Ili probate nac ref MSI 290/X i samo stavite accelero ili tako nesto?
MSI dopusta skidanje "void naljepnica" za stavljanje coolera.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Grafa se jedva cuje u loadu :)
Grafa se jedva cuje u loadu :)
Mislis kad se u igloo zatvoris
p.s. malo se salim, naravno, na temu ATI kartica i topline koju stvaraju
Ili probate nac ref MSI 290/X i samo stavite accelero ili tako nesto?
MSI dopusta skidanje "void naljepnica" za stavljanje coolera.
Odakle tebi to da dopušta skidanje naljepnice a da ne izgubiš garu ?? Ne dopušta, skini naljepnicu i gara je amen.
pozdrav! znaci ovako...
posto je proslo mnogo vremena od kako je izasla moja HD 5770, razmisljam o R9 290/X
TU POCINJE MOJ PROBLEM S ODLUKOM I PITANJE!
znaci, zanima me dali ste zadovoljni i koju je (verziju) bolje uzet XFX, Sapphire, itd...??
dali ima kakvih problema? dali bi se danas odlucili za drugu graficku? (nisam pratio par godina razvoj grafickih kartica, pa nisam u toku)
nije bas vezano uz ovu temu, al bio bih zahvalan za pomoc! hvala! :)
Ako ne mislis uzimat jaci cpu nemoj ni pomisljat na r9 290-ku jer ćeš ju moć iskoristit niti 50%.
Uz taj cpu ja bi uzeo r9 270 maximalno.
Ja preferiram Gigabyte graficke kartice pa ti i preporucam nesto iz njihove serije

/cut
Odakle tebi to da dopušta skidanje naljepnice a da ne izgubiš garu ?? Ne dopušta, skini naljepnicu i gara je amen.
Pitao sam.Vrtilo se po googlu da MSI podrzava vodeno hladenje i te stvari.Sjetio sam se pitat.
VIDI SLIKU
Pitanje koje sam im ja uputio islo je na foru:
"Imam MSI gpu.Želim ukloniti cooler,kako bih stavio Accelero Hybrid,
prilikom toga,moram maknuti naljepnicu.Jesam li izgubio jamstvo?"
Tako priblizno je isao upit,to sam im jos poslao 22.6 pa ne mogu tocno,od rijeci do rijeci rec.
Sad,dal ce HRV uvoznik prihvatiti grafulju sa "probijenom" naljepnicom,ne znam.Ali znam da ako nece,
ide drito u MSI EU.
EDIT:evo primjere,jedne teme.
Nema puno za citat,sesti post daje totalni info.
Ja sam svoju MSI rastavio da je očistim i promijenim pastu, naljepnicu sam oštetio...no razmišljam da, ako kojim slučajem budem morao nosit na servis dok mi traje garancija, jednostavno ću napravit taj sticker u PS-u i isprintat ga na samoljepljivi papir... jel to ikome palo na pamet?
Šarafe nisam izgrebao. Naljepnica je obični bijeli papir, bez ikakvih kompliciranih logotipova tako da nacrtat isprintat i zalijepit. why not :)
Welcome to Hawaii
Joj, kad vidim XFX i Elpida memoriju kojoj uopće ne vjerujem više, nekako mi mučno dođe. Neznam da li bi ti čestitao ili ti rekao sretno s primjerkom
Welcome to Hawaii
Joj, kad vidim XFX i Elpida memoriju kojoj uopće ne vjerujem više, nekako mi mučno dođe. Neznam da li bi ti čestitao ili ti rekao sretno s primjerkom
zakaj, xfx je napravio odlican posao s cijelom R serijom za razliku od ubitacne 7xxx serije tj njihovih modele, ja im nisam nasao neke znacajne nedostatke, dok bi za sapphirku(sve modele) mogao do sutra nabrajati!
Radi ka zmaj nemam problema zasad, a opet nisam mogao ne uzet DD karticu za 2000kn staru 2 mjeseca
zakaj, xfx je napravio odlican posao s cijelom R serijom za razliku od ubitacne 7xxx serije tj njihovih modele, ja im nisam nasao neke znacajne nedostatke, dok bi za sapphirku(sve modele) mogao do sutra nabrajati!
Ako se stavi aftermarket cooler na XFX R9 290 vjerojatno je dovoljno dobra :D ...ali njihov DD je blago rečeno katastrofa, em zvučno em termalno. Više manje zbog toga, ali i malo lošijih komponenti nego što koristi konkurencija. Za tih par sto kn manje nije mi baš opravdano.
Ali kako kaže uzeo ju je za 2k kuna, staru 2 mjeseca pa se još da i progutati :)
Ako se stavi aftermarket cooler na XFX R9 290 vjerojatno je dovoljno dobra :D ...ali njihov DD je blago rečeno katastrofa, em zvučno em termalno. Više manje zbog toga, ali i malo lošijih komponenti nego što koristi konkurencija. Za tih par sto kn manje nije mi baš opravdano.
Ali kako kaže uzeo ju je za 2k kuna, staru 2 mjeseca pa se još da i progutati :)
Hladnjak je dobar, grafa ne prelazi 80C, nije nečujan pri opterećenju ali se ni ne dere
Skuzil sam jednu stvar...
Kad radim OC preko Sapphire-ovog alata, ne dobijem nikakav performance boost (stavim na 1150 MHz i V na +93).
Kad stavim na Catalystu +15% clock i +20% power onda se osjetno poboljsaju performanse.
Ima tko link na Asusov tweak tool? Trazim ali mi neke cudne linkove izbacuje.
Ja koristim Afterburner..........
Probal sam Afterburnerom, nije to to.
Catalyst mi je zakon.
Skužil sam da 290 ne voli dizanje voltaže nego dizanje "power-a" tj. dizanje amperaže.
Uspio sam ju dic na 1130/1445 s +30% power.
Heaven sam odvrtio na stock, 1000/1300 s 0% i dobio sam ovak:
FPS:
Score:
Min FPS:
Max FPS:
Onda sam odvrtio Heaven na max OC-u kojeg sam dosad dobio, napisan gore:
FPS:
56.5
Score:
1424
Min FPS:
14.2
Max FPS:
118.2
Nije niš posebno jer je proc slab pa koči.
Al eto, malo sam se igral. :D
EDIT: Drži stabilnih 1130 tj. ajde, padne na 1125 na sekundu dve ali to drži samo dok je na +30%.
Ak je na +25% onda drži na 1080-1100 MHz.
Dobro,fora brojke i sve to,
al daj ti nama kazi kak stojis sa temperaturama?Kolko se fanovi vrte?
Inace gj!
Kolka je ASIC kvaliteta?
ASIC je 76.6%.
Temperature ne prelaze 81 °C, ali ventovi su na 80%.
Takav graf sam si napravil, sve do 50 °C je oko 30-40% vent, a kad pređe 50 °C onda je skoro proporcionalno s temparaturom s tim da je max 100% na 90 °C.
Kad radim OC preko Sapphire-ovog alata, ne dobijem nikakav performance boost (stavim na 1150 MHz i V na +93).
Kad stavim na Catalystu +15% clock i +20% power onda se osjetno poboljsaju performanse.
u catalistu moras staviti kvacicu na overclock inace nemozes klokat ni s jednim alatom/ tj mozes klokat al nema ucinka
p.s. evo ti link za asus tweak
Znam da mora bit kvacica, al tnx, sve sam otkril i skuzil kao sto se vidi post iznad. :D
Probal sam Afterburnerom, nije to to.
Catalyst mi je zakon.
Skužil sam da 290 ne voli dizanje voltaže nego dizanje "power-a" tj. dizanje amperaže.
Uspio sam ju dic na 1130/1445 s +30% power.
Heaven sam odvrtio na stock, 1000/1300 s 0% i dobio sam ovak:
FPS:
Score:
Min FPS:
Max FPS:
Onda sam odvrtio Heaven na max OC-u kojeg sam dosad dobio, napisan gore:
FPS:
56.5
Score:
1424
Min FPS:
14.2
Max FPS:
118.2
Nije niš posebno jer je proc slab pa koči.
Al eto, malo sam se igral. :D
EDIT: Drži stabilnih 1130 tj. ajde, padne na 1125 na sekundu dve ali to drži samo dok je na +30%.
Ak je na +25% onda drži na 1080-1100 MHz.
Nekako mi se čini slab scor za toliki takt.
Koje su ti postavke bencha ?
Ja sam napravija test s postavkama iz teme Unigine Heaven 4.0 pa mi je scor na 1040/1350Mhz bolji od tvog.
Aj napravi test po ovim postavkama pa da mogu usporedit
Meni je scor na 1040/1350Mhz 1512 Scor na 1130/1450Mhz mi je ispa 1646jel moguće da procesor odigra bar malo ulogu na score u tom benchu?
u catalistu moras staviti kvacicu na overclock inace nemozes klokat ni s jednim alatom/ tj mozes klokat al nema ucinka
Siguran si u to da ako u catalystu ne stavim kvacicu na overclock da necu u Afterburneru moc clockat tojest nece bit rezultata?
Clocko sam sa Afterburnerom i imao poprilicno veci score u benchevima.....a nisam stavio kvacicu u Catalystu.
Nocas sam pogledao u catalyst i registriralo je moj overclock u afterburneru a nisam stisnuo kvacicu.
Siguran si u to da ako u catalystu ne stavim kvacicu na overclock da necu u Afterburneru moc clockat tojest nece bit rezultata?
Clocko sam sa Afterburnerom i imao poprilicno veci score u benchevima.....a nisam stavio kvacicu u Catalystu.
Nocas sam pogledao u catalyst i registriralo je moj overclock u afterburneru a nisam stisnuo kvacicu.
može se i bez kvačice 100%
Evo, probal sam stock clock s +20% power na Unigine postavkama kak su u onoj temi.
Reko sam ja odma da proc dosta koči, 4 jezgre pa makar i na 4.3 GHz su slabo za nahranit ovu grafulju ali solidno gura.
Prebaci se na Intel pa ce ti i 4 jezgre na 3.4Ghz iliti stocku biti dovoljne za nahraniti bilo kakvu grafičku.