Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ma neka kupi 1080ti na taj proc :) Fulo raspravu totalno, prokleti alkohol:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 15:59 (BOOMboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Electroroll kaže...
Silent horror1992 kaže...
Electroroll kaže...

Naravno da gledam nabavu, ali ta od 840 kn je sa jednim fanom i 2 gb ddr5, dok ovaj moj link je dual fan i 4gb?

Jel kupuješ grafičku za konfiguraciju što imaš pod moj pc ?

Da, al me isto muči procesor ovaj kako će ići sa novijom grafičkom...

Ako ne planiraš mjenjat taj CPU onda RX460 je vrh vrhova za njega i to je previše, ako ćeš prelaziti na nešto bolje u skorije vrijeme onda od novih GTX1050Ti ili rabljenih sa garom GTX970/RX470

8 godina
ibme74 kaže...
Electroroll kaže...
Silent horror1992 kaže...
Electroroll kaže...

Naravno da gledam nabavu, ali ta od 840 kn je sa jednim fanom i 2 gb ddr5, dok ovaj moj link je dual fan i 4gb?

Jel kupuješ grafičku za konfiguraciju što imaš pod moj pc ?

Da, al me isto muči procesor ovaj kako će ići sa novijom grafičkom...

Ako ne planiraš mjenjat taj CPU onda RX460 je vrh vrhova za njega i to je previše, ako ćeš prelaziti na nešto bolje u skorije vrijeme onda od novih GTX1050Ti ili rabljenih sa garom GTX970/RX470

Za taj proc rabljena 7770, ne bacaj pare uzalud.

17 godina

Tek sad vidim da ima 7750 pod moj pc, tako da ne treba nista jace pogotovo jer je taj proc na samo 2.9ghz. Treba prvo promjena platforme pa tek onda mijenjati grafu. Instaliraj msi afterburner pa vidi kako se ponasa grafa u igrama, dam se kladiti da ne dodje ni do 50-60%

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 19:26 (Patrick_cro).
12 godina

najbolje ti je čak sad promjeniti platformu, prodati to svoje za koliko ide i skupljati za bolju grafu. Uzmeš G4560 + najeftiniju B250 ploču + 8GB DDR4 2400MHz, to te izađe oko 1.400-1.500kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 19:22 (ibme74).
16 godina

Koja realna cijena za R9 270-270x ( HD 7850 2/7870 ) i R9 280/280X,bez jamstva i sa nekim dual fan hladnjacima ?
Ispao sam iz stosa sto se tice grafickih pa da znam se orijentirati,uzeo bi nesto rabljeno,ako netko prodaje slucajno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko para imas?

15 godina
doky01akablava kaže...

Koja realna cijena za R9 270-270x ( HD 7850 2/7870 ) i R9 280/280X,bez jamstva i sa nekim dual fan hladnjacima ?
Ispao sam iz stosa sto se tice grafickih pa da znam se orijentirati,uzeo bi nesto rabljeno,ako netko prodaje slucajno :)

r9 270x mozda do nekih 600-700kn a 280x oko 800-1000kn max

14 godina

koja bi 1080 bila najbolja do 570€ sa casekings? bit ce naruceno u njemacku

mislio sam phoenixicu ali ju nemaju trenutno. koja je razlika izmedu jetstream i gamerock osim u clocku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako ide u njemacku pogledaj si mindfactory, oni imaju najnize cijene, ako se ne varam aurous i asus strix su najbolje verzije, poglesaj u gtx 1xxx klubu
14 godina

vidim ima tamo https://www.mindfactory.de/product_info.php/8GB-Gainward-GeForce-GTX-1080-Phoenix-Golden-Sample-Aktiv-PCIe-3-0-x16-_1063003.html

izaslo bi me oko 570€ nakon pp fee i dostave

jel bi ta bila najbolja za tu cijenu ili?

13 godina
neaktivan

Ja vani da uzimam samo bi gledao ASUS iskljucivo zbog svjetske garancije koju mozes ostvariti da se ne zajebavas ako dodje do toga.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

te asus strixice su 600€+ paypal fee+dostava, pa ne znam sad koju bih uzeo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ibme74 kaže...

najbolje ti je čak sad promjeniti platformu, prodati to svoje za koliko ide i skupljati za bolju grafu. Uzmeš G4560 + najeftiniju B250 ploču + 8GB DDR4 2400MHz, to te izađe oko 1.400-1.500kn.

Hvala svima na odgovorima, situacija je da ova trenutna grafička ide na računalo u ured, te sam zato mislio kupiti novu kad mi je već sada prilika preko firme kupiti. Mislio sam bar matičnu ne dirati, nego na nju staviti hardware sa maximalnim učinkom, nije da mi i treba neka posebna konfiguracija, pošto mi se igranje svodi na fm 2017, cs global offensive, civilization VI i slično.

Za procesor znam odavno da nije dorastao trenutnim standardima, imate li možda onda preporuku koji procesor i grafičku spojiti na ovu matičnu, da puno ne čačkam sa hardwareom i cijenama koje nisu dorasle mojim željama? Polovno bi radije izbjegao.

17 godina
Nema smisla nikakva jaca grafa od te na tu konfiguraciju,isto tako nadogradnja je totalno neisplativa jer je mrtva platforma i sve sta stavis na nju je bacanje novaca. Ili uzmi gtx 1050ti ako ces mijenjati platformu uskoro, ako ne i zelis maximum iz nje onda neki fx proc i rx460 makar to je najgora opcija po meni jer sve sta ugradis na tu maticnu je cisto bacanje novaca. Po meni najbolje uzeti rx 460( 840kn) Ostatak love sacuvati pa prodati svoju konfiguraciju pa skupljati za kombo h110+ g4560+ 8gb ddr4. Za izvuci dodatne perfomanse oc taj proc koliko ide, barem ces dobiti neki boost, do 3.2-3.4 ghz bi mogao ici bez dizanja napona i sa stock coolerom
16 godina
Patrick_cro kaže...
Nema smisla nikakva jaca grafa od te na tu konfiguraciju,isto tako nadogradnja je totalno neisplativa jer je mrtva platforma i sve sta stavis na nju je bacanje novaca. Ili uzmi gtx 1050ti ako ces mijenjati platformu uskoro, ako ne i zelis maximum iz nje onda neki fx proc i rx460 makar to je najgora opcija po meni jer sve sta ugradis na tu maticnu je cisto bacanje novaca. Po meni najbolje uzeti rx 460( 840kn) Ostatak love sacuvati pa prodati svoju konfiguraciju pa skupljati za kombo h110+ g4560+ 8gb ddr4. Za izvuci dodatne perfomanse oc taj proc koliko ide, barem ces dobiti neki boost, do 3.2-3.4 ghz bi mogao ici bez dizanja napona i sa stock coolerom

Etote đavle, 4 godine i matična može u smeće, ovo stvarno nisam očekiva :)

OC sam zadnji put radio prije 10 godina, al ajde probat ću se podsjetiti :)

14 godina
Electroroll kaže...

Etote đavle, 4 godine i matična može u smeće, ovo stvarno nisam očekiva :)

OC sam zadnji put radio prije 10 godina, al ajde probat ću se podsjetiti :)

Danas ti to tako ide, nažalost.

Nema potrebe da se podsjećaš kad možeš dobiti pomoć od onih koji to znaju, Overclocking.

Javi se u odgovarajuću temu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
neaktivan

Uzeo bih gtx 1060 ali neznam koji model...

ASUS GeForce GTX 1060 6G Dual

GIGABYTE GeForce GTX 1060 GDDR5 6GB/192bit, WINDFORCE 2X

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 3GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Zec_94 kaže...

Uzeo bih gtx 1060 ali neznam koji model...

ASUS GeForce GTX 1060 6G Dual

GIGABYTE GeForce GTX 1060 GDDR5 6GB/192bit, WINDFORCE 2X

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 3GB

najjeftiniji model sa 6Gb, dva venta i 3 godine garancije. GTX1060 nisu veliki potrošači pa se samim time i malo griju.

12 godina

Gaming od msi uzmi ako lova nije toliko presudna

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Zbog?

12 godina
ibme74 kaže...
mariolla79 kaže...

Zbog?

možda zato jer je najtiša i najhladnija

evo ti primjer msi armor gaming

gaming ide ispod 1000rpm i drži temperaturu na 66 stupnjeva

a ova armor ide na 1800rpm i temperatura joj je 69 stupnjeva

EDIT:

ne vide se baš najbolje fotke, pa sam stavio linkove na testove

armor armor
gaming gaming
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 19:32 (picajzla0707).
12 godina

Ma znam to, ali svejedno to nije vrijedo 2.500kn. To je previse love za kartice kao sto je GTX1060, pogotovo jer nesto malo ispod 2.200kn najnovije RX580 8GB modele grafa klik

12 godina

Ja sam samo dao prijedlog jer je msi odradio najbolji posao...a i kolega je trazio 1060....

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
ibme74 kaže...

Ma znam to, ali svejedno to nije vrijedo 2.500kn. To je previse love za kartice kao sto je GTX1060, pogotovo jer nesto malo ispod 2.200kn najnovije RX580 8GB modele grafa klik

kako kome, meni osobno bi vrijedilo dati 350 kuna više za potpunu tišinu bez obzira na opterećenje, no ja sam silent frik i jednostavno ne podnosim zujalice

to je u slučaju ako se bira 1060

s druge strane radije bi odabrao msi rx470 gaming i to samo zato jer su ovoj rx580 seriji pustili uzde po pitanju potrošnje

nije stvar u potrošnji zbog računa za struju, ali koliko troši, toliko i grije, a meni je grijalica dosta jednom zauvijek

tih 10, pa nek je i 20% više perfomansi mi apsolutno ništa ne znači jer čak i one tihe 580 puštaju toliko temperature u sustav da onda moram zaposliti sve ventove na kućištu = dodatna buka, grije mi i proc, pa i tu imam veće temperature i više rpm... i tako

ali ti si ionako pitao zašto birati msi gaming u slučaju gtx 1060, jbga, otišli smo predaleko 

14 godina
picajzla0707 kaže...

Bravo, slažem se u potpunosti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen

Ali ne treba smetnuti s uma freesync, može biti bitna prevaga...na žalost slabo to guraju kroz marketnig pa ljudi nisu ni upoznati.

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Ako se kupuje iznad 2000 a ispod 2500 onda se uzima R9 Fury Nitro vani, koja em sto je necujna, hladna je i jaca (33dba i 65*C) uzimati precijenjene 1060 6gb(kao i 480/580 8gb modele) iz domacih trgovina je bacanje novca 

Electroroll kaže...

Hvala svima na odgovorima, situacija je da ova trenutna grafička ide na računalo u ured, te sam zato mislio kupiti novu kad mi je već sada prilika preko firme kupiti. Mislio sam bar matičnu ne dirati, nego na nju staviti hardware sa maximalnim učinkom, nije da mi i treba neka posebna konfiguracija, pošto mi se igranje svodi na fm 2017, cs global offensive, civilization VI i slično.

Za procesor znam odavno da nije dorastao trenutnim standardima, imate li možda onda preporuku koji procesor i grafičku spojiti na ovu matičnu, da puno ne čačkam sa hardwareom i cijenama koje nisu dorasle mojim željama? Polovno bi radije izbjegao.

Ti mozes staviti FX na tu plocu i bez problema gejmati sa RX 470, eto ti video iznad kako se ponasa FX sa malo jacom grafom u novijim naslovima.

Proc je slab da, ali FX ce tu popraviti stvar.

Ici na g4560+plocu+ddr4 nema smisla jer tebi samo treba procesor ne ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 21:21 (chaselol).
12 godina
Ta fury je jaca ne previse, opet trosi vise i grije vise, a najgori problem je manjak rama
tako su ljudi uzimali prije koju godinu i grafe sa 2gb poput gtx 770, pa su poslije pozalili
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ta fury je jaca ne previse, opet trosi vise i grije vise, a najgori problem je manjak rama
tako su ljudi uzimali prije koju godinu i grafe sa 2gb poput gtx 770, pa su poslije pozalili

Mislim da su svi pozalili sto su uzeli 700 seriju ili su je prodali kad su mogli, poslije gimpanja preko drivera 

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-nitro-r9-fury-oc-4gb-review/22/

R9 Fury Nitro je jednostavno bolja u svakom pogledu od sve i jedne 480/580 8gb i 1060 6gb, a da ce manjak vram-a od 4gb HBM-a biti problem, daj molim te  

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 22:00 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice