- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala! Nažalost moj model još nije toliko dobar kao od GT-a V.
Odlično!
Ja također koristim Mayu, nice work
Danas mi je bilo dosadno pa sam išao raditi neki marker!
Budući da sam tek novi u Mayi rezultati nisu baš neki! (:
> http://img695.imageshack.us/img695/4382/claymarker.jpg
Danas mi je bilo dosadno pa sam išao raditi neki marker!
Budući da sam tek novi u Mayi rezultati nisu baš neki! (:
> http://img695.imageshack.us/img695/4382/claymarker.jpg
> http://img340.imageshack.us/img340/8226/marker1.jpg
> http://img175.imageshack.us/img175/148/marker2.jpg
Ha dobro je :)
Nego, jesi to radio po onim tutorialima na 3dhru? :D
Nisam :P ...Radio sam napamet... ;)
Jedino sam ih posložio po nekoj slici koju sam našo na 3Dhr-u!

Evo danas sam radio na unutrašnjosti Ferrari-a i vidim ovu zanimljivu žarulju. Što da kažem nisam mogao odoljeti.
P.S. Nadam se da Vam se sviđa?
Zanimljivo, pretpostavljam da si inspiraciju dobio 2 posta iznad, ili...?
Zanimljivo, pretpostavljam da si inspiraciju dobio 2 posta iznad, ili...?
Ma ne bih rekao, pretpostavljam da je za unutrašnjost Ferrarija namijenjena
meni je njegova bolja, samo volframova nit nema oblik kakav treba, zato je ostatak bolje oblikovan od moje, a rend ne znam koji je realniji..i moj materijal na volframovoj niti nevalja, al to mi nije bilo toliko bitno, samo malo vjezbe..
ne znam jel bolje svaki dan napravit neki mali model, malo drugaciji, il radit na nekom vecem nekoliko dana, sedmica..
kako vi vjezbate ?
ne znam jel bolje svaki dan napravit neki mali model, malo drugaciji, il radit na nekom vecem nekoliko dana, sedmica..
kako vi vjezbate ?
Ne znam, možda je bolje učiti na manjim projektima. Na svakom savladaš nešto novo ali onda brzo i vidiš napredak. Ja sam se osobno nakon gotovo 3 godine upustio u nešto veće projekte. Možda sam mogao i ranije ali jednostavno nisam imao dovoljno znanja tako da se nisam niti htio upuštati u nešto veće. Uglavnom sam simulirao studijske scene (poput tvoje žarulje) i eventualno rendere interijera, a tu i tamo poneka animacija. Pritom sam se opredjelio za jedan renderer i pokušao naučiti što više o njemu dok bih paralelno savladavao neku tehniku modeliranja, učio materijale za taj renderer i vježbao iluminaciju, teksture itd...
Ali pazi, ovo vrlo lako može biti (zapravo jest) subjektivno, nekome će možda baš odgovarati totalno drukčiji pristup. Kreni/nastavi kako tebi odgovara, to ti je možda još i najbolji savjet koji ti mogu dati.
kako vi vjezbate ?
Ovako za viježbu su najbolji mali projekti, ali da im daš puno truda... Naprimjer radiš daljinski i svaki gumb fino izmodeliraš i radiš iznimno detaljno, za viježbu je to najbolje... A što se tiće projekata oni su zapravo ogledalo tvoga znanja jedanput kada budeš imao volje i znanja kreneš i sastaviš ga ful dobro, njega nečeš možda moći prodati jer ljudi ne kupuju scene nego modele, ali mogu biti jasni pokazatelj tvoga znanja...
kako vi vjezbate ?
Ovako za viježbu su najbolji mali projekti, ali da im daš puno truda... Naprimjer radiš daljinski i svaki gumb fino izmodeliraš i radiš iznimno detaljno, za viježbu je to najbolje... A što se tiće projekata oni su zapravo ogledalo tvoga znanja jedanput kada budeš imao volje i znanja kreneš i sastaviš ga ful dobro, njega nečeš možda moći prodati jer ljudi ne kupuju scene nego modele, ali mogu biti jasni pokazatelj tvoga znanja...
Ha neradi se svaki model da se proda ;)
A scene su tu da si napuniš portfolio kako bi dobio neki poso u 3du :)

Zekida, a šta da ja kažem na svoju kuću za igru sam stavio 5$ pa nitko neće kupiti, tj. možda hoće, ali na TS-u je previše modela da bi je netko uočio. No bolje prodati i za manje pare, sam da se proda, a ne staviti veliku cijenu pa nitko neće kupiti. Link Ako netko s foruma hoće model nek mi se javi na pp, cijena mizernih 25kn
Ovako, Sketch Up sam probao, pre lagan je za shvatiti (te nema neku kvalitetu prikaza modela), te sam prešao na Blender, kad ono paf!
Sve mi se nekako čini zbunjujuće, ne znam odakle ubaciti objekt, te recimo pošto sam krenuo raditi interijer sobe, odakle krenuti da napravim npr. krevet, ne mogu naći običan kvadrat kao policu za knjige... POMOĆ!
Ovako, Sketch Up sam probao, pre lagan je za shvatiti (te nema neku kvalitetu prikaza modela), te sam prešao na Blender, kad ono paf!
Sve mi se nekako čini zbunjujuće, ne znam odakle ubaciti objekt, te recimo pošto sam krenuo raditi interijer sobe, odakle krenuti da napravim npr. krevet, ne mogu naći običan kvadrat kao policu za knjige... POMOĆ!
Kreni s rhinocerosom, laksi je za koristenje, a opet mocan, ja sam se isto pogubio u blenderu..

Zekida, a šta da ja kažem na svoju kuću za igru sam stavio 5$ pa nitko neće kupiti, tj. možda hoće, ali na TS-u je previše modela da bi je netko uočio. No bolje prodati i za manje pare, sam da se proda, a ne staviti veliku cijenu pa nitko neće kupiti. Link Ako netko s foruma hoće model nek mi se javi na pp, cijena mizernih 25kn
Netreba, vec imam model kuce
Samo treba isteksturirat :D
hehe, nisam ja reko ako model nećeš prodat da ćeš ga dat besplatno ;)
Jednostavno neke modele ostaviš za sebe :)
Evo još jedan rend ploče.malo naštimavam scenu,sad još moram neku staklenu kutiju i neonke napravit,ali neznam kad ću moram malo odmorit od ploče,radio sam ju mjesec i pol dana
Ova scena sa stolom i lampom ti je fora, moram priznat
edit: još samo da si stavio da je u nekakvoj sobi, a ne na da lebdi u nebu

Btw, kakav je to TV uopće? Neki CRT? Možda bi bilo zgodno da napraviš i TV i tu ploču namontiranu na njega i otvoren onaj poklopac da se ploča vidi ili tako nešto. Mislim da bi bila odlična scena.
Ili kad si kod animacije, recimo, napraviš TV normalno i onda kako se otvara taj poklopac i onda vidimo ploču. Meni bi to bila fora animacija