eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.396.611
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Liverpool1892 kaže...
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

Dozvola treba biti na stranici HAKOM-a, skineš ju i faxiraš na carinu i to je to!

"Treba biti" i "nalazi se" su dvije posve različite stvari. Gdje konkretno bi trebala biti? Znam da sam tražio takve stvari, ali nikad ništa nisam uspio naći na HAKOM-ovim stranicama. A ako nema dozvole koju bi si isprintao, onda moraš podnijeti zahtjev za uvoz i pljunuti 200 kuna.

Pretraga izdanih općih dozvola 

Pretraga izdanih dozvola

Tu nema ničeg relevantnog, koliko vidim nikakvih dozvola, a kamoli dozvola za recimo Kindle.

Liverpool1892 kaže...
Meni su odgovorili u roku od 24h i kako su rekli da ne treba dozvola, tako je i bilo.

Govoriš o helikopteru? Onda govoriš o nečemu za što ni inače ne treba dozvola jer ne spada u RiTT opremu.

Liverpool1892 kaže...
Što se tiče Kindle s WiFijem, non-stop mi dolaze, u paketu 10-tak komada i na carini je svaki put otvoren paket i nikada me nisu tražili nikakvu dozvolu.

Ako ti tako kažeš, OK. I ni za jednu pošiljku nikad nisi trebao tražiti dozvolu? I sve to si uvozio kao privatna osoba?

Možda je fora u tome što je prijateljica naručila neku frišku verziju (naručila je zapravo Kindle za američko tržište, s reklamama). No stvar je u tome da su i drugi pričali da su trebali vaditi dozvole za uvoz, a novinari su čak i horor članke pisali o tome. {#}

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Tu nema ničeg relevantnog, koliko vidim nikakvih dozvola, a kamoli dozvola za recimo Kindle.

Govoriš o helikopteru? Onda govoriš o nečemu za što ni inače ne treba dozvola jer ne spada u RiTT opremu.

Ako ti tako kažeš, OK. I ni za jednu pošiljku nikad nisi trebao tražiti dozvolu? I sve to si uvozio kao privatna osoba?

Možda je fora u tome što je prijateljica naručila neku frišku verziju (naručila je zapravo Kindle za američko tržište, s reklamama). No stvar je u tome da su i drugi pričali da su trebali vaditi dozvole za uvoz, a novinari su čak i horor članke pisali o tome. {#}

Da govorim o helikopteru, neki su na forumu govorili da treba dozvola, pa sam ja kontaktiro HAKOM i rekli su da ne treba dozvola jer ne spada u RiTT opremu. 
Znači ako ti za nešto treba dozvola, kontaktiraš ih i pitaš dali ima dozvola za taj i taj predmet.
I ovaj što je rekao da mu uvijek treba dozvola iako je predmet uvežen, neznam zašto onda mene nikada ne traže za WiFi kindle i ostalo sl. stvari.

14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori
Stvarno neznam onda,meni su poslali ono pismo doma da im faksiram racun i dozvolu hakoma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne mogu da se sjetim da li sam za svaki kupljeni item dobijao onaj tracking broj da mogu pratit shipping? Za ovaj zadnje kupljeni nisam pa mi malo ono....{#}  kakva je situacija kod vas?

0 0 hvala 0
14 godina

ni ja kod jedne kupnje nisam dobio tracking, al sam svejedno dobio kroz dva tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...

Ne mogu da se sjetim da li sam za svaki kupljeni item dobijao onaj tracking broj da mogu pratit shipping? Za ovaj zadnje kupljeni nisam pa mi malo ono....{#}  kakva je situacija kod vas?

Ne, ne dobiva se. Moraš platiti ako želiš tracking broj.
Neki selleri nekad daju tracking broj, ali vrlo rijetko.

13 godina
odjavljen
Quilombo23 kaže...

Ovisi kakvo poštom šalje, tracking isto košta.

14 godina

Ak kupuješ od provjerenog, onda nemaš potrebe za time.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...
Da govorim o helikopteru, neki su na forumu govorili da treba dozvola, pa sam ja kontaktiro HAKOM i rekli su da ne treba dozvola jer ne spada u RiTT opremu. 

Znači ako ti za nešto treba dozvola, kontaktiraš ih i pitaš dali ima dozvola za taj i taj predmet.
I ovaj što je rekao da mu uvijek treba dozvola iako je predmet uvežen, neznam zašto onda mene nikada ne traže za WiFi kindle i ostalo sl. stvari.

Za razliku od tvog helikoptera WiFi Kindle je RiTT oprema i za njega treba dozvola za uvoz. Zašto je tebe ne traže, odnosno zašto druge traže ako su takvi proizvodi već bili uvezeni - ne znam. Možda ovi na carini nekad ni ne provjeravaju postoji li dozvola za neki proizvod pa je automatizmom traže.

Evo recimo tu neki tip komentira da je zvao HAKOM i da su mu onda objasnili zašto je morao platiti 200 kn (potraži hakom na stranici): http://www.forum.hr/showthread.php?t=478120&page=47

Novinarka jutarnjeg je pisala o HAKOM-u i Kindleu: http://www.jutarnji.hr/kako-sam-kupovala-amazon-kindle--prica-o-sest-uzasnih-mog-zivota/959713/

I tu se ljudi javljaju da im treba HAKOM-ovo odobrenje: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/amazon-kindle-kupovina/88150.aspx

15 godina

pozz,trazim nekoga tko ima paypal i tko bi mi htio kupiti nesto sa ebay-a

placam uplatom na racun+provizija,javite se na pm

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prije tri dana naručio sam nešto iz Hong Konga. Ukoliko sve bude u realnim rokovima, pošiljka bi trebala biti u Hrvatskoj tijekom ožujka. Budući bi tada na snazi trebala biti i nova, veća stopa poreza, po kojoj bi stopi proizvod kojeg očekujem trebao biti oporezovan, 23 ili 25%?  ( oprostite ako se negdje već spominje ova problematika )

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mkovnet kaže...

Prije tri dana naručio sam nešto iz Hong Konga. Ukoliko sve bude u realnim rokovima, pošiljka bi trebala biti u Hrvatskoj tijekom ožujka. Budući bi tada na snazi trebala biti i nova, veća stopa poreza, po kojoj bi stopi proizvod kojeg očekujem trebao biti oporezovan, 23 ili 25%?  ( oprostite ako se negdje već spominje ova problematika )

Ako budeš plaćao porez platit ćeš onolko koliko je taj dan. 
Znači od danas je 25% a naručio si prije 2 tjeda, sutra dođe plaćaš 25%.
To ti je isto kao i sa tečajom dolara, na carini gledaju tečaj za taj dan. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 20:50 (Liverpool1892).
13 godina
neaktivan

Ima smisla. Hvala

14 godina
neaktivan

Pozz .Ako je free >SHIPPING za Hrvatsku dali se mora placat postarina u hrvatskoj .iznos je manji od 100kn ? dali placam npr ako je 10 dolara free za hrv.dali moram jos i platiti postarinu u hrvatskoj

;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamerxrxx kaže...

Pozz .Ako je free >SHIPPING za Hrvatsku dali se mora placat postarina u hrvatskoj .iznos je manji od 100kn ? dali placam npr ako je 10 dolara free za hrv.dali moram jos i platiti postarinu u hrvatskoj

Ne, ako je Free shipping i iznos manji od 160kn ništa više ne moraš plaćati.

15 godina

koja je razlika izmedu extendet shipping i economy shipping? jucer sam bas narucio neki sat i vidim da ak odaberem extendet shipping placam postarinu 2$ a ako odaberem economy onda je postarina besplatna

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa sve ti piše. Nije mi jasno kako ljudi naručuju nešto, daju brojeve kreditnih kartica i NE čitaju što piše. I onda ako nekome maznu pare sa kartice, onda plač - "ebay i paypal su krivi!".

Ako ne možete pohvatati sve oko shippinga, carine i PDVa onda se ne upuštajte u to jer ćete ostat bez novaca. SVE lijepo piše, crno na bijelo, samo treba čitati. I piše poprilično jasno, ne nikakvim sitnim slovima niti kriptičnim EULAma i sličnim stvarima di bez mozga klikate na "Yes, i agree" a možda ste upravo dopustili da daju vaše osobne podatke svakoj spam mreži koja postoji na planetu i bližoj okolici.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

Imam i ja pitanjce pa mi samo potvrdite dal sam dobro skonto...

Kupio bih nesto u vrijednosti 100$ na to mi oni dernu 10% carine + postarina je 80$ = je oko 1100kn. Jel to tocno il mozda deru carinu na iznos sa postarinom :/?
A imam i opciju da mi netko to poveze..

E sad, na kaj oni meni odnosno osobi koja ce uvest lupaju jos pdv, ako lupaju. Na 100$ + 10% ili samo na 100$? 

Battlelog ~ UrbanFsk
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sale_ds kaže...

Kupio bih nesto u vrijednosti 100$ na to mi oni dernu 10% carine + postarina je 80$ = je oko 1100kn. Jel to tocno il mozda deru carinu na iznos sa postarinom :/?

E sad, na kaj oni meni odnosno osobi koja ce uvest lupaju jos pdv, ako lupaju. Na 100$ + 10% ili samo na 100$? 

E ovo je novo pitanje, mislim da ga do sad još nismo imali...

Znači carinu će ti staviti na ukupn uvrijednost (paket + dostava), dakle na 180. I carina može biti 10%, ali ne mora. Ima stranicama carine popis carinskih stopa i artikala.

17 godina
moderator
Gamerxrxx kaže...

Nema free shippinga - to samo znači da je poštarina/dostava uključena u cijenu. {#}

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Sale_ds kaže...

E ovo je novo pitanje, mislim da ga do sad još nismo imali...

Znači carinu će ti staviti na ukupn uvrijednost (paket + dostava), dakle na 180. I carina može biti 10%, ali ne mora. Ima stranicama carine popis carinskih stopa i artikala.

Pas konja.. Aj hvala ti..

Gledao sam vec u vezi carine i ovo bi crinili da ga hebes, glomazan je paket. A i bolje odmah pripremit pare da te ne ulove na prepad :p 

Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
neaktivan

Pozz svima! Trebao bih malu pomoć oko kupnje na eBay-u. Naime, htio bih kupit jedan komplet koji sadrži gel masku za smartphone, držač, screen protector i još par sitnica. Cijena će biti do 150kn i koliko sam skužio paket se neće morati cariniti i neće biti dodatnih troškova. Također poštarina je Free odnosno uračunata u cijenu.

E sad oko narudžbe i plaćanja. Koji sve načini postoje? Dali postoji izravna kupnja? Ono, unesem podatke kartice i svoje podatke pri naručivanju na eBay-u i stigne mi za neko vrijeme paket (tj. bez korištenja PayPal-a)? Vidio sam da postoji neka stranica koja posreduje pri tome (uplatiš u banci i oni naruče na tvoju adresu, tako nešta).

Registrirao sam se na eBay i ispunio sve podatke. Također i na PayPal, ali nisam verificirao svoju Visu Electron jer mi nije jasan postupak. Izgleda da nakon što unesem podatke kartice, tereti mi se račun za 1 dolar i onda moram otić u banku i što onda? :S

Ako ima koja dobra duša da mi pojasni te stvari, jer sam totalni početnik u online kupnji, a i imam nažalost jako malo sl. vremena. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spartacus kaže...

Pozz svima! Trebao bih malu pomoć oko kupnje na eBay-u. Naime, htio bih kupit jedan komplet koji sadrži gel masku za smartphone, držač, screen protector i još par sitnica. Cijena će biti do 150kn i koliko sam skužio paket se neće morati cariniti i neće biti dodatnih troškova. Također poštarina je Free odnosno uračunata u cijenu.

E sad oko narudžbe i plaćanja. Koji sve načini postoje? Dali postoji izravna kupnja? Ono, unesem podatke kartice i svoje podatke pri naručivanju na eBay-u i stigne mi za neko vrijeme paket (tj. bez korištenja PayPal-a)? Vidio sam da postoji neka stranica koja posreduje pri tome (uplatiš u banci i oni naruče na tvoju adresu, tako nešta).

Registrirao sam se na eBay i ispunio sve podatke. Također i na PayPal, ali nisam verificirao svoju Visu Electron jer mi nije jasan postupak. Izgleda da nakon što unesem podatke kartice, tereti mi se račun za 1 dolar i onda moram otić u banku i što onda? :S

Ako ima koja dobra duša da mi pojasni te stvari, jer sam totalni početnik u online kupnji, a i imam nažalost jako malo sl. vremena. Hvala.

Sve ti piše ovdje u 1.postu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx 

EDIT:
 Sve što kupuješ na ebay-u plaćaš sa PayPalom, tj. skida ti novce sa kartice.  Ovo za verificiranje ne moraš odmah ako ti se žuri, imaš limit. pogledaj par stranica nazad već je objašnjenjo sve što si pitao

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 22:46 (Liverpool1892).
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Spartacus kaže...

Sve ti piše ovdje u 1.postu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx 

EDIT:
 Sve što kupuješ na ebay-u plaćaš sa PayPalom, tj. skida ti novce sa kartice.  Ovo za verificiranje ne moraš odmah ako ti se žuri, imaš limit. pogledaj par stranica nazad već je objašnjenjo sve što si pitao

E hvala puno! Budem pogledao to. Samo nije mi jasno kako uplatiti na PayPal ako nije verificirana kartica.

14 godina
neaktivan
Spartacus kaže...

E hvala puno! Budem pogledao to. Samo nije mi jasno kako uplatiti na PayPal ako nije verificirana kartica.

Imaš gumb Hvala.
Dok ne verificiraš karticu ne možeš primati novce na paypal ali možeš plaćati s njega i sve što laćaš skida ti sa kartice.
Kada Verificiraš kartic na paypalu, skine ti se limit i onda možeš primati uplata na paypal i svakog prvog u mjesecu ti se prebacuje na karticu ili ako hoćeš odamh da ti se sa paypal balancea prebaci na karticu moraš platiti 5$.
Ako želiš povući novce sa PayPal balancea moraš imati Visa Electron karticu. 

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Znima me sta bi ste uradili na momm mjestu:

rposle godine, tacnije u 11. mjesecu narucio sam proizvod sa ebay-a vrijednost 65 dolara, nije mi stigao u roku 45 pa sam trazi refund i ebay mi je vratio novac,

Danas mi je taj item stigao(znaci nakon 3 mjeseca)

Da li sam ja duzan to platiti?da li ce me seller kontaktirati?moze li on znati da mi je stigao proizvod?

Hvala unaprijed!

[URL=http://www.neobux.com/?r=srdjanb007][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif][/URL]

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BugFanNo1 kaže...

Pozdrav!

Znima me sta bi ste uradili na momm mjestu:

rposle godine, tacnije u 11. mjesecu narucio sam proizvod sa ebay-a vrijednost 65 dolara, nije mi stigao u roku 45 pa sam trazi refund i ebay mi je vratio novac,

Danas mi je taj item stigao(znaci nakon 3 mjeseca)

Da li sam ja duzan to platiti?da li ce me seller kontaktirati?moze li on znati da mi je stigao proizvod?

Hvala unaprijed!

Budi pošten pa mu javi da ti je stigo proizvod pa če ti on dat daljnje upute. Moja preporuka je vrati novac!
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
neaktivan

nije meni problem da vratim novac ali me interesuje ako ne vratim da li me mogu kako odstetiti?blokirati karticu i sl.

A uostalom oni su dozni da mi dostave proizvod u roku 45 dana a nisu to uradili tako da mislim da nisam ni ja duzan da placam nakon 3 mjeseca.

[URL=http://www.neobux.com/?r=srdjanb007][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 15:45 (BugFanNo1).

0 0 hvala 0
15 godina
BugFanNo1 kaže...

nije meni problem da vratim novac ali me interesuje ako ne vratim da li me mogu kako odstetiti?blokirati karticu i sl.

A uostalom oni su dozni da mi dostave proizvod u roku 45 dana a nisu to uradili tako da mislim da nisam ni ja duzan da placam nakon 3 mjeseca.

Jedno je dužnost a drugo je fer igra. Nisu oni krivi što je to trajalo 3 mjeseca, nego pošta. I kad je već stiglo onda je fer da platiš.

Kao što oni tebe nisu zafrkavali oko toga kad si tražio refund.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
BugFanNo1 kaže...

Jedno je dužnost a drugo je fer igra. Nisu oni krivi što je to trajalo 3 mjeseca, nego pošta. I kad je već stiglo onda je fer da platiš.

Kao što oni tebe nisu zafrkavali oko toga kad si tražio refund.

ako budu trazili novac platicu a ako ne necu dobrovoljno :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice