Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.900.859
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preporuči mu da klokne
Onda mu preporuci da prede na intel i5 6400+H110+8gb ddr4 pa nece morat klokat nista
preporuci mu dx12 naslove
Meni nije jasno kojeg je vraga pod broj 1 uzimao AMD cpu ako nece klokati i pod broj 2 zasto je stavio "dobar" hladnjak ako nije planirao klokat? Da izgleda cool?
Edit: onda neka se drzi 270x i neka igra kako moze jer nece imati bog zna kakav fps boost sa rx470/480 ili gtx1060 posto ce imati BN sa fx6300 na stocku
Imace on itekako boost sa drugom grafom, pogotovo u novijim naslovima koji se ne oslanjaju na CPU
Pogledah sada pod "tvoj pc" i vidim da je taj "frend" zapravo ti (fx6300+LC-CC-120), ne kuzim cega se bojis? Ako ne znas klokati imas tu na forumu temu ljudi ce ti pomoc.
Onda mu kaze ili neka kloka ili neka prede na intel
Imam konfu sa procom g3260.. nema se love previše A zaigralo bi se nešto.. Što biste preporučili sa oglasa za cca 300 do 500 kn (500 ako je baš vrijedno) više naginjem ka 300-350..
Igrao bi PES na full HD sa nekim normalnim postavkama ako je moguće, fifu kako god samo da se igra.. Tu i tam neki FPS naslov..
a i napajanje mi nije neka radost.. pa samim time uzmite u obzir da može sve to držati..
Trenutno imam u planu samo grafu ubaciti.. paa.. učinite magiju dajte preporuku.. Živli..
Potraži neku GTX750Ti, mal potrošač, ok performanse, realna cijena 400-500kn, ovisno o modelu i garanciji
Eh da mi nju naći, s njom bi se još i naigrao. Javio sam se par njih sa njuške il su rezervirane il nešto 'kemijaju' ..
Znači napajanje bi ju držalo bez problema? Ako je tak, onda budem čekao neku da naleti..
GTX750Ti pod punim opterećenjem vuče nekih 60W-70W max
Sa ovim procom, bude to ok.
Ako ne uspijem naći 750ti - šta kažete na običnu gtx 750 .. njih vidim nekih ponuda po 300-350 kn, 1gb verzija.
Ako baš nema nikakva GTX750Ti sa 2GB (što bi bilo idealno) onda možeš i "non TI", mada za nju nebi dao više od 300kn
Ako ne uspijem naći 750ti - šta kažete na običnu gtx 750 .. njih vidim nekih ponuda po 300-350 kn, 1gb verzija.
eh, ta s 1gb je baš, hm, ne baš dobra
može se igrati, ali jebe tih 1gb vrama dozlaboga
ja sam imao gtx 550ti koja je postala preslaba i kasnije, sve donedavno gtx 570 s kojom se može još igrati sve, ali tih 1,28 gb vrama proizvodi stutter fest svako malo
zadnje sam igrao gta5 s njom i namjestiš postavke na high/medium, ponešto isključeno od naprednijih opcija i igra traži 2,2 gb vrama - staviš opciju "ignore vram limit" i igraš na 40-60 fps, dakle grafa ima snage za to, ali zbog manjka vrama svako malo trzanje
probaj bilo kako tu 750ti, bit će puno bolja opcija
750/7770 1gb ili 2gb nebitno skroz te grafe ne vrijede vise od 300 sta god nadjes u boljem stanju uzmi
750/7770 1gb ili 2gb nebitno skroz te grafe ne vrijede vise od 300 sta god nadjes u boljem stanju uzmi
kako je nebitno, pa gore sam ti iz vlastitog iskustva napisao da je itekako bitno i ti nakon toga lupaš gluposti
Ti bi medium high sa tom grafom, dal si ti normalan?
Za to imas 960/380
No ti i dalje lupas po svome... za neke ocito nema pomoci
Nemas ti meni sta objasnjavati, ta igra ce pojesti preko 3.5gb na 1080p
Za cijenu od 300kn ne pitas takve gluposti, samo gledas jel ispravno i vozi
Nemas ti meni sta objasnjavati, ta igra ce pojesti preko 3.5gb na 1080p
Za cijenu od 300kn ne pitas takve gluposti, samo gledas jel ispravno i vozi
slušaj, nemam se namjeru s tobom natezati do sutra
govorim iz vlastitog iskustva da se i sa slabijim grafama može postići puno
postoji hrpa postavki u današnjim igrama koje različito utječu na gpu i memoriju, gtx 570 i 750ti gpu bez problema voze very high teksture na gta5, ali ih jebe manjak memorije
s druge strane digni travu u gta5 i gpu grca u suzama
to što ti znaš samo postaviti glavne postavke na high, medium ili low je tvoj problem
GTX 570, GTX 750, HD 7770.. Znači ukratko to gledam, i svaku od njih napajanje može držati?
GTX570 ne! To je vec jako stara grafa a i vuce dosta struje tako da neće sljakati na tvom napajanju. Gledaj uzeti GTX750Ti 2gb, to ti je najbolje rijesenje.
GTX 570, GTX 750, HD 7770.. Znači ukratko to gledam, i svaku od njih napajanje može držati?
570 je prestaro, gledaj znaci 750/750ti/7750/7770 s tim da je 750ti>7770>750/7750
gtx 570 sam samo za primjer spomenuo jer ima premalo memorije i jer je mene osobno to prcalo
to je prestara grafa i poprilično zahtjevna za napajanje, tako da tebi ne dolazi u obzir
gledaj ove druge - 750 i hd 7770, a ako ikako možeš 750ti s 2gb vrama, a da nije previsoka razlika u cijeni