R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Nemreš 290 vrtit s 550W pa da je neznam kakvo.
Moje je grafulji davalo MAXIMUM 20.6 A, a sad dobiva i po 23-24 A.

Osjeti se da je cijeli komp prodisal, jer recimo s 550W mi je znal bit frame drop i u tom trenutku sam skužil da se smanji svijetlina LED-icama u kučištu.
Također, napon je znal past na 11.01 V, a sad s ovim stabilno stoji na 11.63 V dok je u leru  11.75 V.

Tak da baš treba ili 650 il više, Thermaltake Smart SE 730W je isto dostatno a jako jeftino (tata mi ga ima pa sam s njim malo probal - radi bez beda). 

Moj PC  
1 6 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
  • Lijepo piše u system requirements za r9 290... Što ne znaći da nebi radilo na nekim kvalitetnijim slabijim napajanjima.
  • PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
  • 1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
  • 4096MBMinimum of system memory.
  • Installation software requires CD-ROM drive.
  • DVD playback requires DVD drive.
  • Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
  • 750 Watt Power Supply is required.
  • 1X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.
  • 64-bit operating system highly recommended
  • Windows Vista®, Windows® 7 or Windows® 8 operating system. 64-bit operating system highly recommended.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Evo iz prve ruke cu vam reci da meni GTX 780 radi bez problema na Seasonic 520W s12ii (konfa pod Moj Komp @ Home) i jos ima 100ak W lufta... tako da pricate svakakve nebuloze ovdje od nekom 750W PSU-u za jednu karticu, to je dosta i za SLI / CF. Nikad mi potrosnja sistema nije prelazila 430W, koliko god opterecenje bilo - niti kad renderam svasta pod 100% opterecenjem, a bogami niti kad igram.

Koliko se zna prema testovima R9 290 trosi eventualno 30ak W vise od GTX 780.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -III- Battle.net Profil - http://eu.battle.net/d3/en/profile/gaap-2615/hero/153335
Moj PC  
8 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: R9 290/X club
mrsmith kaže...

Evo iz prve ruke cu vam reci da meni GTX 780 radi bez problema na Seasonic 520W s12ii (konfa pod Moj Komp @ Home) i jos ima 100ak W lufta... tako da pricate svakakve nebuloze ovdje od nekom 750W PSU-u za jednu karticu, to je dosta i za SLI / CF. Nikad mi potrosnja sistema nije prelazila 430W, koliko god opterecenje bilo - niti kad renderam svasta pod 100% opterecenjem, a bogami niti kad igram.

Koliko se zna prema testovima R9 290 trosi eventualno 30ak W vise od GTX 780.

Upravo, ovo gore su hrpa gluposti.

multi-gpu 4 live
17 godina

e ajde ne lupaj gluposti da za 290 u cf je dosta 750 lol jer sam peak ide nekad do 800 ! zanci to je power izracunat bez  hdd,ssd,keksa i klokanog cpu-a odnosno 950 je minimun za isto.

bdw uvijek je dobro imat vise wata .jer kad vidim ekipu kad tuce pare i pare grafe ,cpu-e , maticne i kucista , periferija isto mora bit top top a kad treba uzest napajanje onda se kolju za 100 w

da slucajno nebi potrosli puno a to je najbitije od svih konponenti i ima najvise gare od istih ! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 16:09 (4mal).
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ja sam prije imao cx 500 v2 na 12v railu je imao 408W i imao sam graficku ati 6950 2gb koja je trosila 200W te i5 750 koji je trosio 95W. Sad imam seasonic napajanje koje ima na 12v railu 480W te i5 3570k koji trosi 77W (naravno pricam da je sve na stock speedu) I po mojoj logici kak je i netko napisao gore, napajanje koje je kvalitetno MORA držat r9 290 ili gtx 780 bez ikakvih problema. Jer prakticki za cca 50W piju više struju od bivše moje kartice (6950 2gb)  Ja nemam pojma zakaj nebi radilo tj vi mislite da nece radit.. A i evo decko je gore napisao da ima isto napajanje kao i ja i da ima gtx 780 graficku karticu i drzi mu sve bez ikakvih problema, I još ima lufta kad je komp pod max opterecenjem. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 13:46 (CrniVrag55).

2 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

e ajde ne lupaj gluposti da za 290 u cf je dosta 750 lol jer sam peak ide nekad do 800 ! zanci to je power izracunat bez  hdd,ssd,keksa i klokanog cpu-a odnosno 950 je minimun za isto.

bdw uvijek je dobro imat vise wata .jer kad vidim ekipu kad tuce pare i pare grafe ,cpu-e , maticne i kucista , periferija isto mora bit top top a kad treba uzest napajanje onda se kolju za 100 w

da slucajno nebi potrosli puno a to je najbitije od svih konponenti i ima najvise gare od istih ! 

Daj ne lupaj, cuj same grafe da vuku 800W, to je jedino mogao gk110 sa masovnim naponima, r290/x mogu povuci vrh 350W po komadu i to sa 1.35-1.4V, sto ti na zraku neces viditi.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 19:47 (Leopard_st).
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

A ako ces karticu drzat na stocku tj neces dizat napon trosit ce 250W pod MAX opterecenjem zar ne? :)

3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
CrniVrag55 kaže...

A ako ces karticu drzat na stocku tj neces dizat napon trosit ce 250W pod MAX opterecenjem zar ne? :)

upravo tako! 290 trosi max 250w u full loadu!

evo jedan koristan link na koji sam naisao:

http://forum-en.msi.com/faq/article/power-requirements-for-graphics-cards

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Stjepanj kaže...
CrniVrag55 kaže...

upravo tako! 290 trosi max 250w u full loadu!

evo jedan koristan link na koji sam naisao:

http://forum-en.msi.com/faq/article/power-requirements-for-graphics-cards

lp

sve to stoji, ali nije isto kad imaš 3 HDDa i još 4 dodatna case venta i aftermarket cooler na gafici i procesoru i malo overclockan procesor, nitko od nas sigurno nema setup koji su oni koristili za testiranje i izračun

moje iskustvo je da dok sam imao stock cooler sve je funkcioniralo međutim kad sam stavio accelero nakon cca pol sata gameinga black screen mi se desi s tim da ostane zvuk i nemogu ništa osim ugasit komp na dugme i ponovo upalit (ak stisnem reset neupli se monitor) i naravno odmah pomislio da grafa ide na reklamaciju, međutim da još jednom provjerim pustim heaven benchmark na max settings i mislim da se vrtio nekih 4-5 sati bez beda i onda mi ništa nije bilo jasno dok se nisam sjetio da trebam malo i proc opteretit da dobijem uvjete kao u gamingu

onda sam uzeo heaven + prime 95 i naravno nakon 15-20min black screen kao i u igrama te sam se sad odlučio uzet jače napajanje pa probat jel to rješenje ak nije ide grafa na reklamaciju i to je to iako sam poprilično uvjeren da je napajanje preslabo jer imam stvarno puno komponenti spojeno na njega

p.s. stavio sam grafu na 900/1200 i igro bez beda cijelo popodne bez problema, izgleda da napajanju zbilja malo fali da sve funkcionira kak spada

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 15:41 (Kamikaza1600vti).
17 godina
R9 290/X club

Bravo kamikaza uzo si mi rijeci iz mozga !..mozda sam se zaletio sa watima i izracunom ali ne pretjerano..ipak je vise bolje i sigurnije te more future proof ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 20:03 (4mal).
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
R9 290/X club

Meni je bez nekih problema radio komp sa X8 FX 8320, 8 GB rama, GTX 650 TI boost, dva harda, prža i sva druga klasična periferija na corsair CX 400 W koje je već imalo nekoliko godina rada. Zamijenio sam ga samo zato jer je uletio kupac a XFX 550 w je bilo toliko jeftino da ga je bilo šteta ne uzeti.

Po specifikacijama komp se nije trebao ni upaliti a kamoli gaziti više sati u komadu sa igrama.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Pojma neman koliko vuče moj PC grafa je na 1040/1350Mhz, CPU je na 4,4Ghz, dva diska, jedan ssd, h100i za cpu i na njemu 4 venta, accelero hibrid na grafi i na njemu 2 venta + vent na bočnoj stranici + naprid vent od 23cm i sve radi više neg odlično na mom napajanju od 650w (vidi pod moj pc)

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
R9 290/X club

A ima svaceg na ovom BOL forumu :) podsjeca me na jednog kolegu s posla koji se hvalio kako je umjesto 400W natrpao 550W i da mu komp radi puno brze. A u kucistu dual-core pentium, 320gb hdd, 1gb rama i gt 610 graficka.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -III- Battle.net Profil - http://eu.battle.net/d3/en/profile/gaap-2615/hero/153335
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Nakon 2 referente sapphire r9 290 koje su imale grešku ( black screen i black screen poslije screen on-a )servis Asbis mi je odobrio msi r9 290 gaming 4g. Zahvaljujem i nadam se trećoj sreći inace prelazim na nvidiu.

Zasada jako zadovoljan temp ne prelazi 80 stupnjeva,vrm temp  ne prelazi 75, tako da mi accelero artic cooling extreme 3 vise ne treba.

lp

Moj PC  
5 1 hvala 0
11 godina
R9 290/X club

Kak vam se ponašaju r9 290 (moja TRI-x) sada na "ljetnim" temperaturama,

a pogotovo kad igrate watch dogs?

Meni recimo ako ne limitiram fps na 30 (onda je oko 73) ide i do 82 stupnja, mislim ide to i niže ali onda ventilator vrti (60%) i buči i sranja.

(napomena nisam je u trenutku mjerenja klokao dakle na defoltnim je postavkama, ali inače mi je na 1100 sa 1400).

zanmijau me malo Vaše postavke i riješenja!

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
R9 290/X club

Koliko je ovo http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gig-gv-r9-29oc-4gd/  lošije od tri-x sapphirki, amd-ovih itd?

steam: bevis6
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Bevis kaže...

Koliko je ovo http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gig-gv-r9-29oc-4gd/  lošije od tri-x sapphirki, amd-ovih itd?

Ja ti mogu reći iz primjera nVidije da je Gigabyte Windforce jedan od najboljih (najtiših/najhladnijih) coolera koje sam imao na grafičkim karticama. Makar sam cuo da ne hladi bas pretjerano dobro R9 290... je li istina, neznam iz iskustva.

12 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Bevis kaže...

Ja ti mogu reći iz primjera nVidije da je Gigabyte Windforce jedan od najboljih (najtiših/najhladnijih) coolera koje sam imao na grafičkim karticama. Makar sam cuo da ne hladi bas pretjerano dobro R9 290... je li istina, neznam iz iskustva.

WF3 je zamjetno glasniji od primjerice TF4, al hladi nešto malo bolje. Metalan je i čvrst, al i glomazan.  WF3 ima višu frekvenciju buke, radi tri manja venta, dok TF4 ima ugodniji dublji zvuk. Također govorim na temelju iskustva kod nvidie. Moram reć da unatoč fan "tehnologiji" od MSI-a kod TF hladnjaka koja izbacuje prašinu pri paljenju kompa - ne radi baš najbolje. WF3 ima puno čišći hladnjak, prašina se lijepi uglavnom za fanove, dok TF4 je čitav pod prašinom. Evo baš sad idem počistit taj nered {#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
12 godina
BorEl kaže...

Meni recimo ako ne limitiram fps na 30 (onda je oko 73) ide i do 82 stupnja, mislim ide to i niže ali onda ventilator vrti (60%) i buči i sranja.

(napomena nisam je u trenutku mjerenja klokao dakle na defoltnim je postavkama, ali inače mi je na 1100 sa 1400).

Hvala

Evo moja 290-ka nakon pola ure BC2 s biosom od x-ice na trenutnim taktom od 1040/1350Mhz hlađena s Accelero hybridom a temp prostorije je 25c VSINC isključen

14 godina
neaktivan
Bevis kaže...

Taj WF hladnjak mrvicu je bolji od TF-a, dok je malo lošiji od Safireovog Tri-X-a, ali to niš ne znači kad je većina Tri-X-ca škartnih. Tako da bih pored te tri opcije uzeo WF bez razmišljanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 14:36 (Caesar et Brutus).
12 godina
BorEl kaže...

Hvala

moja je sa accelerom nikad 64 nije presla sad po ljetu (kreće se od 58-62 većinu vremena)  

12 godina
R9 290/X club
Prilikom igranja WD sa unlockanim framerateom mi je dosla do 77-78c ali na full vruc dan a ambijentalne temperature itekako utjecu.
Normalna radna temperatura mi je 73c kad vani/unutra nije pakleno vruce a sto se tice skart grafa....trgaju se sve.Ja sam dobio potrganu MSI r9 290,nakon 2 mjeseca mi je otisao Vram na Msi gtx 660 ti pe oc i tak....kak imamo srece prodjemo.
Inace po netu maksimalno preporucuju 290 tri-x oc i to je jedina iz 290 serije kojoj daju prednost naspram gtx 780 serije.
Moje iskustvo je i dalje da mi je ovo najbolja grafa koju sam ikad imao i samo neka tako ostane do iduce koju cu uzet.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Bevis kaže...

Koliko je ovo http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gig-gv-r9-29oc-4gd/  lošije od tri-x sapphirki, amd-ovih itd?tried x

Tri x -najbolje temp, najmanje reklamacija u Futuri, a problem skartnih kartica je u cjeloj r 9 seriji...a ako vec spusis, imas buraz reklamaciju...

14 godina
R9 290/X club

Moram se pohvaliti da je već 5 dana prošlo bez black screen-a :D, imao sam jedan na samom početku kada sam instalirao nove drivere preko starih, no kada sam pomoću ddu-a izbrisao nove(preko starih) i instalirao nove netaknute, sve radi savršeno :D, temp tokom igranja ac4-a na maximumu ne idu iznad 52C 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Gregor kaže...

Moram se pohvaliti da je već 5 dana prošlo bez black screen-a :D, imao sam jedan na samom početku kada sam instalirao nove drivere preko starih, no kada sam pomoću ddu-a izbrisao nove(preko starih) i instalirao nove netaknute, sve radi savršeno :D, temp tokom igranja ac4-a na maximumu ne idu iznad 52C 

Na prijasnjim grafama si takodjer ljepio drivere preko drivera?.......

13 godina
MEGATAMA kaže...
Gregor kaže...

Na prijasnjim grafama si takodjer ljepio drivere preko drivera?.......

ja godinama tako radim i nemam nikakvih problema {#}

17 godina
neaktivan
R9 290/X club

Često viđam postove o neispravnim 290 grafama, jeli to zbilja toliko učestalo, jer mi je jako čudno da se to TOLIKO dešava koliko postova sam do sada vidio ne samo na ovom forumu. Kada sam kupovao svoju gtx 660 vrlo rijetko sam vidio takve probleme ali sada kada planiram kupiti 290 ih viđam učestalo. Ima li razloga za paniku jer ću ju kupiti u Kanadi i naravno da ne želim imati posla sa vraćanjem grafe na drugi kraj svijeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

evo ja mogu pricat u svoje ime imam dve vec 8 mj. i da pokucam u drvo osim buke kod venta i visih temperatura posto se radi o referntnom izdanju iste nikad nisam imao problem do sad koja vecina ima 

ne ocam katicu tj samo sam je par puta kad sam ih ubo da prodjem par chmarkova i inih istih od tad ih furam na stocku nekad u cf-u nekad ne ovisi dal gledam nesto ili se igram i na kojo rezi ..npr za 4k ne stavljam cf jer nije jos podrzan

...ja bih reko da ljudi imaju problema jer stalno nesto gnjave gpu-ove i presnimavaju drivere (naravno to nemora bit ali vecina slucaja je radi toga)  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 20:07 (4mal).
Moj PC  
2 3 hvala 0
12 godina
4mal kaže...
...ja bih reko da ljudi imaju problema jer stalno nesto gnjave gpu-ove i presnimavaju drivere (naravno to nemora bit ali vecina slucaja je radi toga)  {#}

Nebi se složija s tobom što se tiče "gnjavaže gpu-a".

Naime ako je itko na ovom forumu izgnjavio 290-ku onda sam to ja.

Kod mene je referentni model Gigabyte R9 290 s tvorničkim taktom 947/1250Mhz,

ja sam joj stavio bios od asusovog 290x modela temeljnog takta 1000/1250Mhz (prominija sam nekoliko različitih biosa al ovaj od asusa se pokaza najbolji)

još sam ju clocknija na 1040/1350Mhz (to mi je 24/7 frekvencija) a diza san ju do 1200/1600Mhz za ove naše bencheve na forumu i sve je podnila bez pogovora.

Izmrcvarija sam ju pošteno pa radi bez greške.

Jedine probleme su stvarali driveri (oni prvi s mantleom), naime poslije instalacije tih drivera dolazilo je do crnog ekrana.

Svi driveri poslije su radili dobro uključujući i trenutne 14.6rc2.

Na kartici je accelero hybrid hladnjak koji ju drži odlično rashlađenu.

Kako se bavim slaganjem konfi ima san prilike isprobat još 5 komada 290-ki i jedna je došla neispravna Sapphire tri-x 290 zamjenska ista takva radi odlično, dvi gige rade odlično, jedna od asusa odlična kao i od xfx-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 1:19 (nicky.sl).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice