Koliko god da je Google jak...
Oracle je jaci... nisu oni baš normalni...
Koliko god da je Google jak...
Oracle je jaci... nisu oni baš normalni...
WTF? Preko 6 milijardi baksa? o.O
Ne bi da je Google na svakim isporučenom Android sustavu zaradio 1000!
I ajde ti onda uzmi jednu takvu firmu za ozbiljno, kada izađe sa ovako nebuloznim ciframa! :D
Oracle je jedno kapitalisticko smece od firme koje je u staju da unisti sve sto njima nije po volji. Bas me cudi kako Javu nisu poceli naplacivati. A ovo za cifre necu ni da komentarisem jer su ocigledno ocajni cim pricaju takve nebuloze :D
A ovo za cifre necu ni da komentarisem jer su ocigledno ocajni cim pricaju takve nebuloze :D
FIrma koja je za drugu firmu iskesirala 7 mlrd dolara je ponajmanje ocajna.
Jednostavno vidjeli su priliku za uzeti novac i bezskrupulozno je iskoristavaju.
A ovo za cifre necu ni da komentarisem jer su ocigledno ocajni cim pricaju takve nebuloze :D
Jednostavno vidjeli su priliku za uzeti novac i bezskrupulozno je iskoristavaju.
pa tko ne bi tako...
Ja znam da bi... i mogao bi baš lijepo po noci spavati...
Ne bi ja rekao da je Oracle jaci Google-a...no no. Al nece dobiti odstetu 100 posto !!!
Sutra rasprodaja dionica Googlea.
Ako i dobiju odštetu sigurno neće biti ovolika...
Firma koja naplacuje isti software razlicito (zato ih je i Americka vlada tuzila), firma koja tuzi Google zbog Jave, a Sun i Google imali dogovor prije preuzimanja od strane Oracle-a je jadna. Google je napravio Android OS prije preuzimanja Jave i Sun Microsystem-a od strane Oracle-a. Oracle je naravno cutao dok Android telefoni nisu uzeli maha a onda je bilo ajmo tuziti Google. Google nece propasti prvo zbog ocigledne bahatosti Oracle-a koji puca na visoko ali to nosi rizik sa sobom da nisko padne, drugo Google je poprilicno jaka firma koja ima poprilicno jaku pravnu sluzbu koja cisto sumnjam sjedi skrstenih ruku.
Oracle? Pa oni bi i vlastitu mater tužili da im je pokrala sendviče...
ja bi i na Linusovom mjestu isto tuzio google jer su takve pijavice
da ono jbt kad god nekome zafali para on iz svog hira tuzi nekog
Oracle je jedno kapitalisticko smece od firme koje je u staju da unisti sve sto njima nije po volji. Bas me cudi kako Javu nisu poceli naplacivati. A ovo za cifre necu ni da komentarisem jer su ocigledno ocajni cim pricaju takve nebuloze :D
Google nije kapitalistička firma? Nisam znao da su prešli na radničko samoupravljanje...
Percepcija ogromnih multinacionalnih kompanija kroz prizmu dobrih i loših je besmislena. Sve te firme su na ratnom polju i svaka se bori na svoj način da uzme što veći kolač i pobijedi, ili kako ti kažeš, uništi druge. Oracle je legalno kupio Sun, legalno je podigao tužbu s određenim tezama, sud će donijeti legalnu odluku po kojoj će Google biti kriv ili ne, i u kojoj mjeri. Ako nije kriv, nikome ništa, ako je kriv, onda je tužba i imala smisla. U bilo kojem slučaju, ne vidim problem.
google, lopovčina stara opet hara lol
base me zanima, Microsoft je tuzio i dobio odstetu od proizvodjaca mobitela koji placaju postotak za svaki instalirani Android. Vjerojatno zato sto je Android besplatan i time ne krsi Microsoftove patente, ali zato krse proizvodjaci koji ga instaliraju. E sad, hoce li to Googlu posluziti kao argument u tuzbi Oraclea?
base me zanima, Microsoft je tuzio i dobio odstetu od proizvodjaca mobitela koji placaju postotak za svaki instalirani Android. Vjerojatno zato sto je Android besplatan i time ne krsi Microsoftove patente, ali zato krse proizvodjaci koji ga instaliraju. E sad, hoce li to Googlu posluziti kao argument u tuzbi Oraclea?
To je puno zanimljiviji aspekt priče. S obzirom da su proizvođači uređaja pristali platiti Microsoftove patente neizravno je očito kako ih je Google i prekršio. Zanimljiv zaplet bi se dogodio ako bi i u ovom slučaju ispalo da je Google prekršio patente, a ne mora gotovo ništa platiti jer ne zarađuje izravno od same platforme. U tom slučaju, i Oracle bi imao serviran slučaj protiv proizvođača uređaja. Tu dolazimo do potencijalne situacije u kojoj bi Google de facto imao otvorena vrata da uzima tuđu tehnologiju, platformu daje besplatno, a onda sami proizvođači pravim vlasnicima tehnologije plaćaju korištenje kroz nagodbe. Ovime Google de facto ispadne preprodavač tuđe tehnologije :)
Zapravo je tužio i svi proizvođači osim HTC-a (koji je usput i jedan od važnijih proizvođača Windows mobitela) su odlučili dokazivati da oni nisu M$-u dužni ništa, a HTC je pristao na nagodbu (iza koje ne mora stajati stvarna krivica već mogu biti i neki viši interesi u igri).
Voditelju sekte Larryiju treba love za gluposti tipa Americas Cupa pa ih je tužio, nešto će dobit. Prodaja SUN opreme je u banani, pojavljuj se firme kao što su Riministreet, ljudi prelaze na DB2, Informix pa i EnterpriseDB jer im je dosta Oraclovog PDV-a na održavanje (22%).
Znaci napad na 2 fronte što se tice Androida i M$ i Oracle. A bome i Apple je pobro određenu stopu poreza na prošle modele od Nokie.
Svi svakog tuže, danas je zanimljivo biti odvjetnik
Skužila rulja di leži lova, pa sad svatko oce svoj dio
Inace slažem se da nije korektno od Googlea nacinit OS na temeljima tuđe tehnologije, ali opet
nije baš ni korektno tužit Google koji ne zarađuje na tom OS-u (bar ne direktno ).
Najviše zarade proizvođaci, pa pretpostavljam da bi mogli imat epilog kao i s M$, to mi je logicnije.
EDIT: Još najmanje korektno je od Oracela što ih tuži za iznos koji je definitivno pretjeran.
Također nije uredu naplacivati nešto što je iskorišteno za vrijeme dok je bilo besplatno.
Baš me zanima kako je to pravno regulirano...
Stvar je jednostavna, kupi aplikaciju.
Postoji nekoliko file managera potpuno bespaltnih i bez adwarea (npr. ES File Explorer koji je usput i LAN,FTP,Bluetooth browser, ) samo se malo treba potruditi u potrazi
Kladim se da isto tako postoji mnogostruko veca hrpa alternativnih aplikacija sa mogucnoscu kupovine i bez adwarea
Ne znam za druge zemlje, ali kod nas je posve jasno zasto jos nema Marketa. Jednostavno se ne isplati dizati cijelu infrastrukturu za regiju gdje zive notorne skrtice kada je u pitanju softver. Mi cemo doci na red kada se iscrpe druga trzista.
Uostalom da si imao jaku zelju ili potrebu za kupovinom aplikacija instalirao bi Market Enabler ili ako te bas toliko smeta adware instalirao bi Adfree
lol, da se nebi ja jos morao zajebavati sa raznim zaobilazenjem da bi oni meni dozvolili da ja njima dajem lovu, ti nisi normalan, zaboli mene zasto nema marketa
i file manager je samo primjer jedne od stvari koje po defaultu nema, a morao bi imati
, zaboli mene zasto nema marketa
Sto je od ovoga dvoje tvoje stvarno stajaliste?
, zaboli mene zasto nema marketa
Sto je od ovoga dvoje tvoje stvarno stajaliste?
oboje, ja hocu mogucnost kupovanja aplikacija bez da se ja moram zajebavati oko omogucavanja toga, a za razlog zasto mi to google nije omogucio me zaboli
oboje, ja hocu mogucnost kupovanja aplikacija bez da se ja moram zajebavati oko omogucavanja toga, a za razlog zasto mi to google nije omogucio me zaboli
LOL
Na ovaj nacin rezonira predskolski uzrast.
Zato sam i napisao u zagradi - barem ne direktno.
Nije Google tu nikakav dobrocinitelj, zarađuje fine pare i od reklama i Marketa i integracijom svojih usluga u sam Android i informacijama koje moguce prikuplja na taj nacin, a i par mobitela je prodavao pod svojim imenom. Tako da bi definitivno Google trebao dati neke pare al opet vjerojatno ne toliko kolike se od njega traže.
Inace ostalim komentarima ste zašli malo u OFF TOPIC...