Rušenje ili prestanak rada nvidia drivera

poruka: 36
|
čitano: 8.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
dali mi netko može pomoći ili zna da je netko riješio ovaj problem,stalno mi se pojavljuje poruka u balončiću
"display driver nvidia windows kernel mode driver version 280.26 stopped responding" ,
a prije toga se ekran zacrni na par sekundi, isprobao sam pet-šest vrsta driver-a i stalno se dešava isto.

win7 64bit
Gainward GeForce GTX 560 2048MB
Asus Maximus II Formula
Procesor DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3233 MHz (9.5 x 340)
ram 4gb
napajanje xilence 650w
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je tako bilo na ATI driverima i problem je bio u memoriji, naime svako malo bi mi se crashali driveri ili se nebi opce upalili.

Isto tako bi mi se crashali ostali programi npr. mozilla xfire, a iggre nisam ni mogao upalit.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
moderator
Re: Rušenje ili prestanak rada nvidia drivera
pirana kaže...
dali mi netko može pomoći ili zna da je netko riješio ovaj problem,stalno mi se pojavljuje poruka u balončiću
"display driver nvidia windows kernel mode driver version 280.26 stopped responding" ,
a prije toga se ekran zacrni na par sekundi, isprobao sam pet-šest vrsta driver-a i stalno se dešava isto.

win7 64bit
Asus Maximus II Formula
ram 4gb
napajanje xilence 650w

U kom programu se pojavi ta poruka?

1. Deinstaliraj drivere preko Control Panela
  2. Start u Safe Mode (F8)
  3. Pokreni Driver Sweeper 
  4. Obrisi tragove starih drivera (Odaberi Chipset > nvidia > Driver > physx > analyze)
  5. Restart
  6. Instaliraj starije drivere (recimo 178.13)
  7. Restart
Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
neaktivan
prvo je počelo sa mozilom,a sad i na bilo kojem drugom explorer-u,a nekad samo od sebe u razmacima 2-3min,recimo na igricama se to nedešava
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
pirana kaže...
prvo je počelo sa mozilom,a sad i na bilo kojem drugom explorer-u,a nekad samo od sebe u razmacima 2-3min,recimo na igricama se to nedešava

Ovo meni lici na "koliziju" izmedu drivera i dwm-a [desktop window manager] odnosno Windows Aera. Pokusaj Roll Back Driver posto je vrlo verovatno da se driver sam nadogradio preko Windows Updatea

Ipak, deinstaliraj driver i vrati se na:

• Stariju verziju drivera
    ili
  • deinstaliraj pa pokusaj raditi sa driverom od Windowsa  
Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
neaktivan

još uvijek nisam ništa riješio,jučer mi je uz poruku koju stalno javlja o driverima izbacio još jednu poruku "your computer is running low on memory"

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
pirana kaže...

još uvijek nisam ništa riješio,jučer mi je uz poruku koju stalno javlja o driverima izbacio još jednu poruku "your computer is running low on memory"

Jesi li upogonio alate za diagnostiku memorije i HDD-a? Hiren's Boot CD ima sjajne alate (Memtest86+)

16 godina
protjeran

Može biti svašta - vidio sam dosta postova po netu vezano za crash/recover drivera kod gtx5xx serije. Evo neki prijedlozi za početak, probaj prebaciti karticu u drugi PCIE slot i vidi kako se ponaša. Iako pretpostavljam da jesi, provjeri kablove od napajanja, tj jesu li oba dobro sjela. Možeš također probati update BIOS-a matične.

Evo ti jedan link, nije identičan problem ali možda nešto od ponuđenih rješenja upali http://www.tomshardware.co.uk/forum/331037-15-driver-problem-crashing-win7-64bit

Imaš dosta diskusija o tome po raznim forumima, pa proguglaj malo.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 0:24 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
neznam kako više riješiti problem sa porukom "display driver nvidia windows kernel mode driver version 2xx.xx stopped responding" ,probao sam sve moguće.ponovo sam instalirao windows7,
testirao sam i memoriju i grafičku i kompletan komp i sve uredu,stavio grafičku u drugi slot i opet isto.
par puta sam dobio plavi ekran.s vremena na vrijeme izbaci i poruku "your computer is running low on memory".
da nije možda problem sa virtualnom memorijom?
piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ista stvar i meni se događala sa zadnjim beta driverima kolega.

Potpuno ista stvar.

Za sad sam problem rješio korištenjem driver sweepera i clean instalom 285.62 verzije drivera.

Preporučam ti da se vratiš na posljendnju verziju koja ti je bila stabilna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

meni se to na ge force karticama desavalo skoro na svakom drugom novom driveru..I onda bi onaj koji radi sacuvao negdje na hdd-u,pa kad vidim da najnoviji driveri ne rade kako treba onda vratim na njih..Cak sam jednom instalirao i one sto dobijes uz grafu i sve bilo 5...  .)

u driverima je problem 100 %

My BF3 Battlelog:neno666n
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pažljivo pregledajte BIOS. Ako u BIOS-u imate opciju Ai Clock Twister aktivirajte je kao "Stronger". Također pregledajte postavke RAM-a u BIOS, možda bi bilo dobro da malo povećate napon RAM-a i ručno podesite latencije. Provjerite da li je Win7 rezervisao za sebe 2 GB RAM-a jer je minimalna preporučena konfiguracija za vašu GPU 2GB RAM-a. Ako jeste, u start/search upišite msconfig pa kad se otvori prozor idite na boot gdje možete odznačiti rezervisani RAM.

Srdačan pozdrav!

14 godina
protjeran

ovo se i meni dogada,1 mjesec driver not responding,onda nekoliko mjeseci radi pa opet 1 mjesec not responding -.-

15 godina

meni se na gt220 dogadjalo ono svakih 3 min i onda sam mislio da je grafa u banani pa sam uzeo gtx460 s njom mi se mozda u 1god 2 puta dogodilo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da je rušenje zbog kombinacije sj***nog power management-a u nvidijinim driverima i flash player-a u browser-ima .Od kad sam u postavkama drivera za firefox postavio "maximum performance" nije bilo nijednog rušenja.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kako promjeniš postavke firefox-a na "maximum performance"?
piranasb
15 godina
pirana kaže...
kako promjeniš postavke firefox-a na "maximum performance"?

Nvidia control panel/manage 3d settings/program settings/mozilla firefox/power management mode -  sa "adaptive" promjeniš na "prefer maximum performance".

Jbg nije trajno rješenje ( grafička se malo više zagrijava ) ali pomaže dok se driveri ne srede.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 19:54 (maks-rs).
17 godina

meni se to isto događa, vjerojatno je problem u driverima (GTX 460), ali se meni sami vrate

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala prijatelju,sad ću malo pratit komp da vidim hoće li ponovo p.z.it
piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pirana kaže...

win7 64bit
Asus Maximus II Formula
ram 4gb
napajanje xilence 650w

Koji RAM koristite? Ako je neki noviji, neće baš dobro raditi na starijim pločama. Provjerite na službenim stranicama proizvođača RAM-a da li je kompatibilan sa vašom matičnom pločom.

Pozdrav!

15 godina
neaktivan
Kingmax KLDD48F-B8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 x 2
Transcend JM800QLU-2G 2 GB DDR2-800 DDR2
piranasb
15 godina
pirana kaže...
Kingmax KLDD48F-B8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 x 2
Transcend JM800QLU-2G 2 GB DDR2-800 DDR2

Moguće da se moduli baš ne vole jer na Asusovoj listi kompatibilnih memorija sa vašom pločom nisu navedene latencije na kojima RAM radi. Moguće je da su one različite a da vam je u BIOS-u RAM na AUTO modu rada. Testirajte RAM posebno, znači prvo Transcend pa onda Kingmax. Bilo bi idealno kada bi testirali sistem sa 2x2 GB RAM-a istog  (kvalitetnijeg) proizvođača npr. Corsair.

Pozdrav!

15 godina
neaktivan

DIMM1: Transcend JM800QLU-2G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

DIMM2: Kingmax KLDD48F-B8KB5    1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz) x2

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pirana kaže...

DIMM1: Transcend JM800QLU-2G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

DIMM2: Kingmax KLDD48F-B8KB5    1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz) x2

Ovo nije baš poželjno....{#}

Probajte posuditi od prijatelja 4GB istog RAM-a pa testirajte sistem. Ako u BIOS-u imate opciju Ai Clock Twister aktivirajte je kao Stronger jer sistemu daje nevjerovatnu stabilnost.

Pozdrav!

14 godina
protjeran

ma kakvi rama,tko ovo spominje^^ ja sam promjenio preko 4 keksa i uvijek sam imao ovaj problem

16 godina
protjeran

Problem je u nvidia driverima - ima dosta ljudi s tim problemom po netu, s različitim konfiguracijama. NVIDIA navodno pokušava skužiti problem i riješiti ga u nadolazećim driverima. 

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 22:56 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni su se stalno rušili driveri dok sam imano Nvidia 9800GT,  i ako nisu tada našli uzrok nekak nevjerujem ni da će sad. Prošlo je dosta godina od kad sam ja imao tu grafičku, i vidim da se taj problem i dalje javlja. Pogotovo na 560Ti.

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda mi nećete vjerovati ali nikada nisam imao problema sa grafičkim driverima. Ova Gainwardica GTS 250 radi bez pogovora i sa beta i "obicnim" driverima.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
boxer kaže...

Možda mi nećete vjerovati ali nikada nisam imao problema sa grafičkim driverima. Ova Gainwardica GTS 250 radi bez pogovora i sa beta i "obicnim" driverima.

Nisam ni ja. Mislim da je problem samo u neuravnoteženim konfiguracijama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 13:27 (phoenix2003).
15 godina
neaktivan

Nemam ni ja problema s GTS 450. Dok s 9800GT sam imao. 

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice