Banke spašavaju HG Spot zaključana tema

poruka: 529
|
čitano: 122.640
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Banke spašavaju HG Spot".
14 godina
neaktivan
Re: Banke spašavaju HG Spot
Veliki Brat kaže...

Nije istina. Postoji Zakon o obveznim odnosima koji definira prava i obaveze obje strane. Ovdje su u obostranoobveznom odnosu HG Spot i kupac. Ako distributer propadne, HGS i dalje ima odgovornost i (još važnije) zakonsku obavezu osiguravanja zamjenskih dijelova kupcu. Druga je stvar u kakvom su međuodnosu HGS i distributer, to nije briga kupca (i ne vidim kako/zašto bi morala/trebala biti).

Ovo je istina, ali znam iz vlastitog iskustva da nije baš sve kako piše na papiru tj. zakonu.

Konkretno kupio sam Gericom (ako se neki još sjećaju tog branda) i nakon isteka garancije isto sam trebao bateriju. Distributer je propao, a tamo gdje sam kupio su me otkantali da ne mogu nabaviti.

Na kraju sam se isto pozvao na sve zakone i ostala čuda i dobio ponudu u kojoj je bilo ukalkulirano od cijene baterije, špedicije i svega ostalog. Uglavnom nebulozan iznos.

Na kraju sam kupio bateriju na ebayu.

To je bilo prvi i zadnji put da sam kupio slagani NB lokalnog branda.

Od tada nadalje samo prva tri po udijelu na tržištu dolaze u obzir. {#}

14 godina
neaktivan
bed kaže...

Hej, Persona. Uopće ne sumnjam da se iza nicka krije netko iz hg spota, više je nego očito. Ne mogu shvatiti da ukoliko u garanciji piše da imate obavezu nabavljanja rezervnih dijelova 5 godina, a taj rok još nije prošao, vi ne samo da se ne pokrijete ušima, već se bahatite blebetanjem po forumima. Jesi ti pročitao što čovjek kaže? Ne traži on besplatnu zamjenu izvan garantnog roka, već mogućnost da kupi bateriju za proizvod koji ste mu prodali. I garantirali da ćete imati rezervnih dijelova pet godina.

Ovakvim nastupom s režete tu tanku grančicu na kojoj sjedite..

@vubor; imaš mailove, dakle pisani trag, imaš garanciju koja je ugovor između tebe i prodavatelja i lijepo ih tuži. Pristati će oni i na mirenje, vjeruj mi..

imam ja svoju firmu pa znam neke stvari. nije sve ni crno ni bijelo.

pretpostavljam da ti radiš za Državni inspektorat? ili za neki odvjetnički ured pa tražiš klijente kad tako huškaš ljude? daj im odmah i objasni koliko je troškova oko tužbe i kakve odvjetnike imaju takve firme i koliko to dugo može trajati (tj. pojesti živaca i novaca) u našem pravosuđu.

17 godina
Persona non grata kaže...
Veliki Brat kaže...

Nije istina. Postoji Zakon o obveznim odnosima koji definira prava i obaveze obje strane. Ovdje su u obostranoobveznom odnosu HG Spot i kupac. Ako distributer propadne, HGS i dalje ima odgovornost i (još važnije) zakonsku obavezu osiguravanja zamjenskih dijelova kupcu. Druga je stvar u kakvom su međuodnosu HGS i distributer, to nije briga kupca (i ne vidim kako/zašto bi morala/trebala biti).

Ovo je istina, ali znam iz vlastitog iskustva da nije baš sve kako piše na papiru tj. zakonu.

Prodavač je u tvom slučaju napravio ono što je zakosnki dužan, tj. poštivao je zakon.

16 godina
odjavljen

pretpostavljam da ti radiš za Državni inspektorat? ili za neki odvjetnički ured pa tražiš klijente kad tako huškaš ljude? daj im odmah i objasni koliko je troškova oko tužbe i kakve odvjetnike imaju takve firme i koliko to dugo može trajati (tj. pojesti živaca i novaca) u našem pravosuđu.

Prijava državnom inspektoratu je besplatna, a u slučaju da ne postoji nikakvo osporavanje kvara za koje je potrebno vještačenje (koje plača kupac, pa vještak ocijeni u njegovu korist ima pravo tražiti i trošak) u pravilu posjet inspektora s kompletnom dokumentacijom rješava stvar.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

Dakle, pogodio sam da si 'hagespotovac' (što nije bilo previše teško).

Ne radim za državni inspektorat, niti za odvjetnički ured. Ako se pozivanje na pravnu državu i provođenje zakona naziva huškanjem ljudi, tada huškam.. Jedino si djelomično u pravu u dijelu oko sudova, na to ću se vratiti.

Nije svaka reklama - dobra reklama. Nije dobar stav kada netko iz tvrkte kad je i zakonski u krivu, baja po forumu umjesto da skrušeno prizna svoju grešku. Da ste svjesni da to nije u redu, tada bi zašutili od prve. Ali vi očito niste. Naprotiv, onoga tko poziva na zakon i provedbu istog, nazivaš huškačem. Totalno izvrnuta logika..

Potrošači takav stav akceptiraju i nema neke sreće za tvrtku od takvog stava. Osobno sam imao problem s Vemilom i garantnim rokom, srećom iznos nije bio velik i jednostavno sam otišao u drugu tvrtku i kupio drugi takav proizvod. U Vemil više ne odlazim i svima koje poznajem sam sugerirao da ne kupuju u toj tvrtci. Vjerojatno oni svojim poznanicima, krug se brzo širi. A ti pokušaj izvući pouku koliko se isplati poslovati na takav način. Zapravo me jedino učvršćuješ u stavu da treba zaobići hgspot prilikom kupnje, jer postoji velika vjerojatnost da će biti problema, kad tvrtka njeguje takve stavove. To je reklama ovakvog postupka..

Sudstvo je u banani. To je interesna nakupina kojoj je svrha pronaći zakonski okvir za pojedine interese. Koji puta nije lako niti zakonski okvir poštovati, pa imamo nebulozna objašnjenja poput onog da je guranje prsta u guzicu socijalni kontakt. Nekako sumnjam da je baterija za prijenosnik vrijedna nekih pravnih malverzacija, pa ne shvaćam što misliš s pitanjem da li znam kakve odvjetnike imaju firme? Što će odvjetnik korektorom 'izbrisati' tekst u garanciji? Ili misliš da će pronaći kakvu rupu u zakonu? Ili pak insinuiraš da se takve stvari preko veze rade, pa igra ulogu određeni odvjetnik?

Trošak tužbe je vezan uz vrijednost spora - čitaj baterije. On može biti i 0 ako je tužitelj lošeg ekonomskog stanja. Komplicirani slučajevi doista dugo traju, ali ovaj to nije. Ovdje je sve čisto kao suza. Garantirali ste, isto odbijate poštovati i pismeno ste to izjavili. Po zakonu se sve napisano na računalu tretira kao i da ste pečat i potpis stavili (provjeri ako mi ne vjeruješ). Što tu ima dugo trajati, jedno ročište i gotovo. Prije će vas uputiti na mirenje gdje ćete tvrtka ako ima imalo soli u glavi obeštetiti stranku. Odvjetničke tarife neću komentirati, one ovise i o odvjetniku i o sporu, a na kraju će ih platiti onaj tko izgubi. Ne vidim kako bi to mogao biti tužitelj..

Međutim iznos je zapravo premali da se čovjeku uopće isplati zamarati tužbom. Određeni postotak ljudi će iz principa tužiti, a pretpostavljam veći broj će reagirati kao u primjeru s 'reklamom'. U oba slučaja ste izgubili kupca + krug poznanika. A 'neshvaćanjem' problematike i pokojeg čitatelja ovih bisernih stavova. To je pravi put, samo naprijed..

14 godina
neaktivan
bed kaže...

Međutim iznos je zapravo premali da se čovjeku uopće isplati zamarati tužbom. Određeni postotak ljudi će iz principa tužiti, a pretpostavljam veći broj će reagirati kao u primjeru s 'reklamom'. U oba slučaja ste izgubili kupca + krug poznanika. A 'neshvaćanjem' problematike i pokojeg čitatelja ovih bisernih stavova. To je pravi put, samo naprijed..

Ne znam zašto i na temelju čega mi se obraćaš ko zaposleniku HGspota, ali ako te veseli ....

Svako ima pravo na svoje mišljenje - moje je da se oko nekih stvari ne isplati previše živcirati i da ne treba odmah ići sve tužiti jer se to na kraju ne isplati.

A ti sad iz ovog posta pogodi gdje radim, koliko godina imam i ako ti nije problem dobitne borojeve za Bingo. ;)

17 godina
Whatever kaže...

@bed

Po čemu si ti zaključio da čovjek radi u HG-Spotu !!??

To je zločesta i bezobrazna insinuacija.

Vi luzeri kad naletite na inteligentnijeg od sebe odmah idete ad hominem, ili ispod pojasa.

Hahaha, vi luzeri... :D

Ajde, ovo tvoje bar nije insinuacija.

Nije uopće stvar u tome radi li on u HGSu ili ne, već u tome da daje savjete upravo kao da radi tamo, u interesu HGSa, a ne kupca. Osobno, meni je to smiješno, pogotovo zato jer, kako je već spomenuto, nema potrebe za tužbom. Prijava državnom inspektoratu, ovi ih natjeraju da se malo raspitaju i potroše neko vrijeme na izradu ponude i to je to. Kupac je dobio kakvu-takvu zadovoljštinu da ih je malo izmaltretirao, kao što oni maltretiraju njega i još gomilu drugih ljudi. Na kraju će ionako to kupiti preko ebaya, kao i svaki normalan čovjek. Ali najvjerojatnije sljedeći vrijedan komad informatilke opreme neće kupiti u HGSu, jer to nema apsolutno nikakve potrošačke logike.

Gledam te!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Banke spašavaju HG Spot

Ma tip u HGspotu mu je trebao dati ponudu za bateriju na 3.000 kn, pa bi ispunio zakonsku obavezu, a ovaj forumaš bi otišao posran. Napraviš nekome uslugu i pomogneš mu da prođe jeftinije i odmah si seronja koji ne poštuje zakon. To ti je naša Hrvatska, nikad ne valja.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoki.zlikowski kaže...

Ma tip u HGspotu mu je trebao dati ponudu za bateriju na 3.000 kn, pa bi ispunio zakonsku obavezu, a ovaj forumaš bi otišao posran. Napraviš nekome uslugu i pomogneš mu da prođe jeftinije i odmah si seronja koji ne poštuje zakon. To ti je naša Hrvatska, nikad ne valja.

Zoki, komentar ti je u najmanju ruku glup. - Osoblje je bilo neprofesionalno (navodno), a ozbiljne firme se klijentima ispričaju. Znaš li zašto? Zato što u ozbiljnim firmama rade sposobni menadžeri koji znaju kako se posluje. Ako te netko izmajmunira oko nečega oko čega nije smio, red je da ti nadoknadi "duševne boli" nekim ustupkom. HG-Spot živi zbog zadovoljnih kupaca, HG-Spot, kao ni ostale firme, ne rade uslugu kupcima tako što im "nabave i prodaju hardver".

Ako je moj zaposlenik bio nekulturan prema klijentu ili je klijent izvisio, klijentu se ispričam nekim popustom, poklonom i sl.

Pametan menadžment zadrži i odobrovolji nezadovoljne kupce, a loš otjera i zadovoljne.

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ako je moj zaposlenik bio nekulturan prema klijentu ili je klijent izvisio, klijentu se ispričam nekim popustom, poklonom i sl.

Pametan menadžment zadrži i odobrovolji nezadovoljne kupce, a loš otjera i zadovoljne.

Nažalost ovako funkcionira samo 10% firmi u Hrvatskoj.

U nekim si sretan ako izađeš bez batina.

Nisi ni svi kupci cvjećke, ali u firmi koja drži do svog imagea su uvijek u pravu. (ipak ih je na svu sreću manje)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 22:40 (Persona non grata).
16 godina
neaktivan

Ne znam zašto i na temelju čega mi se obraćaš ko zaposleniku HGspota, ali ako te veseli ....

Pitao sam, ustvari ustvrdio u prošlom postu, a ti si to preskočio, točnije uzvratio si protu-pitanjem gdje sam ja zaposlen. Dakle, pogodio sam..

Whatever kaže...

Po čemu si ti zaključio da čovjek radi u HG-Spotu !!??

Ako si pratio temu i to sam nisi shvatio, nema smisla da ti ja objašnjavam.

Whatever kaže...

Vi luzeri kad naletite na inteligentnijeg od sebe odmah idete ad hominem, ili ispod pojasa.

Glupani koriste pojmove koje ne razumiju. U istoj rečenici napisati tvrdnju koja pobija sama sebe je vrhunac gluposti..

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nažalost ovako funkcionira samo 10% firmi u Hrvatskoj.

U nekim si sretan ako izađeš bez batina.

Nisi ni svi kupci cvjećke, ali u firmi koja drži do svog imagea su uvijek u pravu. (ipak ih je na svu sreću manje)

Nisu kupci uvijek u pravu, ali kad jesu onda se to prizna. Recimo, ja sam greškom Googleu platio puno novca sinoć prebacivši se prije više od mjesec dana (!) greškom na vrlo skupi model suradnje. Odabrao, platio i s računa odleteeeeeeee dolarčići... puno njih.

Nazvao sam business podršku i fino rekao: nisam bio pri sebi dok sam kupovao Vaše usluge, kupio sam stvari koje mi zapravo ne trebaju i molim svoj novac nazad. Usluge nisam koristio, pogledajte log. - Jutros sam dobio novac nazad i zahvalu za (ne)korištenje usluga. - U Hrvatskoj bi od "većine" kako ti kažeš, dobio odgovor da mi zakonski nisu ništa dužni i da odštetam.

U Linksa kupujem tastaturu. Naručim i kažem da želim rezervirati, odbiju me, došlo je do nesporazuma i moja se tastatura proda prije nego sam došao - jedina. Ja sav bijesan šaljem fino mail svim Links kontaktima. Javlja mi se netko od onih koji udlučuju, ispričava se za nesporazum i nudi popust na proizvod. - To se zove vrhunska usluga zbog koje sam opet danas potrošio baš u njih svoj novac.

17 godina
naxeem kaže...
Nisu kupci uvijek u pravu, ali kad jesu onda se to prizna.

Sve pet i sve stoji, ali... Čemu ovaj gej avatar, pobogu?!

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Pitanje ti je bezveznije od ovog odgovora.

P.S. Hint: rekurzija!

17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Pitanje ti je bezveznije od ovog odgovora.

Uz ovako uspravan mač? Sumnjam.

P.S. vrijeđa me hint  >:C

Gledam te!
17 godina
neaktivan
HGSpot je sve samo ne normalna firma...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Whatever kaže...
bed kaže...

Whatever kaže...

Vi luzeri kad naletite na inteligentnijeg od sebe odmah idete ad hominem,ili ispod pojasa.

Glupani koriste pojmove koje ne razumiju. U istoj rečenici napisati tvrdnju koja pobija sama sebe je vrhunac gluposti..

Argumentum ad hominem, slobodno prevedeno "napad na čovjeka" je nastojanje da se iznošenjem ružnih stvari o protivniku njega diskreditira kao osobu, te time i njegovi argumenti prikažu nevaljanim.

"Ili ispod pojasa" je sasvim logična konstrukcija koja je u vezi s ad hominem.

No, nepismenost je na razini, jer ne piše se da tvrdnja pobija SAMA sebe, već tvrdnja može samo pobijati; SAMU sebe.

Hg spot je normalna firma u teškoćama, a to što netko nema pametnijeg posla, nego u svakom postu pljuvati po istoj je njegov veliki problem.

Krivu stvar si boldao. Oh oprosti, smijem li upotrijebiti izraz boldao da ne uvrijedim tvoje istančano uho za pravopis?

Činjenica je da ne shvaćaš da u istoj rečenici radiš upravo ono što ti smeta. Ustvrdio si da sam nepismen s ciljem da mi bolje objasniš pitanje iz teme? Ili nastojiš iznošenjem ružnih stvari diskreditirati mene kao osobu pa će time moji argumenti srušeni? Zaista ne razumiješ što pišeš ili se praviš mutav? Da koristim iste metode, rekao bih da si idiot, ali ja to neću reći, jer bi to bio ad hominem..

Za poteškoće Hgspota nisam kriv, nisam sudjelovao u tome. Trudim se biti realan, zapravo nemam ništa protiv te tvrtke. Nisam imao loša iskustva (ako zaboravim neupućenost prodavača) i ne stoji ti izjava da u svakom postu pljujem hgspot. Pretpostavljam da imam pravo na svoje mišljenje? Ili ako imam svoje mišljenje onda nemam pametnijeg posla? Kad smo već na toj temi, što se ti ne uhvatiš pametnijeg posla, već baljezgaš na forumu o pravopisu u temi o Hgspotu?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...'

Uz ovako uspravan mač? Sumnjam.

P.S. vrijeđa me hint  >:C

Mač je i uzbuđen, vidi kako svijetli. I na vrhu se bijeli. (ovo se i rimuje).

Nego, HG-Spot je OK, uvijek sam imao dobra iskustva s njima, tj. nikad probleme.

17 godina
moderator
Banke spašavaju HG Spot

toliko je trolanja i off-topica da nema svrhe uopće to čistiti, pa nema druge nego - LOCK

...
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice