eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.391.565
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
ERROR1911 kaže...
Budem vidio nikad mi nije se desilo to da mi je pisalo, koliko njim treba za plavu kovertu da mi dođe, jel mi je dosta hitno za taj paket.

U poštanskom prometu nema hitnosti. Pročitaj ponovno Često postavljana pitanja. {#}

Trebalo bi ti stići sutra, onda im ti sutra faksiraš račun (do 12 sati ili tako nešto) pa ti onda oni to sutra ocarine i vrate na poštu i, ako ti lokalna pošta u subotu dostavlja pakete, mogao bi to u subotu dobiti (ako ne dostavlja, možeš se zaletjeti s osobnom iskaznicom i pitati je li ti stigao paket).

Prilikom preuzimanja paketa platit ćeš PDV (ne znam ide li i carina na to) i to je to. Osim u slučaju da će smatrati da ti je to za obavljanje djelatnosti, onda će ti paket poslati na špediciju, pa ćeš platiti još i troškove špediteru - ne znam kako to onda točno ide (da li si ti biraš špeditera ili ti ga oni dodijele) jer mi nikad ništa nije završilo kod špeditera.

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Hvala na pomoći, dali ima tko tu od Vas iskustva sa carinom dali su dobri i može se dogovoriti ili imaju svoje JA ?

0 0 hvala 0
14 godina
Ovo drugo ti je točno.
robimarko@gmail.com
14 godina
ERROR1911 kaže...

Hvala na pomoći, dali ima tko tu od Vas iskustva sa carinom dali su dobri i može se dogovoriti ili imaju svoje JA ?

Iskustvo ti je to da pricekas jos 10 dana i kad uđemo u eu zbogom carino...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
14 godina
neaktivan
ante5656 kaže...
ERROR1911 kaže...

Iskustvo ti je to da pricekas jos 10 dana i kad uđemo u eu zbogom carino...

E pa nisi dobro informiran!
Carine i PDV-a nema ako naručuješ iz zemalja koji su u EU, dok naručuješ iz drugih zemalja (Kina....) ima i carina i PDV! 
Ovo što je 'ERROR1911' naručio podbilježava carini i PDV-u jer ta zemlja nije u EU. 

14 godina
neaktivan

Dobio sam poziv da dostavim račun carini, jel dovoljan screenshot s paypala buduci da nemam ništa konkretno osim toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kobra24 kaže...

Dobio sam poziv da dostavim račun carini, jel dovoljan screenshot s paypala buduci da nemam ništa konkretno osim toga?

Ako piše naziv robe, onda je račun s PayPala dovoljan.

16 godina
neaktivan

Kupio sam mob preko ebaya, međutim došao mi je neispravan pa sam ga ja opet poslao natrag, da bi mi prodavač mogao poslat ispravan... Prvi puta sam platio carinu pa me zanima dal ju trebam platit opet, zna li netko možda?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pozdtav ljudi Htio sam samo pitati jedno lagano pitanje :) Poceo sam prodavati nesto na ebayu...i ovaj put nisam nist prodo ali mi je izracuno FEE OD 5,40$...e sad...jutros vidim skinuli mi tih 5,40$ sa paypala...pa me zanima...dali to ebay uzima i FEE KOD itema koje i ne prodas ili kako to vec ide jer su meni vec uzeli Hvala puno ;)

0 0 hvala 0
15 godina

Pošto sam dobio pojašnjenje od carine da u paketu nema računa, poslao sam poruku kinezu i pitao ga dali je stavio račun u paket, 

dobio sam od njega odgovor da je stavljen račun na kojem piše da je proizvod plačen 15$ i da piše na paketu "car diagnostic tool" ali je problem sljedeći 

ja to nisam platio 15$ nego 109$ ako mi dođe poziv od carine da njima dam račun s paypala s ovime od 109$ kako imam plačen? 

EDIT: Stigla je bijela kuvertica ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 13:46 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Pošto sam dobio pojašnjenje od carine da u paketu nema računa, poslao sam poruku kinezu i pitao ga dali je stavio račun u paket, 

dobio sam od njega odgovor da je stavljen račun na kojem piše da je proizvod plačen 15$ i da piše na paketu "car diagnostic tool" ali je problem sljedeći 

ja to nisam platio 15$ nego 109$ ako mi dođe poziv od carine da njima dam račun s paypala s ovime od 109$ kako imam plačen? 

Čekaj prvo rješenje, pa ćeš onda vidjeit hoćeš šta morati platiti li ne. 

I meni je išlo na CUV i prošao je paket bez ikakvih pitanja, pisalo je na paketu da je plaćeš oko 10$ a naravno plaćeno je puno više s moje strane.

I uglavnom, dan je provelo tamo, i dan poslje je poštar donjeo mi paket.

Tako da čekaj prvo što će biti pa tek onda diži paniku. Samo polako 

EDIT: 

sad sam ti gledao postove gore, pa nemamo isti slučaj, kod mene je ovako prošlo:
KLIK 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 8:44 (Franjo15).
16 godina
neaktivan

Neki dan sam cuo na vjestima da EU i Amerika pregovaraju o ukidanju carine između te dvije države te da bi korz par godina to moglo biti rješeno, znaci li to da možemo ocekivati da nece biti carine na proizvode iz amerike.

0 0 hvala 0
15 godina
razorinc kaže...

Kupio sam mob preko ebaya, međutim došao mi je neispravan pa sam ga ja opet poslao natrag, da bi mi prodavač mogao poslat ispravan... Prvi puta sam platio carinu pa me zanima dal ju trebam platit opet, zna li netko možda?

Ako si ispravno slao nazad, znaci kroz carinsku postu (u Zg isto u Branimirovoj, salteri desno od carine), onda si dobio potvrdu o izvozu.

Sa njom onda dodjes na carinu kada ti dodje drugi mob i ne placas ponovno carinu.

Ako nisi onda ces opet platiti.

17 godina
moderator
ERROR1911 kaže...

Pretpostavljam da je paket malo veći i/ili teži, odnosno nije veličine podebljeg pisma pa je moguće da ti paket uopće nisu ni otvarali a da je Kinez račun stavio u paket, a ne u košuljicu s vanjske strane ili zalijepio s vanjske strane. Ili, ako ga jesu otvorili, da nisu povjerovali onome što piše. Nicu carinici glupi, dobro oni znaju što carine i kolika je otprilike cijena. Platit ćeš PDV po računu kojeg im pošalješ. Ako ga kojim slučajem krivotvoriš i uhvate te, onda ćeš ti snositi posljedice. Prodavač neće snositi nikakve posljedice što god da se dogodilo.

zeroname kaže...

Neki dan sam cuo na vjestima da EU i Amerika pregovaraju o ukidanju carine između te dvije države te da bi korz par godina to moglo biti rješeno, znaci li to da možemo ocekivati da nece biti carine na proizvode iz amerike.

O tom, potom. Stignu se oni još predomisliti. Mada je jasno da je posrijedi strah od Kineza i da misle da bi "ujedinjeni" bolje prošli. Na kraju ćemo dobiti interkontinentalnu državu Unija sjedinjenih američkih i europskih država (USAED). {#} Ujedno, ako ne padne cijena dostave iz SAD-a, možda bi tada i dalje bilo jeftinije naručiti nešto iz Kine nego iz SAD-a.

14 godina
neaktivan

Za sve vas koji neznate što predstavlja koja rečenica na ips.posta.hr, odlučio sam napraviti malu listu sa objašnjenjem.

Pošiljka u polazu za inozemstvo (za one koji šalju paket u inozemstvo)

• Recive item from customer (Otb) – pošiljka predana polaznoj poštanskoj upravi na otpremu;
  • Insert item into bag (Otb) – pošiljka je pripremljena za otpremu u inozemstvo(ovaj događaj u principu  predstavlja datum otpreme pošiljke, slijedeći događaj o pošiljci biti će nakon skeniranja pošiljke u odredišnoj poštanskoj upravi)

Pošiljka u dolazu iz inozemstva (za one koji čekaju paket sa eBaya ili nekog drugog servisa)

• Receive item at office of exchange (Inb) – pošiljka prispjela u centar za razradu međunarodnih pošiljaka odredišne poštanske uprave
  • Send item to customs(Inb) – pošiljka je otpremljena nadležnoj carinskoj ispostavi radi provođenja carinskog  postupka
  • Retention reason: Invoice missing (Inb) – razlog zadržavanja: nedostaje račun u pošiljci
  • Awaiting presentation to customs commissioner – pošiljka čeka na carinski pregled
  • Return item from customs (Inb)- pošiljka vraćena s carine
  • Send item to domestic location (Inb) – pošiljka poslana prema odredištu
  • Receive item at delivery office (Inb) – pošiljka prispjela u dostavni poštanski ured
  • Unsuccessful item delivery attempt (Inb) – neuspješan pokušaj dostave
  • Deliver item (Inb) – pošiljka je uručena

IZVOR

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 14:41 (Marko :D).

1 0 hvala 8
15 godina
mbaksa kaže...
ERROR1911 kaže...

Pretpostavljam da je paket malo veći i/ili teži, odnosno nije veličine podebljeg pisma pa je moguće da ti paket uopće nisu ni otvarali a da je Kinez račun stavio u paket, a ne u košuljicu s vanjske strane ili zalijepio s vanjske strane. Ili, ako ga jesu otvorili, da nisu povjerovali onome što piše. Nicu carinici glupi, dobro oni znaju što carine i kolika je otprilike cijena. Platit ćeš PDV po računu kojeg im pošalješ. Ako ga kojim slučajem krivotvoriš i uhvate te, onda ćeš ti snositi posljedice. Prodavač neće snositi nikakve posljedice što god da se dogodilo.

zeroname kaže...

O tom, potom. Stignu se oni još predomisliti. Mada je jasno da je posrijedi strah od Kineza i da misle da bi "ujedinjeni" bolje prošli. Na kraju ćemo dobiti interkontinentalnu državu Unija sjedinjenih američkih i europskih država (USAED). {#} Ujedno, ako ne padne cijena dostave iz SAD-a, možda bi tada i dalje bilo jeftinije naručiti nešto iz Kine nego iz SAD-a.

Kak poslati mail, poslati SS sa paypala ili kopirati tekst s računa i prosljediti njim? 

17 godina
moderator
ERROR1911 kaže...
Kak poslati mail, poslati SS sa paypala ili kopirati tekst s računa i prosljediti njim? 

Račun si dobio na mail (potraži receipt). Isprintaš e-mail poruku u PDF (ako koristiš Gmail imaš tamo u padajućem izborniku poruke naredbu Print pa dobiješ skoro pa čistu poruku koja se da lijepo isprintati u PDF; ako nemaš virtualni PDF printer, potraži BullZip PDF printer) i pošalješ im to.

14 godina
neaktivan

Kada ja moram predati račun zbog carine, ja to obično skinem sa eBaya i samo odnesem na poštu. Kada sam ih prvi put nazvao rekli su mi da taj račun sa eBaya mogu poslat preko e-maila, odnjet u poštu ili faksirat...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 15:05 (Marko :D).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Šta bi značilo ovo dolje?

EDIT:

Sry nisam ja upload sliku nego brat pa nije crop evo ga sad je bolje 

Blago se tebi... dođe ti paket vrijednosti više od 100$ u manje od 3 tjedna, a ja čekam već 2 mjeseca za slušalice koje vrijede oko 25$ bez poštarine  i još se nije status promijenio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 1:25 (oggy225).
14 godina
neaktivan
To će ti stajati najmanje još 5 dana. Tako je i meni bilo...
17 godina
neaktivan

ne znam di bi pitao,al ekipa ovdje prati pa da probam

ako recimo 25. kupim robu u sloveniji i uzmem obrazac za povrat poreza i na granici (25.) mi ga poštambiljaju, do kad imam rok da ga vratim u Slo i uzmem novac?

pitam radi ovoga s EU.

dakle, mogu li recimo 11.7. otići na šalter i tražiti novac (robu sam kupio i iznjeo iz slo recimo 25.6.)

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
14 godina
Cini mi se da je rok 30 dana od dana kada je roba iznesena
17 godina
iceman89iceman kaže...
Cini mi se da je rok 30 dana od dana kada je roba iznesena

Trebalo bi biti 6 mjeseci od datuma kupnje, neovisno o ulazu u EU.

14 godina
neaktivan

Jel mi može netko reči koliko dugo je čekanje da paket dođe na kućnu adresu nakon što je poslao carini račun?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 14:43 (kobra24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kobra24 kaže...

Jel mi može netko reči koliko dugo je čekanje da paket dođe na kućnu adresu nakon što je poslao carini račun?

Isto kao kod regularne tuzemne pošte, ne bi trebalo biti više od 5 radnih dana (po primitku računa).

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 14:44 (xhopeon).
14 godina
neaktivan

Paket na carini stoji 5-10 dana. Nakon što dođe na red oni ga odmah šalju idući dan. Da ti ga dostave doma treba 1-2 radna dana...

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam nekoliko pitanja vezanih uz prodaju na ebayu:

1) Kada prodam neku stvar preko ebaya dali trebam samo na kuveru naznačit pošiljatelja i primatelja ili i nešto dodatno?

2) Dali kod svakog slanja pošiljke u inozemstvo moram ispuniti na pošti one carinske deklaracije?

3) Ako odaberem opciju povratnice prilikom slanja jesam li kao seller sigurniji te ću imati dodatnu potvrdu da je pošiljka primljena ili su te povratnice beskorisne i stižu prekasno?

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Carina me tražila račun, došao mi je poziv doma, poslao sam račun i trebalo njim je 3 dana za provjeru, danas mi je napokon paket stigao, ali sam platio PDV i troškove carine sve ukupno 250kn. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kada sam pitao svog poštara kako oni carine taj paket, on mi je rekao da oni to rade onako od oka i da mi preporučuje da do 1.7. ništa ne naručujem preko eBaya jer bi mi carina mogla biti i do 500kn. 

Hoće li ona biti carine od 1.7. ili ne?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Kada sam pitao svog poštara kako oni carine taj paket, on mi je rekao da oni to rade onako od oka i da mi preporučuje da do 1.7. ništa ne naručujem preko eBaya jer bi mi carina mogla biti i do 500kn.

Meni se čini da si se ti s poštarom igrao pokvarenog telefona. Ne razumijem zašto imaš potrebe ovdje pisati takve besmislene, neinformativne, dezinformirajuće stvari.

Marko :D kaže...

Hoće li ona biti carine od 1.7. ili ne?

Što se tiče toga kakva će biti situacija s 1.7. pročitaj ovu poruku: http://www.bug.hr/forum/post/internet/ebay-pitanja-odgovori/3697078.aspx

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice