Problemi sa pristupom Gmail-u i Google-u

poruka: 44
|
čitano: 7.809
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Primijetio sam da unatrag tjedan dana dolazi do problema sa pristupanjem Gmail-u, a shodno tome i Google-u. Čak i ako se koristi Torpark, nakon nekog vremena Google i njegovi servisi jednostavno crknu. Prošli tjedan je dva dana zaredom u otprilike isto vrijeme Gmail bio nedostupan oko 1.5h (od cca 14.30h do 16h, 16.30h). Kontaktirao sam par poznanika i potvrdili su da imaju isti problem. Upravo dok ovo pišem, Gmail je opet crko. I nije posrijedi ban, ili pak problematičan pristup Internetu. Također sam primijetio da je u tom periodu otežano surfanje stranim stranicam, dok surfanje hrvatskim dijelom Interneta ostaje uobičajeno. Kako poštovani u BUG-u nisu ništa pisali o tome, interesira me da li netko ima slična iskustva, pogotovo unatrag tjedan, tjedan i pol, te da li je netko upućeniji u to što se zbiva. Nemojte sad upadat sa komentarima tipa dal sam provjeril svoj komp sa tim i tim programom... čist je ko suza (koliko je to moguće u današnje vrijeme). Ako se ne varam, Google obično upozori barem preko svog bloga da će vršiti nadogradnju sustava ili slične stvari, a vijesti o ovome nema nigdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa pristupom Gmail-u i Google-u
kod mene Google isto baš ovog trenutka neće.
Ni hrvatski ni Njemački.
Gmail neznam----ne koristim
17 godina

Pa evo ja upravo sada imam takve probleme. Google i gmail se ne otvaraju, a i to što kažeš surfanje stranim stranicama je lagano u banani.

Možda je stvar ISP-a, ako oni nešto rade.....ili su možda svi u šumi.....Osmijeh

Have you ever danced with the devil in the pale moonlight?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ni meni Google neće !
AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda im je netko hacknuo servere?? Smijeh

Ako je, nisam ja... hehe

...code your life...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedna napomena... nije usko vezano uz Gmail; dakle, ako ne radi Google, ne rade ni ostali njegovi servisi. upravo sam probao preko xB Browser-a (bivši Torpark), i uspješno se učitava. A i stvarno me smeta što BUG-ovci ni riječi o tome nisu prozborili, nego se mi mučimo u mraku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni ne radi google, a ni youtube(google je inače vlasnik youtube-a...)....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

upravo sam provjerio... fakat, počne s učitavanjem, al ne završi do kraja

17 godina
neaktivan

Jel neko zna jel neki drugi krajevi planete imaju vezu :) ?

This is the end of life as we know it :D

-d[°˛˛°]b-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da imaju... Probao preko Tor mreže, jednom iz SAD-a, drugi put iz Njemačke, i jedno vrijeme je sve normalno, a onda poof... crkne i tamo (za SAD nisam siguran, al mi se to desilo kad je bilo prek Njemačke)

17 godina
neaktivan

nije samo google, i yahoo search je down..

to  je katastrafa.. alarmantno stanje. elementarna nepogoda

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I'ts ALiveeee.... :D

-d[°˛˛°]b-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da to nema neke veze s viješću o akviziciji Yahoo-a od strane Microsofta? kak mi se čini, počelo je dan il dva nakon kaj su se novine raspisale o tome Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš me zanima što je bilo da je i google i yahoo bio dole...

Neki hakerski projekt ili nešto drugo??

...code your life...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

upravo je proradilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I want some more informations about this Google fall.Smijeh

...code your life...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda ima veze sa presjecenim linkom,podmorskim putem,ili nam T-Comov glavni link prema zapadu rikava,ili se upgrejda

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sumnjam da je problem u T-Comovom linku... samo se određeni dijelovi stranog interneta ne učitavaju kad postoji taj problem sa Google-om

17 godina
neaktivan

T-Com bi trebao imati backup rute, a ne ovako... mah što se žalimo, ionako ne plaćamo dovoljno.

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan
Odgovor o problemima sa pristupom Google-u

Nitko nije ništa pričao jer iz nekog čudnog i meni nepoznatog razloga ISP-ovi to taje. Zvao sam T-Com, ali čak i kada sam uspio dobiti helpdesk, razni Miralemi, Štefice i Mirte na helpdesku nisu imali pojma o čemu govorim, pa su me spajali na tehničku službu koja ni nakon 25 minuta nije podizala slušalicu. Gledao sam u čemu je problem i nema veze sa Svevišnjim G-om.

Problem se (koliko sam uspio skužiti) događa(o) između Sparkle-ovih routera (Seabone usluga koju koristi i T-Com), i pretpostavljam na routerima između istočne EU i ameriđije. Nisam siguran jel baš problem u tim geografskim lokacijama jer ne znam kako doći do podataka o lokacijama njihovih routera. Nisam nigdje drugdje imao priliku testirati pa nemam pojma utječe li ovo i na ostale domaće ISP-ove. Uglavnom, T-Comov promet sad radi preko dobrih starih Telijinih linkova. Upss... sad ne radi :) ... A sad me ponovo routalo preko Telie :)

Uglafnom, promet koji ide preko bilo čega osim Sparkle-a (Telia, Level3, DT->AT&T, itd.) uredno prolazi.

Inače, ako netko zna neku manje-više ažurnu geografsku kartu mrežne topologije ISP-ova i backbone-ova, please neka mi javi.

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Odgovor o problemima sa pristupom Google-u

napokon neki detaljniji pokušaj iznalaženja izvora problema... svaka čast. mislio sam čak i mejlat Google-u, ali to mogu samo novinari

17 godina
neaktivan
RE: Odgovor o problemima sa pristupom Google-u
lol. bilo tko može mailati, ali ne odgovaraju ni novinarima. ako ima kakvih problema kod google-a, u 90% slučajeva to objave na nekom od pripadajućih blogova, ili grupa.
17 godina
neaktivan

evo... opet ne šljaka. išo sam i na njihov blog, nije šljakalo, mislio sam da objavljuju kakvu vijest, kad ono čitav Google ne šljaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prošljakalo je par minuta nakon mog prijašnjeg post-a; ali, jesem ti sve... ovo je već treći put u ovak kratkom vremenu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kao što rekoh, ovo nema nikakve veze s google-om, a google vjerojatno ni nema pojma da se to događa. oni funkcioniraju najnormalnije i cijeli svijet normalno može do njih (izuzev korisnika T-Coma i možda još kojeg malog, nebitnog, zabačenog dijela svemira)
17 godina
neaktivan

ma slažem se, ali ipak mi je malo čudno da kada sam pristupao preko Tor mreže da je isprva radio (i to prilično brzo, iako sporije nego inače), a nakon 10-ak min isto otkantal karijeru. i samo neke strane stranice imaju problema sa učitavanjem; ostatak neta je normalan, pa mi je čudno da bi bilo do link-a

17 godina
neaktivan

najvise iritira sto nas (njihove jelte cijenjene potrosace) tcom drzi ovcama kojima servira "uslugu"

cemu sluze obavijesti sys admina kod tcoma? samo za najave radova?

naravno da nije sve njihova krivnja, ali trebali bi informirati svoje potrosace o eventualnim problemima

evo, na njemackim serverima gdje je normalno ping oko 40 (50 za one s max tv-om) lijepo "vozite" sa urednih 120+

nije neka nauka, ping plotter ( http://www.pingplotter.com ) i lijepo se vidi kako pojedine rute disu

naravno, nista u admin obavijestima (nikada nije ni bilo, cak ni kada je "usluga" bila u Q po tjedan dana)

mozda nemaju monitoring sustava? sto reci nego t scum

necu uopce komentirati njihov help desk i kako vas/nas tamo tretiraju

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 8:09 (Leroy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sad kažu: "Trenutno nema slobodnih agenata. Molimo, nazovite kasnije", poklapajući slušalicu (automat).

Zapravo, korisnici su njima stoka, pa nas tako i tretiraju.

Frankly, my dear, I don't give a damn.
16 godina
neaktivan

ja uopće ne mogu koristiti google....inače koristim Mozzilu i za home page mi je postavljen (www.google.hr)..ali jednog lijepog kišovitog dana pa do danas...google je crko!! doslovno! upali se mozila i čekam ja čekam...da se loada home page..odjednom; connection interrupted! mislim u sebi wtf?..obrišem ja podatke na mozzili-tools-clear private date... i dalje neće..ni na internet exploreru...ni operi.. nigdje! sad za home page koristim šugavi yahoo.com -.-...jel zna ko riješit problem?????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja se nekad ne mogu spojiti na google,bilo da palim laptop ili ga dižem iz stand by..to se dešava periodično,servise sam gasio prema preporuci s našeg foruma s tim da sam pazio da ne diram one bitne..svaki savjet dobrodošao

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 15:42 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice