IPhone X - [Rasprava]
- poruka: 1.314
- |
- čitano: 468.684
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi, jeste primijetili da nam se kolega Torent odjavio?
Ako pogledaš spamanje po svim temama, bolje da se sam odjavio nego da su ga moderatori blokirali.
Kolega je imao spamanja posebice po WP temi...
Nije problem što je imao svoje mišljenje...problem je u tome što je s jednim te istim mišljenjem tamo pilio ljude.
Ljudi, jeste primijetili da nam se kolega Torent odjavio?
On je, koliko ja znam popio dva crvena u relativno kratkom vremenskom periodu, pa sam nekako uvjerenja da je njemu "sugerirano" da se bolje sam odjavi, makar sa tim nick-om i avatar-om pa neka se prijavi sa novim, nego da mu odgovorne osobe sa foruma spiče crnog !
Ako je i malo karakter bude se uočilo da ga više nema u eteru, barem tako skorom, a ako će i naići sa novim account-om, to će se odmah skužiti!
ljudi sta se tripujete oko FaceID-a ja ga koristim i svaki put savrseno radi.
zapratio sam temu da mogu neke novosti vidjeti ovdje ili nesto korisno procitati o novom iphone-u ja citam neke gluposti oko kojih se tripujete.
lik iznad uzeo iphone x a ne zeli koristiti faceid, pa sta si onda x uzeo? da mozes reci ja imam iphone x, mogao si ostati na nizem modelu ili uzeti 8 ili 8plus koji su jako slicni po speku i uzivati u touch ID-u.
stvarno se divim svakakvim komentarima ovdje.
Uglavnom da se krivo ne protumači zanima me vaše mišljenje o njihovoj izjavi za face id dali je lice pohranjeno u sam ios a ne kod njih u bazi ili je to čista laz? Cisto radi privatnosti me zanima
Ono što je tu bitno je da ne trebaš brinuti.
Vjerojatno je za sad samo na uređaju, ali ako znaš da su pratili gps-om korisnike potajno (kao zbog boljeg korisničkog iskustva), onda možeš pretpostaviti da negdje rade i back-up tvoje jedinstveno lijepe fizionomije.
Ne moraš se brinuti zbog toga, samo u Zg imaš samo gradskih preko 1000 kamera, mogu te 3D izrendererirati kad i koliko žele i restaurirati tvoj dnevni hodogram, ako baš žele. Ali to nitko ne radi ako nisi baš Osama Bin-Laden. A Zagreb je zaostala provincija spram zapadne civilizacije.
Windows 10 ti snimaju svako tipkanje po tipkovnici i svaki file koji si skinuo na komp. O povijesti browsanja po netu da ne govorimo. Sve se to lijepo šalje u Redmond.
O Googleu je bespredmetno govoriti: oni žive od toga da prodaju najtočnije korisničke profile. Vjerojatno poznaju naše navike bolje od nas samih.
Find My Device na Androidu 8 ili Find My iPhone (od iOS 9 ga više ne možeš maknuti sa uređaja) - što misliš kako rade i zašto su jako dobri prema korisnicima u lociranju uređaja? Data-mining i agregacija korisničkih podataka (profiliranje korisnika) je najunosnija poslovna i-djelatnost danas.
Ali:
Ako to spustiš u brojke, enormno mnogo ljudi radi enormno mnogo gluposti, sigurno veće nego što tebi može pasti na pamet. Veća je šansa da će ti neznanac slične fizionomije otključati iPhone (a unatoč ovim video klipovima, šansa je minimalna), nego li da će to Apple uspjeti zloupotrijebiti tako da ti budeš nekako oštećen.
Najgore što ti se može desiti sa novim tehnologijama jest da kad "pogledaš" neke cipele, da te "internet" maltretira neko vrijeme sa pokušajima prodaje slčnih cipela.
Frend mi je, inače, demonstrirao tehnologiju pametnih panela (time se bavi), koji ne samo da snimaju korisnike nego i pamte (!) koji su korisnici već gledali u izlog. Najavili su im da će noviji modeli moći prepoznati i izraze lica... zvuči li ti to poznato?
Sve to zvuči malo napeto, i ja isto ne volim da mi netko prčka po privatnosti, ali realno, nemaš razloga za brigu.
U pravu si i hvala 👍🏻👍🏻
Nemaš problema ako kupuješ od pouzdanih firmi kao BlitzWolf, Aukey, Xiaomi i slično. Njihovi proizvodi su super a BlitzWolf ima bolje kabele nego Apple, što se vidi ako ga prerežeš. Sa pretvaračem 230/5-9 V treba biti oprezan jer jeftini kineski su smeće. Zato provjerene firme i vozi.
evo sada sam uzeo ovaj wireless charger, za pocetak mi se cini ok.
koji da koristim? od applea?
http://s.aliexpress.com/367NzUni
cim si objavio jeftini wireless chargeri odmah sam oso i narucio jedan
totalno ravnodusno sam sam svratio u istyle (bio mi usput) da vidim i uzmem u ruku X (nije mi se ni najmanje svidio preko neta sto sam vidio) i moram priznat da me ugodno iznenadio. odlicno lezi u ruci, ekran prilicno dobar ako ne i najbolji sto sam vidio uzivo, za razliku od S8 koji sam morao zonglirat po ruci da nemam nezeljene dodire po ekranu ovdje s tim uopce nisam imao problem.
notch na kraju nisam ni dozivljavao dok sam prckao po njemu. kamere odlicne ovako na prvu, geste nisu nikakav problem. nazalost face id nisam uspio isprobat, tj kao jesam u nekom demo modu al to ne racunam jer je okrlje.
znaci da kosta nekih 4-5 tis kn uzeo bi ga odma , ovako nema sanse kolko god mi se svidio u ducanu ne vrijedi mi ni blizu te novce (ko i hrpa drugih mobitela)
totalno ravnodusno sam sam svratio u istyle (bio mi usput) da vidim i uzmem u ruku X (nije mi se ni najmanje svidio preko neta sto sam vidio) i moram priznat da me ugodno iznenadio. odlicno lezi u ruci, ekran prilicno dobar ako ne i najbolji sto sam vidio uzivo, za razliku od S8 koji sam morao zonglirat po ruci da nemam nezeljene dodire po ekranu ovdje s tim uopce nisam imao problem.
notch na kraju nisam ni dozivljavao dok sam prckao po njemu. kamere odlicne ovako na prvu, geste nisu nikakav problem. nazalost face id nisam uspio isprobat, tj kao jesam u nekom demo modu al to ne racunam jer je okrlje.
znaci da kosta nekih 4-5 tis kn uzeo bi ga odma , ovako nema sanse kolko god mi se svidio u ducanu ne vrijedi mi ni blizu te novce (ko i hrpa drugih mobitela)
I ja sam preko vikenda u vipa malo razgledao x-a. Pa mogu reći da je zaista lijep uživo, ekran posebno dobro izgleda, u portrait modu čak ni notch ne smeta puno.
Al kako kolega gore kaže, nekih 4 - 5 tisuća max, jednostavno nema filozofije kojom bi mogao pravdati toliko novaca za telefon.
https://www.wired.com/story/hackers-say-broke-face-id-security/
iskreno nisam procitao sve od rijeci, ali sam pogledao video na yt-u i stvarno ne kuzim takav veliki propust za toliko skup uređaj. da su barem stavili fp scanner iza..
Mislim da se malo previše počelo srati o tom security-ju, kao da imamo ne znam što u tim mobitelima pa će netko raditi 3D printing lica ili skupljati otiske prstiju da ga otključa.
Onaj tko stvarno želi podatke na tvom mobu,doći će do njih, u to budi siguran.
https://www.wired.com/story/hackers-say-broke-face-id-security/
iskreno nisam procitao sve od rijeci, ali sam pogledao video na yt-u i stvarno ne kuzim takav veliki propust za toliko skup uređaj. da su barem stavili fp scanner iza..
Pa realno ovo nije propust, tako face ID funkcionira. Isto tako da netko salije u silikonu savršenu presliku otiska prsta to bi isto pretpostavljam zavaralo fp scannere.
Samo mislim da nitko od nas nije dovoljno važan da neko 3d printa maske i lažne otiske da bi nam ušao u telefon.
Veći je propust što neki član obitelji koji liči na vlasnika može otključati uređaj.
Mislim da se malo previše počelo srati o tom security-ju, kao da imamo ne znam što u tim mobitelima pa će netko raditi 3D printing lica ili skupljati otiske prstiju da ga otključa.
Onaj tko stvarno želi podatke na tvom mobu,doći će do njih, u to budi siguran.
Istina, al što ćeš kad je to ove godine najrazvikaniji feature na iPhoneu?
Apple ga sam svima tura pod nos da ga gledaju i diskutiraju pa evo diskutiramo.
nikad se nekupuje prva generacija proizvoda. pogotovo ne kod iphone-a .
kad izade "S" verzija to ce bit puno bolje. i onda godinu dana kad padne cijena
a i ko zna mozda vrate FP ispod ekrana ako se face id ne pokaze dobrim.
Sumnjam da će vratiti FP jer Apple oduvijek gura ono što misli da je ljudima potrebno a ne što ljudi žele.
Veći im je sad problem iOS 11 koji je totalni flop za uređaj te kategorije.
Nije iPX niti "njegov" nasljednik, ali svejedno izgleda nadasve zanimljivo ?!
LINK; https://9to5mac.com/2017/11/20/iphone-se-2-concept-video/
Ovo sam skužio tek ovog trenutka, pa ako niste se pobrinuli za sigurnost vašeg mobača, predlažem ovaj model!
LINK; https://www.seidioonline.com/product/apple-iphone-x-executive/