Za šta uopće služi taj anti nešto to 4 a
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.935.721
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znas kako, metro last light sam benchao 1440*900 sve max (ugasen ssa) bench radi average 45 fps i ja sam prezadovoljan, nekako mi R9 serija vise vuce za jaci 1080p gaming (iako se i 260X model poprilicno izvlaci i na 1080p uz neku zrtvu detalja)
Drug hoce da zameni 4850 za 260x znaci (kupaovina) koliko je razlika izmedju ove dve karte se ispalti prelazak?
Gigabyte z77-ds3h g850 .4 gb ddr3 patriot .sapphire 4870 1 gb, lc 6600gp v2.3 600w
Kolika je razlika procentulana izemdju ove dve i dali mu neve biti prblemposto mu je je vga monitor??
Hvla svima na odgovor
Opcenito je velika razlika između tih dviju kartica , ali taj Intel dualac je slab da iskoristi tu grafu kako treba !
Ako ima VGA monitor , s grafom se dobije VGA-DVI adapter tak da tu nema problema !
Samo, na taj proc mu se ne isplati stavljat drugu grafu , kad mu je ta HD4850 taman !
Ako ce prelazit na neki jaci proc , onda nek razmislja o kupovini jace grafe !
Opcenito je velika razlika između tih dviju kartica , ali taj Intel dualac je slab da iskoristi tu grafu kako treba !
Ako ima VGA monitor , s grafom se dobije VGA-DVI adapter tak da tu nema problema !
Samo, na taj proc mu se ne isplati stavljat drugu grafu , kad mu je ta HD4850 taman !
Ako ce prelazit na neki jaci proc , onda nek razmislja o kupovini jace grafe !
Znaci trenutno nista....prvo proc
Da , ili moze prvo grafu , ako ima u skorije vrijeme da nabavi jaci proc !
reci mi Haf kolika je procentualna razlika izmedju ove dve hoce li osetiti razliku,260x nikad nije bila svera moga interesovanja tako da malo znam o toj karti hoce li moci fino igrati sa njom normalno ne full sam neka besna podesvanja..?
Razliku ce osjetit definitivno , usudio bih se reci da je duplo jača !
Bit će to jako dobra razlika. ali kao što su kolege rekle, nabavi si i jači procesor! Kada budeš stavio jači procesor dobiti ćeš i bolje performanse jer će više izvlačiti iz grafe!
Ok prenecu mu,hvala svima ljudi zivi bili i srcena nova puno srece u 2014
Koja je grafa za ovu rezu da tera sve ultra 1440x900 ja sam mislio staviti r9 270 ali mislim da je overkill
Još netko pomoć
Koja je grafa za ovu rezu da tera sve ultra 1440x900 ja sam mislio staviti r9 270 ali mislim da je overkill
Još netko pomoć
nije nikako overkill, dapace
moja se tui tamo muci na 1080p a ova ce sve preko 60fps bez problema
Ako malo pogledas na netu vidjeces da taj procesor vise nije dovoljno jak za tu karticu u novijim igrama, da ne pominjem multiplayer bf4 :)
realno 270 serija kartica je najjace sto ti treba za 1080p gaming, sve iznad ide na jacu rezoluciju (citaj dva monitora)
Ako malo pogledas na netu vidjeces da taj procesor vise nije dovoljno jak za tu karticu u novijim igrama, da ne pominjem multiplayer bf4 :)
realno 270 serija kartica je najjace sto ti treba za 1080p gaming, sve iznad ide na jacu rezoluciju (citaj dva monitora)
kuzim ja to sve, ali ne igram multiplayer, posebno ne bf4, sve singleplayer igrice koje sam igrao do sada, bf4, ghosts, skyrim, last light, absolution, rivals...itd su imale 100% iskoristenost grafe, ali da je proc opcenito slab to sa svjestan
Neki prijedlog jaceg procesora kad bi uzeo hd7850, ako postoji za moju maticnu?
Nije ti nužna zamjena.
Nije ti nužna zamjena.
Slažem se Phenom II X4 940 u vecini slucajeva je sasvim dostatan da isprati HD7850 pa i snaznije grafe(HD7870) uz dodatnu intervenciju OC navedenog proca.
A isto tako u većini i nije baš .
965 bi drzao 7850 ali 7870 nikako.
965 bi drzao 7850 ali 7870 nikako.
Mala je razlika izmedu te dvije kartice osim sto 7870 ima 256 stream procesora i 17 texturnih jedinica vise ( sto daje da je 7870 cca 17% hw jaca kartica od 7850), druga stvar bi bila usporedba s 7870 i 7950 e tu je vec razlika u HW snagi povelika ( 7950 je za cak 40% jaca od 7870) pa i treba poprilicno dosta jaci cpu, ovak ak tjera 7850 tjerat ce i nekako 7870...LP
evo malo pojasnjenja za one zeljnih informacija... sretna nova!
Nije ti nužna zamjena.
Slažem se Phenom II X4 940 u vecini slucajeva je sasvim dostatan da isprati HD7850 pa i snaznije grafe(HD7870) uz dodatnu intervenciju OC navedenog proca.
Onda cisto infromativno pitanje, koji bi jaci procesori bili od mog, za moju maticnu? :)
Hvala :)
HD 7730 ili 7750 samo gledaj da ima gddr5 memoriju
- Pogledaj malo nabava.net.
EDIT: Bitno je da imas gddr5 memoriju, zato jer su gddr3 memoriju sporije.
EDIT: Bitno je da imas gddr5 ili ddr5 memoriju, zato jer su gddr3 memoriju sporije.
a kakva je onda ddr3
memorija sta s njom?
lp
Memorija graficke kartice ( GDDR ) nema veze s sistemskom memorijom ( DDR ) !