laik sam, al kod nas bi mogao biti problem što se mnogi bave onim što je van njihovog core biznisa. npr. prodajem šarafe i vidim da mi ide dobro prodaja. pa dodam televizore i hladnjake. pa stavim u izlog 3 laptopa. pa zašto ne bi zatvorio konkurenciju preko puta i stavio u ponudu i namještaj iz poljske. onda se uzme neki hotel, sala za svatove, još malo nekretnina po obali i to je to.
Ne smijem komentirati istinitost priče oko kamata, ali ukoliko se priča tako razvije to će biti završetak restrukturiranja HGspota i više neće postojati niti najmanja mogućnost stečaja (i sad je ta mogućnost puno manja nego kod većine naše konkurencije). Mi smo u plusu već 6 mjeseci koliko god to neke mučilo ovdje, a robe imamo najviše u Hrvatskoj tako da priče oko toga da nešto nemamo ne stoje. Naravno da neki naši manji dućani ne mogu imati izbor robe kao naš najveći u Utrinama, ali sve se može naručiti i obično stiže za dan, dva. Imamo potpisane ugovore s 15-tak najvećih dobavljača tako da teško može postojati nešto što nemamo u ponudi. Na kraju krajeva, u Utrinama imamo izloženih 124 modela laptopa, znači ne samo u ponudi nego otvorenih i izloženih koji se mogu ispobati.
I moje isprike na tonu odgovora, ali idu mi na onu stvar te prepotentne wannabe korporativne bulšitserkenj spike...
mene iskreno interesira na koji će to revolucionaran način riješiti obveze od 220 milijuna kuna u samo godini ili dvije dana.
to je moguće samo ukoliko kreiraju neki super software ili harware tim koji će u mjesec dana stvoriti super revolucionarni proizvod koji će zapalit cijelu europu od ludila i kvalitete.
to je jednostavno pre velika dubioza gdje se samo odgađa neizbježno.... stečaj.
imati hrpetinu robe na skladištu znači samo da ju nemožeš prodati i to zapravo nije neka posebna dika i ponos. (normalnima ne bi trebalo biti i da sam manager tamo ozbiljno bi se zamislio kada bi imao puna skladišta i trgovine robe koja stoji i stoji i tjednima stoji)
naravno ovdje imamo premalo informacija da bi znali kako će se i hoće li se hgspot izvući..... sve ovisi koliki im je promet, kolika su im potraživanja itd.
no činjenica je da je 200 milijuna duga ipak previše i za puno veće i ozbiljnije igrače nego što je hgspot. u međuvremenu je na tržištu stvorena cijela eskadrila kvalitetnih i već sada vrlo jakih prodavača informatičke i ine elektronske opreme.
meni je tako svejedno, već sam se naviknuo na nove koji su jeftiniji i imaju pristojnije i stručnije osoblje u trgovinama.
P.S.
Ana... kako možeš biti u plusu a istovremeno imati dug od 200milijuna? to mi kao ekonomistu nikako nije jasno.
Ak sami Prpa i Riđi kažu da nemaju pojma dal će se izvuć ili ne, onda teško da vaša lupetanja mogu imati nekog smisla...
HGspot je nekada bio jak i imao mnogostruko više dnevnog prometa nego sada... ovo što se od HG-a napravilo kada se tamo nakotilo 20-ak direktorčića za sve i svašta koji su primali plaću za niš pametno je jednostavno sramotno ... ali mi nije žao ... sami ste si to napravili... i da, propast ćete, isto kak je qja Verica propala ... i nije mi žao... žao mi je samo okej ekipe koja tamo radi i koja će izgorit radi nekolicine nadobudnih idiota... kao što ste i vi!
p.s. - naljepnice na trgovinama koje su kakti u smislu rebrandinga (a u biti sakrivaju unutrašnjost dućana da se ne vidi koliko je prazan) i novi "wow cool" sajt kojeg svatko van HGspota ne podnosi nisu koraci dovoljni da bi se iskopali iz jame u koju ste upali...
Sabbathian, vidim da niste bili najmanje godinu dana u HGspotu, pa Vas pozivam da nas posjetite. Unustrašnjost dućana nije prazna, dapače prepuna je i to najnovije robe, a ne stare. Kako mi javljaju dečki iz nabave prosječna starost naših zaliha je oko 10 dana, a manje od 0,1% zaliha je starije od 30 dana. Dođite do Utrina i pogledajte malo, iznenadit ćete se.
Još uvijek neću kupovati u HGŠrotu zbog prevelikih cijena, sjećam se "skandala" sa Palit GTX470 koja je u SVIM dućanima (uključujući VeMulj) koštala 1.900-2.100, a u HGŠrotu 3.100kn.

Suosnivač hg spota prpić napao je prošlu upravu kako je nesposobna i kako je uništila hg spot te se vratio u firmu kako bi je ponovo uzdigao a u stvari samo je pokazao da prvi uspijeh hg spota nema veze s njihovom genijalnošću već glađu tržišta za informatičkom opremom. Kada je ta glad nestala i tržište se zasitilo i profiliralo prpić je pokazao da je jednako nesposoban vratiti firmu na pozitivnu stranu od propasti niti je sposoban uhvatiti komadić sadašnjeg tržišta kako bi firma preživjela. U jednom trenutku trebaš imati kliker i prepoznati glad ljudi za nečim no to ne traje dugo i u drugom trenutku treba se znati izboriti na jakom tržištu za preživljavanjem a to prpić nije sposoban kao niti prošla uprava ... to je tip menadžera koji dobro pliva dok nema konkurencije i dok je tržište u formiranju za sve ostalo tu su banke kako bi spasile stvar ...
Ja sam osobno ima super iskustva s HgSpot-om iz Vinkovaca, dečki koji rade tamo su pun gas, samo činjenica je da su im komponente znatno skuplje nego u Admu ili protisu, tako da sam se nakraju za nabavu skupljih komponenti okrenio protis/adm! Ali nije mi jasno ako ovi (adm/protis) može jednu jeb... graf nabaviti za 1321 kn zasto dođe toliko u Linksu, i naravno skoro identično toliko u HGspot, negdje sam nabasao na nebuloznu razliku od skoro 900 i nešto kuna za jedan atijev model graf ali sad mi se to neda tražiti...ali ni ovih 300kn nije malo jel nemogu i ovi nabaviti graf od istog dobavljača i prodavati je pod cijeni kako i protis, čak štoviše vjerovatno bi je mogli prodavati i jeftinije zbog količine graf koje bi prodali????
kontam da njihove nazovi "wanabe menađere" treba poslati ponovo na srednjoškolsko obrazovanje u neku doooobru ekonomsku školu ili bar fakultet da nauče onove poslovanja i konkurentnosti e da i naravno ETIKE da mladi, pametni i vrlo vjerovatno visoko obrazovani ljudi (čitaj Ana) nemoraju razno raznim šemama prikrivati njihovu nesposobnost!
Ak sami Prpa i Riđi kažu da nemaju pojma dal će se izvuć ili ne, onda teško da vaša lupetanja mogu imati nekog smisla...
HGspot je nekada bio jak i imao mnogostruko više dnevnog prometa nego sada... ovo što se od HG-a napravilo kada se tamo nakotilo 20-ak direktorčića za sve i svašta koji su primali plaću za niš pametno je jednostavno sramotno ... ali mi nije žao ... sami ste si to napravili... i da, propast ćete, isto kak je qja Verica propala ... i nije mi žao... žao mi je samo okej ekipe koja tamo radi i koja će izgorit radi nekolicine nadobudnih idiota... kao što ste i vi!
p.s. - naljepnice na trgovinama koje su kakti u smislu rebrandinga (a u biti sakrivaju unutrašnjost dućana da se ne vidi koliko je prazan) i novi "wow cool" sajt kojeg svatko van HGspota ne podnosi nisu koraci dovoljni da bi se iskopali iz jame u koju ste upali...
Sabbathian, vidim da niste bili najmanje godinu dana u HGspotu, pa Vas pozivam da nas posjetite. Unustrašnjost dućana nije prazna, dapače prepuna je i to najnovije robe, a ne stare. Kako mi javljaju dečki iz nabave prosječna starost naših zaliha je oko 10 dana, a manje od 0,1% zaliha je starije od 30 dana. Dođite do Utrina i pogledajte malo, iznenadit ćete se.
... zeznut je taj posao osobe koja mora braniti neku firmu online... pogotovo ako za to nije kvalificirana niti je to sposobna činiti... Ana, dajte nekom drugom da se time bavi ... nekome tko je realan... nekome tko neće vrijeđati inteligenciju forumaša... nekome tko će možda stvoriti kvalitetan odnos sa forumašima (potencijalnim kupcima) i samim time barem pokazati da se HG trudi ... ovakvom repeticijom PR gluposti koje ste pobrali na nekom tečaju ne činite ništa dobro HGspotu ... Žao mi je što to do sada ni sami niste uvidjeli ... ali skužiti će netko od vaših nadređenih (nadam se uskoro)... i lijepo vam se zahvaliti na "svemu što ste učinili".
Istina, ne znam i ne želim tvrditi za ostale proizvode, ali činjenica je da sam u HG-u prije 2 mjeseca kupio LG plazmu za najnižu cijenu u ZG, 10% nižu od konkurencije.. mislim da se kod svakoga može naći i skupo i jeftino, nisu svi generalno jeftini ili skupi..
a ti si dioničar HG-a? :)
Zasto HGSpota nema na nabava.net?
ma ima samo su skroz na dnu
Prodavali su loše (robu) uz groznu uslugu i ovo je bilo samo pitanje vremena. Trebali su propasti i prije. Za toliko (loših) dilera IT opreme jednostavno nema mjesta na tržištu, jer posluju na principu: sporo, loše, skupo. Ni jedan od njih ionako (vjerojatno zbog svoje "odbranosti", "genijalnosti", bahatosti, pohlepe...) ne traži ili prihvaća feedback kupaca, od kojih živi. Svi počinju dobro no brzo ih proguta "tranzicijski sindrom". Tek malobrojni su koliko-toliko ok: Links, Ve-mil djelomično i par manjih. A i to samo zbog radnika - NE uprave. Još puno žganaca i špinata, dragi oduzetnici. I ugledajte se u, primjerice, austrijski Saturn i ostale njihove dilere IT opreme. Topla voda je odavno izumljena.
Draga Ana očito da nemate uvid u realno stanje osim za Utrine. Redovito prolazim (to je dovoljno) kraj Hg spot VK i OS i apsolutno nemam razlog za ući, jer je poluprazna i jedna i druga. A da ne govorim da je jeftinije i brže kupiti online nego čekati da dođe kod vas u poslovnicu.
Da smanjite cijene bolje bi radili!
Ja isto samo pozitivna iskustva iz HGSpota-a, u Splitu, također dućan je pun toliko da su stvari na policama nagurane i izbor je dosta dobar. Sad nisam kupovao tamo grafičke i tako te skuplje stvari, ali su najjeftiniji u Splitu sto se tiče Philips sluša (10-ak% jeftinije od ostalih), a ovih dana opet tamo planiram uzeti SHE9700. Isto mi se i sviđa nova webstranica, te mi je bolja od links-ove koja je isto dosta dobra, a pogotovo od ADM-ove koja je dobrano zaostala za njima.
EDIT: E da kada sam prosli puta uzimao SHE9700 tamo u Splitu ih nije bilo, naručio sam ih u srijedu ili četvrtak, a u subotu kroz jutro mi je na mobitel javljeno da su stigle.
Kratko i jasno...
Da podijele otkaze masi niškoristi(tzv.menadžeri i poddirektori),cijene bi odmah mogle biti na nivou drugih firmi...
Žalosno je ovo kad vidim koliko drugih ljudi želi drugim zlo ili se raduje tuđoj nesreći. Lako je likovati, a baš bih vas vidio u toj situaciji, a sada su svi generali poslije bitke, dok zapravo, najobičniji jadnici.
Žalosno je ovo kad vidim koliko drugih ljudi želi drugim zlo ili se raduje tuđoj nesreći. Lako je likovati, a baš bih vas vidio u toj situaciji, a sada su svi generali poslije bitke, dok zapravo, najobičniji jadnici.
wellcome to the balcan...most beautyfull and human people ever seen...
Kakve se Utrine stalno spominju?
Gdi je ostatak hrvatske?
wellcome to the balcan...most beautyfull and human people ever seen...
oh da, eto nas na još jednom primjeru balkanskog mentaliteta
oh da, eto nas na još jednom primjeru balkanskog mentaliteta
Tako je,dabogda susjedu crkla krava...izreka osmišljena na ovim prostorima.Nisam protiv nijedne firme,a loše pooslove treba pripisati lošoj organizaciji..i to je to.Problem je u mentalitetu ljudi koji plaćaju kvadrat stakla 19 000 kuna,posebno uvezenog iz Italije,sa 9 slojeva.Zna se optimalni broj upošljenih koji MORAJU imati svoju korisnu funkciju.Dakle,svatko mora stvarati određenu vrijednost,e tak ose onda mogu kreirati i normalne i konkurentne cijene.Inače,NE ŽELIM HG Spot propadne,jer ipak i ljudi žive radeći tamo..
Nisam niti ja da hgspot propadne. Ipak, što je više dućana to je veća i ponuda i konkurentnost. Kao da se links ili vemil ne bi pretvorili u monopoliste kad bi im se pružila prilika ..
Nisam niti ja da hgspot propadne. Ipak, što je više dućana to je veća i ponuda i konkurentnost. Kao da se links ili vemil ne bi pretvorili u monopoliste kad bi im se pružila prilika ..
Naravno...Nisu niti meni neke firme simpa po nečemu,ali nikad niti jednu riječ nisam protiv njih rekao,a taman da se radujem njihovoj propasti.To mogu samo balave nedozrele osobe,koje nemaju filinga za situaciju drugih ljudi.Unatrag par mjeseci jedan tikvan što je rekao :E da hoće HP propasti i zatvoriti firmu...Nema veze što u HP u desetine tisuća ljudi zarađuje za život,ma njega to ne briga,bitno da je njemu dobro,tata zarađuje novac,a mama kuha da ime što moron jesti i zajebav*ti u dokolici...
Ja isto samo pozitivna iskustva iz HGSpota-a, u Splitu, također dućan je pun toliko da su stvari na policama nagurane i izbor je dosta dobar. Sad nisam kupovao tamo grafičke i tako te skuplje stvari, ali su najjeftiniji u Splitu sto se tiče Philips sluša (10-ak% jeftinije od ostalih), a ovih dana opet tamo planiram uzeti SHE9700. Isto mi se i sviđa nova webstranica, te mi je bolja od links-ove koja je isto dosta dobra, a pogotovo od ADM-ove koja je dobrano zaostala za njima.
EDIT: E da kada sam prosli puta uzimao SHE9700 tamo u Splitu ih nije bilo, naručio sam ih u srijedu ili četvrtak, a u subotu kroz jutro mi je na mobitel javljeno da su stigle.
Linksova je prije bila bolja kada se ekspanzija stavki nije stalno refreshala ali opet bolje i takva stranica nego Šrotova koja ima sve, samo ne ono što čovjek očekuje od njih a to je ponuda i pretraga IT opreme na brz i lak način, ne novosti i ostale gluposti koje ako hoću, onda ću otvoriti Večernji, Jutarnji, Index.hr itd.
Nema se tu što veseliti ni likovati, čim je Šrot počeo prodavati bijelu tehniku ne treba biti ekspert ni general poslije bitke da se prognoziraju problemi. Umjesto da budu IT trgovina i prodaju kvalitetnu IT robu poznatijih i manje poznatijih a kvalitetnih marki i onu egzotićnu, kao što je Links polako gradio svoju reputaciju iz garaže dok je Šrot bio pojam, oni su išli glumiti Pevec.
Ubacivanje balkanskog mentaliteta i generaliziranje nema smisla.
ma ima samo su skroz na dnu
Nema ih. Prvo gdje sam gledao je bilo na dnu
Samo ću reči, M-San.

Gdi je ostatak hrvatske?
vjerojatno gđica Ana želi reći (stalno joj to čitam između redova) da će HG-spot završiti s tom jednom prodavaonicom na Utrinama
Links se cijenama i ponaša kao monopolist.
za Ve-mil mi ni dan danas nije jasno (niti sam se raspitivao) koji je krajnji razlog njihove propasti.
pa u Osijeku je bila godinama svakodnevna gužva u njihovom dućanu kojeg su imali na tri mjesta tijekom 7-8 godina.
ne možeš do beskonačnosti imati veliki promet. kad promet padne treba spustiti cijene 30-40% kao što je slučaj na zapadu gdje su česte sezonske rasprodaje pa i informatičke robe i poslovati na rubu isplativosti samo da bi zadržao kupce.
kad prođe "frka" i kad se ponovno pojavi glad za inf. opremom opet ćeš imati iste kupce.
bitno je kod ljudi izazvati "naviku" kupovine i dolaženja u određeni dućan, steći povjerenje povremenim "akcijama" pa će onda kupac kad uđe u HG-spot dućan kupiti i ono što nije htio.
Zato, kad u (toliko spominjanim) Utrinama osvane poslovnica ZABAe, ljudima će biti malo jasnije što se točno događa s HGom. Čini se da banka ipak nije tako loše prošla pri 'otpisu' duga. Šteta...
-tako je to, ipak su banke 'iskusni igrači'... tj (za početnike) vrhunac bankarskog biznisa je naplaćivati kamate, lako ih je i otpisati, bitno da se glavnica ne dira..
(hint: renta, hint2: kako mafijaški zelenaš obire vrhnje?, hint3: koji je pattern i privatizaciji firmi koje propadaju? -kupnja za 1kn, nabijanje kredita i rasprodaja onog što nešto vrijedi., hint4: čije su banke, tj. čija roba se prodaje u trgovačkim lancima, tko zarađuje itd, itd. itd.. )
-ovaj poduži dio u zagradi je samo vrh sante. Naglasak, svaki kamatar kad vidi da je 'koka' na izdahu malo popusti stisak (otpiše kamatu), ne zato jer je human, naprotiv...
ili pojednostavljeno, nije HGspot propao, još uvjek može zarađivati tj postoji profit. Samo što sad to nije zarada HGspota nego kamatara (oni gdje se taj profit preljeva, banke, Msan i par 'bauštelaca s pantovčaka'..)
- Prpa nema što (pametnog) učiniti osim pobrati još poneku plaću. Druženje s kengurima ga je udaljilo od HR-stvarnosti... (inače, zna što radi, btw. neobično da se prodao kao sportaši u saboru)... (za razliku od simpatične osobe pod nickom Ana.., sirotica vjeruje da su police pune aktuelne robe, naravno nekoliko osoba je već protutnjalo njenim radnim mjestom i nickom).
-puno zagrada, jer je teško slovima opisati situaciju (kao čitava HR).