eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.286
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
BugFanNo1 kaže...
miki1981 kaže...
BugFanNo1 kaže...

nije meni problem da vratim novac ali me interesuje ako ne vratim da li me mogu kako odstetiti?blokirati karticu i sl.

A uostalom oni su dozni da mi dostave proizvod u roku 45 dana a nisu to uradili tako da mislim da nisam ni ja duzan da placam nakon 3 mjeseca.

Jedno je dužnost a drugo je fer igra. Nisu oni krivi što je to trajalo 3 mjeseca, nego pošta. I kad je već stiglo onda je fer da platiš.

Kao što oni tebe nisu zafrkavali oko toga kad si tražio refund.

ako budu trazili novac platicu a ako ne necu dobrovoljno :)

A što je sa ovim podebljenjim?
Koliko se puta meni dogodilo, otvorim case seller ponovo pošalje i dođu oba dva proizvoda, i uvik mu kažem i platim ovaj drugi što je ponovo poslo.
I da može provjeriti ako ima broj za praćenje pošiljke. 

15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
BugFanNo1 kaže...
miki1981 kaže...
BugFanNo1 kaže...

nije meni problem da vratim novac ali me interesuje ako ne vratim da li me mogu kako odstetiti?blokirati karticu i sl.

A uostalom oni su dozni da mi dostave proizvod u roku 45 dana a nisu to uradili tako da mislim da nisam ni ja duzan da placam nakon 3 mjeseca.

Jedno je dužnost a drugo je fer igra. Nisu oni krivi što je to trajalo 3 mjeseca, nego pošta. I kad je već stiglo onda je fer da platiš.

Kao što oni tebe nisu zafrkavali oko toga kad si tražio refund.

ako budu trazili novac platicu a ako ne necu dobrovoljno :)

A što je sa ovim podebljenjim?
Koliko se puta meni dogodilo, otvorim case seller ponovo pošalje i dođu oba dva proizvoda, i uvik mu kažem i platim ovaj drugi što je ponovo poslo.
I da može provjeriti ako ima broj za praćenje pošiljke. 

kazem da cu vraiti novac ako me kontaktiraju i budu trazili, ali sto bih placao ako oni ne budu trazili? Znam da se mora plaiti ono sto je kupljeno ali u ovom slucaju neka traze ja se necu dobrovoljno javljati.

[URL=http://www.neobux.com/?r=srdjanb007][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif][/URL]
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jest, bilo bi lijepo da vratis novac. Vec smo kao kupci ionako ozloglaseni na eBay UK i zato je sve manje proizvoda available za slanje u Hrvatsku uopce ili ti naplate masnu postarinu bas radi takvih zaje.a sa postom. Neka nasa "finija gospoda" ne zele ni priznati da im je nesto stiglo i odmah traze refund ako se prodavac zaje.ao pa poslao obicnom postom bez trackinga. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Da li je tko naručivao nešto iz Hong Konga sredinom mjeseca. Ja sam naručio nešto elektronike 17.02. ali sudeći po službenoj stranici tamošnje pošte (The item is being processed for departure from Hong Kong as of 25-Feb-2012)  to još uvijek nije napustilo HK. Navodno im je neka gužva poslije kineske Nove godine. Normalno ili ne ?

0 0 hvala 0
15 godina

ja sam 13.2 narucio satove iz hong konga...stigli su u roku tjedan dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izgleda sam takve sreće. Doduše na stranici od sellera kaže da je dostava u roku 15 do 25 RADNIH dana. Ima vremena...{#}

0 0 hvala 0
17 godina
BugFanNo1 kaže...

kazem da cu vraiti novac ako me kontaktiraju i budu trazili, ali sto bih placao ako oni ne budu trazili? Znam da se mora plaiti ono sto je kupljeno ali u ovom slucaju neka traze ja se necu dobrovoljno javljati.

Koji si ti shupak. Zbilja se nadam da ce te jedan dan netko naguzit i da ces popusit novce.

U par navrata mi se dogodilo da mi je posiljka kasnila. Otvorio bih case, seller bi mi ili vratio novce ili bi mi (meni draze) ponovno poslao item. Onda bi se desilo da za par dana dodje originalna posiljka. U oba slucaja bih platio covjeku.

U vise navrata su mi selleri pisali kako su ugodno iznenadjeni sto sam im platio i sto sam posten, jer takvih bas i nema previse. Sada vidim i zasto su to napisali.

Prasac!

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina

I onda se svi čude zašto nam je društvo u qurcu! {#}

Neka, vratit će se to njemu već kad tad...

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
BugFanNo1 kaže...

Koji si ti shupak. Zbilja se nadam da ce te jedan dan netko naguzit i da ces popusit novce.

U par navrata mi se dogodilo da mi je posiljka kasnila. Otvorio bih case, seller bi mi ili vratio novce ili bi mi (meni draze) ponovno poslao item. Onda bi se desilo da za par dana dodje originalna posiljka. U oba slucaja bih platio covjeku.

U vise navrata su mi selleri pisali kako su ugodno iznenadjeni sto sam im platio i sto sam posten, jer takvih bas i nema previse. Sada vidim i zasto su to napisali.

Prasac!

Ok,

Inace nisam iz HR tako da ne znam zasto se toliko nerviras da li cu platiti ili ne. Ocito da si ti shupak kad se petljas u ono sto te se ne tice.

[URL=http://www.neobux.com/?r=srdjanb007][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif][/URL]
17 godina

A koji qurac ti onda pitaš nešto pa $ereš po drugima kada odgovaraju na tvoja pitanja?

Nije tnakir shupak, ti si taj u ovom slučaju.

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
15 godina
neaktivan

sad se i ti petljas?{#}(tebe neko nesto pitao?)

Ne bih dalje da idem u offtopic.

0 8 hvala 0
17 godina
moderator

Dosta je bilo šupaka, nastavite pričati o nečem drugom.

8 0 hvala 0
17 godina
moderator

BTW kad smo već kod šupaka (), naručio sam FireWire u USB kabel, čisto onako - zanimalo me je li tako nešto uopće moguće, pretpostavio sam da bi u današnje vrijeme već mogli napraviti minijaturne kontrolerske čipove koji se mogu ugraditi i konektor od kabela, takav kabel bi mi mogao super doći u budućnosti, ako ću kupovati novi laptop, da mogu (mini)DV kameru spojiti na njega, s obzirom da malotko danas ugrađuje FireWire kontroler/konektor u laptop. I mislio sam si - a što, ako me i za*ebe netko, izgubit ću samo desetak kuna. I radoznalost je popustlila, naručio sam kabel, kabel je došao, kad ga se spoji na kompjuter već stiže prvo upozorenje - nepoznat USB 1.1 uređaj! Kako USB 1.1, ako je ta brzina nedovoljna za prijenos miniDV videa (25 megabita/s) u realnom vremenu. No, dobro - možda je samo stvar u driverima. Drivera naravno nema ni da ti život ovisi o njima. Idem googlat - hrpa ljudi je kupila takve kabele, nitko nema driver. I pošaljem mail prodavaču nek mi pošalje driver, a on mi odgovori:

hi,dear friend,the item don't need driver,have a nice day

Je, dam ja tebi "dear friend". Na to mu odgovorim:

Either the cable requires a driver, because camcorder connected through ordinary FireWire cable works perfectly, or the cable is defective.

I sad čekam njegovu reakciju. Jer ako kaže da ne treba driver, onda mora priznati da je kabel neispravan - i onda ću tražiti povrat love (kladim se da će inzistirati da mu moram natrag poslati kabel, odnosno da će vratiti lovu tek nakon toga). Ako mi ne vrati lovu (pa makar si s tim ne mogu kupiti ni jedan kebab - stvar je principa), onda ću prijaviti taj artikl kao lažni i njega nagraditi s jedinicama. Gledao sam poslije - identični kabel se prodaje i na Amazonu po 2-3x višoj cijeni. I što je još najgore, ima pozitivnih reviewova gdje ljudi pišu kako njima super radi, kak su oduševljeni. Naravno, riječ je o lažljivim govnarima (kad ih ljudi pitaju kako su uspjeli natjerati kabel da radi, više se nitko ne javlja), a prodavači ili nemaju pojma o kabelima koje prodaju (ali dosad im je već trebalo postati jasno da isti ne rade, tako da sumnjam da su nevinašca) ili računaju na to da će se tu i tamo naći netko tko će misliti da kod njega nešto ne štima, tko će misliti da je on glup jer ne može složiti stvar ili tko će si proračunati da mu se ne isplati vraćati kabel (a ne isplati mu se, jer će mu kod povrata novca prodavač odbiti poštarinu i sa poštarinom u Kinu zapravo će ukupno potrošiti više novca nego da je jednostavno pregrizao i pomirio se s prijevarom). Zanimljiv, prefrigan modus operandi.

2 0 hvala 1
17 godina
moderator

Svi koji imate naviku vrijeđati se na forumu - prestanite! Dosta je bilo gluposti, raspravljajte korektno i držite se teme, jer više neću samo brisati poruke, nego ću dijeliti kartone, a ako treba, i zaključat ću temu na neodređeno. Zašto bi svi drugi trebali čitati vaše bedastoće?

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sry na offu ali mislim da nije pravedno da se tema zaključa i da ispaštamo mi koji uredno pratimo temu.

When all else fails - crowbar the fucker

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
username kaže...

Sry na offu ali mislim da nije pravedno da se tema zaključa i da ispaštamo mi koji uredno pratimo temu.

Nije pravedno prema vama ostalima koji ne sudjelujete u prepucavanjima, ali prepucavanja će se sankcionirati na koji god način bude trebalo. Ako ne budu pomagali kartoni, zna se što slijedi.

16 godina
neaktivan

Narucio sam si pred tjedan dana WiFi karticu, Alpha neka, i platio je 180kn s postarinom.
I narucio dva dana kasnije za 100kn neki gadget.
Sve je naplaćeno s moje kartice.

E sad me zanima koliko cu ja cekat da mi to stigne doma? I dal cu morat placat carinu(nedaj boze)? 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xZero kaže...

Narucio sam si pred tjedan dana WiFi karticu, Alpha neka, i platio je 180kn s postarinom.

E sad me zanima koliko cu ja cekat da mi to stigne doma? I dal cu morat placat carinu(nedaj boze)? 

Carina ne ideo do 160kn. Znači za ove gadgete nećeš morati ništa dodatno platiti.
Što se tiče WiFi kartice, možda ti prođe da ne gledaju šta je unutra, ako budu gledali vjerojatno ćeš morati platiti.  Moja je bila 170kn i prošla bez problema inisam morao plaćati PDV i carinu.
Prosjek je 30-tak dana ako je iz kine. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 18:12 (Liverpool1892).
17 godina
moderator
xZero kaže...

Više se ti tu brini za HAKOM, nego za carinjenje (carina je 0%, ali imaš PDV). Ako te HAKOM zakači, onda ćeš platiti 200 kuna za dozvolu za uvoz RiTT opreme.

14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
xZero kaže...

Više se ti tu brini za HAKOM, nego za carinjenje (carina je 0%, ali imaš PDV). Ako te HAKOM zakači, onda ćeš platiti 200 kuna za dozvolu za uvoz RiTT opreme.

Ma nece ja isto narucivao i nikakvih problema :)

14 godina
protjeran
tommek10 kaže...
Pozdrav... trebao bih kupit tenisice preko ebay-a cijena im je cca 100$ plus 30$ dostava. Dali ide na to carina i koliko? Jel imao tko slicnih iskustava?

Ja sam narucivao tenisice isto.Mislim da ide oko 10% od te cijene (ukljucujuci postarinu) plus jos na sve 23% PDV.Znaci ako je cijena tenisica (130$+10%(13$) )+23%(33$)

Tako da bi tvoja davanja bila sveukupno oko 46 $ sto ti je oko 260 nasih kuna :)

0 0 hvala 0
15 godina

Osim što će sad ić 25% PDV, samo da se ne zaboravi.

16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
xZero kaže...

Carina ne ideo do 160kn. Znači za ove gadgete nećeš morati ništa dodatno platiti.
Što se tiče WiFi kartice, možda ti prođe da ne gledaju šta je unutra, ako budu gledali vjerojatno ćeš morati platiti.  Moja je bila 170kn i prošla bez problema inisam morao plaćati PDV i carinu.
Prosjek je 30-tak dana ako je iz kine. 

Narucio sam iz Amerike, kad ce mi onda stic?
Pa valjda me nece oderati na carini. {#} 

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da sam platio sveukupno 180kn:
$25,49 WiFi kartica + $4.98 Shipping

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 3:57 (xZero).
17 godina

Došla mi danas 2 xenon kita, plaćeni su 208 i 335kn. Bez carine bez ikakvih problema..kupio ih i platio prije 16 dana {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Koliko zna kasniti IPS tracking. Naručio sam nešto iz Hong Konga 17.02 da bi mi se tek 24.02 pokazala informacija da je primljen paket od trgovca i to 21. veljače. Da li je to možda već krenulo prema HR.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ImHere kaže...
tommek10 kaže...
Pozdrav... trebao bih kupit tenisice preko ebay-a cijena im je cca 100$ plus 30$ dostava. Dali ide na to carina i koliko? Jel imao tko slicnih iskustava?

Ja sam narucivao tenisice isto.Mislim da ide oko 10% od te cijene (ukljucujuci postarinu) plus jos na sve 23% PDV.Znaci ako je cijena tenisica (130$+10%(13$) )+23%(33$)

Tako da bi tvoja davanja bila sveukupno oko 46 $ sto ti je oko 260 nasih kuna :)

14 godina
neaktivan

Otvorio sam case jer nisam dobio item u roku od 40dana. I dogovorio sam sa sellerom da mi naravi refund i ako dođe da ću platitt naknadno.
Sad on od mene traži da ja zatvorim case pa će tek onda on moći napraviti refund jer dok je otvore case ne može napraviti refund, tako on kaže. Jel to istina ili?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neide mi citiranje... tj ne nudi mi da pisem tekst.... neznam zasto :-/ . Uglavnom kako oni puknu pdv tj na koju cifru ako na paketu pise gift, nije valjda na racun njihove procjene ?
13 godina
odjavljen
tommek10 kaže...
Neide mi citiranje... tj ne nudi mi da pisem tekst.... neznam zasto :-/ . Uglavnom kako oni puknu pdv tj na koju cifru ako na paketu pise gift, nije valjda na racun njihove procjene ?

Kaj taj gift predstavlja, baš ništa!

14 godina
neaktivan
Pa onda oni na carini moje tenisice procjenjuju pa cijeni posto se krecu u hrvatskoj?? Sto je onda totalno neisplativo isto tako sto mi je dostava 40$ da mi bubaju na to carinu i pdv to su ciste nebuloze jer kakve veze ima dostava s predmetom kojeg kupujem???

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice