eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.922
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Geekbuying je također siguran i povoljniji je dosta.
Osobno sam uzeo 3 stvari među kojima je i iOcean X7 koji treba stići u sljedećih par dana,a prošle dvije narudžbe su prošle super i još ima je dostava singapurskom poštom besplatna
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
Hitman :D kaže...

ma daj ti to loš sam u matematici :D

I onda ćeš za svaki paket tražiti nekog neka ti pomnoži par brojeva. Ako nisi sam sposoban pomnožiti par brojeva, onda vrati mami i tati njihovu kreditnu karticu i završi školu. {#} Ako si samo lijen ili ne znaš što točno s čim množiti, onda pročitaj CIJELU prvu poruku u ovoj temi (ne znam doduše što si dosad čekao s tim): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

I onda ćeš za svaki paket tražiti nekog neka ti pomnoži par brojeva. Ako nisi sam sposoban pomnožiti par brojeva, onda vrati mami i tati njihovu kreditnu karticu i završi školu. {#} Ako si samo lijen ili ne znaš što točno s čim množiti, onda pročitaj CIJELU prvu poruku u ovoj temi (ne znam doduše što si dosad čekao s tim): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

On mi je brat. Zna matišu al' je lijen {#}

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 19:25 (Marko :D).
17 godina
moderator
Marko :D kaže...
mbaksa kaže...

On mi je brat. Zna matišu al' je lijen {#}

LOL Ne znam koji je od vas dvojice gori. Jedan lijen, a drugi dezinformira ljude. {#}

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Hahah. A što ja mogu kada je meni ono poštar rekao... Smijeh

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliku proviziju banke obicno uzimaju ako se vrsi transakcija novca na ziroracun druge banke. Konkretno ako neko zna koliko uzme OTP ako hocu uplatit novce na PBZ ziro racun.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Pozz ekipa! Ako mi netko može reći koliko bi došla carina na artikl koji košta oko 400eura? Hvala

EDIT: pardon na bzvz poruci, neka akcija kratko traje pa nisam stigao sve pročitat u faq.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 23:15 (metallic).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
Gigx0n kaže...

Koliku proviziju banke obicno uzimaju ako se vrsi transakcija novca na ziroracun druge banke. Konkretno ako neko zna koliko uzme OTP ako hocu uplatit novce na PBZ ziro racun.

Hvala

2kn

Svi smo mi Mentalist.
13 godina

Kako da nadem aukcije koje se salju u RH. Na koju god da naletim nista ne salje u RH a odlicnih stvari sam mogo piknut za nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Kako da nadem aukcije koje se salju u RH. Na koju god da naletim nista ne salje u RH a odlicnih stvari sam mogo piknut za nista.

Ako ne piše isključivo u descriptionu oglasa da ne šalje vani možeš onda upitat sellera

da li bi možda poslao za Hrvatsku i kolika bi bila poštarina (eventualno sa tracking opcijom).

Skoro svi na ebay uk i de u oglasu nemaju shipping to worldwide,

ali nekad se zna dogodit da pristanu poslati ako ih upitam.

13 godina

Nisma znao da tako funkcionira. Hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

jucer je bio prvi a nije mi povucen novac sa pay pal balance, cca 2 dolara od verifikacije?jel treba jos malo cekat ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sada kada smo ušli u EU, ja recimo idem naručiti laptop iz UK (eBay) i on će, znaći koliko god da košta, normalno doći meni pred vrata. Carina se ni do sada nije plaćala ali u ovom slučaju neću ni PDV platiti, jel tako?

E sada, ja uzimam taj laptop iz UK, ali jel onda treba biti plaćen njihov PDV ili neovisno o tome, ja samo naručim predmet sa eBaya i on meni stiže bez da plaćam carinu/PDV?

0 0 hvala 0
14 godina
Da nećeš platiti PDV,plaćaš samo njihov VAT
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Ok, a ukoliko ja kupim laptop iz UK na koji nije obračunat VAT, kako onda taj paket prolazi našu granicu? Recimo cijena je 1000£ ali nije uključen VAT, ako naši uopće nepregledavaju pakete onda me neće tražiti ni račun, a i jel uopće eBay račun pokazuje VAT.
15 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
robimarko kaže...

Ok, a ukoliko ja kupim laptop iz UK na koji nije obračunat VAT, kako onda taj paket prolazi našu granicu? Recimo cijena je 1000£ ali nije uključen VAT, ako naši uopće nepregledavaju pakete onda me neće tražiti ni račun, a i jel uopće eBay račun pokazuje VAT.

Nema šanse da će ti seller (registrirana trgovina) prodat nešto bez poreza, a ako se radi o private selleru onda možeš očekivat svašta.

Na PayPal izvodu koliko znam postoji Sales Tax stavka, ali ako je i prazna to ne znači da VAT nije uključen u osnovnu cijenu itema.

17 godina
moderator
takozvani kaže...

Nema šanse da će ti seller (registrirana trgovina) prodat nešto bez poreza, a ako se radi o private selleru onda možeš očekivat svašta.

Privatna osoba mu još manje može nešto prodati bez poreza, jer je platila porez kad je kupila taj proizvod koji prodaje. Jedino ako nije riječ o nekakvoj muljaži, a ni tada se ne bi trebao opterećivati s tim, jer ako je netko nešto protuzakonito napravio, to je napravio prodavač.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
takozvani kaže...

Privatna osoba mu još manje može nešto prodati bez poreza, jer je platila porez kad je kupila taj proizvod koji prodaje. Jedino ako nije riječ o nekakvoj muljaži, a ni tada se ne bi trebao opterećivati s tim, jer ako je netko nešto protuzakonito napravio, to je napravio prodavač.

Evo kako su meni odgovorili: ''We can provide you with a copy of the receipt to validate the warranty. VAT is not included in this item and we do not charge VAT.'' To je trgovac iz USA ali zbog EU kupaca robu salje iz UK skladista. E sada ja sam vec puno stvari narucivao preko eBaya i nikada nisam ni vidio na racunu Paypala stavku tipa porez..
15 godina
neaktivan

Gdje se nalazi opcija da mi prikazuje samo proizvode koji imaju dostavu u Hrvatsku prije je bila worldwide sad je nigdje nevidim.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
loko_1 kaže...

Gdje se nalazi opcija da mi prikazuje samo proizvode koji imaju dostavu u Hrvatsku prije je bila worldwide sad je nigdje nevidim.

Odaberi si sortiranje po Price + Shipping pa će ti onda ovi koji nemaju dostavu u Hrvatsku biti na kraju liste (bar bi trebali biti).

14 godina
neaktivan
GSP kaže...

jucer je bio prvi a nije mi povucen novac sa pay pal balance, cca 2 dolara od verifikacije?jel treba jos malo cekat ili?

I ja imam problem sa tim. Registrovo sam se na pocetku 5. mjeseca i vec drugi mjesec ne dobijam nista nazad. Do kada treba cekat?

17 godina
moderator
Cobralion kaže...
GSP kaže...

I ja imam problem sa tim. Registrovo sam se na pocetku 5. mjeseca i vec drugi mjesec ne dobijam nista nazad. Do kada treba cekat?

Ni neće vam biti povučeni. Eventualno ako dodate Visa Electron karticu. Oprostite se od toga, suzdržite se od kave-dvije i riješena stvar.

14 godina
neaktivan

pozdrav,

prijatelj mi je reko da je kineska vlada zabranila izvoz baterija,pa me zanima npr. sta ce bit za ovaj item?http://www.ebay.com/itm/Charger-4-x-9V-400mAh-Ni-MH-Rechargeable-Battery-EU-/400521522729?pt=Battery_Chargers&hash=item5d40f16e29.

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Prijatelj ti laže.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
12 godina
mbaksa kaže...
Cobralion kaže...
GSP kaže...

Ni neće vam biti povučeni. Eventualno ako dodate Visa Electron karticu. Oprostite se od toga, suzdržite se od kave-dvije i riješena stvar.

ja i imam visa electron karticu u RBA.a zast nevracaju te pare?nije bed 10kn samo pitam

14 godina
neaktivan
GSP kaže...
mbaksa kaže...
Cobralion kaže...
GSP kaže...

ja i imam visa electron karticu u RBA.a zast nevracaju te pare?nije bed 10kn samo pitam

da, i kod mene je Visa Electron kartica, a i dalje stoji na PP..

15 godina

ja imam isto visu electron i normalno su mi vratili ta 2 $ tako da ne znam zašto vama nisu

0 0 hvala 0
13 godina

Također imam visu electron od RBA I uredno je vraćeno na karticu.

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GSP kaže...

Takodjer VISA Electron kartica RBA, 28. verifikovao i odmah 1. vratili pare na racun, ne brini, vratit ce nekada, nece 100 godina stajati

Je li iko probao da pita sellera iz Kine u kojeg su svi artikli free shiping da malo smanji cijenu ako se narucuje vise artikala posto mu je malo jeftinije kada salje vise stvari u jednom paketu nego odvojeno, npr. neki sto naplacuju shipping stave svaki sljedeci artikal jeftinija dostava, ako si kupio jedan artikal dostava npr. 5$, ako narucis vise na svaki sljedeci ti je 1$ postarina, pa zato pitam je li iko pokusao da pita nekog kineza da smanji cijenu?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
17 godina
moderator
pas101 kaže...

pozdrav,

prijatelj mi je reko da je kineska vlada zabranila izvoz baterija,pa me zanima npr. sta ce bit za ovaj item?http://www.ebay.com/itm/Charger-4-x-9V-400mAh-Ni-MH-Rechargeable-Battery-EU-/400521522729?pt=Battery_Chargers&hash=item5d40f16e29.

Nisam čuo za zabranu (pojavile su su takve nekakve priče pred koju godinu), ali postoje neka sigurnosna ograničenja. Problem s Li-ionskim baterijama je što su se lakše mogu zapaliti od ostalih tipova baterija, zbog čega ih treba propisno označiti i zapakirati kad se šalju avionom. Tako da - nekako si mislim da nije stvar u tome da bi bilo zabranjeno slati Li-ionske baterije, nego ih prodavači valjda nisu deklarirali i zapakirali pa su im bile vraćene, zbog čega su mislili da ih ne smiju slati. S malim pojedinačnim pošiljkama malih baterija (za fotoaparate, kamere) ne bi trebalo biti nikakvih problema. Neki su spominjali da su imali problema s baterijama za prijenosna računala koje im nisu stizale. Odakle je potekla priča da je izvoz baterija iz Kine zabranjen, ne znam - molio bih neke relevantne izvore. Uglavnom, više informacija o tome kako se moraju deklarirati i zapakirati baterije imaš ovdje: http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Pages/lithium-batteries.aspx

Što se tiče konkretnog proizvoda za koji si dao link, riječ je o NiMH baterijama, za koje ne postoje takvi sigurnosni problemi, tako da ne vidim razlog zašto ne bi mogao kupiti taj proizvod.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice