eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.390.870
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
ImHere kaže...
Gamerxrxx kaže...

Pozdrav. Zanima me sto mislite o ovom proizvodu 1$ + shiping koliko bi me doslo ovakvih 5kom . carine nebi trebalo biti a nezz kolika je postarina 

http://www.ebay.com/itm/Universal-Turbo-Sim-Unlock-Card-F-GSM-Mobile-Cell-Phone-/150655770644?pt=PDA_Accessories&hash=item2313c8a014#ht_4775wt_1037

Imam ja takvu jednu doma,meni i nije nesto puno pomogla.

Što to znači? Nije ti uopće pomogla ili je malo radilo malo ne ili što?

14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
ImHere kaže...
Gamerxrxx kaže...

Pozdrav. Zanima me sto mislite o ovom proizvodu 1$ + shiping koliko bi me doslo ovakvih 5kom . carine nebi trebalo biti a nezz kolika je postarina 

http://www.ebay.com/itm/Universal-Turbo-Sim-Unlock-Card-F-GSM-Mobile-Cell-Phone-/150655770644?pt=PDA_Accessories&hash=item2313c8a014#ht_4775wt_1037

Imam ja takvu jednu doma,meni i nije nesto puno pomogla.

Što to znači? Nije ti uopće pomogla ili je malo radilo malo ne ili što?

Ma radi ali ne za bas svaki uredjaj koji je naveden.To ubacis ispod sim kartice pa ti se mob jedva sklopi nazad.Na jednom mobu nisam uspio nagurat bateriju nazad

17 godina
neaktivan

Ajd mala pomoć  na aukciji sam osvojio telefon 125 dolara total koliko ce me izaci carina i porez  125 USD
= 720.71 kuna. Hvala.Jel ima smisla da ga shipa kao gift?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 20:24 (petric1).
14 godina
neaktivan
petric1 kaže...

Ajd mala pomoć  na aukciji sam osvojio telefon 125 dolara total koliko ce me izaci carina i porez  125 USD
= 720.71 kuna. Hvala

1. Provjeri na stranici carine dali ide carina na mobitele.
2. Provjeri dali je taj mobitel uvežen u Hrvatsku, ako nije moraš tražiti dozvolu od HAKOM-a. (cca. 200-tinjak kuna)
3. Pdv 23% + carina ako ide na mobitele. 

17 godina
neaktivan

Kolika je carina ?

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
petric1 kaže...

= 720.71 kuna. Hvala

1. Provjeri na stranici carine dali ide carina na mobitele.
2. Provjeri dali je taj mobitel uvežen u Hrvatsku, ako nije moraš tražiti dozvolu od HAKOM-a. (cca. 200-tinjak kuna)
3. Pdv 23% + carina ako ide na mobitele. 

petric1 kaže...

Kolika je carina ?

Pa napisao sam ti u gornjem postu. Na stranici carine ti sve piše, dali carine mobitele i kolika je carina 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 20:29 (Liverpool1892).
17 godina
petric1 kaže...

Exchange rate: 1 Croatian Kuna = 0.167788 U.S. Dollars to je paypal tecaj znci 125 : 0.167=748.50 kn pa sad dalje racunaj pdv i carinu na linku od kolege.

Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
ljubo2mad kaže...
petric1 kaže...

Exchange rate: 1 Croatian Kuna = 0.167788 U.S. Dollars to je paypal tecaj znci 125 : 0.167=748.50 kn pa sad dalje racunaj pdv i carinu na linku od kolege.

Osnovica za carinjenje se računa po srednjem tečaju NHB-a, ako se ne varam. A ne po onome što će ti PayPal izračunat.

17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 20:38 (petric1).
14 godina
neaktivan
petric1 kaže...

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18  kako 0% na mobitele?

Ako želiš možeš ti slobodno platiti {#}.
Eto onda računaj samo 23% pdv-a. 

17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...

Zar nije da uvijek moraš tražiti dozvolu za uvoz?

17 godina
neaktivan

Malo mi je to sumljivo!Nemoguce da ne carine!

17 godina
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

mislim da dozvola za uvoz ide ako mobitel nije opce u prodaji ni kod jednog operatera ili sl.ako ga je vec neko uvezao onda je ok.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

Ako je uvežen mobitel u HR onda ne treba, ali ako slučajno zatraže ima na stranici HAKOM-a pa im samo faxira.
Ako nije uvežen onda mora tražiti dozvolu HAKOM-a i mora platiti oko 200-tinjak kuna. 

17 godina
neaktivan

Sony ericsson x10 onaj veći ne mini.Čovjek napisao da će stavit da je gift.I da je u kvaru što je točno (ima manj kvar).

17 godina
moderator
petric1 kaže...

Malo mi je to sumljivo!Nemoguce da ne carine!

Pazi - carine, ali je stopa carine 0% (dakle, ne plaćaš ništa na ime carine), a PDV 23%.

ljubo2mad kaže...
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

mislim da dozvola za uvoz ide ako mobitel nije opce u prodaji ni kod jednog operatera ili sl.ako ga je vec neko uvezao onda je ok.

Ja bih volio da netko decidirano kaže "tako i tako je", jer inače ispada da je hrpa ljudi dizala dozvole recimo za Kindle s WiFijem, koje ko fol nije trebala.

Dakle vi koji ste uvozili nešto za što inače treba dozvola HAKOM-a, jeste li kad uvezli što takvo, a da niste trebali tražiti i platiti dozvolu jer je kao već netko prije vas uvezao isti model uređaja?

17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413 

Ovdje je baza uvezene opreme!Izgleda da ima dozvole jer ga je uvezlo više operatera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 20:51 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ljubo2mad kaže...
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

Ja bih volio da netko decidirano kaže "tako i tako je", jer inače ispada da je hrpa ljudi dizala dozvole recimo za Kindle s WiFijem, koje ko fol nije trebala.

Dakle vi koji ste uvozili nešto za što inače treba dozvola HAKOM-a, jeste li kad uvezli što takvo, a da niste trebali tražiti i platiti dozvolu jer je kao već netko prije vas uvezao isti model uređaja?

Već je bilo u temi da je netko tražio dozvolu i da je platio 200-tinjak kuna.
I ovo su gluposti da za kindle sa WiFi-em trebaju dozvole.

Ja sam uvezo helikopter na daljinski, i prije kupnje samo kontaktiro HAKOM i pitao dali treba dozvola za to i rekli su da NE treba. (Bilo je priče u temi da treba)
Najsigurnije je prije kupnje kontaktirati HAKOM pa znaš dali trebaš ili ne. 

17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...

I ovo su gluposti da za kindle sa WiFi-em trebaju dozvole.

Kak to misliš gluposti, kad te carina kod uvoza traži da od HAKOM-a ishoduješ dozvolu?

17 godina
moderator
petric1 kaže...

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413 

Ovdje je baza uvezene opreme!Izgleda da ima dozvole jer ga je uvezlo više operatera.

Jesi probao išta potražiti tu? Probaj. {#} Evo probaj potražiti Kindle ili recimo tipski broj jednog Kindlea za koji je bilo plaćeno 200 kn: D01100

Pa javi jesi što našao.

17 godina
neaktivan

Kindle je uvozle kolegica sa posla i najb---se morala je tražiti dozvolu za uvoz od HAKOM-a!Nego ako mi prodavac stavi kao gift jel to znaci da onda oni po slobodnoj procjeni  (ako odluce da ne prihvacaju item kao gift) slobodno procjene i puknu cjenu za koju oni misle da je pripadajuca?Šta da mu kažem dal da stavi gift ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 21:09 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
petric1 kaže...

Kindle je uvozle kolegica sa posla i najb---se morala je tražiti dozvolu za uvou od HAKOM-a!

Pa to i kažem. Ali eto javljaju se neki koji tvrde da ne treba tražiti dozvolu za uvoz nečeg što je već jednom bilo uvezeno. Stoga bih molio da se javi netko tko je imao takav slučaj. Ima ljudi koji to tvrde, ali ne sjećam se da se ikad itko takav javio na ovu temu i potvrdio to.

17 godina
neaktivan

Bilo tko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
petric1 kaže...

Kindle je uvozle kolegica sa posla i najb---se morala je tražiti dozvolu za uvoz od HAKOM-a!Nego ako mi prodavac stavi kao gift jel to znaci da onda oni po slobodnoj procjeni  (ako odluce da ne prihvacaju item kao gift) slobodno procjene i puknu cjenu za koju oni misle da je pripadajuca?Šta da mu kažem dal da stavi gift ili ne?

Ne, nego te traže račun da vide koliko si platio pa ti zaračunaju na to što imaju.

16 godina
odjavljen
petric1 kaže...

Bilo tko?

Navođenje lažne vrijednosti bilo gdje, pa i u poštanskom prometu je osnova za kaznenu prijavu i astronomske kazne. Sve ovisi o tome koliko je carinik raspoložen i jel dobio sinoć...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
moderator
petric1 kaže...

Bilo tko?

Ne znam imaju li kakve tablice s vrijednostima određene robe, no općenito gledano mislim da bi trebali procjenjivati vrijednost robe na onu koliko slična roba košta kod nas.

14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
petric1 kaže...

Kindle je uvozle kolegica sa posla i najb---se morala je tražiti dozvolu za uvou od HAKOM-a!

Pa to i kažem. Ali eto javljaju se neki koji tvrde da ne treba tražiti dozvolu za uvoz nečeg što je već jednom bilo uvezeno. Stoga bih molio da se javi netko tko je imao takav slučaj. Ima ljudi koji to tvrde, ali ne sjećam se da se ikad itko takav javio na ovu temu i potvrdio to.

Dozvola ti treba iako je uredjaj vec dozvoljen od strane Hakoma.Znam iz osobnog iskustva!

14 godina
neaktivan
ImHere kaže...
mbaksa kaže...
petric1 kaže...

Dozvola ti treba iako je uredjaj vec dozvoljen od strane Hakoma.Znam iz osobnog iskustva!

Dozvola treba biti na stranici HAKOM-a, skineš ju i faxiraš na carinu i to je to!

17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...

Dozvola treba biti na stranici HAKOM-a, skineš ju i faxiraš na carinu i to je to!

"Treba biti" i "nalazi se" su dvije posve različite stvari. Gdje konkretno bi trebala biti? Znam da sam tražio takve stvari, ali nikad ništa nisam uspio naći na HAKOM-ovim stranicama. A ako nema dozvole koju bi si isprintao, onda moraš podnijeti zahtjev za uvoz i pljunuti 200 kuna.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...

"Treba biti" i "nalazi se" su dvije posve različite stvari. Gdje konkretno bi trebala biti? Znam da sam tražio takve stvari, ali nikad ništa nisam uspio naći na HAKOM-ovim stranicama. A ako nema dozvole koju bi si isprintao, onda moraš podnijeti zahtjev za uvoz i pljunuti 200 kuna.

Pretraga izdanih općih dozvola 

Pretraga izdanih dozvola

Zar ih je teško kontaktirati i pitati? Ako nema na stranici ta dozvola koja ti treba kontaktiraš ih na mail ili nazoveš i znat ćeš odamah sve.
Meni su odgovorili u roku od 24h i kako su rekli da ne treba dozvola, tako je i bilo.

Što se tiče Kindle s WiFijem, non-stop mi dolaze, u paketu 10-tak komada i na carini je svaki put otvoren paket i nikada me nisu tražili nikakvu dozvolu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 23:40 (Liverpool1892).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice