eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.385.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
kaw_liga kaže...
Imam pitanje recimo kupio sam monitor iz kine i sad se ispostavi da ne radi i reklamacija se uvaži kako cu ja to vratiti nazad..koliko bi me dosla postarina do kine ili kako bi se to vec izvelo

Odeš na stranicu pošte i tamo odabereš način slanja i odmah ti poštarinu izračuna.

14 godina
Ala do Zagreba bi platio postarinu 100kn koliko bi onda do Kine :D
14 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Poznato je da se ne isplati vraćati pošiljku jer je poštarina pre skupa.

14 godina
eBay - pitanja i odgovori

Dali je ko mozda narucivao digitizer i zadnji poklopac za iphone 4 s ebaya ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja osobno nisam, ali znam da je dosta ljudi naručivalo i da je sve u redu došlo. Naravno, traži sellere sa što boljim ocjenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WackyZG kaže...

Ja osobno nisam, ali znam da je dosta ljudi naručivalo i da je sve u redu došlo. Naravno, traži sellere sa što boljim ocjenama.

Aha, ma zanima me kakav je u odnosu na original.

15 godina

kolko u prosjeku treba paketu da dođe iz kine standard shippingom?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Danijel789 kaže...

kolko u prosjeku treba paketu da dođe iz kine standard shippingom?

10 do 50 dana. U prosjeku dva i pol, tri tjedna...

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
eBay Listing Removed

situacija je ovakva..naričio sam proizvod 6.6.2013. ( i platio ga ), na ebay summary stoji da je on poslan 8.6., ali sam danas primio mail sa naslovom da je taj proizvod maknut sa ebay ponude toga prodavača?

mene zanima pošto je on plačen i pošto je označeno da je i poslan ( iako se to ne vidi na paypal-u gdje mi obično također bude naznačeno da je poslano, niti se vidi preko onog tracking ID broja ) da li će paket stići ili ne?

koliko dugo da čekam prije nego što pošaljem upit i pritužbu prema ebay-u?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay Listing Removed
hrc987 kaže...

situacija je ovakva..naričio sam proizvod 6.6.2013. ( i platio ga ), na ebay summary stoji da je on poslan 8.6., ali sam danas primio mail sa naslovom da je taj proizvod maknut sa ebay ponude toga prodavača?

Bilo bi dobro da si napisao o kojem se proizvodu radi, jer bi tada možda bilo lakše zaključiti zbog čega je maknut. Ako je prijevara, onda proizvod nećeš dobiti. Ako je krivotvoren, onda ćeš ga možda dobiti, ali je zbog toga uklonjen s eBaya. Prati si rokove do kad se možeš žaliti pa traži povrat novca ako ti do onda ne stigne proizvod.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
hrc987 kaže...

Bilo bi dobro da si napisao o kojem se proizvodu radi, jer bi tada možda bilo lakše zaključiti zbog čega je maknut. Ako je prijevara, onda proizvod nećeš dobiti. Ako je krivotvoren, onda ćeš ga možda dobiti, ali je zbog toga uklonjen s eBaya. Prati si rokove do kad se možeš žaliti pa traži povrat novca ako ti do onda ne stigne proizvod.

radi se o auto dijagnostici

gdje mogu naći te rokove do kojih se mogu žaliti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 10:34 (hrc987).
17 godina
moderator
hrc987 kaže...
radi se o auto dijagnostici

gdje mogu naći te rokove do kojih se mogu žaliti?

Rok je inače 45 dana od plaćanja (ne znam skraćuje li se taj rok ako dođe to nečeg poput uklanjanja proizvoda). Uglavnom, rok se obično pojavi u Purchase Historyju mjesec dana nakon kupnje za pojedini proizvod, pa ti onda piše i konkretni datum do kojeg se možeš žaliti.

Pretpostavljam da je stvar u tome da prodavač više ne prodaje taj proizvod, a eBay je ignorirao to što je prodavač označio da ti je proizvod poslao. Ako si zabrinut, možeš pitat prodavača u čemu je stvar.

15 godina

koja je zapravo onda razlika u economy i standard shippingu?

jer mi je neki dan paket standard shippingom došao za točno tjedan dana

17 godina
moderator
Danijel789 kaže...

koja je zapravo onda razlika u economy i standard shippingu?

jer mi je neki dan paket standard shippingom došao za točno tjedan dana

Jedno platiš koji dolar više. {#} Mislim da se ne isplati uzimati skuplju opciju, barem što se tiče naručivanja iz azijskih zemalja. Jedino što se isplati je dokupiti tracking broj tako da možeš pratiti gdje ti se paket nalazi.

16 godina
neaktivan

naručio item, nije stigao, prošao rok da dignem case (naručio za frendicu pa nek ona pazi na rok), i spičio im negativni feedback.

sad mi žele dat refund, ako promjenim negativni feedback, al mi kaže ovako pa mi nije jasno šta točno moram poslati?

"yes. so once full refund u . u promise will change to the postive feedbdack
am i right?
if yes. pls offer me paypal .account, i will send the payment to u.
thanks"

offer me paypal .account-kaj točno trebam?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Gunner_V kaže...

naručio item, nije stigao, prošao rok da dignem case (naručio za frendicu pa nek ona pazi na rok), i spičio im negativni feedback.

sad mi žele dat refund, ako promjenim negativni feedback, al mi kaže ovako pa mi nije jasno šta točno moram poslati?

am i right?
thanks"

Dati mu svoj mail na koji ti je vezan paypal.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Nije ebay, ali je povezano donekle... Imam nešto što bih želio naručiti u jednom US webshopu u vrijednosti 200$, ali šalju samo unutar USA. Jel moguće naručiti na jednu njihovu adresu od prijatelja pa da on to poštom meni proslijeđuje? Kakve su cijene takve pošte ako netko zna? Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina

odes na www.usps.com i tamo imas uzracun slanja.

14 godina
Liverpool1892 kaže...
kaw_liga kaže...

Poznato je da se ne isplati vraćati pošiljku jer je poštarina pre skupa.

Onda se ne isplati ni kupovati neku skuplju stvar preko 500kn i nije mi jasno kako iz Hong Konga dodje besplatno a nazad nemoze

16 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

Onda se ne isplati ni kupovati neku skuplju stvar preko 500kn i nije mi jasno kako iz Hong Konga dodje besplatno a nazad nemoze

Pa zato jer ti je ta cijena poštarine do tebe već uračunata u tu cijenu koju ćeš platiti.

Isto je ako ćeš platiti 60$ predmet i 40$ poštarine, ili 100$ predmet i besplatna poštarina. Doh

Zato prije kupnji takvih (skupih) el. stvari treba ipak razmisliti, kod nas je sigurno skuplje, ali znaš da si bar nekako osiguran.

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 17:59 (Gunner_V).
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

E sad je tu problem što mi ebay neda da u poruci ostavim email kao radi zaštite.

pokušao sam ga i razdvojiti  "xy at gmail dot com", ali mi opet ne da i ne mogu poslati poruku.

radim neš krivo ili ?

Can't find a better Jam!
17 godina
moderator
kaw_liga kaže...

Netko nije čitao: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Obavezno pročitaj prvi poruku na tom linku - mnoge stvari će ti biti jasnije i nećeš imati potrebe postavljati ovakva pitanja. {#}

14 godina
Procitao sam sve jos prije ijednog posta vezanog za ebay...i dalje mi nije jasno,a prva poruka je vezana za carinu..ali opet ne razumijem kupim tv za 2000usd platim carinu i sve i on dodje i ne radi ja ga zelim vratiti tu nastaje problem koliko bi me doslo slanje paketa nazad u Kinu, a kako kad dolazi dodje recimo besplatno ?
16 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...
Procitao sam sve jos prije ijednog posta vezanog za ebay...i dalje mi nije jasno,a prva poruka je vezana za carinu..ali opet ne razumijem kupim tv za 2000usd platim carinu i sve i on dodje i ne radi ja ga zelim vratiti tu nastaje problem koliko bi me doslo slanje paketa nazad u Kinu, a kako kad dolazi dodje recimo besplatno ?

pa odgovorio sam ti, ne čitaš...

televizor od 2000$: njegova cijena je zapravo 1900$, a slanje košta 100$. Trgovac to dvoje zbroji i napiše da je cijena 2000$.

Ljepše izgleda kada piše free shipping (a poštarina je već zapravo uračunata u cijenu)-marketinški trik.

Mislim da je poštarina dosta skupa, jer treba posebna ambalaža i posebno rukovanje. Jedno je kad šalješ jastuk ili krpu, a drugo staklenu vazu. 

---

jel netko zna kako bi mogao napisati mail u ebay poruci, pošto mi to mehanizam ne dopušta? pokušao sam i razdvojiti tipa xy at gmail dot com, ali opet mi ne dopušta...

Can't find a better Jam!
14 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

jel netko zna kako bi mogao napisati mail u ebay poruci, pošto mi to mehanizam ne dopušta? pokušao sam i razdvojiti tipa xy at gmail dot com, ali opet mi ne dopušta...

Ako ti baš neće (iskreno se ne sjećam kako su meni slali ali znam da sam imao PP email prodavača za naknadnu uplatu), probaj tako da email adresu napišeš u nekom programu za slike i onda dodaš u poruci? IZVOR

EDIT: Sad baš gledam u mailu, dobio sam u privatnoj poruci mail na koji poslati novac. Iskreno, ne znam zašto ti blokira, ali probaj ovo rješenje koje sam naveo.

No prije toga, probaj mu javiti broj transakcije, tamo mora biti evidentirano ali vjerojatno imaju puno sličnih narudžbi pa ne znaju tko si.

U pravilu nije dopušteno slati mail svog paypal računa ovako nego sve mora biti preko njih (paypala), ako je refund onda se mora znati na koju transakciju je taj refund.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 7:38 (xhopeon).
17 godina
moderator
kaw_liga kaže...

Očito nisi pročitao cijelu prvu poruku. Da jesi vidio bi da ti je odgovoreno na ključnu stvar u vezi tvog pitanja:

P: Ako piše Free shipping, je li to zaista besplatna dostava?
O: Ništa u životu nije besplatno. Ako piše Free shiping, znači da je dostava uračunata u cijenu proizvoda kojeg kupuješ.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Gunner_V kaže...

am i right?
thanks"

Zašto mu ponovo pisati koji je mail kad ga seller već vidi iz prvotne transakcije.

Pošalji mu samo ID transakcije kad si platio i tu može vidjeti tvoj mail.

14 godina
kaw_liga kaže...

Za TV od 2000$ sigurno nije djabe postarina. Stvari iz Kine (jeftinije) uglavnom imaju mali shipping ili ga uopce nemaju zbog kineske vlade (citaj stimulacije jer kina uglavnom izvozi stvari).

Ako sam ti pomogao opali TD!
17 godina
moderator
FuzzyBrain kaže...
kaw_liga kaže...

Za TV od 2000$ sigurno nije djabe postarina. Stvari iz Kine (jeftinije) uglavnom imaju mali shipping ili ga uopce nemaju zbog kineske vlade (citaj stimulacije jer kina uglavnom izvozi stvari).

Nisam čuo za tu stimulaciju. Čini mi se da sam negdje pročitao (u nečijem opisu proizvoda na eBayu možda, gdje je objašnjavao zašto ne omogućava kombiniranje predmeta) da kod njih poštarina direktno ovisi o masi (i možda dimenzijama) paketa pa se gleda svaki gram. I onda je normalno da naljepnice, uhoulazne slušalice i slične sitnice šalju takoreći za đabe (za njih), a koji dolar više koji moraju platiti za malo teže predmete integriraju u cijenu.

Nije to ko Europi - gledao sam vezano uz jednu tipkovnicu koliko traže i zabezeknuo sam se na cifre. Mislim da je bila riječ o nekom njemačkom web-shopu. Bilo je nešto tipa 20 eura do 1 kg ili tako nešto, i preko 50 eura (možda čak 70-80 eura za slanje u Hrvatsku) za preko toga pa je na kraju ispadalo da više platiš poštarinu i PDV nego košta sama tipkovnica.

14 godina
mbaksa kaže...
FuzzyBrain kaže...
kaw_liga kaže...

Nisam čuo za tu stimulaciju. Čini mi se da sam negdje pročitao (u nečijem opisu proizvoda na eBayu možda, gdje je objašnjavao zašto ne omogućava kombiniranje predmeta) da kod njih poštarina direktno ovisi o masi (i možda dimenzijama) paketa pa se gleda svaki gram. I onda je normalno da naljepnice, uhoulazne slušalice i slične sitnice šalju takoreći za đabe (za njih), a koji dolar više koji moraju platiti za malo teže predmete integriraju u cijenu.

Nije to ko Europi - gledao sam vezano uz jednu tipkovnicu koliko traže i zabezeknuo sam se na cifre. Mislim da je bila riječ o nekom njemačkom web-shopu. Bilo je nešto tipa 20 eura do 1 kg ili tako nešto, i preko 50 eura (možda čak 70-80 eura za slanje u Hrvatsku) za preko toga pa je na kraju ispadalo da više platiš poštarinu i PDV nego košta sama tipkovnica.

Nisam ni ja znao. Ali mi je stari rekao (preko frenda kineza {#}) da im njihova vlada daje bolesne povlastice. Tipa kad odselis iz kine i npr. otvoris ducan negdje da za sitne novce dobivas gro stvari (zato si mogu dopustiti takve cijene proizvoda). Inace proizvodna cijena necega u kini za sta netreba jaka tehnologija je toliko mala da si mi u europi nemozemo ni zamisliti. Za predmet koji dode 10$, kinez ga napravi za gotobo upola manje pa normalno da si moze dopustiti mali ili nikakav shipping. Bar je tako bilo prije par godina...

Ako sam ti pomogao opali TD!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice