Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.930.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
dani20 kaže...

Pozdrav forumaši! 29 

Namjeravam nadograditi svoju konfu sa nesto jačom grafom pa bih vas molio

za savjet koju uzeti,odnosno s kojom grafom bih dobio veliki pomak u performansama u

rangu do 2000 kn max. Hvala!!

moja konfa:

CPU: Intel Core i5 3350P 3.1ghz
GPU: MSI HD 7850 OC 1GB DDR5
MBO: MSI IB75 S1155
PSU: Corsair CX 80+ 430W
RAM: Transcend JetRam 8gb DDR 3

imao sam na umu nesto tipa ovoga: https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-gigabyte-nvidia-gtx760-windforce-oc-2gb-gddr5/61886

Do 2k, onda bez razmisljanja R9 280X, koja ce zgaziti tu 760 u sve i jednom benchu, pa cak i jaceg i dosta skupljeg brata 770 ako se ne varam.

P.S. nisam siguran ali mislim da za ostatak novca trebas uzeti sebi jace napajanje!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 18:13 (chaselol).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ili se strpi do gtx 960.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
absolon kaže...

ili se strpi do gtx 960.

Po leakanim benchmarkovima (koji su možda istiniti, možda nisu) gtx 960 je 10% jača od 760. Totalni promašaj.

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Do 2k, onda bez razmisljanja R9 280X, koja ce zgaziti tu 760 u sve i jednom benchu, pa cak i jaceg i dosta skupljeg brata 770 ako se ne varam.

Ja na to napajanje nebi spajao 290, ona sama vuce 280w pod max opterecenjem. Tako da mu 760 nije ni los izbor s obzirom da manje trosi u odnosu na 280 koja je malo jaca, ali mislim da mu je to isplativije nego mijenjati napajanje ( to je jos 500-600kn za xfx 550w ili nesto slicno)

13 godina
neaktivan
alien20 kaže....

Tako da mu 760 nije ni los izbor s obzirom da manje trosi u odnosu na 280 koja je malo jaca

Covjece 280 je bar 30% jaca grafa od 760 

Za 2k moze uzeti r9 280 + napajanje koje ce to gurati i to je best buy!

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
alien20 kaže....

Tako da mu 760 nije ni los izbor s obzirom da manje trosi u odnosu na 280 koja je malo jaca

Neznam, mozda bolje da priceka jos mjesec-2 da dode 370x koja ce sigurno trositi manje a biti u rangu 280/x

15 godina
neaktivan

Prodao sam svoju EVGA GTX 770 ACX. Nisam htio ici na AMD i opet sam narucio Nvidiu - Gigabyte GTX970 G1 Gaming. Razmisljao sam izmedju Evga, Asus strix, msi i ostalih, ali ova je definitivno najbolja. Full custom PCB, overclockana ne ide iznad 63C (1600MHz core), a vidim da je bolja od Titana i GTX 780 u igrama. 

Moj PC  
6 4 hvala 1
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
alien20 kaže....

Ma barem 90% je jača 

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Prodao sam svoju EVGA GTX 770 ACX. Nisam htio ici na AMD i opet sam narucio Nvidiu - Gigabyte GTX970 G1 Gaming. Razmisljao sam izmedju Evga, Asus strix, msi i ostalih, ali ova je definitivno najbolja. Full custom PCB, overclockana ne ide iznad 63C (1600MHz core), a vidim da je bolja od Titana i GTX 780 u igrama. 

Sve TD od korisnika AMD-a koji nikad nisu imali Nvidiu i ne znaju zasto sam zapravo kupio grafu s novom Maxwell arhitekturom koja je tiša, hladnija, manje trosi, bolje se overclocka itd.

17 godina

bravo pametno si napravio ! 

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Sve TD od korisnika AMD-a koji nikad nisu imali Nvidiu i ne znaju zasto sam zapravo kupio grafu s novom Maxwell arhitekturom koja je tiša, hladnija, manje trosi, bolje se overclocka itd.

Mozda si dobio TD, jer na 1080p monitor koji imas kupujes grafu koja realno ide za jace rezolucije i ti apsolutno neces osjetiti nikakav upgrade, jer i 770 fura sve igre na 60fps-a bez problema, sve iznad je visak snage, zar ne :)

Ispeci pa reci.

P.S. super si decko i ti poredis dvije razlicite generacije grafa 

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Mozda si dobio TD, jer na 1080p monitor koji imas kupujes grafu koja realno ide za jace rezolucije i ti apsolutno neces osjetiti nikakav upgrade, jer i 770 fura sve igre na 60fps-a bez problema, sve iznad je visak snage, zar ne :)

Ispeci pa reci.

P.S. super si decko i ti poredis dvije razlicite generacije grafa 

Nikakav upgrade necu osjetiti prelaskom sa GTX770 na GTX 970!? Ovo sigurno nece reci neko ko zna sta prica, a ti sigurno ne znas. GTX 770 moze gurati na 1080p ali sigurno ne na max detaljima nove igre tipa Far Cry 4, Watch Dogs, Shadow of Mordor, Ryse son of Rome, da ne nabrajam vise.

Btw s tobom svakako nemam sta pricati iz gore navedenih razloga, tako da se vrati u AMD FX temu i hvali svog FX6300. :)

14 godina

GTX 970 je oko 30% brža od GTX 770 a što kaže kolega (mada nije u pravu da ide svaka igra na 60 fps) prelazak na GTX 970 je preveliko ulaganje s obzirom na dobitke ako si još na 1080p monitoru. Imaš oko 30% više performanse a koliko više novaca si uložio ?? GTX 770/R9 280X su aman taman i dalje za 1080p monitore. Bolje je samo smanjit AA ili ga ugasit nego dat još 1000+ kuna više za nešto jaču grafu. E sad, to je objektivno i racionalno razmišljanje ali naravno da oni koji vole igre i kompove će mjenjat čim god mogu koliko god to bilo iracionalno tak da tko može nek kupuje .

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 14:14 (itomic009).
13 godina
neaktivan

Zar ljudi igraju te "igrice" i dalje 

P.S. nazvao sam ih igricama jer ti naslovi ne zaluzuju da se nazovu video igrom jer su to polu-proizvodi, gdje je engine radjen samo na tome da se koristi sto jaci hardver, dok postoje igre koje bolje izgledaju a rade na dosta slabijim konfiguracijama.

Nemoj da idemo u , ljudi ti pucaju TD zato sto mlatis gluposti i ne diraj mi moj FX <3

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

stipu kaj ti prichju i uzivaj u svojoj beshtiji , baci neki bench u bench temama isto kad ti se slegnu dojmovi 

i javi se u 9xx club temi podhitno ! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 14:35 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Brate, za istu cijenu sam mogao birati izmedju GTX 970 i R9 290X. Hajde eto vi recite je li pametnije ici na R9 290X? Niko nece reci da je pametnije. Grafa ce mi trebati i za jos neke stvari, igre su na zadnjem mjestu. Jedino u cemu uzivam je to kada pokrenem igru i vidim da je konfa vrti na max detaljima uz dobar frejmrejt. Sto ce tice "igrica", samo far cry 4 i far cry 3 sam igrao u zadnje 2-3 godine. One ostale instaliram cisto radi reda da vidim kako izgledaju.

4mal@ 
Grafa jos nije stigla, ali cim stigne nacrtati cu se u temi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 14:53 (Almin94).
Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Brate, za istu cijenu sam mogao birati izmedju GTX 970 i R9 290X. Hajde eto vi recite je li pametnije ici na R9 290X? Niko nece reci da je pametnije. Grafa ce mi trebati i za jos neke stvari, igre su na zadnjem mjestu. Jedino u cemu uzivam je to kada pokrenem igru i vidim da je konfa vrti na max detaljima uz dobar frejmrejt. Sto ce tice "igrica", samo far cry 4 i far cry 3 sam igrao u zadnje 2-3 godine. One ostale instaliram cisto radi reda da vidim kako izgledaju.

4mal@ 
Grafa jos nije stigla, ali cim stigne nacrtati cu se u temi. 

Ma krivi odabir si napravio, zima je sad, sa R9 290X si odmah i sobu zagriješ :P

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
11 godina
neaktivan

Nerazumijem zasto kupiti grafu od 3k kuna, ako ju se nece koristiti, to je kao da kupis sebi porsche pa ga samo pokazujes okolo.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Nerazumijem zasto kupiti grafu od 3k kuna, ako ju se nece koristiti, to je kao da kupis sebi porsche pa ga samo pokazujes okolo.

Citas li postove uopste?

13 godina
neaktivan

Postoji li neka razlika između grafičkih kartica  R9-270A i  R9-270 . Naprimjer između ove  http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.F54A8E45-1CDE-40C2-8E0B-22D6EC260FEC.aspx i ove https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-asus-radeon-r9-270-directcu-ii-oc-2gb-gddr5/59705 .... Ili je to više manje ista kartica, a ono A je samo dio nekakvog imena....

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DocMA kaže...

Postoji li neka razlika između grafičkih kartica  R9-270A i  R9-270 . Naprimjer između ove  http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.F54A8E45-1CDE-40C2-8E0B-22D6EC260FEC.aspx i ove https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-asus-radeon-r9-270-directcu-ii-oc-2gb-gddr5/59705 .... Ili je to više manje ista kartica, a ono A je samo dio nekakvog imena....

Ja sam dosta kontao o kupovini r9 270X grafe i onda sam porazgovarao s ljudima koji se u to vise razumiju i apsolutni best buy bi bila od ASUS-a, mogao sam uzeti 270X za iste novce od PowerColor-a, ali jednostavno ta ASUS ima arhitekturu koja dozvoljava OC na nivo 270X modela i jednostavno je najbolja u klasi.

Uzmi Asus i ne brigaj! :)

P.S. ako hoces da eksperimentises sa OC, imam vrhunski bios za ovu asus grafu, sto sam dobio od jednog minera, grafa radi brze a hladnije ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 17:00 (chaselol).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DocMA kaže...

Ja sam dosta kontao o kupovini r9 270X grafe i onda sam porazgovarao s ljudima koji se u to vise razumiju i apsolutni best buy bi bila od ASUS-a, mogao sam uzeti 270X za iste novce od PowerColor-a, ali jednostavno ta ASUS ima arhitekturu koja dozvoljava OC na nivo 270X modela i jednostavno je najbolja u klasi.

Uzmi Asus i ne brigaj! :)

P.S. ako hoces da eksperimentises sa OC, imam vrhunski bios za ovu asus grafu, sto sam dobio od jednog minera, grafa radi brze a hladnije ;)

Mislim da mi ploča ne podržava nekakva veća overclokiranja  , nešto ima slab napon, pa mi overclock nije najvažnije... Znači bez overclokiranja jesu li to više manje kartice iste snage...

13 godina
neaktivan
DocMA kaže...

Mislim da mi ploča ne podržava nekakva veća overclokiranja  , nešto ima slab napon, pa mi overclock nije najvažnije... Znači bez overclokiranja jesu li to više manje kartice iste snage...

ASUS-ova 270 parira i jaca je od nekih 270X verzija, na stock vrijednostima, tako da nemas brige. Kupi i uzivaj!

13 godina

iste snage da...ali naravno da je asus bolja, kvalitetnija, tiša + treba imati 36mj garanciju

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A bome Gigabyte je uz bok ASUSu, ako ne i malo ispred. KLIK.

WF hladi bolje od DirectCU II, ali je i glasniji.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.

2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Je li vrijedi 200kn više dati za tu Ausu ili Gigabyte grafičku od ove XFX AMD Radeon R9 270A

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 17:57 (DocMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
DocMA kaže...

Je li vrijedi 200kn više dati za tu Ausu ili Gigabyte grafičku od ove XFX AMD Radeon R9 270A

Po meni vrijedi, samo koliko vidim XFX ide za 1200 kn, dok npr. Gigabyte ide za 1300 kn, a ASUS je stvarno preskup za 1500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 18:02 (Valentin17).
12 godina

Giga vridi 1300 al Asus ne vridi 1500kn posto vec za 1600kn ima za naci osjetno jaca i po mom najbolja kupnja R9 280

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
nicky.sl kaže...

Giga vridi 1300

Vrijedi svakako, moj primjerak je išao do 1170 MHz bez problema, što je razina X modela,

a temp. nikad preko 60*C, odlična kartica, malo glasna, ali mene nije smetalo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 18:13 (Valentin17).
14 godina
DocMA kaže...

Ne vrijedi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice