Firefox 22

poruka: 66
|
čitano: 13.533
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 22".
14 godina
Re: Firefox 22
Gale92 kaže...

Danas sam primijetio da mi nema Real Player Downloadera ( ikonice) npr kada gledam neki klip pa se ona pojavi u gornjem desnom kutu, kako bi mogao "download" klip {#} dok je u Ekstenzijama normalno uključena ( privitak )
Sve je normalno radilo na  prijašnjem Firefoxu 21 {#}

Molim vas može li mi tko pomoći {#}

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Očito je novi firefox nekompatibilan sa postojećim real player pluginom. To prijavi autorima real playera kako bi updateali plugin...

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

rustweaver kaže...

Očito je novi firefox nekompatibilan sa postojećim real player pluginom. To prijavi autorima real playera kako bi updateali plugin...

Ili instaliraj ''Disable Add-on Compatibility Checks'' i koristi nekompatibilni add-on.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 11:30 (kizo2703).
14 godina
rustweaver kaže...
Gale92 kaže...

Oprosti što te pitam, al gdje se to prijavi, dal na RealPlayer programu na računalu ili ?
Može malo pojašnjenje vezano uz to

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Oprosti što te pitam, al gdje se to prijavi, dal na RealPlayer programu na računalu ili ?
Može malo pojašnjenje vezano uz to

Nemam pojma, ne koristim real player. Prijaviti treba autorima (real networksu) nekako...

12 godina
protjeran
Firefox 22

Firefox sam koristio od verzije 3.6 il 4.0 pa sve od sada .Kada su promiijenili način instalacije. Imam bežični bonbon internet . Pa mi neodgovara ovakav nači instalranja Firefoxa. Stvarni nerazume koja im je to fora. Odeš na strancicu od Mozile preuzmeš u dokumente Firefox . Onda odeš u dokumente hoćeš instalrati FF Al ti otvori firefox instalciju ( tu imaš neku traku prve dvije trećine trake otprilike je preuzimanje a treća trećina je instalcija ) . 
Stvarno nerazumijem ćemiu su to uveli?! Da potrošiš više prometa ?! Stari način preuzimanja instalcije mi je bio puno boliji . 
Chrome sam prestao koirsti kada su uveli takvu glupost.
Tako da mi je sada Opera najbolji preglednik . 

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

Stvarno nerazumijem ćemiu su to uveli?! Da potrošiš više prometa ?! Stari način preuzimanja instalcije mi je bio puno boliji .

Da ti nadograde Firefox odmah pri instalaciji da ne moraš naknadno. Eto. Isključi net prilikom instalacije pa pretpostavljam da ćeš instalirati točno ono što se i nalazi u installeru (ne bih znao 100% jer je prošlo podosta otkako sam poslijednji puta instalirao Firefox, sad ga samo nadograđujem).

Zar ćeš stvarno plakati nad tih dodatnih 20-ak megabajta prometa? Koliko često uopće instaliraš Firefox? Jednom godišnje? Jednom u dvije godine?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 15:00 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Firefox 22

Ako želiš isključiti automatske nadogradnje u Firefoxu

Skini Firefox i nakon instalacije odi u Options -> Advanced -> Tab "Update" -> Odznači Firefox i klikni OK

Ukoliko ti se ne sviđa Firefox Installer, možeš koristiti Firefox Portable...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 15:14 (Marko :D).

2 0 hvala 0
14 godina
Firefox 22

Firefox installer ima cak 300kb. Ludnica koliko prometa pozdere.

Ovo sa povecanim cijelim suceljem je daleko veci problem koji se ne moze (do kraja) rijesiti. Ne znam kome treba back i forward tipka po pola ekrana? I sad vele da ce to biti daljnji smjer razvoja. Krasno.

I isto je cak i u verziji 26.0a.

Sto se tice 32 vs 64 bit, ovi problemi sa suceljem su me natjerali da vidim kako stoji 32 bitna verzija pa sam vidio da je isto, ali sam uocio i nekoliko stvari nakon koristenja 64 bitnih nightlyja kroz nekih valjda 2 godine:

- 32 bitna verzija nije sporija sve je to tu negdje

- 64 bitna verzija se updatea svaki dan, a cesto to prouzroci probleme s ekstenzijama

- s 20-ak otvorenih tabova 64 bitna vezija jede skoro 50% vise memorije (moram isprobati sa vise tabova)

Sve u svemu, tvrdoglavo sam se drzao 64 bitne verzije, a sad vidim uludo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 15:30 (N!NO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ako želiš isključiti automatske nadogradnje u Firefoxu

Što baš ne bih preporučao...

N!NO kaže...

Firefox installer ima cak 300kb. Ludnica koliko prometa pozdere.

Mislim da ti ne pričaš o istom installeru o kojem i mi pričamo:

https://download.mozilla.org/?product=firefox-22.0&os=win&lang=hr

N!NO kaže...

Ovo sa povecanim cijelim suceljem je daleko veci problem koji se ne moze (do kraja) rijesiti. Ne znam kome treba back i forward tipka po pola ekrana? I sad vele da ce to biti daljnji smjer razvoja. Krasno.

I isto je cak i u verziji 26.0a.

Ja sam trenutno na 23, nemoj me plašiti. Može screenshot te bolesnoće?

N!NO kaže...
- 64 bitna verzija se updatea svaki dan, a cesto to prouzroci probleme s ekstenzijama

- s 20-ak otvorenih tabova 64 bitna vezija jede skoro 50% vise memorije (moram isprobati sa vise tabova)

64 bitna verzija još nije stabilna, to si ti na nekakvom eksperimentalnom kanalu pa zato. A što se memorije tiče to ti je općenito stvar sa 64 bitnim aplikacijama. Naime 64 bitne memorijske adrese su dvostruko veće (8 bajta u odnosu na 4 bajta), to je upravo stvar koja omogućava adresiranje veće količine radne memorije, ali ima i posljedicu da su pointeri dvostruko veći te ako ih aplikacija koristi u znatnijoj mjeri (kao svaki prosječan browser), onda se to lijepo primijeti u vidu memorijskog otiska kao što si i sâm primijetio.

14 godina

Ocito je drugi installer u pitanju jer ako odes na firefox.com pa download, meni automatski nudi firefox stub installer od 270kb koji kad se pokrene skida instalaciju i sve sam odradi.

Ta bolesnoca u izgledu se javlja kad u windowsima imas podeseno 120dpi ili vise. Totalno su promijenili nacin skaliranja sucelja, slika i teksta i to vise nema veze s mozgom. Izgleda nakaradno pa je na nekim stranicama tekst jako sitan, na glavnini previlk. Onda ga prisilis u about:configu i sa themes font & size changer ekstenzijom da bar sucelje vrati na priblizno normalnu vrijednost, ali dobar dio stranica i dalje izgleda glupo.

Da ima Tab Mix Plus za neki drugi browser, odmah bi presao tamo. Superbird ima bar neke opcije, ali daleko je to do tmp-a.

16 godina
neaktivan
N!NO kaže...

Ocito je drugi installer u pitanju jer ako odes na firefox.com pa download, meni automatski nudi firefox stub installer od 270kb koji kad se pokrene skida instalaciju i sve sam odradi.

Firefox download ,sve verzije:

Nijedna nije ispod 20mb!!

12 godina
protjeran
rustweaver kaže...
neznamja99X kaže...

Da ti nadograde Firefox odmah pri instalaciji da ne moraš naknadno. Eto. Isključi net prilikom instalacije pa pretpostavljam da ćeš instalirati točno ono što se i nalazi u installeru (ne bih znao 100% jer je prošlo podosta otkako sam poslijednji puta instalirao Firefox, sad ga samo nadograđujem).

Zar ćeš stvarno plakati nad tih dodatnih 20-ak megabajta prometa? Koliko često uopće instaliraš Firefox? Jednom godišnje? Jednom u dvije godine?

Šta da nemoram naknadno?! Kako sam prije morao dodavat dodatke prijevod ad blok moram i sada. nEZNAM ŠTA SE PODRAZUMEVA POD NADOGRADNJOM. . Da li Adobe Falsh player il Siverghit?! Kako sam ih prije morao sam instalrat moram i sada.  Tebi koji možda imaš flat 20MB nije ništa al meniu koji imam paket od 300MB /Dan jeste .Pogotovo kad dođem do 90 i nešta posto instalacije i brzina padne na par kb/s il nestane signala . Onda mi sve propadne. 
Problem je što se prilikom instalcije nemožeš isključiti net. Jer da bih se instalirao moraš bit spojen na net imat signal . Sistem koji chrome koristi več dosta dugo (neznam od koje verzije) FF ga je poćeo koristiti sa verzijom 23 .

Ako imaš flat internet idi na nnjihovu stranicu preuzmi ga . Pa ćeš vidjet da su promijenili način instalranja . Sad moraš bit spojen na net. Koristio sam fFirefox jako dugo . Večinom sam uz njega imao još jedan preglednik u početku chrome A zadnjih par mjesci  Operu prvo 11, pa 12 sada ovu novu 15 . Za ono što meni treba ona mi je OK. 

12 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
N!NO kaže...

Firefox download ,sve verzije: Nijedna nije ispod 20mb!!

Govorim o skidanju preuzimanjsa njihove stranice. Da meni skine isto skine taj "frirefox stub instaler " od 270kb/s . Onda kada ga skinem odem u dokumente /preuzimanja da bih se pokrenuo moram bit spojen na net. Tada mi opet otvori Firefox dowland i poćene ga preuzimat /instalrati.  Po meni je je onaj način instalcije koji su imali u prijašnjim verzijama. Bio bolji . 

16 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

Govorim o skidanju preuzimanjsa njihove stranice. Da meni skine isto skine taj "frirefox stub instaler " od 270kb/s . Onda kada ga skinem odem u dokumente /preuzimanja da bih se pokrenuo moram bit spojen na net. Tada mi opet otvori Firefox dowland i poćene ga preuzimat /instalrati.  Po meni je je onaj način instalcije koji su imali u prijašnjim verzijama. Bio bolji . 

Znači da nisi na Release kanalu ,nego nekoj Beti ili Nightly buildu.

Probaj deinstalirat tu verziju koju imaš i skini normalnu offline instalaciju sa linka ,a ne sa ftp-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 16:52 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

Šta da nemoram naknadno?! Kako sam prije morao dodavat dodatke prijevod ad blok moram i sada. nEZNAM ŠTA SE PODRAZUMEVA POD NADOGRADNJOM.

Nadogradnja browsera a ne plugina i ekstenzija. Znaš ono verzija 22.1 pa 22.2 pa 22.3...

neznamja99X kaže...

Problem je što se prilikom instalcije nemožeš isključiti net. Jer da bih se instalirao moraš bit spojen na net imat signal .

Ovo apsolutno nije istina. Upravo sam instalirao Firefox sa onemogućenom internet konekcijom. Ja ne znam što ti radiš, ali ako skineš službeni installer od cca 20 mb, nakon toga se možeš bez problema disconnectati sa interneta i installer će raditi sasvim normalno.

Jedino što dobiješ servis "Mozilla mainteance service" koji služi automatskoj nadogradnji browsera (što možeš odabrati da ne želiš instalirati ukoliko odabereš custom install, a možeš i naknadno onemogućiti)

EDIT: sad ja vidim što ti radiš. Ti nekako završiš na ovoj stranici i skineš installer odatle. Iskreno, pojma nemam kako si tamo završio jer mene google search na pojmove "firefox" ili "firefox download" uvijek uputi na jednu od ovih stranica:

http://www.mozilla.org/hr/firefox/fx/

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/

Uglavnom, da ne duljim. Taj "installer" ima cirka 300 KB nakon čega skine pravi installer od 20 i nešto MB. Tako da nema neke razlike što se povećane potrošnje prometa tiče (razlika je cca 300 KB koliko je taj programčić velik), ali ako ti veza puca usred skidanja (ne kužim kako ti ne pukne dok skidaš normalnim putem ali nvm) onda to riješiš tako da skineš puni installer sa jednog od ovih linkova koje sam ti stavio.

I pliz objasni mi kako si došao do tog stub installera stvarno me zanima. Ja nisam ni znao da takvo šta uopće postoji za firefox jer me google uvijek uputi na one linkove kao što sam već i rekao :D

Eto, mea culpa. NHF

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 19:10 (rustweaver).
12 godina
Firefox 22

Bookmarks ikona se pomaknula gore kod downloads i home buttona. Na prvwu je bilo WTF??...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
rustweaver kaže...
neznamja99X kaže...

Šta da nemoram naknadno?! Kako sam prije morao dodavat dodatke prijevod ad blok moram i sada. nEZNAM ŠTA SE PODRAZUMEVA POD NADOGRADNJOM.

Nadogradnja browsera a ne plugina i ekstenzija. Znaš ono verzija 22.1 pa 22.2 pa 22.3...

neznamja99X kaže...

Problem je što se prilikom instalcije nemožeš isključiti net. Jer da bih se instalirao moraš bit spojen na net imat signal .

Ovo apsolutno nije istina. Upravo sam instalirao Firefox sa onemogućenom internet konekcijom. Ja ne znam što ti radiš, ali ako skineš službeni installer od cca 20 mb, nakon toga se možeš bez problema disconnectati sa interneta i installer će raditi sasvim normalno.

Jedino što dobiješ servis "Mozilla mainteance service" koji služi automatskoj nadogradnji browsera (što možeš odabrati da ne želiš instalirati ukoliko odabereš custom install, a možeš i naknadno onemogućiti)

EDIT: sad ja vidim što ti radiš. Ti nekako završiš na ovoj stranici i skineš installer odatle. Iskreno, pojma nemam kako si tamo završio jer mene google search na pojmove "firefox" ili "firefox download" uvijek uputi na jednu od ovih stranica:

http://www.mozilla.org/hr/firefox/fx/

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/

Uglavnom, da ne duljim. Taj "installer" ima cirka 300 KB nakon čega skine pravi installer od 20 i nešto MB. Tako da nema neke razlike što se povećane potrošnje prometa tiče (razlika je cca 300 KB koliko je taj programčić velik), ali ako ti veza puca usred skidanja (ne kužim kako ti ne pukne dok skidaš normalnim putem ali nvm) onda to riješiš tako da skineš puni installer sa jednog od ovih linkova koje sam ti stavio.

I pliz objasni mi kako si došao do tog stub installera stvarno me zanima. Ja nisam ni znao da takvo šta uopće postoji za firefox jer me google uvijek uputi na one linkove kao što sam već i rekao :D

Eto, mea culpa. NHF

Kao prvo preuzeo sam sa linka što si stavio .Odmah ceo FF svih 21.2 MB . Nije me prvo prebacio na "instaler"  .  
 Ne kužiš kako mi pukne veza dok skidam normalnim putem. Pa stvar je u tome kad restujem netbook. Prvo preuzmem Avant . Onda kada samo preuzimam .Ako vidim da mi brzina opada .Bude prvo 150-200-180-100 kb/s Onda poćne padati 80-50-30 kb/s . Mogu zaustavit preuzimanje . A kod onlinne instalcije nemogu. 
Mnogo putt ami s ekod Chromea znalo desit .Da preuzmem Chrome instalcijski program .Krenem instalrati Chrome dođem do pola il pred sam kraj i pukne veza il brzina padne na par kb /s i sve mi propadne. 

Do tog sub instalera sam došao tako . D sam upisao u google MozilaFirefox dowland il samo firefox dovland preuzimanje . I prebacio me direktno na njega . .  
Hvala na linku . 
Sada moram na Firefox prebacit oznake sa Opere/Comoda 

12 godina
protjeran
Firefox 22

Evo sada sam na skidajmo com pronašao ovo . Firefox http://www.skidajmo.com/Internet/Mozilla_Firefox/ 41MB i još kako kažu mnogo novina

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

Evo sada sam na skidajmo com pronašao ovo . Firefox http://www.skidajmo.com/Internet/Mozilla_Firefox/ 41MB i još kako kažu mnogo novina

Na Firefox download siteu imaš verziju 23 i teška je 21 i nešto sitno MB!!

To što si ti gledao je instalacija za Mac!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 1:24 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

1. ekstenzija .dmg je Mac arhiva, to ti nije za PC

2. firefox ima vlastiti mehanizam za nadogradnje, ne moraš ga instalirati svako malo osim ako nemaš izbora iz nekog razloga

3. gledaj uvijek službene stranice, goni ova sranja...

12 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
neznamja99X kaže...

Na Firefox download siteu imaš verziju 23 i teška je 21 i nešto sitno MB!!

To što si ti gledao je neka od instalacija za Mac!! 

Kakava instalcija za Mac?!? Kada otvorim posebno Mozila Firefox http://www.skidajmo.com/Internet/Mozilla_Firefox/  u info piše :PLATFORMA Windovs XP/Vista/7/8  

16 godina
neznamja99X kaže...

Kakava instalcija za Mac?!? Kada otvorim posebno Mozila Firefox http://www.skidajmo.com/Internet/Mozilla_Firefox/  u info piše :PLATFORMA Windovs XP/Vista/7/8  

E pa krivo piše. Skini pa probaj instalirat pa ćeš vidjet.

Bezveze kompliciraš i tipkaš gluposti.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
neznamja99X kaže...

E pa krivo piše. Skini pa probaj instalirat pa ćeš vidjet.

Bezveze kompliciraš i tipkaš gluposti.

ONDA JEDOSTAVNO NAPIŠEŠ DA SU KRIVO NAPISALI! A ne da bezveze kompiciram i tipkam gluposti jer ja sam samo napisao kako  su oini napisali. 

12 godina
protjeran
rustweaver kaže...
neznamja99X kaže...

1. ekstenzija .dmg je Mac arhiva, to ti nije za PC

2. firefox ima vlastiti mehanizam za nadogradnje, ne moraš ga instalirati svako malo osim ako nemaš izbora iz nekog razloga

3. gledaj uvijek službene stranice, goni ova sranja...

Ma znam sada . Stave a ne napišu prave informacije. Uvijek kada skidam preglednike Firefox Operu AvANT to radim sa službenih stranica

12 godina
protjeran
Firefox 22

Svima ugodno siurno surfanje sa Firefoxa 23 .Preuzetog sa Moziline stranice .Svih 21.2 MB  Bez onog glupog instalera. 

Još da uvedu automatski prevoditelj . I još bolje da stave opciju "omogući blokiranje reklama " kao na Avantu bili bi zakon

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

Svima ugodno siurno surfanje sa Firefoxa 23 .Preuzetog sa Moziline stranice .Svih 21.2 MB  Bez onog glupog instalera.

Samo bi ti se skinulo, nisi ni trebao skidati installer :)

neznamja99X kaže...

Još da uvedu automatski prevoditelj . I još bolje da stave opciju "omogući blokiranje reklama " kao na Avantu bili bi zakon

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/adblock-plus/

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/google-translate-it/

ili ovo:

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/ehtip/

Firefox je jako modularan. Nije napravljen da dolazi sa svačime sam po sebi, nego da ti ekstenzijama dodaš ono što ti treba...

16 godina
neaktivan
neznamja99X kaže...

I još bolje da stave opciju "omogući blokiranje reklama " kao na Avantu bili bi zakon

Adblock Plus

15 godina
neaktivan
Firefox 22

pokazuje li firefox 23 kad zelite otvorite facebook isto kao kod mene?(slika)sta mu znaci to da je untrusted...Nece da vidi sve add-onsa od kasperskog.Mozda je ova 23 sigurnija od chrome-a, primetio sam da je dosta brza od chrome.Neko mislenje  o sigurnosti 23...sigurnija od chrome ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rexi kaže...

pokazuje li firefox 23 kad zelite otvorite facebook isto kao kod mene?(slika)sta mu znaci to da je untrusted...

Problem sa SSL sigurnosnim certifikatima (SSL se koristi za kriptiranu komunikaciju preko https protokola, za razliku od običnog http protokola koji nije kriptiran)

Čitaj o mogućim uzrocima problema:

http://support.mozilla.org/en-US/kb/connection-untrusted-error-message

Moguće da ti se nešto u profilu zbrčkalo, jer sam upravo otvorio facebook.com login stranicu preko https protokola u firefoxu 24 bez problema...

rexi kaže...

Nece da vidi sve add-onsa od kasperskog.

Moguć problem sa kompatibilnošću. Kaspersky će morati nadograditi svoje addone kako bi radili sa novom verzijom. Otvori about:addons i pod "extensions" pogledaj koje su ti ekstenzije onemogućene i zašto.

rexi kaže...

Mozda je ova 23 sigurnija od chrome-a, primetio sam da je dosta brza od chrome.Neko mislenje  o sigurnosti 23...sigurnija od chrome ili ne?

Otprilike su isti. Stvarno je teško o tome pričati jer bi morao znati napamet sve moguće aktualne rupe u svakom browseru. Ali oba se aktivno krpaju kad god neki propust bude otkriven.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice