Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.907.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
bigzor kaže...

zanime me vase misljenje koja bi grafa bila isplativija jer su otprilike iste cijene

gtx 760 http://www.edigital.hr/nvidia/vga-msi-pcie-nvidia-gtx-760-video-kartica-2gb-gddr5---n760-tf-2gd5/oc-p367974.html?bid=&partner=10001

xfx r9 280 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=15588

i htio bih preporuku kakvo bi jos napajanje moglo ici uz te 2 grafe ( ostatak kompa: proc amd fx-8320, corsair 8gb, trenutno je r7 260x unutra,wd blue 1 tb)

Kolega za 1800kn (i manje) možeš kupiti GTX 770, ja sam svoju ASUS GTX 770 DirectCU II OC 2 GB platio 1600kn.

Možeš si kupiti GTX960, svakako preporuka + imaš garanciju jer je skoro full nova kartica.

vo još dvije možeš uzeti u obzir:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-geforce-gtx-680-oglas-15313005
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-r9-290-graficka-kartica-oglas-15169005

Za napajanje trebaš
http://www.njuskalo.hr/kucista/corsair-hx650-modularno-napajanje-oglas-15238634

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
10 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Kolega za 1800kn (i manje) možeš kupiti GTX 770, ja sam svoju ASUS GTX 770 DirectCU II OC 2 GB platio 1600kn.

Možeš si kupiti GTX960, svakako preporuka + imaš garanciju jer je skoro full nova kartica.

vo još dvije možeš uzeti u obzir:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-geforce-gtx-680-oglas-15313005
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-r9-290-graficka-kartica-oglas-15169005

znači ovako, sve tri kartice imaju dosta loše hlađenje, i ja nebi uzeo niti jednu od njih sa njuškala, a kamoli nekome preporučo i to još rabljenu, ako vec planira kupovati sa njuškala neka uzme r9 280x sa nekim malo boljim hladnjakom,jer ona je najisplativija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 11:06 (Pinhead).
15 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

GTX 680 bez garancije za 1600kn? - Ne hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zna se nac gtx 770 za 1500kn s garancijom, ili neku 280(x) s dobrim hladenjem i obaveznom garom

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 11:18 (Gemmy).
16 godina

gdje se moze naci GTX 770 za 1800 i manje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa imas ih na njuski svako malo...
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina

Nema GTX 770 više za te cifre, ja svoju platio 1600kn. Možda se brzo prodaju? Sada na njušci imaju dvije po 2000kn i 2500kn. Nevjerovatno.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa da zato bas i pitam. Mozda bude opet s vremenom, ili ce se drzat ovih cijena trenutno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

hvala na preporukama mislim da cu si uzet 280-cu uzet ,a ali me zanima zar ne treba za nju neko malo jace napajanje tipa barem 600w i to neko kvalitetnije ili sam u krivu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bigzor kaže...

hvala na preporukama mislim da cu si uzet 280-cu uzet ,a ali me zanima zar ne treba za nju neko malo jace napajanje tipa barem 600w i to neko kvalitetnije ili sam u krivu?

Fortron 550W ili XFX 550W će ti bit i više nego dovoljni za r9 280, tak da nemoraš gledat napajanje od 600W jer ti nije potrebno

10 godina
neaktivan

Pozz 

Ako moze pomoc
Imam trenutnu graficku AMD 6670 512mb, napajanje powerline 530W, cpu phenomII x4 840 3,2, ploca M5A78L LE
Prijatelj mi prodaje graficku GeForce GTX480 1536MB za 50€
Dali mogu da zamijenim za svoju, dal ce moci napajanje da gura i da ploca podrzi
Hvala 

Cile
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz 

Ako moze pomoc
Imam trenutnu graficku AMD 6670 512mb, napajanje powerline 530W, cpu phenomII x4 840 3,2, ploca M5A78L LE
Dali mogu da zamijenim za svoju, dal ce moci napajanje da gura i da ploca podrzi
Hvala 

Napajanje je slabo za GTX 480

Hvala Jel moze neka preporuka za napajanje, dal se isplati uposte mijenjat za ovu grafu

Cile
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 11:01 (Giant_Channel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa prije i kasnije moraš kupiti kvalitetno napajanje jer powerline to svakako nije.Što se tiče GTX480 dan danas je dobra za igranje na fullhd s med/max postavkama mana je što dosta troši ali ako se poigraš undervoltom stock napona to možeš u dobroj mijeri smanjiti.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

I sa stock hladnjakom radi na 90c ljeti u loadu. Imao sam i nereferentnu, Zotac Amp!, sa Zalman VF3000 hladnjakom, to je jedino pametno a dostupno rješenje za tu karticu. Ako ćeš kupovati, imam taj jedan hladnjak viška, pa šibni PM.

Inače su joj performanse odlične, između HD7850 i HD7870, i solidno se clockala.

Samo traži 6+8 pin konektore za napajanje, čitaj nekakvih 550W je minimum po meni, brand-name.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Giant_Channel kaže...

Pozz 

Ako moze pomoc
Hvala 

Napajanje je slabo za GTX 480

Hvala Jel moze neka preporuka za napajanje, dal se isplati uposte mijenjat za ovu grafu

Po meni se ne isplati.Ta grafa puno troši a već je poprilično stara.

Nasao sam ove 2 graficke polovne ista im je cijena  koju bi bilo bolje da uzmem, i dal ce moc normalno da radi na ovoj mojoj konfi

1.Graficka kartica Gigabyte 6950 OC 1 GB GDDR5 256 bit
2.Xhx radeon 6870 1 gb ddr5 256 bit

Kako sam gledao na GPUboss testovima ne izgleda mi prevelika razlika 
Ako moze pomoc

Cile
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hd 6950 ti je bolja, ali onda bi ti preporučio da promijeniš napajanje, i GPUBOSS ti i nije baš točni pokazatelj razlika između grafičkih kartica i pogotovo amd-ovih

evo ti nekakava usporedba na puno boljoj stranici nego gpuboss http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=456&gid2=452&compare=radeon-hd-6950-vs-radeon-hd-6870

zanimljivo je kod hd 6950 da se da otključat i postat hd 6970

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 11:04 (Pinhead).
10 godina
neaktivan
Pinhead kaže...

hd 6950 ti je bolja, ali onda bi ti preporučio da promijeniš napajanje, i GPUBOSS ti i nije baš točni pokazatelj razlika između grafičkih kartica i pogotovo amd-ovih

Da li bi bar neko vrijeme moglo napajanje gurat hd 6950 pa bi ja promijenio jer nemam trenutno para i za napajanja, i jel moguce testirat dal graficka ima dovoljno struje, dal ima neke posljedice ako nema dovoljno napajanje

Cile
10 godina
neaktivan
Giant_Channel kaže...

Da li bi bar neko vrijeme moglo napajanje gurat hd 6950 pa bi ja promijenio jer nemam trenutno para i za napajanja, i jel moguce testirat dal graficka ima dovoljno struje, dal ima neke posljedice ako nema dovoljno napajanje

minimum je preporučeno 500W napajanje za tu grafičku, tako da će ti ako nebudeš ništa overkloko radit na tom tvom napajanju, ali svejedno bih ti preporučio da si nabaviš neko kvalitetnije napajanje i da se ne igraš sa svojim powerlineom

10 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
Giant_Channel kaže...

minimum je preporučeno 500W napajanje za tu grafičku, tako da će ti ako nebudeš ništa overkloko radit na tom tvom napajanju, ali svejedno bih ti preporučio da si nabaviš neko kvalitetnije napajanje i da se ne igraš sa svojim powerlineom

Necu nista OC, i nema nista dodatno da koristim na kucistu (ventilatori itd) imam samo 1HDD i ono ostalo sto je na maticnoj, jel bi mi mogao preporucit neko napajanje a da nije previse skupo. Hvala 

Cile
11 godina
neaktivan
DrazG kaže...

Pozdrav.

Trebam samo kratki savijet. Dobio sam nedavno Shappire R7 265 DualX 2GB DDR5 karticu kakti na poklon, pa me znaima isplati li se mijenjati istu za neku bolju... neku R9 ili će ova biti OK za narednu godinu-dvije. Igra se sve i svašta i nije uvijet da sve mora biti na max. detaljima, no bilo bi zgodno da radi na Full HD rezoluciji.

Ostatak komponenti:

1. Asus P8H67 1155 MBO

2. i5 3350p @ 3.2

3. 8GB ram

4. intel SSD 120GB

5. XFX Core Edition 450W napajanje

6. LG 23" IPS monitor

tnx i cheers!

Bok!

Imam priliku za upgrade GPU iz citata (Shappire R7 265 DualX 2GB DDR5) na ASUS GeForce GTX 960 Strix DC2OC 2GD5, 2GB DDR5, DVI, HDMI, DP. Samo da preupitam dali bude napajanje uz ostatak konfiguracije OK za tu grafu? Opcija je bila i još je i GIGABYTE AMD RADEON R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5, HDMI, DVI koje je i jeftiija...ali barem po net review-ima sve govori da bi trebal jače napajanje, a to bi svakako htel izbjeći. Tnx unaprijed za komentare/prijedloge-čitaj..preporuku za upgrade R7 do 2200kn uz zadržavanje PSU.

LP

Cheers! 

14 godina
DrazG kaže...
.ali barem po net review-ima sve govori da bi trebal jače napajanje..

Review je jedno, praksa je drugo.

XFX 450W bez problema može držati zahtjevniji FX procesor i R9 280 karticu, znači i tvoje bude držalo bez problema.

GTX 960 troši još manje, tako da ni tu nema problema.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru i pojašnjenju. Eventualno, ak su obje moguća opcija, preporuka koja je bolji upgrade... s R7, a pritom zanemarite kaj je R9 jeftinija od GTX-a. Ako su obje "tu negdje +- koji fps" osobno mi igra ulogu koja je tiša. R7 koji sad imam kod opterećenja bukom spali sve ostalo... CPU fan koji je Katana 4 + tower fan + PSU fan.

LP

Cheers!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 18:51 (DrazG).
13 godina
protjeran
DrazG kaže...

Zahvaljujem na odgovoru i pojašnjenju. Eventualno, ak su obje moguća opcija, preporuka koja je bolji upgrade... s R7, a pritom zanemarite kaj je R9 jeftinija od GTX-a. Ako su obje "tu negdje +- koji fps" osobno mi igra ulogu koja je tiša. R7 koji sad imam kod opterećenja bukom spali sve ostalo... CPU fan koji je Katana 4 + tower fan + PSU fan.

LP

Cheers!

ako mozes birati uzmi definitivno uzmi bilo koju verziju gtx960 s dva fana, r7,r9 se bez obzira na tip i proizvodaca griju minimalno 20% vise od najgore 960-tke! i shodno tome i tisa naravno!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 19:02 (Stjepanj).
16 godina

gledam po netu i vidim da nije velka razlika izmedu gtx960 i r9 290 ? pa ako moze neki komentar, mislim da bi i ja isto izabrao tu 960 posto je grijanje manje . po cijeni je pristupacnija od 290 samo ne znam kolko jos tu ulogu igraju rami na grafickama 2 vs 4  pa isto ako moze koji komentar.  zahvaljujem unaprijed.

ps gtx 960 v 770 isto ne vidim neku velku razliku ?

no budem jos dodatno pogledao po netu jos

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cropunk kaže...

gledam po netu i vidim da nije velka razlika izmedu gtx960 i r9 290 ?

Razlika je ogromna, r9 290 ce razvaliti 960 u sve i jednom benchu jedina prednost 960 je sto manje trosi i manje se grije, pa sad ako si "zeleno osvijesten" znas sta ces uzeti. Ako hoces performanse bez razmisljanja 290!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
nesto si krivo vidio
960 se moze usporediti sa r9 280, 285 i donekle sa 280x, ali nikako sa 290
16 godina

gledao sam na onom gore linku. znaci ipak dere puno vise? ok hvala za info

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hvala na helpu! lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 20:22 (DrazG).
12 godina

ekipa...imam ponudu da mijenjam svoju msi gtx 760 gaming oc za amd  r9 280x trix od saphirea..covjek mi nudi kljuc za kljuc...eh sad znam da je ova jaca ..mene jedino brine zakaj ovaj mijenja za slabiju bez doplate...grafa radi trenutno ima racaun i garu i kaze da je ispravna..pa neznam kaj bi.....lp...moguce da je rudarila..lol

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 21:44 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice