Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ne zeli klokati, sto da mu preporucim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Elijah01 kaže...
Ne zeli klokati, sto da mu preporucim?

Preporuči mu da klokne

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina

Onda mu preporuci da prede na intel i5 6400+H110+8gb ddr4 pa nece morat klokat nista

13 godina
neaktivan
Elijah01 kaže...
Pozdrav ljudi, moj frend zeli kupiti novu gtafu, ima cpu fx 6300, stara grafa je r9 270x. Jesu li rx 470 i gtx 1060 najbolji izbor za njega? On najvise zeli rx 480 ali ja tvrdim da ce biti bottleneck, jesam li u pravu? Moze prijedlog? Hvala unaprijed

preporuci mu dx12 naslove 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
Frend je opsjetnut niskom temperaturom cpu-a i apsolutno odbija klokati, sto ja tu mogu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Meni nije jasno kojeg je vraga pod broj 1 uzimao AMD cpu ako nece klokati i pod broj 2 zasto je stavio "dobar" hladnjak ako nije planirao klokat? Da izgleda cool?

Edit: onda neka se drzi 270x i neka igra kako moze jer nece imati bog zna kakav fps boost sa rx470/480 ili gtx1060 posto ce imati BN sa fx6300 na stocku

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 18:59 (ibme74).
13 godina
neaktivan

Imace on itekako boost sa drugom grafom, pogotovo u novijim naslovima koji se ne oslanjaju na CPU 

10 godina
neaktivan
Ni meni nije jasno, on ima taj cpu godinama zajedno s r9 270x vapor x, a hladnjak je uzeo, kako meni kaze, da mu pc bude " hladniji i tisi". Ako ima vapor x i dobar hladnjak na neoc-an cpu, mozes zakljuciti sto mu je jako vazno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
U redu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Elijah01 kaže...
Frend je opsjetnut niskom temperaturom cpu-a i apsolutno odbija klokati, sto ja tu mogu...

Pogledah sada pod "tvoj pc" i vidim da je taj "frend" zapravo ti (fx6300+LC-CC-120), ne kuzim cega se bojis? Ako ne znas klokati imas tu na forumu temu ljudi ce ti pomoc.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 19:11 (ibme74).
10 godina
neaktivan
Ne, imamo isti cpu, al on ima evo 212, a ja igram na ps4
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Onda mu kaze ili neka kloka ili neka prede na intel

10 godina
neaktivan
U redu, hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam konfu sa procom g3260.. nema se love previše  A zaigralo bi se nešto.. Što biste preporučili sa oglasa za cca 300 do 500 kn (500 ako je baš vrijedno) više naginjem ka 300-350..

Igrao bi PES na full HD sa nekim normalnim postavkama ako je moguće, fifu kako god samo da se igra.. Tu i tam neki FPS naslov.. 

a i napajanje mi nije neka radost..  pa samim time uzmite u obzir da može sve to držati.. 

Trenutno imam u planu samo grafu ubaciti.. paa.. učinite magiju dajte preporuku.. Živli..

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 23:49 (scorpion123).

0 0 hvala 0
12 godina

Potraži neku GTX750Ti, mal potrošač, ok performanse, realna cijena 400-500kn, ovisno o modelu i garanciji

13 godina
neaktivan

Eh da mi nju naći, s njom bi se još i naigrao. Javio sam se par njih sa njuške il su rezervirane il nešto 'kemijaju' .. 
Znači napajanje bi ju držalo bez problema? Ako je tak, onda budem čekao neku da naleti.. 

12 godina

GTX750Ti pod punim opterećenjem vuče nekih 60W-70W max

13 godina
neaktivan

Sa ovim procom, bude to ok. 

Ako ne uspijem naći 750ti - šta kažete na običnu gtx 750 .. njih vidim nekih ponuda po 300-350 kn, 1gb verzija.

12 godina

Ako baš nema nikakva GTX750Ti sa 2GB (što bi bilo idealno) onda možeš i "non TI", mada za nju nebi dao više od 300kn

12 godina
scorpion123 kaže...

Ako ne uspijem naći 750ti - šta kažete na običnu gtx 750 .. njih vidim nekih ponuda po 300-350 kn, 1gb verzija.

eh, ta s 1gb je baš, hm, ne baš dobra

može se igrati, ali jebe tih 1gb vrama dozlaboga

ja sam imao gtx 550ti koja je postala preslaba i kasnije, sve donedavno gtx 570 s kojom se može još igrati sve, ali tih 1,28 gb vrama proizvodi stutter fest svako malo

zadnje sam igrao gta5 s njom i namjestiš postavke na high/medium, ponešto isključeno od naprednijih opcija i igra traži 2,2 gb vrama - staviš opciju "ignore vram limit" i igraš na 40-60 fps, dakle grafa ima snage za to, ali zbog manjka vrama svako malo trzanje

probaj bilo kako tu 750ti, bit će puno bolja opcija

13 godina
neaktivan
scorpion123 kaže...

750/7770 1gb ili 2gb nebitno skroz te grafe ne vrijede vise od 300 sta god nadjes u boljem stanju uzmi 

12 godina
chaselol kaže...
scorpion123 kaže...

750/7770 1gb ili 2gb nebitno skroz te grafe ne vrijede vise od 300 sta god nadjes u boljem stanju uzmi 

kako je nebitno, pa gore sam ti iz vlastitog iskustva napisao da je itekako bitno i ti nakon toga lupaš gluposti

13 godina
neaktivan

Ti bi medium high sa tom grafom, dal si ti normalan?
Za to imas 960/380 

12 godina
Fino sam ti objasnio da gpu ima snage i da na tim postavkama vrti 40-60 fps, a problem je manjak vrama...
No ti i dalje lupas po svome... za neke ocito nema pomoci
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nemas ti meni sta objasnjavati, ta igra ce pojesti preko 3.5gb na 1080p  

Za cijenu od 300kn ne pitas takve gluposti, samo gledas jel ispravno i vozi 

12 godina
chaselol kaže...

Nemas ti meni sta objasnjavati, ta igra ce pojesti preko 3.5gb na 1080p  

Za cijenu od 300kn ne pitas takve gluposti, samo gledas jel ispravno i vozi 

slušaj, nemam se namjeru s tobom natezati do sutra

govorim iz vlastitog iskustva da se i sa slabijim grafama može postići puno

postoji hrpa postavki u današnjim igrama koje različito utječu na gpu i memoriju, gtx 570 i 750ti gpu bez problema voze very high teksture na gta5, ali ih jebe manjak memorije

s druge strane digni travu u gta5 i gpu grca u suzama

to što ti znaš samo postaviti glavne postavke na high, medium ili low je tvoj problem

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

GTX 570, GTX 750, HD 7770.. Znači ukratko to gledam, i svaku od njih napajanje može držati?

0 0 hvala 0
12 godina

GTX570  ne! To je vec jako stara grafa a i vuce dosta struje tako da neće sljakati na tvom napajanju. Gledaj uzeti GTX750Ti 2gb, to ti je najbolje rijesenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 13:08 (ibme74).
13 godina
neaktivan
scorpion123 kaže...

GTX 570, GTX 750, HD 7770.. Znači ukratko to gledam, i svaku od njih napajanje može držati?

570 je prestaro, gledaj znaci 750/750ti/7750/7770 s tim da je 750ti>7770>750/7750

12 godina
scorpion123 kaže...

gtx 570 sam samo za primjer spomenuo jer ima premalo memorije i jer je mene osobno to prcalo

to je prestara grafa i poprilično zahtjevna za napajanje, tako da tebi ne dolazi u obzir

gledaj ove druge - 750 i hd 7770, a ako ikako možeš 750ti s 2gb vrama, a da nije previsoka razlika u cijeni

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice