Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Sta je ovo ? Umjesto da cijene RX 4xx verzija idu dolje, one zapravo idu gore..  ili se to meni samo cini ?

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taman kad sam si napokon mislio uzet novu grafu, postanu nedostupne tam di sam mislio uzet.. Pričekat da dodu nove zalihe 480 ili uzet 580? Kakva je razlika uopće? Na MSI mislim, jer ću nju kupit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ista stvar samo 5xx ima veći takt i veću potrošnju...i par fps-a bolje performanse...
12 godina

Dal da mjenjam svoju msi 480 gaming 4gb za 1060 msi gaming 6 gb...lik s njuske mi ju nudi i da mu dam 200kn..kupljena u protisu u 2 mjesecu..jer se isplati ili ne....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako ima neka igra ili vise njih koje igras vecinu vremena pogledaj si kako se te dvije kartice ponasaju u tim konkretnim igrama, ako si od onih koji prelazi igre kako izade neka nova mozda bi ti bolje bilo ostati na rx 480 posto sve vise novijih igara izlazi na dx12 gdje je rx480 u vecini slucajeva bolja.
Tih 200 nadoplate je ok s obzirom da ti imas model od 4gb memorije, a on od 6gb, u svakom slucaju provjeri da li sve stima s karticom i racunom.
12 godina
mate213 kaže...

Taman kad sam si napokon mislio uzet novu grafu, postanu nedostupne tam di sam mislio uzet.. Pričekat da dodu nove zalihe 480 ili uzet 580? Kakva je razlika uopće? Na MSI mislim, jer ću nju kupit 

msi 480 gaming je izvrsna, msi 480 armor je ok

ali su zato podbacili u 5xx seriji da je to strašno, gaming x 580 sad spada među najgore po hlađenju i buci, barem po dosad izašlim recama

nikako za preporuku, nije mi jasno kako su mogli toliko sjebat stvar, a imali su u 4xx seriji fantastične hladnjake

12 godina
picajzla0707 kaže...
mate213 kaže...

msi 480 gaming je izvrsna, msi 480 armor je ok

ali su zato podbacili u 5xx seriji da je to strašno, gaming x 580 sad spada među najgore po hlađenju i buci, barem po dosad izašlim recama

nikako za preporuku, nije mi jasno kako su mogli toliko sjebat stvar, a imali su u 4xx seriji fantastične hladnjake

Meni se čini da je serija 5xx ništa drugo nego do besvjesti nafrizirana serija 4xx a to triba i ohladit a hladnjaci su očito ostali isti samo sa puno težom zadaćom.

ništa mi se neda
14 godina
neaktivan

Preporuka neke cca 2000kn grafičke za igranje na 1080p monitoru bez freesync (prastari 23" LCD)?

0 0 hvala 0
12 godina
BlueMax kaže...

Preporuka neke cca 2000kn grafičke za igranje na 1080p monitoru bez freesync (prastari 23" LCD)?

AMD RX 470

ništa mi se neda
13 godina
protjeran
Oni koji su ostavili stare hladnjake su se zaje, ali npr kod 580 nitro su poboljsali i podebljali hladnjak i sad imaju nafriziranu, a hladniju karticu nego sto je bila 480 nitro, cijena je cak i ok jer je ista kao sto su bile 480 msi gaming i xfx 480 gtr, pricam o 8gb modelima.
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
BlueMax kaže...

AMD RX 470

Ni je li GTX 1060 6GB ipak bolji izbor? Graficka je za prijatelja a rekao mi je otprilike 2000kn s tim da nije problem dodati par stotina kuna ako se dobije nešto performansi. Malo sam ispao iz gamerskog đira na vidim da je RX570 1500kn pa zašto onda RX470?

12 godina
nicky.sl kaže...

Meni se čini da je serija 5xx ništa drugo nego do besvjesti nafrizirana serija 4xx a to triba i ohladit a hladnjaci su očito ostali isti samo sa puno težom zadaćom.

čini mi se da nije stvar u tome, jer je msi hladnjak bio jedan od najtiših i najhladnijih + što se vrtio na bar 500rpm manje od najbliže sljedeće, tako da su imali na 4xx ohoho potencijala

to se vidjelo na recama 480 gaming gdje bi ih klokali koliko idu i opet bi normalno hladile na 50-ak posto venta, s manje rpm nego konkurencija na istom ili približnom kloku i s manjom temperaturom

a ovo sad je prema recama koje sam gledao katastrofa, kao da su raniji overkill hladnjak zamijenili s onim s armora, nešto tu ne valja da ga jebeš i nije to samo veći klok kriv 

12 godina
BlueMax kaže...
nicky.sl kaže...
BlueMax kaže...

AMD RX 470

Ni je li GTX 1060 6GB ipak bolji izbor? Graficka je za prijatelja a rekao mi je otprilike 2000kn s tim da nije problem dodati par stotina kuna ako se dobije nešto performansi. Malo sam ispao iz gamerskog đira na vidim da je RX570 1500kn pa zašto onda RX470?

Normalna GTX 1060 6GB pocinje tek od +2300kn, sve ispod su sa jednim ventom i vecinom refernatne. RX 470 ima i za manje od 1800kn(zna bit akcija pa budu po 1500kn) koja je negdje blizu GTX 1060 6GB. Ako ti se da dat +500kn vise za par fps-a uzmi. 

Battleog - 191silvinjo
13 godina
protjeran
Samo da se nadovezem na post iznad, ova rx 570 (najjeftinija na nabavi) je single fan zujalica pa pripazi.
14 godina
neaktivan

Zaboravio sam napisati nešto vrlo bitno 

U obzir dolazi i kupovina iz EU pa sam, onako na brzinu, došao do ovoga:

https://www.mindfactory.de/product_info.php/6GB-Gigabyte-GeForce-GTX-1060-Windforce-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1117373.html

S poštarinom bi došlo sitno iznad 2000kn

Po karakteristikama mislim da bi to bio dobar izbor ali ne znam ništa konkretno o ovom modelu, ima li nekakvih mana. Što se buke tiće, ići će u dosta dobro kućište pa koji dB gore-dolje nije presudan.

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

Trenutno imam konfu sa i5 4670k, i  XFX ATI Radeon HD6870 1GB DDR5,  Nisam dugo igrao igrice zbog raznih obaveza.

Htio bi malo zaigrati Battlefield 1, Mafia 3 i jos pokoji novi naslov.

Zanima me da li ce ova grafa moci gurati te naslove i da li daje dobru vrijednost za novac?

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-rs-black-edition-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800123?utm_source=Links+shop+2016&utm_campaign=a389fd17de-EMAIL_CAMPAIGN_2017_04_24&utm_medium=email&utm_term=0_9498def505-a389fd17de-219130261

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
8 godina
grubeg kaže...

Pozdrav,

Trenutno imam konfu sa i5 4670k, i  XFX ATI Radeon HD6870 1GB DDR5,  Nisam dugo igrao igrice zbog raznih obaveza.

Htio bi malo zaigrati Battlefield 1, Mafia 3 i jos pokoji novi naslov.

Zanima me da li ce ova grafa moci gurati te naslove i da li daje dobru vrijednost za novac?

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-rs-black-edition-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800123?utm_source=Links+shop+2016&utm_campaign=a389fd17de-EMAIL_CAMPAIGN_2017_04_24&utm_medium=email&utm_term=0_9498def505-a389fd17de-219130261

Unaprijed zahvaljujem

Gurat ce ona to, da sam na tvom mjestu uzeo bih ovu   https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-msi-radeon-rx-470-gaming-x-4g/75256?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2017 14:04 (BOOMboy).
15 godina
neaktivan

Ja naručio 1070 Gaming X + igrica iz Alze za 3500.

Jedino što sam plaćao preko virmana preko firme i još uvijek stoji "awaiting payment" 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kolega BOOMboy me preduhitrio, trenutno na nabavi je ta rx 470 msi gaming po mome best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2017 14:35 (war3_tft).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Moze pomoc dosla mi je grafa prvi put je mijenjam,ovako ovaj je kabel isao u staru grafu,a na novoj je drugacije sta mi treba pomoc :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toma20 kaže...
Moze pomoc dosla mi je grafa prvi put je mijenjam,ovako ovaj je kabel isao u staru grafu,a na novoj je drugacije sta mi treba pomoc :(

Odgovor ti strši kraj palca... Spoji taj dodatni 2pin sto se vidi na slici uz taj 6pin i ukopcaj u grafu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.4.2017 15:38 (ibme74).
11 godina
neaktivan

Koliko ja vidim nije drugacije. Imaš 6+2 pinski kabl i jedan 8 pinski utor na grafi to je normalno. U slucaju da ne odgovara iz nekog razloga, uz grafu si sigurno dobio jedan 6+2 pinski koji se spaja na molex (bijeli adapter), njega spajas na kabl od napajanja

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
Hvala vec sam mislio da mora biti cijeli kao ovaj siri ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
war3_tft kaže...

Kolega BOOMboy me preduhitrio, trenutno na nabavi je ta rx 470 msi gaming po mome best buy.

Za te pare se uzme i RX570 klik

16 godina

Hvala na odgovorima.

Koja je razlika izmedju te dvije kartice po karakteristikama, osim u proizvodjacu i dizajnu/potrosnji?

na prvi pogled mi se cine gotovo iste

8 godina
grubeg kaže...

Hvala na odgovorima.

Koja je razlika izmedju te dvije kartice po karakteristikama, osim u proizvodjacu i dizajnu/potrosnji?

na prvi pogled mi se cine gotovo iste

570 je rebrandinjo 470 modela. Mislim da je msi ipak bolji izbor od tog đumburisa. 

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Jedna od prednosti serije 500 je i sredjen bios, da sam napon kartice moze ici ispod 0.85V u iddle sto doprinosi do osjetno manje temperature u iddle, na svim 470/480 napon je zakljucan na 0.85V min u prosjeku, a kod 500 ide duplo manje ako ne i jos vise.

Vlasnici kartica sa dual bios-om definitivno bi mogli razmisliti o flashanju(naravno najslabijeg modela 570/580) ako im je to potrebno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Ako mislis na razlike xfx rs 470 i msi gaming 470 najveca i najbitnija razlika je ta sto je msi puno bolje odradio hladenje, to je ujedno i najtisa rx 470 kartica, ako se odlucis na overklok u slucaju da ti zafali tih par FPS-a sa msi jos imas lufta sa temp dok ce xfx jos vise skociti, ne moras brinuti toliko o prozracnosti kucista itd.

Rx 470 se manje griju i zapravo s nijednom neces imati nekih problema po tom pitanju, ali ako su vec iste cijene bolje je ici na msi jer ces dobiti vise za iste novce.
16 godina
Hvala svima objasnjenjima.
Mislim da cu ici na MSI 470
Mislim da 570 ne donosi toliko toga sto bi mi koristilo, i znajuci da prve verzije svega obicno znaju imati pokoji nedostatak cini mi se da je 470 provjerenija opcija

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

MSI Radeon RX 570 Gaming X 4G 4GB, jeli ovo dobra grafička ili nije? koju da kupim za igrice? hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice