wow,može wireframe? ovo je baš opako!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ga jedan wip od mene. Iako inače ne stavljam wip-ove, napravit ću iznimku zato što je ovaj 95% gotov. Moram još poraditi na tlu i vegetaciji, ostalo će ostati više manje kako je, uz eventualne manje preinake. Jedino me ta zemlja bode u oči, moram se snalaziti jer mi displacement stvara probleme pa ću vjerovatno kroz passeve rendat ali neš već budem izvukao. Za sada je tekstura na tlu bez displacementa, zato je tako "ravna".
Neće mi primiti sliku, evo link. (ako je malo mutna slika zumirajte ju)
Odličan model, ali ipak treba srediti drveče i podlogu. Na podlogi stavi nekoliko 3d grančica s suhim lišćem i pokoji suhi list. Drveče ima čudne grane i čuno se spajaju pa i to popravi i naravno dodaj na drvo suhe listove.
======================
Modele koje prodajete, radite u besplatnom programu, kupljenom ili piratskom?
Evo ga jedan wip od mene. Iako inače ne stavljam wip-ove, napravit ću iznimku zato što je ovaj 95% gotov. Moram još poraditi na tlu i vegetaciji, ostalo će ostati više manje kako je, uz eventualne manje preinake. Jedino me ta zemlja bode u oči, moram se snalaziti jer mi displacement stvara probleme pa ću vjerovatno kroz passeve rendat ali neš već budem izvukao. Za sada je tekstura na tlu bez displacementa, zato je tako "ravna".
Neće mi primiti sliku, evo link. (ako je malo mutna slika zumirajte ju)
Minoza stvarno odličan rad.... Vidim popravio si stolicu
. Sviđa mi se osvjetljenje i mašta stvarno je super... Mogao si zemlju kroz Z-Brush provući
Odličan model, ali ipak treba srediti drveče i podlogu. Na podlogi stavi nekoliko 3d grančica s suhim lišćem i pokoji suhi list. Drveče ima čudne grane i čuno se spajaju pa i to popravi i naravno dodaj na drvo suhe listove.
Čitaš mi misli
Da, dobro si uočio, ipak nisam siguran da ću raditi na drveću jer naprosto moram ići dalje, imam još neke paralelne projekte, doduše, podlogu ću popraviti zasigurno.
Minoza stvarno odličan rad.... Vidim popravio si stolicu
. Sviđa mi se osvjetljenje i mašta stvarno je super... Mogao si zemlju kroz Z-Brush provući
Ovo ti nije uopće loša ideja. Budem ja već nešto iskemijao.
ovaj 3ds max mi je prekompliciran. prebacujem se na cinema4d, kažu da je jednostavniji. ima li tko taj program?
i vi što stavljate modele(branimir, denis, zekida...) u kojem programu radite? pretpostavljam 3ds jer je najpopularniji.
Ja radim u Cinemi4D, Branimir čini mi se u 3DsMaxu i Zekida u Blenderu :)
Ak te šta zanima u vezi cineme pitaj :) ;)
Btw,
Minoza zakon je ono ;)
@minoza - iako se ne razumijem baš u 3D modeliranje, ali mogu jedino reći - wow. Svaka čast! Koliko si dugo radio (sati) odprilike?
@mislav - ti imaš baš neki specifičan stil. Mislim da bi sigurno prepoznao tvoje modele i da ne znam da su tvoji..=)
Ljudi samo nastavite, užitak mi je pregledavati ovu temu.
@minoza - iako se ne razumijem baš u 3D modeliranje, ali mogu jedino reći - wow. Svaka čast! Koliko si dugo radio (sati) odprilike?
@mislav - ti imaš baš neki specifičan stil. Mislim da bi sigurno prepoznao tvoje modele i da ne znam da su tvoji..=)
Onda i ti kreni sa 3D-om... Tako sam se i ja navukao
ja pokušavam al meni je video editiranje ono pravo al najbolje mi ide photo edit. hehe
sredio sam sve sto se tice kuhinje, jos moram teksturiranje obavit. hjoooooj mrzim ga!
Probao sam..
Nema se vremena..ni živaca..=)
Radije ja gledam vaše radove..:P
A meni se ne da teksturirat, evo sad cu vam dat malo rendova, s obzirom da je radjeno u sketchupu, na kvalitet sam koliko toliko zadovoljan. Ja ne znam teksturirat :S nikako, nikako da mi ispadne realisticno :S
@Oly u cemu radis?
Google Sketchup (+ pluginovi raznorazni + render engine: iRender nXt)
Mali update radova. Hope you like it!
Zašto drveni stol ima refleksiju? Ovaj nož je super dobro ti ide modeliranje...
Keep Rocking
a kako ti texturiras odakle nabavljas teksture?
evo malo rendova bez tekstura kuhinje, bilo mi dosadno
Ovi gumbovi na pečnici su pre veliki a i rešetke na pečnici su stvarno veliki... Ostalo je dobro
a kako ti texturiras odakle nabavljas teksture?
evo malo rendova bez tekstura kuhinje, bilo mi dosadno
Ovi gumbovi na pečnici su pre veliki a i rešetke na pečnici su stvarno veliki... Ostalo je dobro
ma u par min napravljeno
evo početak moje kućice
kako napravis to svijetlo u google sketchupu
evo ga. skinuo i instalirao cinemu. jednostavniji izgled kao i rad.
Hvala! Nisam stavio reflection blur na stol pa ne izgleda baš kao lak više kao laminat. Uskoro stiže nove render bez refl. Prva dva rada su među mojim prvim radovima. Rađeni su u Max-u i još ima posla na njima ali mi se ne da paliti Max. Motor i Mustang su također rađeni u Max-u i još par sitnica za napraviti na njima i onda idu na 3DHR.
Ljudi mozda se i ja prebacim na cinemu, sljedeci mjesec cu je skinut tj za tri dana :) ima jos ko da radi u cinemi? je li komplikovano? je li lakse od blendera? kakvo je sucelje?
jel tko zna koristit neke nurbs u cinemi? samo su mi radile na textu tako da na rubu naprave kosinu.
ipak cinema nije tolko jednostavna.
ignorirajte prošli post, skužio sam.
evo moj prvi uradak-gljiva po tutorijalu.
edit: ne znam kak je sredit da izgleda ko gljiva(boje, teksture, kak već)
UV pa texture :)
heh, a nećeš ti sad radit neke uber radove što koristiš jednostavniji program :) modeliranje je u svakom programu isto :)
tak da će ti isto trebat par mjeseci da savladaš šta trebaš :)
(ovo se odnosi an post iznad) hehe :)
heh, a nećeš ti sad radit neke uber radove što koristiš jednostavniji program :) modeliranje je u svakom programu isto :)
eh kad bi znao šta ovo boldano znači i kako napraviti
Pa za tu gljivu mislim da nebi trebalo bit problema oko UV-a
Znaći za glavu odabereš red polygona recimo gdje su one nekakve šare, i klikneš na onu ikonicu iznad Make Object Editable i prebaciš si sučelje u BP UV Edit, odabereš Use UV Polygon Edit Tool kako bi vidio UV označenih polygona te pod Projection staviš sphere mapping tako da ti lijepo izravna UV da nemaš preklapanja, i onda u PS-u središ texturu ili napraviš Polypaint te napraviš materijal u kojeg učitaš tu texturu i kada primjeniš na objekt textura eć se namjestit po napravljenom UV-u.
I to bi bilo to što se tiče "glave"
A za ostale djelove ponoviš postupak, te se igraš sa projection postavkama...
Eto, nadam se da sam pomogo :)
Znaći za glavu odabereš red polygona recimo gdje su one nekakve šare, i klikneš na onu ikonicu iznad Make Object Editable i prebaciš si sučelje u BP UV Edit, odaberešUse UV Polygon Edit Tool kako bi vidio UV označenih polygona te pod Projection staviš sphere mapping tako da ti lijepo izravna UV da nemaš preklapanja, i onda u PS-u središ texturu ili napraviš Polypaint te napraviš materijal u kojeg učitaš tu texturu i kada primjeniš na objekt textura eć se namjestit po napravljenom UV-u.
ne mogu naći ovo :/
Znaći za glavu odabereš red polygona recimo gdje su one nekakve šare, i klikneš na onu ikonicu iznad Make Object Editable i prebaciš si sučelje u BP UV Edit, odaberešUse UV Polygon Edit Tool kako bi vidio UV označenih polygona te pod Projection staviš sphere mapping tako da ti lijepo izravna UV da nemaš preklapanja, i onda u PS-u središ texturu ili napraviš Polypaint te napraviš materijal u kojeg učitaš tu texturu i kada primjeniš na objekt textura eć se namjestit po napravljenom UV-u.
ne mogu naći ovo :/
Hm, imaš možda msn ili nešto da sad tu nespamamo po forumu :D