaš bog stvorio neprirodno?

Drugo stvar: ako znamo da se homoseksualnost pojavljuje u otprilike 1500 životinjskih vrsta uključujući i čovjeka a biblija kaže da je bog stvorio sve pa i te životinje kako možete tvrditi da je homoseksualnost neprirodna?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 14:27 (peroko).
Moj PC  
9 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

prije neki dan na tv-u kaže svečenik ''ne vjerujte onima koji vam obećavaju ovo i ono, problemi neće nestati magičnim stapićem, a onda kaže ''braćo i sestre pomolimo se.''

@peroko upravo tako, homoseksualnost je prirodna, ''celibat'' nije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 14:26 (Harold).

12 0 hvala 0
17 godina

ja sam se zgrozio kao kad sam procitao od onog debila da zena nemoze zatrudnit ako je sliovana , hebem ti mater krvavu debilnu doslo mi je da ga usgusim na licu mjesta idiot! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 14:28 (4mal).
Moj PC  
13 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

ja sam se zgrozio kao kad sam procitao od onog debila da zena nemoze zatrudnit ako je sliovana , hebem ti mater krvavu debilnu doslo mi je da ga usgusim na licu mjesta idiot! {#}

ne samo šta je to vrlo ružno prema ženama nego i vrijeđa inteligenciju nas kao ljudi u 21 st. sve te vračeve treba zabraniti. nažalost takvi ljudi imaju pristup javnoj televiziji, vode duhovne obnove i predavanja u školama.

16 godina

heh najbolji su mi pojedinci koji poistovjecuju "normalno" s "prirodnim" tako da cesce cujemo: " homoseksualnost nije prirodna", nego sto bismo culi "homoseksualci nisu normalni".

Nikako da im utuvis u glavu da su to dvije potpuno razlicite stvari, "normalno" je nesto relativno (1000 kultura + 1000 naroda = drukcije znacenje, a sve suprotnno je cudno/nepoznato/nenormalno) tako da mogu jos razumjeti kada netko kaze da nesto nije normalno... npr. nama je normalno jesti meso peradi, govedine, svinjetine, a nije nam normalno jesti pse koji nam sluze kao kucni ljubimci dok je na dalekom istoku (na nekim mjesima) potpuno drukcija situacija. S druge strane, kada netko kaze za nesto da nije prirodno, digne mi se kosa na glavi {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan

{#}

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

4 0 hvala 1
14 godina

Ma kad pokusavas argumentirano pricat protiv bilo kakve religije uvijek dobijes isto ponavljanje.

Kao da slusas

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 4:32 (Zajeb).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

A što se tiče ovih okorjelih vjernika, {#}

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
badmad kaže...

Što bi se dogodilo da ti religija nije nametnuta? ...

Oke...

Može sad jedan što bi Srećko Horvat rekao, misaoni eksperiment:

religija ili bilo kakvo sadašnje vjerovanje u nadnaravno nestanu iz društva. Da skratim, ne mislim da bi time nastalo društvo moralnih i mislećih ljudi kojima je humanizam i znanstvena metoda vodilja života. Kao što su vjerovanja pa onda religije u starim društvima nastajala kako bi se objasnile i "kontrolirale" tada neobjašnjive pojave, mislim da bi se isto dogodilo i u ovom novom, zamišljenom društvu. Prije se klanjalo bogu potresa, mora i sličnima, smatram da bi ljudi opet pokrenuli vjerovanje u Moćno Kozmičko Zračenje, Tajni genom ili Sveobuhvatnu strunu. I onda na tome izgradili religiju. Mislim da je vjerovanje u neshvatljivo jednostavno feature (ili bug) čovjeka i da će se u nekom obliku pojaviti bez obzira na okolnosti.

Jedanaki feature je grupiranje, jednostavno nagonsko grupiranje pri čemu bi u nereligijskom društvu se samo našao novi katalizator (rasa, imigranti / domicini, nacionalnost, štogod) iz koje bi stvorila netrpeljivost prema drugima.

I treći bug: zloupotreba alata, u ovom izmišljenom društvu - znanosti. Iako je u biti znanosti postavljen samoispravljajući alat, nije imun na zlouporabu. Nema nikakve garancije da bi u bezreligioznom društvu kritičko mišljenje o pojedinim aspektima života bilo ohrabrivano (na to sam, između ostalog, mislio kada sam govorio o Mozartu - u odgojnim ili humanističkim predmetima u današnjim školama se nekritički uči o pojmovima. Mozart - genije, Krleža - isto, Tolkien - ne uči se... nema rasprave, nema stvaranja kritičkog mišljenja) ili da se oni koji imaju drugačije teorije ne bi označavali i isključivali.

Kad si spomenuo kreacioniste i young earth zagovornike - da nema religije, ne bi ih bilo i ne bi nikoga indoktrinirali. Ostali bi protivnici cijepljenja, ljudi koji izgladnjuju djecu jer žele da su vegani, flat earth zagovornici, rasisti, zurioci u sunce i ko zna koliko drugih novih sličnih. Ljudi su glupi i pronaći će način da budu glupi i netolerantni ako to žele, sa religijskom, znanstevnom ili bilo kojom drugom podlogom kao isprikom

I da učenje religije nestane, nastali bi neki novi sustavi vjeovanja koje ako se bi se zabranile na individualnoj razini - guše osobne slobode.

Point beeing: vjerovanja, sustavi vjerovanja, grupiranja i diskriminacije postoje bez obzira na sadašnje religije tako da mislim da inzistiranje na postojanju indokrtinacije religijom na kraju - bespredmetno.

iddqd
17 godina
neaktivan

@badmad kad nebi bilo religije nestala bi jedna velika podjela među ljudima i svijet bi bio ljepše mjesto za život.

12 godina
peroko kaže...

Svim vjernicima na ovoj temi ja upučujem sljedeća pitanja.

Ako biblija kaže da je bog stvorio sve ljude, znači da je stvorio i homoseksualce, kako onda možete tvrditi da je nešto što vaš bog stvorio neprirodno?

Ne kuzis, bog je stavio gaysone na zemlju da testira njihovu vjeru, znaci cijela crkva je podbacila.

17 godina
moderator
badmad kaže...
Da skratim, ne mislim da bi time nastalo društvo moralnih i mislećih ljudi kojima je humanizam i znanstvena metoda vodilja života.

Red herring. Teza je da u društvu ne bi bilo religijski motiviranih ratova, sukoba, nesuglasica, netolerancije. Takvo društvo bi bilo bolje nego je ovo danas, ne slažeš li se?

badmad kaže...
Kad si spomenuo kreacioniste i young earth zagovornike - da nema religije, ne bi ih bilo i ne bi nikoga indoktrinirali. Ostali bi protivnici cijepljenja, ljudi koji izgladnjuju djecu jer žele da su vegani, flat earth zagovornici, rasisti, zurioci u sunce i ko zna koliko drugih novih sličnih.

I? Poanta je?

U globalu sam skužio da ti hoćeš reći da, kad ne bi bilo religija, i dalje bi bilo drugih uzročnika problema. Ono što ti promiče je:

1. ti isti uzročnici problema postoje i sad s religijama
  2. kad ne bi bilo religija ne bi bilo posljedica koje religije uzrokuju (što ignoriraš).

Drugim riječima, pokušavaš u vezu dovesti nešto što nije u vezi.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
badmad kaže...
Da skratim, ne mislim da bi time nastalo društvo moralnih i mislećih ljudi kojima je humanizam i znanstvena metoda vodilja života.

Red herring. Teza je da u društvu ne bi bilo religijski motiviranih ratova, sukoba, nesuglasica, netolerancije. Takvo društvo bi bilo bolje nego je ovo danas, ne slažeš li se?

Bifurkacija. Društva sa ratovima, sukobima, nesuglasicama su jednako loša bez obzira na motiv. Društo bez ratova, sukoba, nesuglasica, netolerancije bi bilo bolje nego ovo danas.

Ali nije to bit onoga što sam htio napisati. Nisam imao namjeru ignorirati posljedice koje religije konkretno uzrokuju, već promišljati o rješenju. I pri tome smatram da će se religija uvijek pojaviti i da je dugotrajno nemoguće stvoriti bezreligijsko društvo pa je i kritika upućena sa stavom da je religija nametnuta indoktrinacijom - bez učinka.

iddqd
11 godina

Mislim da je ovaj video prikladan temi :)

15 godina
neaktivan
badmad kaže...
mbaksa kaže...
badmad kaže...

Bifurkacija. Društva sa ratovima, sukobima, nesuglasicama su jednako loša bez obzira na motiv. Društo bez ratova, sukoba, nesuglasica, netolerancije bi bilo bolje nego ovo danas.

Religija nije (sama) kriva za globalno stanje. Glavni krivac je interes svjetskog kapitala. Jednog dana, kad to bude u interesu kapitala, kapital će pojesti i SAD. Uostalom svi znamo koliko kler voli novac: http://www.jutarnji.hr/svecenik-plejboj-pobjegao-s-djevojkom-i-milijunom-eura-od-prodaje-crkvenog-zemljista-/1059718/

13 godina
odjavljen

Ne zna se tko je gori, prvi tabor ili drugi

Cim se spomene religija negdje svi se prime ko goran bare na dop

Achieve your mission with all your might. Despair not till your last breath. Make your death count.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
alien kaže...
zbuzanic kaže...

Uvijek se slatko nasmijem kako se ljudi dotaknu jedine vjere koja koliko toliko uči na svojim greškama i dobiva neku mizeriju, nitko vas ne prisiljava da budete katolici. Nije vam bitan lopovluk države, birokracija koja se gomila i gomila i skoro najveći porezi u EU ... 25%, ali uf crkva koja pomaže tisućama, hrani gladne beskućnike diljem hrvatske koje nitko neće pogledati itd itd. Jest da je vjera jedno dobro oružje itd i sam sam rođen u kršćanskoj obitelji i sva ta pravila te zapravo samo vraćaju u vjeru i tjeraju da se "bojiš", ovo ono, ali nitko mi nije branio da mislim svojim mozgom tako da vaše zatupljivanje ne stoji i danas sam protiv slijepog slušanja drugih, ali što ćeš 10 zapovijedi su mi fakat OK i drago mi je da netko educira tamo neke jadne crnce i ne ograničava im reprodukciju kao npr. Bill Gates ili ih ne tovari oružjem kao Obama i Putin. Pogledajte druge vjere, pokušaj ti ne biti musliman ili pravoslavac u njihovim obiteljima... to je gotovo nemoguće i rijetkost. Dokle god pomažu ljudima ok, ne opravdavam hrpu njihovih gluposti, ali daj se skulirajte. Današnje društvo je sklono upijati budalaštene iz medija pa nitko ne komentira kako nam mediji plasiraju smeće od Severine i slično i još im se opraštaju milijunski dugovi za te budalaštine, laži i plaćene članke... Dosta foruma, trk van sa ekipicom na svježi zrak ;)

Crkva zaglupljuje narod, glup narod bira loše političare koji donose krive odluke.

Spomenimo i MILJARDU kuna godišnje, koje se iz Državnog proračuna izdvaja za te Parazite...

Na kraju je svima loše, i meni i tebi, skupa samnom...

nije crkva jedina koja zivi na drzavnom proracunu... pogledaj samo koliko nekakve fantomske liberlane i pederske udruge dobiju godisnje pa pogledaj koliko članova imaju te udruge koliko crkva pa sam zakljuci neke stvari.. ;)

Long Live Freedom
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice